Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #2: τα Jumbo, η σοκολατένια αποτυχία και οι καινούργιες μας λέξεις!



    Αυτή η εβδομάδα είχε λίγο περισσότερη κίνηση από την προηγούμενη, καθώς μετά από πολύ καιρό βγήκα από το σπίτι!!! Γιούπι!!! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


    Τη Δευτέρα ξύπνησα και αντίκρισα αυτή τη μαγική θέα από το παράθυρό μου! Σμαραγδένια θάλασσα κι ο ουρανός γκρίζος! Μου έφτιαξε την ημέρα!!!




    Για την εβδομάδα αυτή, είχα προγραμματίσει, εκτός των άλλων, να πλύνω το πατάκι και την κουρτίνα του μπάνιου, τα οποία τα πλένω μια φορά το μήνα. Για το πως μπορείτε να πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου σας μπορείτε να διαβάσετε εδώ (εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο με τη σόδα).

     Επίσης, την εβδομάδα αυτή ασχολήθηκα με το να γράψω ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης για το μωράκι μου. Όπως είχα κάνει και στη μεγάλη μου κόρη, αγόρασα ένα απλό τετράδιο με όμορφα σχέδια, για να γράψω μέσα όλες μου τις εμπειρίες και τα συναισθήματα από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, αλλά και να συμπληρώνω τις ημερομηνίες με τα πρώτα τους σημαντικά κατορθώματα, ίσως και μερικές σκανταλιές τους! Σκέφτηκα να το κάνω αυτό, γιατί είμαι σίγουρη πως σε μερικά χρόνια θα ξεχάσω τα περισσότερα από όσα συνέβησαν, αλλά τα παιδιά μου θέλω να τα ξέρουν! Θέλω να ξέρουν πως τα αγαπούσαμε πριν ακόμη γεννηθούν, πως τα περιμέναμε με λαχτάρα, πως μας έδωσε χαρά ο ερχομός τους, πως ήταν σημαντικά από την ώρα ακόμη που το μόνο που βλέπαμε ήταν ένα θετικό τεστ και μια κουκκίδα στον υπέρηχο. Πιστεύω πως θα είναι υπέροχο να πορεύεσαι στη ζωή σου ξέροντας πως αγαπήθηκες από την πρώτη στιγμή...

     Βέβαια, μου είναι αρκετά δύσκολο να γυρίζω πίσω και να φέρνω ξανά στο μυαλό μου όλες τις εμπειρίες και τα συναισθήματα. Είναι σαν να τα ζω από την αρχή. Και μου έρχονται τόσο έντονες οι εικόνες, που σχεδόν δεν μπορώ να τις περιγράψω. Περίεργο συναίσθημα...


Το ημερολόγιο εγκυμοσύνης μου...

   
    Και... τατάααα!!! Ήρθε η μέρα που βγήκα από το σπίτι!!!! Γιούπιιιι!!! Πήγαμε στο γιατρό, ο οποίος (τι τυχερή που είμαι!) είναι αρκετά μακριά ώστε να μπορώ, με μια παράκαμψη, να πάω και στα Jumbooo (ο καταναλωτισμός ξυπνά)!!!!!! Άρχισα να τραγουδάω τις Jumboδιαφημίσεις:

"Όσο ψάχνει στα Jumbo παιχνίδια ο γιοοοοος
ξεσαλώνω κι εγώ κι ας είμαι γονιόοοοοοος...."

"Αθερίναααα, αθερίναααα...
να τραβάω κουπί
από εδώ ως τη Ραφίνααα..."

     Αγοράσαμε όμορφα παιχνιδάκια για τη μικρή, αλλά πολύ συγκεκριμένα πράγματα, γιατί έχουμε και έναν προϋπολογισμό που πρέπει με αγώνα να στηρίξουμε! Πήραμε τα εξής:
  • Κούκλα-μωρό, γιατί, όπως λένε τα βιβλιαράκια μου, καλό είναι να εξοικειωθεί με ακόμη ένα μικρό μέσα στο σπίτι. Η καθεμία θα έχει το δικό της μωρό. Μάλιστα, η κόρη μου μπορεί στο δικό της να βγάλει και κανένα άχτι! Η κούκλα - εξιλαστήριο θύμα! Τελικά είναι το απόλυτο gadget- την τραβολογάει σε όλο το σπίτι όλη μέρα, εκτός λίγων διαλειμμάτων που ασχολείται με το δεύτερο παιχνίδι που της πήραμε...
  • Τα κουζινικά! Το Νο 2 απόλυτο κοριτσίστικο παιχνίδι! Όταν βαριέται το μωρό, το πετάει παράμερα και σκαρφαλώνει στην καρέκλα της κουζίνας. Εκεί αρχίζει το μαγείρεμα. Ποτηράκια, κουταλάκια, κατσαρόλες και φαγητά (και κάπου ανάμεσα μερικά κομμάτια από φρυγανιές που περίσσεψαν από το πρωινό) γίνονται για περίπου κανένα δίωρο πηγή αστείρευτης διασκέδασης (μπράβο παιδί μου, πήρες και κάτι από τη μάνα σου!)


  • Βαλιτσάκι γιατρού. Βλέπετε, δεν την αγαπάει και πολύ την παιδίατρο και σκεφτήκαμε να της πάρουμε μερικά σύνεργα για να εξοικειωθεί με το αντικείμενο! Όχι, δεν έχουμε σκοπό να την κάνουμε γιατρό (υποχρεωτικά) αλλά δε θέλω όταν μεγαλώσει να γίνει και σαν τη θεία μου, που πάει να της πάρουν αίμα και βάζει τα κλάματα (και πολλά άλλα ευτράπελα, που πραγματικά θα γίνονταν ένα πολύ διασκεδαστικό ποστ!!!)
  • Όταν πια έχω αποκάμει, τη μαζεύω στον καναπέ ή στο κρεβάτι και αρχίζουμε το διάβασμα. Είναι πολύ διαβαστερό το πουλάκι μου. Να δείτε με τι προσήλωση ακούει τις ιστορίες και παρακολουθεί τις εικόνες...! Μόλις τελειώνει το βιβλίο, ακολουθούμε αντίστροφη πορεία. Το ανοίγει και ξεκινάει εκείνη να μου το διαβάζει, δηλαδή να μου δείχνει τις εικόνες και να μου λέει λεξούλες και ήχους! Κάθε μέρα που της διαβάζω, μαθαίνει και μια καινούργια λέξη! Να μερικές "λέξεις" που χρησιμοποιεί:
φφφφ = ο λύκος
απού = η αλεπού
μο = ο λαγός (πάει ο λαγός να πιεί νερό, στου παιδιού μου το λαι-ΜΟ)
ποπό = ο ιπποπόταμος
νάνι = οι νάνοι!
ουό = η μύτη των νάνων (μοιάζει με αυγό!)
κουκου-τα = η κουκουβάγια
ου-α = ο γορίλας (χτυπάει και το στήθος της!)
πα-πα, κο-κο-κο, νιαμ (νιάου δηλαδή), του-του-του (τα πουλάκια),
γαβ, μπε, μμμμ (η αγελάδα), σσσς (το φίδι), ζζζ (η μύγα) κλπ. κλπ...






     Έτσι, επειδή το χόμπι είναι θεμιτό και επιθυμητό, εμπλουτίζουμε τη βιβλιοθήκη μας με ένα δυο βιβλία κάθε φορά. Μη φανταστείτε πως χαλάω πολλά λεφτά για δαύτα! Παίρνω αυτά με 1-2€, γιατί αφενός δεν έχει ακόμη αίσθηση της λογοτεχνικής ποιότητας του κειμένου (αφήστε που της αφηγούμαι ό,τι μου έρθει στο κεφάλι) και αφετέρου όταν τα βαρεθεί... τα τρώει!


  • Και κάτι για το γονιό: ένα μικρό καδάκι για τον πάγκο της κουζίνας! Οτιδήποτε οργανικό πηγαίνει στο καδάκι, από τσόφλια αυγών μέχρι μπανανόφλουδες. Έτσι, δε σκύβω κάθε τρεις και λίγο να αδειάσω τα περισσεύματα των πιάτων στα σκουπίδια, αλλά και οι οσμές απομονώνονται!
     

     Και μιας και μπορώ πλέον να κινούμαι λίγο περισσότερο, έφτιαξα και αυτή την απίθανη τάρτα, για την οποία σας μίλησα πριν μερικές μέρες. Και επειδή αποφασίσαμε να κάνουμε περικοπές στο delivery food, έφτιαξα και αυτά τα φανταστικά τυροπιτάκια, τα οποία πλέον τα έχουμε καθιερώσει σε εβδομαδιαία βάση και είναι από τα αγαπημένα μας βραδινά! Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.






     Δοκίμασα, επίσης, και μια συνταγή για brownies, που ξέθαψα από το αρχείο "συνταγές to do". Καλά καταλάβατε, σαν σωστή κυρία Monk, διατηρώ αρχείο με συνταγές, τις οποίες θέλω να δοκιμάσω εν καιρώ! Αλλά για αυτό θα σας μιλήσω σε ένα άλλο ποστ!!!




     Η συγκεκριμένη συνταγή δε με συγκίνησε ιδιαίτερα. Είχε φανεί ήδη από το ανακάτεμα το πράγμα. Κι όταν μια συνταγή δεν μου πηγαίνει όπως θέλω, αρχίζω και γίνομαι νευρική, ακούγονται "ντανγκ-ντουνγκ", κατσαρόλες και κουτάλια μέσα από την κουζίνα, δε μιλιέμαι και αν διανοηθεί κανείς να μου μιλήσει εκείνη την ώρα, θα την πληρώσει εκείνος τη μαρέγκα που έκοψε (μακριά από εμάς τέτοια συμφορά)! Μετά το ψήσιμο, έκλαιγα το βούτυρο και τα 8 αυγά. Αλλά τι να κάνεις, έτσι είναι οι πειραματισμοί. Βέβαια, η σοκολατο-οικογένεια δεν θα το αφήσει παραπονεμένο. Τίποτε σοκολατένιο δεν πάει χαμένο σε αυτό το σπίτι!

     Κάπως έτσι, με μερικά παιχνίδια παραπάνω και με 8 αυγά λιγότερα, τέλειωσε και αυτή η εβδομάδα! Ελπίζω κι η δικιά σας να ήταν όμορφη και διασκεδαστική!

Καλή συνέχεια!!!

10 σχόλια:

  1. Φουλ η εβδομάδα αυτή! Παραπήρες φόρα μου φαίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία η ιδέα με το ημερολόγιο. Είχα πει πως θα το κάνω κι εγώ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα να στρωθώ. Σπάσιμο νεύρων να μην σου βγαίνει το γλυκό, ιδίως όταν έχει σοκολάτα μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου θέλει δουλειά το ημερολόγιο είναι η αλήθεια. Αν δε σε ελκύει το γράψιμο, γραψ' τα καλύτερα σε μια κάμερα να τα έχει το μικρό σου και ζωντανά!
      Όσο για το γλυκό... είναι να μη σου τύχει!!!!

      Διαγραφή
  3. Την απόλαυσα αυτή την ανάρτηση....αλήθεια.......και ακόμη μου χρωστάς φωτογραφίες με την μεγάλη σου κόρη ( που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως λέω αυτά τα λόγια.....Παναγιά μου μεγαλώσαμε!!!!)περιμένω σε mail....φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου χαίρομαι που την απόλαυσες! Φώτος θα σου στείλω το συντομότερο (έλα δε μεγαλώσαμε και τόσο! Τα πρώτα -άντα δεν τα πιάσαμε ακόμη)!!!!

      Διαγραφή
  4. Με το καλό το μωράκι. Καλά κάνεις και με τα παιχνίδια προσπαθεις να την εξοικειώσεις με το μωρό αλλά και την παιδίατρο.Είναι ο πιο ευχαριστος τρόπος για ενα παιδί να μαθαίνει. Θα δοκιμάσω τα τυροπιτάκια και φυσικά δεν σου ζηταω την συνταγη για το γλυκό.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα ε γ' αυτό δεν την έγραψα κι εγώ τη συνταγή!!!! Όσο για τη μικρή, ελπίζω να τη βοηθήσουν τα... βοηθήματα!!!
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Τα τυροπιτάκια στα συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

      Διαγραφή
  5. Με εντυπωσίασε που συγκρατείς και κρατάς τις πρώτες λεξούλες του παιδιού! Απ ' ότι καταλαβαίνω με όλα όσα λες, είσαι θαυμάσια μαμά! Μπράβο σου!!! :) http://plektomaniac.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου είμαι φοβερά ενθουσιασμένη με τις λέξεις που μαθαίνει, σε σημείο που να τις καταγράφω!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Μακάρι να είμαι!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips