Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

DIY φούστα από μαξιλαροθήκη!



     Πέρυσι το καλοκαίρι και ενώ έκανα μια εκκαθάριση στο ντουλάπι με τα λευκά είδη, βρήκα μια λευκή μαξιλαροθήκη με μια κίτρινη κηλίδα πάνω. Που να τη χρησιμοποιήσω έτσι; Σκέφτηκα, λοιπόν, να φτιάξω μια φουστίτσα για την πεταλουδίτσα μου που τις προτιμά όσο κανένα άλλο ρούχο, χειμώνα-καλοκαίρι!





Δεν είχα κάποιο tutorial στο μυαλό μου, απλώς προχωρούσα και σκεφτόμουν επί τόπου το επόμενο βήμα! Να τα βήματα που ακολούθησα!


1. Έκοψα τη μαξιλαροθήκη στα δύο, δηλαδή ένα κομμάτι έκανα τη μπροστινή πλευρά και ένα την πίσω. Έκοψα και τις ραφές όπου υπήρχαν. Έτοιμα δύο ισομεγέθη κομμάτια υφάσματος.




2. Καρίκωσα περιμετρικά τα δυο υφάσματα με ζιγκ ζαγκ γαζί για να μη μου ξεφτίσουν.




     Όπως βλέπετε, χρησιμοποίησα πορτοκαλί κλωστή, όχι τόσο από άποψη, αλλά επειδή την είχα ήδη περασμένη στη μηχανή και βαριόμουν να αλλάξω χρώμα. Αλλά δε με πείραξε, γιατί α) μοιάζει όντως με άποψη, β) το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο χρώμα της πεταλουδίτσας μου οπότε θα το εκτιμήσει και γ) είναι μια φούστα για μέσα στο σπίτι, οπότε στ' αλήθεια, ποιός νοιάζεται για την πορτοκαλί κλωστή;


3. Γάζωσα με ίσιο γαζί τις πλαϊνές πλευρές.




     Εδώ είχα μια αμφιταλάντευση. Το ύψος της φούστας παράβγαινε μακρύ, μα αν το δίπλωνα στα δύο παραήταν κοντό. Τι να κάνω, τι να κάνω; Σκέφτηκα να ακολουθήσω τη μέση οδό. Να διπλώσω το ύφασμα, αλλά όχι στη μέση! Η μια πλευρά να είναι πιο κοντή από την άλλη και να φαίνεται έτσι σαν βολάν! Έτσι...


4. Πήρα λωρίδες από πορτοκαλί ύφασμα και τις γάζωσα κατά μήκος της μίας πλευράς, η οποία θα ήταν και η πιο κοντή και που θα δίπλωνε πάνω από την άλλη.




5. Γύρισα και γάζωσα την περίμετρο αφήνοντας λίγο περιθώριο για να μπει το λάστιχο.




Δεν έγινε απλά όμορφη, έγινε παραμυθένια!

     Ένα χρόνο μετά, η πεταλουδίτσα μου τη φορά ανελλιπώς από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα, εκτός από τις φορές που δεν τη βρίσκει στο συρτάρι επειδή είναι για πλύσιμο!!! Πολύ καλό αποτέλεσμα για να μια κιτρινισμένη μαξιλαροθήκη δε νομίζετε;




Σας φιλώ!







4 σχόλια:

  1. Έγινε μια χαρά και αξιοποίησες άψογα την παλιά μαξιλαροθήκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σου!!!Αχ μακαρι να το ειχα κι εγω με τη
    ραπτικη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως η ραπτική δεν είναι αν "το έχει" κανείς, αλλά αν το έχει μεράκι! Αν το θες πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις! Δεν είναι και τόσο δύσκολο!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips