Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τα βιβλία του Δεκεμβρίου 2015!



     Καλή χρονιά αγαπημένες μου φίλες και φίλοι! Σας έλειψα; Εμένα μου λείψατε πολύ!!! Τι να κάνω, όμως, που μου χάλασε ο υπολογιστής χριστουγεννιάτικα και έμεινα σε αναγκαστική αργία! Το καλό της υπόθεσης είναι ότι βρήκα χρόνο για να δημιουργήσω λογαριασμό στο Instagram και μπορώ πλέον να μοιράζομαι μαζί σας στιγμές από την καθημερινότητά μας! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι' αυτό!!

     Κάνω ποδαρικό στο 2016 με μια ανάρτηση που σας τη χρωστούσα από το 2015! Τα βιβλία που μας συντρόφευσαν το Δεκέμβρη που μας πέρασε!



Αύριο είναι Χριστούγεννα, Marusel Claire, εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες

     Το βιβλίο που ή πεταλουδίτσα μου αγάπησε περισσότερο τους δύο τελευταίους μήνες! Για όσους το χάσατε, διαβάστε για αυτό στα βιβλία του Νοεμβρίου!!




Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Μεταίχμιο



     Ένα βιβλίο που δεν ήξερα ότι το έχει γράψει ο αγαπημένος Ευγένιος Τριβιζάς! Το ποντικάκι βλέπει τα αστεράκια και ονειρεύεται να αγγίξει ένα από αυτά. Ο παππούς του τον βεβαιώνει πως αυτό που θέλει είναι αδύνατο! Όταν, όμως, μέσα στο σαλόνι, πάνω σε ένα δέντρο, εμφανίζεται ένα φωτεινό αστέρι, το ποντικάκι αρχίζει το σκαρφάλωμα για το φτάσει! Κατά τη διαδρομή συναντά στολίδια που του μιλούν, προσπαθώντας να το πείσουν ότι είναι ανόητο αυτό που προσπαθεί να κάνει. Αντίθετα, το καλούν να τα ακολουθήσει στην πραγματοποίηση των δικών τους ονείρων. Το ποντικάκι δε μασάει, δεν παρασύρεται από ξένα όνειρα και στο τέλος καταφέρνει αυτό που πάντα ήθελε! Εκτός των άλλων, το παραμύθι αυτό ήταν μια γλυκιά υπενθύμιση να παλεύουμε για τα όνειρά μας, ακόμη και αν αυτά μοιάζουν άπιαστα και για κάποιους ακόμη και ανόητα!




Τα τρία μικρά λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Μίνωας




     Ο Τριβιζάς γράφει πέρα από τις ετικέτες, για την ιστορία των τριών μικρών λύκων και του Ρούνι Ρούνι, του ύπουλου, κακού γουρουνιού. Τα τρία μικρά λυκάκια προσπαθούν να φτιάχνουν συνεχώς όλο και πιο γερά σπίτια, τίποτα όμως δεν κρατάει μακριά το Ρούνι Ρούνι. "Κάτι φταίει, αλλά τι;" αναρωτιούνται. Τελικά, αυτό που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν με την απομόνωση και την επιθετικότητα, το καταφέρνουν με τη γλυκύτητα των λουλουδιών!!


Φίλοι για πάντα, Eric Carle, εκδ. Καλειδοσκόπιο




     Άλλο ένα πανέμορφο βιβλίο του Eric Carle! Ένα αγόρι χάνει τη φίλη του και ψάχνει παντού για να τη βρει!! Περνάει από ένα σωρό υπέροχα μέρη και στο τέλος τα καταφέρνει! Το αγάπησα τόσο για την καλαισθησία του όσο και για το προσωπικό σημείωμα του συγγραφέα στο τέλος του βιβλίου, το οποίο, για κάποιο λόγο, κάθε φορά που το διάβαζα βούρκωνα!


Αυτό το ελάφι είναι δικό μου, Oliver Jeffers, εκδ. Ίκαρος




     Ένα αγόρι βρήκε μια μέρα ένα ελάφι. Σκέφτηκε πως, επειδή το βρήκε δε σημαίνει πως είναι και δικό του. Παρόλα αυτά, το ονόμασε Μαρσέλ... Πολύ αστεία ιστορία με όμορφη εικονογράφιση, μας θυμίζει πως τίποτε από όσα έτυχε να έρθουν στη ζωή μας, δε μας ανήκουν πραγματικά.


Η επιλογή της μαμάς

     Το Δεκεμβριο τελείωσα το βιβλίο "Ανατομία Οικογενειακών Θεμάτων" για το οποίο σα είχα μιλήσει τον προηγούμενο μήνα. Πολλά από τα κείμενα ήταν πολύ δυνατά και κάποια με συγκίνησαν, καθώς τα αφηγούμουν στον άντρα μου! Σας το προτείνω, άλλωστε διανέμεται δωρεάν!



Μιας και βρήκα την άκρη με το γράψιμο, μείνετε συντονισμένοι! Έρχονται και τα βιβλία που Ιανουαρίου 2016!


Εσείς τι διαβάσατε το μήνα που μας πέρασε;
Έχετε να μας προτείνετε κάτι καλό;

6 σχόλια:

  1. το ποντικάκι και τα 3 μικρά λυκάκια είναι από τα αγαππημένα μας!! Το φίλοι για πάντα το έχω ξανακούσει και με την περιγραφή σου είναι στο πρόγραμμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή χρονιά, φίλη μου, ευλογημένη, χαρούμενη και ό,τι καλύτερο στο σπιτικό σας!

    για τα βιβλία:
    διαβάσαμε κάποια χριστουγεννιάτικα του Αλεξ. Παπαδιάμαντη (μετέφερα το κείμενο στην δημοτική), την Μπάμπουσκα, τον μπαρμπα Πανώφ, και άλλα (έχω σχετική ανάρτηση με συλλογή χριστουγεννιάτικων διηγημάτων, και για παιδιά)

    και τώρα διαβάζουμε το παιδικό βιβλίο για τον άγιο Αρσένιο, από τις εκδόσεις της Ενωμένης Ρωμηοσύνης- τα παιδιά το παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον.

    πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Αλεξίαμου και ανταποδίδω!!! Τα χριστουγεννιάτικα του Παπαδιαμάντη από τι ηλικία είναι; Θα μπορούσα να τα διαβάσω και στη δική μου; Το ίδιο θα ήθελα να μάθω και για τα υπόλοιπα βιβλία επέλεξες, μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα! Αν σου είναι εύκολο,γράψε μας σε παρακαλώ το λινκ για την ανάρτησή σου με τς γιορτινές σας επιλογές!! Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  3. https://momyof6.wordpress.com/2014/12/15/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B5/

    Φίλη μου, αν και καθυστερημένα, απαντώ- και να με συγχωρείς για την αργοπορία-

    Στην ηλικία των τριών, που είναι τα μικρά μας, ίσως δυσκολευτούν λίγο να παρακολουθήσουν την πλοκή στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη, ειδικά αν το βιβλίο δεν είναι εικονογραφημένο.
    Όμως, αν απλοποιήσουμε λίγο την ιστορία και την διηγηθούμε με δικά μας λόγια, νομίζω πως κάτι ωφέλιμο θα αποκομίσουν από την επαφή με τα κείμενα του μεγάλου μας λογοτέχνη.
    Σε εμάς, μιας και τα διάβαζα στα μεγαλύτερα (σχολικής ηλικίας) καθόταν μαζί μας και το μικρό και του άρεσε.
    Τα άλλα δυο βιβλία συνοδεύονται από πολύ όμορφη εικονογράφηση και πιστεύω πως και σε αυτή την ηλικία των μικρών μας, μπορούν να τα παρακολουθήσουν τα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Αλεξία μου για τις διευκρινίσεις! Θα το προσπαθήσω κι εγώ!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips