Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Στολή Catboy με τα ψέμματα!!



     Δεν ξέρω πως τα παιδιά μου και ειδικά ο σαμψωνάκος έχει κολλήσει τόσο πολύ με τους Πυτζαμοήρωες! Από το πρώτο επεισόδιο! Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το παιδικό είναι πως παρόλο που έχει σούπερ ήρωες, δεν έχει σκηνές βίας και θίγει πολλά θέματα, όπως η τάση των παιδιών για αρχηγεία, η ευγένεια, η συνεργασία και ο ανταγωνισμός.

     Αναπόφευκτο ο σαμψωνάκος μου να μου ζητήσει μια στολή Catboy! Αλλά, μετά από ένα χάζεμα στο Pinterest (το οποίο όπως σας έχω πει σε αυτή τη φάση το χρησιμοποιώ πλέον μόνο όταν χρειάζομαι ιδέες και λύσεις) είδα πόσο εύκολα με τα ψέμματα μπορεί κανείς να φτιάξει μια τέτοια "στολή"!! Ελάτε να σας δείξω!


Υλικά που χρησιμοποίησα:
  • Μια παλιά μπλε σκισμένη φόρμα
  • Ένα μπλε μακό μπλουζάκι
  • Γαλάζια τσόχα
  • Σύνεργα ραπτικής ή πιστόλι σιλικόνης ή κόλλα υφασμάτων (εγώ χρησιμοποίησα ραπτομηχανή και σιλικόνη)

Για την ουρά:
  • Μπλε ύφασμα
  • Σύρμα 1,50 μέτρο
  • Χαρτοταινία
  • Υλικό γεμίσματος
  • Παραμάνα

Για το παντελόνι
     Καταρχήν να σας πω ότι μπάλωσα τις τρύπες στο χέρι και επειδή το παντελόνι ήταν μεγάλο (και ο ποδόγυρος χιλιοσκισμένος), έκοψα τη ραφή του ποδόγυρου, τη γύρισα και τη γάζωσα με ζιγκ-ζαγκ γαζί και έπειτα πρόσθεσα λάστιχο για να μην την πατάει.










1. Μέτρησα πόσα εκατοστά είναι το πιο φαρδύ σημείο στα μπατζάκια.

2. Πάνω στην τσόχα, σχεδίασα γωνίες, όπως περίπου έχει και η στολή του Catboy, αλλά σε πιο απλή μορφή. Το μήκος τους ήταν όσο και το μήκος του πιο φαρδύ σημείου του μπατζακίου (!) που μέτρησα πριν. Έφτιαξα αρκετά ώστε να βάλω 4 σε κάθε μπροστινή πλευρά μπατζακίου, 4 σε κάθε πισινή και μερικά για τα χέρια. Τελικά βαρέθηκα και χρησιμοποίησα μόνο τα 8 μπροστινά. Δε νομίζω να παρεξηγηθεί ο σαμψωνάκος μου. Όπως βλέπετε, βαρέθηκε να περιμένει πότε θα τακτοποιήσω τα λαχανικά και αποφάσισε να τα τακτοποιήσει μόνος του.




3. Στερέωσα τα βέλη με καρφίτσες και άρχισα να γαζώνω. Εδώ είχε παίδεμα η δουλειά, διότι το μπατζάκι είχε στενέψει πολύ με το λάστιχο που έβαλα στον αστράγαλο. Οπότε να ξέρετε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε φόρμα χωρίς λάστιχο στα πόδια ή να βάλετε το λάστιχο μετά τις ρίγες.




Το παντελόνι έτοιμο!

Για τη μπλούζα
Το μόνο που έκανα ήταν να εκτυπώσω, να πλαστικοποιήσω, να κόψω και να στερεώσω με χαρτοταινία το σήμα του Catboy. Θα μπορούσα να το φτιάξω με τσόχα και να το ράψω, αλλά τη λυπήθηκα να τη χαλάσω τη μπλούζα, μπορεί να τη χρειαστούμε να τη φορέσουμε!


Για την ουρά
1. Πήρα το σύρμα και το δίπλωσα στα 3. Στις άκρες έβαλα χαρτοταινία για να μην τυχόν αγκυλώνουν.




2. Έκοψα ένα κομμάτι ύφασμα λίγο πιο μακρύ από το σύρμα. Το γάζωσα και έγινε σαν μανίκι.

3. Μετά από διάφορους πειραματισμούς σχετικά με το πως να γεμίσω την ουρά όταν αυτή περιέχει και σύρμα, κατέληξα ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι ο εξής: Κόβω ένα ή δύο τετράγωνα από το γέμισμα και τυλίγω το σύρμα. Στερεώνω με χαρτοταινία τις άκρες του γεμίσματος και προσεκτικά ανεβάζω την ουρά στο σύρμα σαν κάλτσα.


Χρησιμοποίησα άλλο ένα τετράγωνο για να τυλίξω και το υπόλοιπο σύρμα.


4. Γάζωσα την άκρη που είχε μείνει ανοιχτή. Τώρα η ουρά στερεώνεται με παραμάνα πάνω στο λάστιχο του παντελονιού. Τέλος, κόλλησα με σιλικόνη κάποιες από τις ρίγες που είχαν περισσέψει.




Εκτύπωσα και τη μάσκα του Catboy και έτοιμος ο Πυτζαμοήρωας!


Αποστολή εξετελέστη!!!








Μα δεν είναι πολύ γλυκούλης ο πυτζαμοήρωας μου;;;





3 σχόλια:

  1. Βρε παιδιά πως τα καταφέρνετε με τις βελόνες και τις κλωστές και το ράψιμο! Μπράβο σου! Έγινε υπέροχο! Και ....πολύ ωραίος ο μικρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω... Ούτε κι εγώ ξέρω! Στα κουτουρού πάω και κάποιες φορές μου βγαίνει, κάποιες όχι!! Τα φιλιά μου και καλή Σαρακοστή!!!

      Διαγραφή
  2. ααααααααααααααααααααα θα τρελαθωωωωωωωωωωω τι γλυκας!!!!!!!!!!!!δεν χαιρεσαι που εχει κολλημα με αυτα τα αθωα παιδικα????τι καλυτερο οσο μπορει να μεινει αγνος.........καλα το χεις παρει το κολαϊ τωρα με τις στολες ειναι αψογεεεεεεεεες!!!! καλη Σαρακοστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips