Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Νόστιμη γκανάς... με ό,τι βρήκα στο ντουλάπι!


     Πριν μερικές μέρες, έφτιαξα ένα κέρασμα με μανταρίνι και επικάλυψη σοκολάτας. Μου περίσσεψε, όμως, πολλή κουβερτούρα, την οποία είχα ήδη βιαστεί να λιώσω! Έψαχνα, λοιπόν, με αγωνία, τι να την κάνω μισό κιλό λιωμένη κουβερτούρα, αφού η ιδέα και μόνο να πάει χαμένη, μου προκαλούσε... αναστάτωση!!! Με τα πολλά, ήρθε και ο άντρας μου στο σπίτι, ο οποίος πρακτικό μυαλό και μεγάλος σοκολατάς, μου είπε το απλό: "μία μους σοκολάτας κάνε, να στανιάρω κι εγώ, γιατί έχω κάτι υπογλυκαιμίες αυτές τις μέρες!". Και... ιδού! Εγένετο γκανάς!!!


Να τι υλικά χρησιμοποίησα:

  • 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη. Αν δεν έχετε λιωμένη, μπορείτε να λιώσετε με μπεν μαρί.
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ινδική καρύδα. Όση μου είχε περισσέψει από τη βάπτιση της κόρης μου!
  • 10 κ.σ. σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο (επίσης είχε περισσέψει, αφού είχα χρησιμοποιήσει το βύσσινο για άλλο γλυκό)
Είχα σκοπό να βάλω και όλα τα άλλα υλικά που μου είχαν περισσέψει στο ντουλάπι από άλλες συνταγές, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα!

Πώς την έφτιαξα:
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανα την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει να βράζει. Έπειτα, κατέβασα από τη φωτιά, πρόσθεσα τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακάτεψα για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
  • Μετέφερα σε μπολ και πέταξα μέσα την καρύδα και το σιρόπι. Μοίρασα τη γκανάς σε γυάλινα μπολάκια.
Τα άφησα εκτός ψυγείου και το απόγευμα απολαύσαμε παρέα με τον άντρα μου ένα μπολάκι!

     Το καλό με τη γκανάς είναι ότι πέραν της αναλογίας σοκολάτα - κρέμα γάλακτος 1:1, μπορείς να βάλεις μέσα ότι χωράει ο νους: ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους ή αλεσμένους, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, μπισκότα σε οποιαδήποτε μορφή, να τη μετατρέψετε σε τούρτα, σε γέμιση, σε γλάσο ή να τη χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό σε λευκή επιφάνεια (αφού κρυώσει με ένα κορνέ). Μπορείτε, όμως, πάντα, να την απολαύσετε όπως κι εμείς: παρεΐτσα, από ένα μπολάκι, με ένα κουταλάκι!




Καλή επιτυχία!
Copyrighted.com Registered & Protected 
CIST-55TJ-VBKA-XXBK

10 σχόλια:

  1. Μιλάμε για πολύ σοκολάτα.. ....μιαμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρελαίνομαι για σοκολάτα!!! Έχω ένα βραβείο για σένα. Δες εδώ: http://plektomaniac.blogspot.gr/2015/01/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω, το φανταζομαι και μου φαινεται υπεροχο !!!! Πολύ ενδιαφέρον το blog σου, μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη, ειδικά για τους chocoholic!!!

      Διαγραφή
  4. να πω την αμαρτια μου, την τρώω οπως ειναι την γκαναζ με το κουταλάκι! αφού είναι πεντανόστιμη και απο μόνη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναιόντως αλήθεια ότι τρώγεται και με το κουταλάκι έτσι απλά! Κάνω όμως ότι συγκρατιέμαι και τη φτιάχνω γλυκό και καλά για να την κεράσω!!!!

      Διαγραφή
  5. ουαο...μπουκια και συγχωριο...αλλα τελιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips