Τι είναι το sloppy joe ("τσαπατσούλης Τζο" στα ελληνικά); Μια κλασσική αμερικάνικη συνταγή που περιλαμβάνει κιμά μαγειρεμένο με κέτσαπ, τοποθετημένο σε ψωμάκι για hamburger, κίτρινο τυρί και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας (συνήθως κολοκυθάκι τουρσί ή κρεμμύδι).
Είναι το φαγητό που έκανε την πεταλουδίτσα μου να φάει τον κιμά! Και αν μιλήσω μόνο για τα ψωμάκια burger, είναι εκείνα που έκαναν το θαύμα να φάει η πεταλουδίτσα μου και την ομελέτα!
Εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή όταν μας μένει κιμάς, κάτι που πάντα συμβαίνει όταν μαγειρέψω κιμά, τόσος κόπος, κρίμα είναι να μην τον χρησιμοποιήσω και σε άλλο φαγητό!!
Να πως φτιάχνουμε τα δικά μας sloppy joes:
Υλικά (για 4 hamburgers)
- 4 ψωμάκια για hamburger
- κιμάς έτοιμος μαγειρεμένος (εγώ υπολογίζω 1-2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ανά ψωμάκι, αλλά μπορείτε να βάλετε όσο σας αρέσει, οι αμερικανοί σχηματίζουν βουνό με τον κιμά)
- κέτσαπ (εγώ φτιάχνω τον κιμά με την κανονική συνταγή χωρίς κέτσαπ, οπότε την προσθέτω μετά στα ψωμάκια)
- μια κουταλιά βούτυρο λιωμένο
- κίτρινο τυρί σε φέτες
Πώς τα φτιάχνουμε
1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον κιμά. Τον αφήνουμε στην άκρη.
2. Κόβουμε τα ψωμάκια κατά μήκος. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρώς από τη μέσα πλευρά, ώστε να κρατήσουν λίγο την τραγανότητα τους όταν θα μπει ο κιμάς.
3. Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ. Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από τα ψωμιά, πάνω τους λίγη κέτσαπ, μετά τον κιμά και από πάνω μια φέτα τυρί. Δίπλα, αραδιάζουμε το πάνω μέρος των ψωμιών με την κόρα προς τα πάνω. Αλείφουμε την κόρα με λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε όλα στο γκριλ για 2-3 λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά το τυρί και να χρυσίσει η κόρα.
4. Βγάζουμε και προσθέτουμε στο πάνω ψωμάκι λίγη κέτσαπ (και ό,τι άλλο θέλουμε, αλλά εμείς δε θέλουμε τίποτε άλλο).
5. Κλείνουμε και απολαμβάνουμε!!! Μμμμμμμμμμμμ!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Η δική μου παραλλαγή :αντί για ψωμάκια, πίτες για σουβλάκια.Πίτα, κιμάς, τυράκι, φουρνος... ΤΈΛΕΙΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ πρέπει να θυμίζει πίτσα!!
ΔιαγραφήΤι έξυπνη ιδέα για τα περισσεύματα του κιμά! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Κατερίνα μου! Ελπίζω να σου αρέσει!
Διαγραφή