Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Η παρέα στον Παιδικό Σταθμό και στο Προνήπιο!




     Καλημέρα φίλες μου και φίλοι! Σήμερα θα σας παρουσιάσω δυο πολύ χρήσιμα βιβλία με φύλλα εργασίας για δυο ηλικιακές ομάδες! "Η παρέα στον Παιδικό Σταθμό" και "Η παρέα στο Προνήπιο", τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


     Είναι δύο βιβλία με φύλλα εργασίας για παιδάκια 3-4 ετών και 4-5 ετών αντίστοιχα. Φυσικά, παίζει ρόλο και το επίπεδο ωριμότητας και γνώσεων του παιδιού! Για να καταλάβετε τι εννοώ, φέτος στο νηπιαγωγείο μου χρησιμοποίησα πολλά φύλλα εργασίας και από το βιβλίο του Παιδικού Σταθμού, γιατί η ομάδα μου χρειαζόταν να ξεκινήσει από την αρχή, από τα πολύ απλά και βασικά.

     Τα δυο βιβλία περιέχουν φύλλα εργασίας για τις βασικές ενότητες που μπορεί να δουλέψετε στο σχολείο ή στο σπίτι και είναι κατανεμημένα με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από το Φθινόπωρο ως το Καλοκαίρι, δηλαδή συμβαδίζουν με το σχολικό έτος. Ρίξτε μια πιο λεπτομερή ματιά:


Η παρέα στον παιδικό σταθμό. 

Τα περιεχόμενα.

Η παρέα στο Προνήπιο.

Τα περιεχόμενα.

     Εδώ σας δείχνω μερικές φωτογραφίες από τα φύλλα εργασίας που κάναμε στο νηπιαγωγείο, τα οποία να επισημάνουμε ότι δεν αποτελούν από μόνα τους μέθοδο μάθησης, αλλά έρχονται συμπληρωματικά και ως μέσο εμπέδωσης στα όσα ήδη έχουμε διδάξει στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση, το θέατρο και τις ψυχοκινητικές δραστηριότητες!

     Εδώ είναι δυο φύλλα εργασίας που δουλέψαμε σχετικά με την εμπέδωση των χρωμάτων. Στο κόκκινο, χρησιμοποιήσαμε τέμπερα και πινέλα, φυσικά αγαπημένη δραστηριότητα το βάψιμο με πινέλα για τα παιδιά!

     Το φύλλο εργασίας με το μπλε είναι της πεταλουδίτσας μου, με τις πρώτες ταυτόχρονα προσπάθειες μέσα στο φθινόπωρο να γράψει το όνομα της (σιδηρόδρομος), όπως όλα τα φετινά μου παιδάκια!!







     Να και δυο από τα χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας που κάναμε ανάμεσα στις οργανωμένες δραστηριότητες. Όπως βλέπετε, τα φύλλα εργασίας ασχολούνται πολύ με τις μαθηματικές έννοιες, όπως ψηλό-κοντό, μπροστά-πίσω, καθώς και με την εμπέδωση των χρωμάτων.




Κάποια από τα φύλλα εργασίας είναι και ανοιχτά, ώστε τα παιδιά να τα δουλέψουν σύμφωνα με τα γούστα τους.




Πώς σας φάνηκαν τα δυο βιβλία; Θα τα χρησιμοποιούσατε;
Καλή και δημιουργική συνέχεια!



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία βιβλία και η αλήθεια είναι πως δεν τα είχα ξαναδεί!!!Σίγουρα θα τα χρησιμοποιούσα, μιας κ τα βιβλία με φύλλα εργασίας είναι απ τα αγαπημένα μας να τα δουλεύουμε με τον γιο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευδοξία εκδόθηκαν πρόσφατα και μάλλον γι' αυτό δεν έτυχε να τα δεις! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips