Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

DIY πλεξούδα Ραπουνζέλ!



     Πέρυσι το καλοκαίρι, οργανώσαμε για την πεταλουδίτσα μου ένα Ραπουνζέλ πάρτι. Επειδή θα είχαμε και την ανιψιά μου στο πάρτι, σκέφτηκα να τους φτιάξω από μια πλεξούδα για να τη φορούν και να νιώθουν κι αυτές πριγκίπισσες με παραμυθένια μαλλιά! Έφτιαξα τις πλεξούδες το προηγούμενο βράδυ, αφού ήταν αρκετά εύκολες! Δυστυχώς, οι φωτογραφίες δε βγήκαν τόσο καλές, ελπίζω όμως να σας βοηθήσουν. Δείτε πώς τις έφτιαξα βήμα-βήμα!!


Ενημέρωση 11/2/2017: Επειδή κάποιες φίλες μου είπατε πως οι οδηγίες σας δυσκόλεψαν, τις διόρθωσα σε κάποια σημεία, δίνοντας σας έναν πιο απλό τρόπο να ενώσετε την πλεξούδα στα διάφορα σημεία. Ελπίζω να σας είναι κατανοητές οι οδηγίες!! 


Υλικά (για μια πλεξούδα)
  • Ένα μεγάλο κουβάρι κίτρινο ακρυλικό μήνα (όχι το πολύ ανοιχτό κίτρινο, το λίγο πιο ζεστό)
  • Δυο καρέκλες
  • Ψαλίδι
  • Τσόχα
  • Πιστόλι σιλικόνης

Πώς την έφτιαξα
1. Μέτρησα πόσο μακριά ήθελα να είναι η πλεξούδα. Αυτό το έκανα μετρώντας την περίμετρο του κεφαλιού, συν το μήκος από το σβέρκο ως τη μέση της πεταλουδίτσας μου. Σε αυτά τα εκατοστά, πρόσθεσα άλλα 20 εκ. με το σκεπτικό ότι όταν το νήμα πλεχτεί, θα μειωθεί το μήκος του. Μπορείτε να κρατήσετε ένα μέτρο από το νήμα για να το χρησιμοποιήσετε για να δέσετε την πλεξούδα στα σημεία που θα σας πω.


2. Τοποθέτησα τις δυο καρέκλες πλάτη με πλάτη, έτσι ώστε να έχουν μεταξύ τους τόση απόσταση, όσα τα εκατοστά που υπολόγισα στο πρώτο βήμα.


3. Έδεσα κόμπο την άκρη του νήματος στην πλάτη της μιας καρέκλας.




4. Άρχισα να τυλίγω το νήμα ανάμεσα στις δυο καρέκλες, μέχρι να τελειώσει. Μόλις τελείωσε, έδεσα με κόμπο την άκρη του στην πλάτη της καρέκλας που ήταν πιο κοντά.




5. Έκοψα όλο το νήμα, πρώτα από τη μια καρέκλα και έπειτα από την άλλη. Έτσι, είχα στα χέρια μου πολλά κομμάτια νήμα, όλα του ίδιου μήκους. Ίσιωσα τα νήματα που εξείχαν.


6. Έδεσα τη μια άκρη της τούφας στην πλάτη της μιας καρέκλας και άρχισα να πλέκω την πλεξούδα. 




Εδώ μπορείτε να στερεώσετε την πλεξούδα, δένοντας τη με ένα κομμάτι νήμα από αυτό που κρατήσατε στην αρχή. Το ίδιο κάνετε και με την άλλη άκρη. 




Η πλεξούδα είναι έτοιμη! Ετοίμασα και τη δεύτερη.




7. Την τοποθέτησα στο κεφάλι της πεταλουδίτσας μου, σημειώνοντας που πρέπει να την πιάσω ώστε να της έρχεται σαν στεφάνι. Εδώ μπορείτε να στερεώσετε το "στεφάνι" με ένα κομμάτι από το νήμα που κρατήσατε στην αρχή. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: φαίνονταν άσχημα τα μαλλιά της πλεξούδας που περίσσευαν από την άκρη του "στεφανιού". Έτσι...


8. ...Έφτιαξα ένα όμορφο λουλούδι από τσόχα και το κόλλησα με σιλικόνη ακριβώς πάνω στο σημείο που ενώνεται το "στεφάνι". Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!! Έβαλα το ίδιο λουλούδι στην άκρη της πλεξούδας και το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο!!




     Αυτή η πλεξούδα μου στοίχισε περίπου 3 ευρώ!! Περιττό να σας πω ότι την παίζει ακόμη και την έχει κατευχαριστηθεί! Η πλεξούδα βρίσκεται ακόμη σε άψογη κατάσταση!! Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα σήμερα!!




Δοκιμάστε το!
Καλή επιτυχία!!



Διαβάστε επίσης...



4 σχόλια:

  1. Α ρε άμα έχεις κορίτσια τι κάνεις η μάνα!!! Εγώ αν σου πω ότι ψιλό μπερδεύτηκα λίγο...χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου τι να κάνω που δε με βοήθησαν οι φωτογραφίες! Να μου πεις που μπερδεύτηκες να τα γράψω πιο αναλυτικά!!

      Διαγραφή
  2. κ έψαχνα κάτι τέτοιο γιατί η στολή μας φέτος είναι ραπουνζέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips