Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Τα DIY παιδικά δώρα της Νεκταρίας!



     Στην αρχή της χρονιάς σας είχα γράψει ότι ένας από τους στόχους μου είναι να ολοκληρώσω τις αναρτήσεις που σας χρωστάω από πέρυσι. Το 2018 έχει ήδη φτάσει στα μισά, το ίδιο και οι παλιές αναρτήσεις που εκκρεμούν! Σήμερα, λοιπόν, θα σας δείξω τα όμορφα δώρα που έφτιαξε η οικογενειακή μας φίλη Νεκταρία στη πεταλουδίτσα και το σαμψωνάκο μου πέρυσι το καλοκαίρι!

     Να σας θυμήσω ότι η Νεκταρία είχε φτιάξει πριν καιρό και δύο quiet books τα οποία σας είχα παρουσιάσει εδώ στο blog, ένα αγορίστικο και ένα κοριτσίστικο!

Το φορητό κουκλόσπιτο της πεταλουδίτσας




Αυτό που εκτιμώ πολύ σε ένα χειροποίητο δώρο, είναι όχι μόνο η δουλειά αλλά και το πως ένας άνθρωπος παίρνει κάτι φθηνό και το μετατρέπει σε κάτι που θα ήθελαν όλοι να έχουν (ή τουλάχιστον εγώ θα ήθελα να είχα όταν ήμουν μικρή!!)


     Η Νεκταρία αγόρασε αυτό το κουτί (μπορείτε να βρείτε στα Jumbo παρόμοιο) και έντυσε εσωτερικά τη μια πλευρά του με ύφασμα για να κάνει το εφέ της ταπετσαρίας και την άλλη με τσόχα, ώστε να μοιάζει με χαλί!!




     Στον τοίχο κόλλησε μια εικόνα και ένα κομμάτι ύφασμα για κουρτινάκι (αλλά δείτε τι προσεγμένο είναι) και για κρεβάτι μεταμόρφωσε ένα σφουγγάρι πιάτων, λίγο χαρτόνι και ύφασμα! Κοιτάξτε τι όμορφο βγήκε!!





     Όταν τη ρώτησα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μικροέπιπλα που πρόσθεσε, μου είπε ότι τα αγόρασε (μαζί με το βαλιτσάκι) από ένα κατάστημα στην Αγγλία που ονομάζεται "The Works" και πουλά τέτοια επιπλάκια σε καρτέλες, απ' όπου τα αφαιρείς και τα συναρμολογείς! Τι όμορφα πράγματα μπορείς να βρεις στο εξωτερικό!!!




     Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι είχε την υπομονή να φτιάξει και κουκλίτσα που να συνοδεύει το βαλιτσάκι, κανονικά με γέμισμα και ραμμένη στο χέρι! Νεκταρία μου χαρά στην υπομονή σου!!!




     Και όχι μόνο έφτιαξε την κουκλίτσα, αλλά δημιούργησε και μια καρνταρόμπα για να συναλλάζει τα ρούχα της! Κοιτάξτε κορδελίτσες που έχουν πάνω και τι ωραία χρώματα!!




Ο φορητός αυτοκινητόδρομος του σαμψωνάκου




     Αυτός ο αυτοκινητόδρομος (ουσιαστικά είναι μια μικρή πόλη) είναι φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από τσόχα! Έχει λεπτομέρειες που νομίζω ποτέ δεν θα καθόμουν να κάνω και γι' αυτό είναι μια κατασκευή που θαυμάζω!! Ταμπέλες "γραμμένες" με κέντημα, διαβάσεις πεζών από λεπτή κορδέλα, παραθυράκια που φαντάζομαι θα δυσκολευόταν ακόμη και να τα πιάσει με τα δάχτυλα της για να τα κολλήσει!




     Με δυο-τρία αυτοκινητάκια, η κατασκευή αυτή γίνεται αγαπημένη για τη βόλτα και την καφετέρια, ειδικά το χειμώνα που τα παιδιά δεν μπορούν να τρέξουν και να παίξουν στην παραλία!




     Τα κτίρια είναι κολλημένα με βέλκρο, που σημαίνει ότι αλλάζουν θέσεις ανάλογα τη διάθεση!!




     Ο φορητός αυτοκινητόδρομος διαθέτει τσόχινα λουράκια με βέλκρο και μπορεί να αποθηκευτεί με δύο τρόπους: διπλωμένος και τυλιγμένος ρολό!






Πώς σας φαίνονται τα DIY δώρα της Νεκταρίας;
Έχετε φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο; Θα το επιχειρούσατε;




2 σχόλια:

  1. Καταπληκτική δουλειά!!!
    Μπράβο στην φίλη σας...Αν κρίνω απ τα δικά μου παιδιά, πιο πολύ χαίρονται με τέτοιου είδους χειροποίητα παιχνίδια, παρά με τα τυποποιημένα πλαστικά του εμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ευδοξία μου! Έχω κι εγώ προσέξει ότι τα απλά DIY παιχνίδια και τα βιβλία με αυτοκόλλητα είναι μακράν από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών και είναι οικονομικές και οι δύο!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips