Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #1: τα planners, το μοβ κασκόλ και μια έκπληξη!


     Πολλές φορές υπάρχουν πράγματα μέσα στην εβδομάδα μου, μεγάλα ή μικρά, τα οποία είναι πολύ όμορφα, με κάνουν χαρούμενη και θέλω να τα μοιραστώ! Αυτό ακριβώς αποφάσισα να κάνω φέτος! Κάθε εβδομάδα σας γράφω, λοιπόν, τα νέα μου με μια γρήγορη ματιά!


     1. Αυτή την εβδομάδα όπως και αρκετές προηγούμενες, βρέθηκα σπίτι και κυρίως στο κρεβάτι, λόγω ανωτέρας βίας! Δε γκρινιάζω όμως. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ αυτό το διάστημα ώστε να βάλω μια σειρά για το νέο έτος και να τελειώσω εργασίες μισοτελειωμένες, οι οποίες ήταν καθιστικές!


    2. Καταρχήν, έφτιαξα το planner μου για το 2015. Αποφάσισα φέτος να το επεκτείνω και να μη μείνω μόνο στην απλή ατζέντα όπου γράφω τις καθημερινές δουλειές. Έψαξα, λοιπόν, και βρήκα πάρα πολλά διαφορετικά πλάνα οργάνωσης. Άλλα για τα οικονομικά, άλλα για το blogging, άλλα για τις εβδομαδιαίες, εποχιακές και ετήσιες δουλειές του σπιτιού! Αφού τα είδα όλα, προσπάθησα να κατασταλάξω σε όσα θα ήταν πιο πρακτικά για εμένα και έτσι έκανα ένα ποτ πουρί από διαφορετικά πλάνα, ώστε να είμαι οργανωμένη με τρόπο που να με διευκολύνει στην καθημερινότητά μου.




     Μπορείτε και εσείς να δείτε και να κατεβάσετε κάποια από αυτά:

     3. Έπλεξα ένα υπέροχο κασκόλ/γιλέκο/κουκούλα για μια φίλη που της αρέσουν πολύ τα μoβ! Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έκανα για πρώτη φορά κουμπότρυπες σε πλεκτό! Γιούπι!!! Σκέφτηκα, μιας και πήρα εργολαβία τα κασκόλ, να κάνω και κάτι καινούργιο κάθε φορά, ώστε να προχωράω και τις γνώσεις μου! Μάλιστα, σκέφτηκα πως ίσως σας ενδιέφερε να μάθετε πλέξιμο με βελόνες, γι' αυτό ετοιμάζω μαθήματα για τελείως αρχάριους, όπως έκανα και με το βελονάκι. Δεν έχω και φοβερές γνώσεις επί του θέματος, αλλά όσα μαθαίνω θα σας τα δείχνω κάθε φορά! Όσες ξέρετε ήδη, μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για το κασκολάκι εδώ. (η μόνη διαφορά είναι πως στο μοβ κασκολάκι δεν ένωσα τις άκρες, αλλά έβαλα κουμπιά). Τα μαθήματα για βελονάκι μπορείτε να τα βρείτε εδώ.




    Μα δεν είναι μόνο το κασκόλ, είναι και τα πανέμορφα κουμπιά που βρήκα! Φιλντισένια και ζωγραφισμένα στο χέρι! Κοιτάξτε πόσο όμορφα δένουν με το πλεκτό!




      4. Ένα άλλο "επίτεγμα" της εβδομάδας, ήταν το ότι διόρθωσα μόνη μου ένα κουμπάκι τρουκ από ένα μωρουδίστικο φορμάκι (ναι, ήταν κι αυτός ένας λόγος να χαρώ!) Το τρουκ είχε φύγει, αλλά ο υποφαινόμενος Μαγκάιβερ είχε προβλέψει να αγοράσει από το Lidl ένα θαυματουργό μηχάνημα που κάνει τρύπες σε ζώνες και τοποθετεί και τρουκ! Τότε που το αγόραζα, κατά βάθος ψιλοέκλαιγα τα λεφτά μου (όχι ότι ήταν ακριβό, απλά σκεφτόμουν ότι μπορεί και να μην το χρησιμοποιούσα ποτέ) αλλά ο DIY εαυτός μου δεν το άφηνε από το χέρι! Επιτέλους, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσω! Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο!!!! Τι χαρά, τραλαλαααα!!!




    5. Ανακάλυψα μια φανταστική σελίδα, www.ebook3000.com! Περιλαμβάνει πολλά ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, τα οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν! Απλώς γράφετε στη μπάρα αναζήτησης το θέμα που σας ενδιαφέρει και σας βγάζει όλα τα σχετικά περιοδικά! Εγώ έβαλα crochet (βελονάκι) και δείτε τι μου έβγαλε! Δεν είμαι ενθουσιασμένη, είμαι τρελαμένη!!!!!!!


    6. Είμαι πολύ χαρούμενη (και ιδιαιτέρως ο τσιγκούνης εαυτός μου) επειδή άρχισαν να μου έρχονται τα δειγματάκια για την εγκυμοσύνη που ζήτησα από διάφορες εταιρείες! Η πρώτη που έφτασε ήταν η Τένα! Σερβιέτα λοχείας και dvd με γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη και μετά από αυτή! Χάρηκα πολύ με τη σερβιέτα λοχείας, επειδή χρησιμοποίησα και στην πρώτη εγκυμοσύνη, όταν μου σπάσαν τα νερά και έπρεπε να μετακινηθώ με το αυτοκίνητο χωρίς να τα κάνω όλα χάλια! Λειτούργησε τέλεια!!! Αν σας ενδιαφέρουν κι εσάς τα δείγματα, μπορώ να γράψω ένα ποστ αποκλειστικά με τις πηγές από τις οποίες μπορείτε να τα προμηθευτείτε!




     7. Ο άντρας μου, τώρα που δεν μπορώ να κάνω και πολλά στο σπίτι, με προσέχει πολύ (και πριν με πρόσεχε, αλλά τώρα το παράκανε!). Την Πέμπτη το βραδάκι λοιπόν, έφτιαξε να φάμε πιτσάκια με πίτες για σουβλάκι! Νιαμ νιαμ! Τι ευχάριστη έκπληξη! Παρεούλα οι τρεις μας, φαγάκι και κουβεντούλα!!! Τώρα έχουμε παρέα και την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο. Τη μετακομίσαμε για παρηγοριά! Για λίγο βέβαια! Από Μάρτιο γυρίζει στη βάση της! Μέχρι τότε, έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές ταινιούλες με τον άντρα μου από τη θαλπωρή του κρεβατιού μας! Γιατί, όπως και να το κάνεις, άλλο ο καναπές και άλλο το κρεβάτι!!!




Εσείς πως τα περάσατε την εβδομάδα σας;



Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει και στο Mama Relax Link Party #1

24 σχόλια:

  1. Αυτά είναι τα πραγματικά ωραία που πρέπει να στεκόμαστε όπως το κουμπάκι που έφτιαξες!! Καλά το κασκόλ υπέροχο!!!!! Αναμένω τα ωραία της επόμενης εβδομάδας!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντζι μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κασκόλ! Είναι καλό να εστιάζουμε στα θετικά που ζούμε, για να παίρνουμε δύναμη για όλα τα υπόλοιπα!

      Διαγραφή
  2. Πολυάσχολη η εβδομάδα σου!! Φοβερό tip για τα e-books! Ευχαριστούμε πολύ (έρχομαι από το πάρτυ του mama relax) ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου χαίρομαι που βρήκες χρήσιμη τη σελίδα με τα e-books! Εγώ σε ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτικό το κασκόλ που έφτιαξες και όμορφο χρώμα! Καλά τα κουμπάκια τέλεια! Από ότι κατάλαβα είσαι πάλι έγκυος ε? Με το καλό σου εύχομαι Τριανταφυλένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι τα κουμπάκια φοβερά!!!!! Ναι είμαι έγκυος και πάλι! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  4. Μα πόσα μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε μια εβδομάδα!!! Πολύ ενδιαφέροντα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Ελένη πόσα κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε; Και στο τέλος της μέρας λέμε "πάλι τίποτα δεν έκανα σήμερα"!

      Διαγραφή
  5. Σε βρίσκω απίστευτα οργανωτική, άρα σε λατρεύω!!! Λατρεύω επίσης που βρίσκεις τρόπο να εκμεταλλεύεσαι το χρόνο σου. Μπράβο κορίτσι μου και υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια! Στο "προσπαθώ" είμαι συνεχώς!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφη ανάρτηση! Την απόλαυσα! Μου αρέσει πολύ η οργάνωση και μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσες. Σ' ευχαριστούμε πολύ! Το δε κασκολάκι είναι φοβερό!Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι μου χαίρομαι που σχολίασες την ανάρτησή μου και έτσι ανακάλυψα το blog σου! Είναι πραγματικά υπέροχο!!!!!! Αγαπάμε και οι δύο το πλέξιμο!!! Χαίρομαι που απόλαυσες την ανάγνωση και που σου φάνηκαν χρήσιμες οι πληροφορίες! Μα χαίρομαι που σου άρεσε και το κασκόλ! Έχω λίγες γνώσεις για το πλέξιμο αλλά προσπαθώ να τις επεκτείνω!

      Διαγραφή
  7. Καλώς σε βρίσκω και με το καλό να υποδεχτείς το παιδάκι σου....Τι να πρωτο πω??? Υπέροχη εβδομάδα, τέλειο το τιπ με τα βιβλία, πολύ ενδιαφέρων όλοι οι σύνδεσμοι, Μου φαίνεται θα αρχίσω και εγώωωωωω βελονάκι!!!!!!!!! Φιλιά πολλά έρχομαι από το πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Τούλα! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και χαίρομαι πολύ που βρήκες την ανάρτησή μου ενδιαφέρουσα! Βελονάκι να ξεκινήσεις, στο συνιστώ! Είναι εθισμός!!!

      Διαγραφή
  8. Με το καλό το μωράκι σου όσο για το κασκόλ υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ανάρτηση ποτ πουρί από μόνη της!
    Λίγο από όλα!
    Αυτό αγαπώ στο blogging αλλά και στα πάρτυ!
    Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα και οι μικρές μας, μα τόσο μεγάλες στιγμές!
    Με το καλό το μωράκι μας!

    Και σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου στο πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Blogging: γράφεις χωρίς περιορισμούς! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και για το όμορφο πάρτυ!

      Διαγραφή
  10. Με αφορμή το link party του Mama Relax, γνώρισα τη σελίδα σου! Καταρχάς, τρελλαίνομαι με το σκεπτικό των καλύτερων στιγμών της εβδομάδας που πέρασε και του να εστιάζουμε στα μικρά και όμορφα καθημερινά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και περήφανους για τον εαυτό μας!
    Επίσης, γέλασα με τον τσιγκούνη εαυτό σου, γιατί κι εγώ έτσι σκέφτομαι... χιχιχι
    Και μου έδωσες "δουλειά για το σπίτι" με τα links για τα planners γιατί τρώγομαι να τα τσεκάρω από τώρα αν και κοιμάμαι όρθια αυτή τη στιγμή!
    Με το καλό το μωράκι σας!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Βάσω! Είμαστε και κοντοχωριανές! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Καλό ψάξιμο με τα planners!!!

      Διαγραφή
  11. Ωραία η ιδέα για τις στιγμές της εβδομάδας, και σίγουρα τη δική σου εβδομάδα την αξιοποίησες πολύ καλά, αν και στο κρεββάτι! πολύ ωραίο το κασκόλ! εγώ πλέκω βελονάκι, αλλά λέω να ξεκινήσω και βελόνες σιγά-σιγά... :-)
    Χαίρομαι που σε βρήκα! σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα που έχω το κασκολάκι στα χεράκια μου και το χαιδεύω του μιλάω το αγκαλιάζω,μπορώ να πώ οτι είναι το πιο όμορφο και ζεστό κασκόλ που το έπλεξαν τα πιο δημιουργικά και ικανότατα χεράκια!Είναι απλά μοναδικό.Σ ευχαριστω πολύ κορίτσι μάλαμα!!!Βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Βίκη, δεν έκανα τίποτα!!! Καλή-ανάποδη έπλεξα!!! Αλλά το έκανα με αγάπη!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Να το φοράς, να ζεσταίνεσαι και να με θυμάσαι!!! Φιλάκια πολλά!!!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips