Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

DIY στολή Pocahontas!



     Όπως σας έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, ένας από τους στόχους μου για το 2018 είναι να αξιοποιήσω διάφορα υφάσματα και παλιά ρούχα που έχω φυλαγμένα στο συρτάρι μου για να φτιάξω διάφορες στολές για να παίζουν τα παιδιά. Έτσι θα αξιοποιήσω όσα έχω αλλά και θα εξοικονομήσω πολύτιμο χώρο.

     Πριν κάποιους μήνες, είχα αγοράσει ένα πολύ όμορφο και δροσερό ύφασμα για να φτιάξω ένα σορτσάκι, αυτό που σας είχα δείξει στην ανάρτηση "Πώς να διαβάζετε ένα Burda Πατρόν". Για διάφορους λόγους τα σχέδια άλλαξαν και το project ματαιώθηκε, αλλά το ύφασμα έμεινε! Η πεταλουδίτσα μου ζητούσε μια στολή Ποκαχόντας, αφού είδαμε την ταινία της. Ό,τι πρέπει ήταν αυτό το μπεζ, δροσερό και ελαστικό ύφασμα! Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα ποτέ μου ξαναφτιάξει φόρεμα από το μηδέν και χωρίς πατρόν! Αλλά ήθελα οπωσδήποτε να το επιχειρήσω!

     Έτσι ξεκίνησε το νέο Pocahontas project! Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!!

Να πως το έφτιαξα:

1. Πήρα ένα φόρεμα της πεταλουδίτσας μου, που να ανοίγει προς τα κάτω. Το έβαλα πάνω στο διπλωμένο ύφασμα και σχεδίασα το περίγραμμα του, αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο... χμ... 5 εκ. ίσως! Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν αρκετό, γιατί φοβόμουν με το ράψιμο μήπως στενέψει πολύ! Στη μέση του ποδόγυρου σχεδίασα μύτη, όπως είναι και η στολή της Ποκαχόντας.




2. Καρφίτσωσα το ύφασμα περιμετρικά έξω από το μαρκαδοράκι και το έκοψα (δεν έχω φώτο). Έτσι είχα μεμιάς δύο ίδια κομμάτια ύφασμα.


3. Γάζωσα με ζιγκ ζαγκ γαζί κάθε ύφασμα περιμετρικά ώστε να το καρικώσω και να μην ξεφτίζει, αφήνοντας αγάζωτες μόνο τις πλευρές της μασχάλης και της λαιμόκοψης. Σε αυτές έκανα αραιά κάποιες μικρές κάθετες ψαλιδιές, ώστε να με διευκολύνουν στο να τις διπλώσω προς τα μέσα και να τις γαζώσω σε καμπύλη.




4. Δίπλωσα προς τα μέσα μια φορά και γάζωσα τη λαιμόκοψη και τις μασχάλες σε κάθε κομμάτι. Στη συνέχεια, ένωσα με ίσιο γαζί τα δυό υφάσματα στους ώμους και στα πλαϊνά. Το γύρισα από την καλή. Είναι ήδη υπέροχο!!!




5. Σειρά έχουν τα κρόσσια. Πήρα ένα t-shirt το οποίο είχα βάψει από άσπρο μπεζ το καλοκαίρι, αλλά δε χρωματίστηκε ομοιόμορφα παντού και δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω κάτι δικό μου. Έκοψα τη ραφή του τελειώματος.




6. Έκοψα ένα κομμάτι από το σώμα του T-shirt, τελείως στα κουτουρού, ούτε που το μέτρησα. Έτσι με το μάτι! Έκοψα από το κομμάτι τις πλαϊνές ραφές. Έτσι απέκτησα δυο φιλέτα καφέ υφάσματος!




7. Στερέωσα με καρφίτσες το ένα ύφασμα παράλληλα με τον ποδόγυρο και έπειτα έκοψα όσο ύφασμα έβγαινε πιο πέρα από τη μέση του ποδόγυρου. Έκανα το ίδιο από τη δεξιά πλευρά.




8. Έκοψα το ύφασμα σε λωρίδες των... χμ... 2-3 εκατοστών και έπειτα τις τράβηξα μία-μία για να μακρύνουν και να στρογγυλέψουν, όπως θα έκανα για τη δημιουργία νήματος noodle. Αφού έμεινα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, γάζωσα εκεί που είχα τοποθετήσει τις καρφίτσες.







9. Έκανα το ίδιο με το στήθος, αυτή τη φορά με ένα μόνο κομμάτι ύφασμα.




Προσπάθησα να του δώσω λίγο πιο καμπυλωτή μορφή για να γίνει πιο τσαχπίνικο.




Έτοιμη η στολή Ποκαχόντας!




Και μερικές λεπτομέρειες από τα κρόσσια!






     Με μια λωρίδα καφέ φόδρα της έφτιαξα και μια ζώνη για να τη δένει στη μέση! Δεν την έχω σε φωτογραφία αλλά την έφτιαξα όπως το λουρί από το κάλυμμα θηλασμού!


Πώς σας φαίνεται;
Είχε λίγη δουλίτσα αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο!









Διαβάστε επίσης:
















6 σχόλια:

  1. ααααααααααα ολες οι ιδεες φοβερες.κ ευκολες κ γρηγορες να γινουν...μπραβο μανουλααααααααααα εισαι κοριτσι μαλαμαααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται τόσο ευκολο! Εγώ βέβαια δεν το χω με το ράψιμο αλλά νομίζω πως έτσι όπως το παρουσίασες είναι πολύ απλό για να το κάνει κάποιος! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι που το βρίσκεις απλό παρόλο που δεν ασχολείσαι με το ράψιμο! Μακάρι να είναι βοήθεια για κάποιον! Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips