Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα βιβλία του Αυγούστου 2015!



     Αυτό το μήνα διαλέξαμε με την πεταλουδίτσα μου υπέροχα βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη! Η βόλτα μας εκεί, είναι πλέον από τις αγαπημένες μας! Να τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά τον Αύγουστο:

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πώς κόψαμε την πάνα σε 8 βήματα (από την πιο αγχωμένη μαμά)!!!



     Το κόψιμο της πάνας ήταν για 'μένα μια άγνωστη έως τώρα εμπειρία, αφού στο περιβάλλον μου ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά πώς γίνεται κάτι τέτοιο! Και παρόλο που είμαι νηπιαγωγός, ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με ηλικίες κάτω των 3 ετών! Η κόρη μου είναι ένα καταπληκτικό πλασματάκι (άλλη παιδί δεν έκανε, μον' η Μαριώ το Γιάννη) αλλά έχει ένα φοβερό πείσμα που τσακίζει κόκκαλα, όταν πρόκειται να αλλάξει τις συνήθειές της και να ξεβολευτεί. Αυτό το κατάλαβα από όταν ήταν 6 μηνών και αρνιόταν να φάει οτιδήποτε, το εμπέδωσα όταν τη μάθαμε να κοιμάται μόνη της στην κούνια της και έμελλε να το βιώσω ξανά, όταν ξεκινήσαμε το κόψιμο της πάνας. Πιστεύω πως σε όλη αυτή τη διαδικασία, ήμουν η πιο αγχωμένη, η πιο ανυπόμονη και η πιο απελπισμένη μαμά που πρέπει να υπήρξε ποτέ!! Κι όμως τα κατάφερα! Μπράβο μου και μπράβο και στο μπαμπά μας που με στήριξε και στην παιδίατρο που μας έδωσε πολύ σωστές οδηγίες!!!! Να πώς κόψαμε την πάνα της κόρης μου σε 8 βήματα!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το δροσερότερο γλυκό ψυγείου!



     Αν και ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν το φθινόπωρο (δεν ξέρω καν πόσοι είμαστε εμείς οι "ανάποδοι"), αρνούμαι να κάνω μέσα στον Αύγουστο προπόσεις τύπου "άντε και καλό χειμώνα να 'χουμε"! Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρνουμε τις εποχές πιο κοντά από ότι πραγματικά είναι! Μετά το καλοκαίρι έρχεται το υπέροχο φθινόπωρο, που φέτος θα είναι επίσης ζεστό και κολυμβήσιμο και πολύ μετά θα έρθει κι ο χειμώνας για 3 μηνάκια!! Γι' αυτό, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας παρουσιάζω ένα γλυκό καλοκαιρινό, όσο και ο Αύγουστος!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πανεύκολο και πάμφθηνο κάλυμμα θηλασμού!




     Είμαι από τις μαμάδες που θηλάζουν, αλλά που ντρέπονται να θηλάσουν δημόσια χωρίς κάλυψη. Αυτό έχει αποτελέσει για 'μένα μεγάλο εμπόδιο! Όταν βγαίνουμε με παρέα, θα πρέπει να σηκωθώ από το τραπέζι που καθόμαστε και να πάω τέρμα θάλασσα, σε μια ξαπλώστρα ή στο τελευταίο τραπεζάκι και με πολλή προσοχή να δώσω το στήθος μου στο μωρό. Ντρέπομαι πολύ, το παραδέχομαι! Αλλά έχω κι εγώ δικαίωμα στη ντροπή! Να πάω στην τουαλέτα δεν καταδέχομαι, και για θηλασμό στην εκκλησία ούτε λόγος! Το σεντονάκι είναι μια λύση, αλλά όχι για το δικό μου το μωρό, το οποίο τα τραβάει και τα πετάει όλα από πάνω του και μένω ξαφνικά... ακάλυπτη!

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Σπιτάκι από κούτα!




     Πριν μερικές ημέρες παραλάβαμε το νέο κάθισμα αυτοκινήτου για τη μεγάλη μας κόρη! Το κάθισμα μας ήρθε μέσα σε ένα τεράστιο κουτί, το οποίο φυσικά δεν μπορούσα να πετάξω, αλλά ούτε και να παραβλέψω! Η ιδέα στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρη! Ένα σπιτάκι μόνο για την πεταλουδίτσα μου!!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τα βιβλία του Ιουλίου 2015!




     Αυτό το μήνα δανειστήκαμε μόνο δύο παιδικά βιβλία, κι αυτό γιατί τύχαμε σε μέρα που είχε δράσεις για παιδιά και δε μας άφησαν να ανεβούμε στο παιδικό τμήμα. Δανειστήκαμε λοιπόν, από το γκισέ με αυτά που είχαν επιστραφεί!! Για την ηλικία της δεν ήταν πολλά, αλλά ξετρυπώσαμε δυο καλά!!

Διαβάστε επίσης:

Blogging tips