Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η πρωινή μας ρουτίνα!



Αυτές τις μέρες έχω λιγάκι χαθεί! Θέλω να σας γράψω τόσα πολλά, αλλά όταν έχω ενέργεια δεν έχω χρόνο και όταν έχω χρόνο δεν έχω συγκέντρωση!!!! Είναι που προσπαθώ να βάλω τη νέα μας καθημερινότητα σε μια στοιχειώδη σειρά, δημιουργώντας αρχικά μια πρωινή ρουτίνα, όπως λένε και οι αμερικάνες, ώστε και τα παιδιά να είναι όσο γίνεται ικανοποιημένα και να γίνονται και κάποια βασικά πράγματα!

Η ρουτίνα μας έως τώρα έχει ως εξής:
  • Σηκώνομαι και σηκώνω και την κόρη μου (ή με σηκώνει αυτή, αναλόγως!)
  • Ανοίγω τα τα παράθυρα να αεριστούν τα δωμάτια (η αγαπημένη μου στιγμή του πρωινού, να μπαίνει φως και αέρας στο σπίτι!).
  • Βάζω ένα πλυντήριο με την κόρη μου.
  • Αλλάζουμε πάνα, βουρτσίζουμε τα δόντια μας, πλένουμε το πρόσωπό μας, χτενιζόμαστε.
  • Κάνουμε πρωινή προσευχούλα.
  • Ανάβω το θερμοσίφωνα.
  • Φοράω ρούχα ημέρας κι ας είμαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι! Είναι θέμα ψυχολογίας. Νιώθω πιο περιποιημένη και πιο παραγωγική!
  • Τρώμε πρωινό.
  • Στρώνω το κρεβάτι μας, ώστε αφενός να μας φτιάχνει τη διάθεση και να φαίνεται το δωμάτιο πιο τακτοποιημένο, αφετέρου επειδή θα γίνει ο χώρος διπλώματος των ρούχων και παιχνιδιού με την κόρη μου.


  • Μαζεύουμε τα ρούχα που έχουν στεγνώσει από την προηγούμενη.
  • Ακολουθεί δίπλωμα των ρούχων!


  • Βάζω τα ρούχα στις ντουλάπες και όσα θέλουν σίδερο τα διπλώνω πρόχειρα και τα βάζω στη λεκάνη με τα ασιδέρωτα.


  • Κλείνω το θερμοσίφωνα, βάζω στο YouTube κάποιο εκπαιδευτικό βιντεάκι ή 2-3 επεισόδια της Πέππα για την κόρη μου, όσο εγώ πλένω τα πιάτα.
  • Ετοιμάζουμε το φαγητό παρέα. Αυτή είναι από τις αγαπημένες της στιγμές!!



  • Μόλις βάλω πάνω το φαγητό, της αφήνω 2-3 από τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε για να παίξει και πλένω πάλι τα πιάτα.
  • Απλώνουμε το πρωινό πλυντήριο.
  • Κάπου εδώ, ήδη έχω σπαταλήσει την ενέργεια από τις 5 ώρες ύπνου κι αρχίζουν οι προστριβές! Όλοι αρχίζουμε να γκρινιάζουμε! Φυσάω, ξεφυσάω, περνάει κι αυτό!! Ευτυχώς έρχεται η ώρα του μεσημεριανού φαγητού και ύπνου και τα πράγματα ησυχάζουν!

Ξεκούραση και χουζούρι στο κρεβάτι!


     Όλη αυτή η ρουτίνα διακόπτεται συχνά για να θηλάσω ή να κρατήσω το μωρό που κλαίει. Έτσι περνάει πολλή ώρα μέχρι να γίνουν όλα αυτά!! Μπορεί να πάρει 2-4 ώρες! Στη φάση, όμως, που βρίσκομαι τώρα, με ένα νεογέννητο και ένα νήπιο, μου φτάνει απλά να υπάρχει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, φαγητό και καθαρά ρούχα.

     Οι πρωινές εργασίες δε γίνονται πάντα όλες, ούτε πάντα με την ίδια σειρά. Ακόμη πειραματίζομαι για να βρω τη σειρά που βολεύει περισσότερο ώστε να είμαστε και οι τρεις ευχαριστημένοι.

     Στην κόρη μου αρέσει πολύ να παίζει με ένα σωρό πράγματα εκτός των όσων κάνουμε μαζί. Προσπαθώ, όμως, το πρωί, να την κρατάω απασχολημένη κοντά μου, προτρέποντάς τη να συμμετέχει στις δουλειές, για να μη χρειάζεται να έχω συνεχώς το νου μου για το αν θα πειράξει το μπέμπη όσο εγώ συμμαζεύω ή μαγειρεύω. Όταν το πρωινό μας πρόγραμμα τελειώσει, ασχολούμαστε με ό,τι τραβάει η ψυχή της: διάβασμα, κούκλες, ζωγραφική... Έτσι, μπορώ να τους επιβλέπω αποτελεσματικά όλη την ημέρα!!

     Θέλω, ακόμη, να προσθέσω και κάποια άλλα πράγματα στο πρόγραμμα της ημέρας, αλλά προτιμώ να παγιωθεί πρώτα μια βασική ρουτίνα και σταδιακά να την εμπλουτίσω! Έπειτα, θα περάσουμε και στη βραδινή ρουτίνα! Κι αυτή πολύ σημαντική και αποδοτική!!


Εσείς τι κάνετε τα πρωινά σας;
Θα ήθελα πολύ να μάθω και τη δική σας ρουτίνα!!!

Copyrighted.com Registered & Protected 
EOKT-SETW-9WGT-AXYT

12 σχόλια:

  1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Πριν λίγο καιρό ζούσα ακριβώς την ίδια κατάσταση, ένα νήπιο και ένα βρέφος να περιμένουν από εσένα να παγιώσεις μια ρουτίνα για να προσφέρεις το καλύτερο και στους δύο! Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, είμαι όμως σίγουρη πως θα βρείτε τους ρυθμούς σας. Μου αρέσει ο τρόπος όμως που απολαμβάνεις τη φροντίδα των μωρών σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου χαίρομαι που γράφεις πως βρισκόσουν κι εσύ στην ίδια κατάσταση! Ποτέ μου δεν είχα ρουτίνα και τώρα που λόγω των παιδιών μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, μπορώ να πω πως είναι πολύ παραγωγική και αποτελεσματική!!

      Διαγραφή
  2. καλή δύναμη να έχεις κοπέλα μου να μεγαλώσεις τα παιδάκια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα θα γίνουν! Υπομονή έχεις, είσαι και οργανωτική, παρόλο που η τωρινή φάση ειναι δύσκολη. Σημασία έχει ότι κοντρολαρεις την κατάσταση, ξέρεις τις προτεραιότητες σου. Γνώμη μου, να αφουγκράζεται τις αντοχές σου. Άμα ξεπερνάμε κατα πολύ τα όρια μας, δεν ειναι καλό για κανένα. Καλό κουράγιο, το στοίχημα ειναι να διατηρήσεις και την καλή σου διάθεση. Καλή δύναμη, να περνάς πάντα καλά και κεφάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάμα μία σε ευχαριστώ για την ενθάρρυνση!!! Θα την κρατήσω τη συμβουλή σου!! Το παν είναι να νιώθουμε καλά!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Δε το έχω ζήσει ακόμη,αλλά ακούγεται πολύ όμορφο, αν και κουραστικό!Καλά να περνάς με τα παιδάκια σου, Τριανταφυλλένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, όταν έχεις κοιμηθεί, είναι πραγματικά υπέροχο!!!! Όταν είσαι άυπνος, απλώς δοκιμάζει τις αντοχές σου!!!

      Διαγραφή
  5. ομορφα ειναι στην ασφαλεια της ρουτινας............απολαυσε το οσο συμβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για την προτροπή Σοφία μου! Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το απολαμβάνω κάθε μέρα!!

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ κάπως έτσι ήμουν όταν είχα τη μικρή μου νεογέννητη! Σε νιώθω απόλυτα! Καλή δύναμη, υπομονή και να περνάτε όσο πιο όμορφα γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά δεν είσαι πια έτσι σωστά; Άρα περνάει!!!! Θα έρθουν και πιο ξεκούραστες μέρες!!! Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips