Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: 3 βιβλία με δραστηριότητες για όλο το χρόνο (+ Διαγωνισμός!!)



     Πριν λίγες ημέρες τα σχολεία έκλεισαν, κάτι που περίμενα πώς και πώς (περισσότερα γι'αυτό θα σας γράψω σε άλλη ανάρτηση) και ήρθε ο καιρός που κάθε πρωί έχω την πεταλουδίτσα μου στο σπίτι! Αυτό που έχω σαν προτεραιότητα στη σκέψη μου είναι πως να την απασχολήσω μεν, ειδικά τις πρωινές ώρες που λείπει ο αδερφός της, αλλά με τρόπο διασκεδαστικό, επωφελή και δημιουργικό για την ίδια!


     Η λίστα που σιγά σιγά δημιουργώ, περιλαμβάνει και βιβλία δραστηριοτήτων με δημιουργικά φύλλα εργασίας. Και λέω δημιουργικά, γιατί υπάρχουν και εκείνα τα βαρετά που σας έχω πει ότι αντιπαθώ, αυτά που ζητούν αντιγραφή και πάλι αντιγραφή και μόνο αντιγραφή! Πνίγομαι και μόνο που τα βλέπω! Είπαμε, να μάθουν τα παιδιά τα γράμματα και τους αριθμούς αλλά όχι με βασανιστήρια!!! Παιδιά είναι! Πρώτα να παίξουν θέλουν!!! Και επίσης στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο γράμματα και αριθμοί!!!


     Σύμμαχος μου λοιπόν, είναι τα καλά βιβλία. Στη λίστα μου, εκτός από "Το βιβλίο των διακοπών" που σας παρουσίασα στο blog του Familives, προστέθηκαν άλλα 3 αξιόλογα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τα οποία έχουν το θετικό ότι δεν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινά, αλλά μπορούν να δουλευτούν όλη τη χρονιά, καθώς αγγίζουν ποικίλα εποχικά θέματα. Ελάτε να σας τα παρουσιάσω αναλυτικότερα!


Είμαι 4 και μπορώ - Είμαι 5 και μπορώ


"Είμαι 4 και μπορώ!"

     Τα βιβλία, όπως καταλαβαίνετε και από τους τίτλους, απευθύνονται σε προνηπιάκια και νηπιάκια, δηλαδή σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων και από πέντε ετών αντίστοιχα. Η εικονογράφηση τους, όπως και του τρίτου βιβλίου της σειράς ("Είμαι 3 και μπορώ") είναι τέτοια που επιτρέπει τη φωτοτύπιση των φύλλων εργασίας, κάτι που είναι πολύ πρακτικό γιατί μπορείτε να κρατήσετε το βιβλίο άγγιχτο και να το χρησιμοποιήσετε και αργότερα στα άλλα παιδάκια σας. Εμένα προσωπικά με βολεύει και λόγω επαγγέλματος, αφού έχω τη δυνατότητα να αξιοποιώ αυτά τα βιβλία κάθε χρόνο στην τάξη.




     Μέσα από τα βιβλία αυτά, το παιδί καλλιεργεί τη λεπτή κινητικότητα, το συντονισμό ματιού-χεριού, μαθηματικές έννοιες και γνώσεις, αλλά και την παρατήρηση και την περιγραφική και αφηγηματική του ικανότητα. Από τις σελίδες του δε λείπουν τα πρωτότυπα τετράστιχα ποιηματάκια, ανάλογα του κάθε θέματος, καθώς και τα αυτοκόλλητα που, όσο να'ναι, κάνουν τη διαδικασία πιο διασκεδαστική! Μαζί με αυτά, θα βρείτε και ιδέες για επιπλέον κατασκευές και παιχνίδια!




     Στις πρώτες σελίδες περιλαμβάνονται πιο εξατομικευμένα φύλλα εργασίας, τα οποία ζητούν από το παιδί να ζωγραφίσει τον εαυτό του, να σημειώσει πότε είναι τα γενέθλια του, ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα και ποια δραστηριότητα, πότε είναι χαρούμενο ή λυπημένο! Τα φύλλα αυτά είναι διαφορετικά σε κάθε βιβλίο, αφού είναι προσαρμοσμένα στην εκάστοτε ηλικία ώστε να είναι βατά και παράλληλα ενδιαφέροντα για το παιδί.




     Ένα σημαντικό στοιχείο των βιβλίων αυτών, είναι οι χρήσιμες συμβουλές που θα διαβάσετε σχετικά με το πως μπορείτε να βοηθήσετε περαιτέρω το παιδί, ως προς την ενίσχυση της περιέργειας του, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συντονισμού ματιού-χεριού, τη σωστή στάση του σώματος, καθώς και μικρά μυστικά για να μάθει το παιδί να κρατά σωστά το μολύβι.




Άμπρα Κατάμπρα

"Άμπα Κατάμπρα!"


     Το βιβλίο αυτό διαφέρει από τα δύο προηγούμενα, καθώς αξιοποιεί τα γνωστά κλασικά παραμύθια για να δομήσει τις δραστηριότητες του! Εστιάζει κυρίως στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου και στην εξοικείωση των παιδιών με τον γραπτό.




     Ανάμεσα στις άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες, το βιβλίο καλεί το παιδί να ζωγραφίσει το βασικό ήρωα από μια ιστορία, να μαντέψει τι λένε στις εικόνες οι ήρωες από γνωστά παραμύθια, να αντιστοιχίσει τις φράσεις με τους ήρωες, και ακόμη με παραδείγματα, να φτιάξει τη δική του παραμυθοσαλάτα (από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών στο νηπιαγωγείο!).




     Επίσης, ενθαρρύνει το παιδί να φανταστεί τι θα έκανε αν ζούσε καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν γνωστοί ήρωες, αν για παράδειγμα είχε μαγικό ραβδί ή αν συναντούσε έναν κακό λύκο στο δάσος! Αινίγματα, ποιήματα, ιστορίες, εικονόλεξα και παιχνίδια, δεν του λείπει τίποτα από δημιουργικές δραστηριότητες!




Ο διαγωνισμός
     Το "Κορίτσι Μάλαμα" σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κληρώνει σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog ένα αντίτυπο της επιλογής τους, από τα βιβλία "Είμαι 4 και μπορώ", "Είμαι 5 και μπορώ" και "Άμπρα Κατάμπρα".


     Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσω Instagram ή μέσω της φόρμας Google που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό με οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους, συνιστά αυτόματα και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 

     Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους!


Μέσω Instagram:

1. Follow @koritsi_malama & @metaixmio στο Instagram.





3.  Σχόλιο στη φωτογραφία ποιό βιβλίο από τα 3 προτιμάτε.


4. Tag 2 φίλους σας (πολλαπλές συμμετοχές επιτρέπονται αρκεί να κάνετε διαφορετικά tag κάθε φορά).



Μέσω φόρμας Google (μόνο για εγγεγραμμένους στο newsletter):
1. Εγγραφείτε στο newsletter του blog εδώ. Παρακαλώ διαβάστε πρώτα την Πολιτική Απορρήτου του blog. Η εγγραφή σας στο newsletter συνιστά αυτόματα και αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου.

2. Συμπληρώστε τη φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης.


Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι ενεργό, γιατί οι νικητές που θα συμμετέχουν μέσω της φόρμας Google θα ενημερωθούν μέσω e-mail.


     Προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter του blog!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog ένα αντίτυπο της επιλογής τους, από τα βιβλία "Είμαι 4 και μπορώ", "Είμαι 5 και μπορώ" και "Άμπρα Κατάμπρα".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 1/7/2018 έως και τις 15/7/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί:
  • για όσους αναγνώστες έχουν λογαριασμό Instagram και επιθυμούν να λάβουν μέρος μέσω αυτού, τα 4 βήματα που αναφέρθηκαν 
  • για τους εγγεγραμένους στο newsletter αναγνώστες, η συμπλήρωση της φόρμας Google.
Μπορείτε να πάρετε μέρος και με τους δύο τρόπους.
Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται άκυρες.
5. Τα στοιχεία που σας ζητώ να συμπληρώσετε στη φόρμα Google είναι το ονοματεπώνυμο, το e-mail σας και ποιό βιβλίο προτιμάτε. Τα ζητώ αυτά ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση και να είναι εφικτή η επικοινωνία με το νικητή. Τα στοιχεία αυτά τα βλέπω και τα επεξεργάζομαι μόνο εγώ, ενώ σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση τα ονόματα των νικητών στο παρόν ιστολόγιο και στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram, καθώς και τα στοιχεία ταχυδρόμησης του δώρου τους στις εκδόσεις Μεταίχμιο, στοιχεία τα οποία παραχωρούνται με τη συγκατάθεση των νικητών.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την παραλαβή των δώρων, όλα τα στοιχεία που μου παρέχετε μέσω της φόρμας Google (εκτός των ονομάτων των νικητών) διαγράφονται και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτά. Ολόκληρη την Πολιτική Απορρήτου του blog μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
6. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληρωθούν μέσω της σελίδας Random.org, θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail ή μέσω Instagram, αναλόγως με ποιον από τους δύο τρόπους θα συμμετάσχουν και θα ανακοινωθούν στο Instagram κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και στην παρούσα ανάρτηση.
7. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
  • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην Αττική, παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
  • Εφόσον οι νικητές κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
9. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Ο διαγωνισμός προβάλλεται στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.








Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips