Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η αντι-Pinterest μαμά: Christmas Edition

Ω, συμφορά μου! Νομίζω πως είμαι μια αντι-Pinterest μαμά! Οι γιορτινές μου ημέρες με τίποτα δε συγκρίνονται με τις τέλειες εικόνες που βλέπετε παντού! Ντροπή μου, γιατί είμαι και blogger και πως θα γίνουν οι αναρτήσεις μου viral στο Pinterest; Τι, δε με πιστεύετε; Να σας εξηγήσω τι εννοώ:


Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #1: Δεν έφτιαξα advent calendar. 

Το σωστό advent calendar.

Το δικό μας (ό,τι πιο κοντινό σε) advent calendar.

     Νομίζω αυτό είναι το πιο μεμπτό που έκανα φέτος τα Χριστούγεννα! ΟΛΕΣ οι μαμάδες που σέβονται τον εαυτό τους και το Pinterest έφτιαξαν φέτος ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, γεμάτο λιχουδιές, δώρα και όμορφες δραστηριότητες για τα παιδάκια τους!

     Εγώ η αντι-Pineterst, το μόνο που κατάφερα είναι να τους διαβάσω μερικά χριστουγεννάτικα βιβλία (και αυτό μέρα παρά μέρα, γιατί ούτε τα βιβλία μου φτάνουν, ούτε ο χρόνος αρκεί τις μέρες του μπαλέτου) και να τους δίνω και ένα σοκολατάκι από ένα έτοιμο ημερολόγιο από τα Lid που ήταν και φθηνό και το είχαμε πάρει και πέρυσι.


Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #2: Το δέντρο μας είναι σαν κατσιασμένο.

Το σωστό χριστουγεννιάτικο δέντρο -via

Το δικό μας δέντρο.

     Χωρίς γιρλάντες, μικρό, χωρίς πολλά κλαδιά, χωρίς εντυπωσιακά στολίδια. Αλλά δε χωράει και άλλο στο μικρό μας σπίτι! Αλλά και να χωρούσε, θα σπαταλούσα λεφτά σε δέντρο και όχι να αγοράσω καινούργιο απορροφητήρα;



Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #3: Τα μπαστουνάκια του Αϊ-Βασίλη έγιναν σαν σκουλικαντέρες.

Δεν το είπα εγώ, η πεταλουδίτσα μου το είπε! Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, πώς θα βάλω τα παιδιά να ζυμώσουν μεν, να βγει τέλειο μπαστουνάκι δε; Εμένα με τη ζύμη μου έφτιαχναν βουναλάκια, ιππόκαμπους και ο σαμψωνάκος την έστυβε κιόλας (πρέπει να ήταν πολύ χαλαρωτικό).


Τα σωστά μπαστουνάκια - via

Τα δικά μας μπαστουνάκια.


Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #4: Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μου είναι για κλάματα.
Δεν έχω ούτε καν στεφάνι για την πόρτα, ούτε καν χιονόμπαλες! Αίσχος! Κανένας σεβασμός στη μαγεία των Χριστουγέννων!!! Το μόνο που έχω είναι κάλτσες αγιοβασιλιάτικες, τις οποίες ο σαμψωνάκος τις παίρνει και τις φοράει στο πόδι του!!!!


Η σωστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - via


Η δική μου χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.


Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #5: Δεν έφτιαξα χειροποίητες κάρτες!


Η σωστή χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα - via


Η δική μας κάρτα (που φτιάξαμε στο σχολείο).

Αυτό είναι λιγάκι εγκληματικό για μια μαμά τη σήμερον ημέρα, αλλά σας παρακαλώ να είστε επιεικείς μαζί μου. Κάθε μέρα επί 6 ώρες τις τελευταίες 20 μέρες στο νηπιαγωγείο κάνω με τα παιδιά κατασκευές. Ήδη η τενοντίτιδα και πάλι με τριγυρίζει. Δεν έχω ως τώρα καμία σπιτική χριστουγεννιάτικη κατασκευή να σας δείξω. Αυτό που παλεύω κάθε μέρα και σίγουρα δεν τα καταφέρνω όπως θα ήθελα, είναι...


Αντι-Pinterest Συμπεριφορά #6: Το σπίτι μου δεν είναι μαζεμένο, γιορτινό, έτοιμο για κόσμο!


Το σωστά μαζεμένο γιορτινό σπίτι - via


Το δικό μου σαββατιάτικο  γιορτινό σπίτι.

     Ναι, αν μου πείτε ότι θα έρθετε, τις καθημερινές θα χρειαστώ σίγουρα δυο ωρίτσες crisis cleaning για να σας υποδεχτώ. Και το Σάββατο θα καθίσω από το πρωί ως το απόγευμα να κάνω crisis cleaning, ώστε να έρθει επιτέλους το σπίτι σε μια ισορροπία, αφού τις εργάσιμες μέρες αγνοώ τις ρουτίνες μου. Και θα σας εξηγήσω γιατί μου είναι τόσο δύσκολο να τις κρατήσω:

     Το πρωί ξυπνώ και τρέχω να ντυθώ και να ετοιμάσω πρωινό, κολατσιό και παιδιά, παλεύοντας να φύγουμε στην ώρα μας γιατί πρέπει να πάω το σαμψωνάκο παιδικό και να ανοίξω πάση θυσία το σχολείο στην ώρα του.

     Το μεσημέρι τρέχω να κλείσω όσο πιο γρήγορα μπορώ το σχολείο (αλλά πάντα κάτι επείγον πρέπει να κάνω) για να πάρω γρήγορα το σαμψωνάκο από τον παιδικό (την πεταλουδίτσα την έχω μαζί μου στο νηπιαγωγείο) για να γυρίσουμε σπίτι γρήγορα, να φάμε γρήγορα ώστε να κοιμηθούμε γρήγορα ώστε να ξυπνήσουμε το απόγευμα χωρίς γκρίνια για το μπαλέτο.

     Το απόγευμα πρέπει να κάνω τα ίδια για το μπαλέτο (τις μέρες με μπαλέτο). Έπειτα να πάρω το σαμψωνάκο και να τον πάω μια βόλτα γιατί στο σπίτι μόνος κρίμα είναι και θα με φάει και η μίρλα. Μετά το μπαλέτο πάμε γρήγορα να φάμε στην ώρα μας για να πιούμε γάλα στην ώρα μας για να κοιμηθούμε στην ώρα μας για να μη γκρινιάζουν το πρωί και για να πλύνω και τα πιάτα που έχουν μαζευτεί από το προηγούμενο βράδυ ως το απόγευμα και να ετοιμάσω τα πράγματα και τα ρούχα για αύριο. Να ετοιμάσω; Είμαι ένα βήμα πριν τον ύπνο αλλά αν δεν τα ετοιμάσω, αύριο το πρωί θα κλαίω γιατί πάλι θα τρέχω και δε θα προλαβαίνω και θα βυθιστώ ένα τικ παραπάνω στην απόγνωση! Ένας φαύλος κύκλος!

     Και έπειτα, ανοίγω τα social media. Instagram, Facebook, Pinterest! Και βλέπω πόσα όμορφα πράγματα κάνουν οι pinterest μανούλες! Και ζηλεύω! Πώς θα ήθελα να μπορώ να κάνω έστω και τα μισά για τα παιδιά μου! Αλλά που είναι ο περίσσιος χρόνος μου; Που είναι τα λεφτά μου; Και νιώθω φέτος τόσο λίγη για το σπίτι μου και για τα παιδιά μου, που βυθίζομαι και άλλο ένα τικ στην απόγνωση. Και δεν με πιάνει το κλίμα των εορτών. Και το χαμόγελο στα χείλη όλο και αραιώνει. Και όλα φαίνονται χωρίς νόημα.


via


     Λοιπόν, φίλες μου. Πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση και πρώτα απ' όλα εγώ: φέτος είμαι μια αντι-Pinterest μαμά. Και μάλιστα μπορεί να είμαι και για αρκετά χρόνια ακόμα! Σας παρακαλώ συγχωρέστε με και αγαπήστε όπως είμαι! Θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ το ίδιο για εμένα!

     Και να ξέρετε, τα μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά για να καταλάβετε πως δεν είστε μόνο εσείς με αντι-Pinterest σπίτι, κατασκευές, χρόνο, γιορτές! Είμαι κι εγώ, το κορίτσι μάλαμα! Και μη μασάτε όπως εγώ: δεν υπάρχει τέλεια ζωή! Υπάρχει μόνο μια στιγμή με μια μικρή τέλεια γωνίτσα που ίσα χωράει στο φακό της μηχανής! Και κάτι άλλο: λέω αυτές τις μέρες να κλείσω τα social media και να μην τα ανοίξω μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές! Να σας ποστάρω τα νέα μου και να φεύγω. Τι λέτε; Καλή ιδέα; Νομίζω η καλύτερη!!!


Σας φιλώ!!!



39 σχόλια:

  1. Τριανταφυλλενια, δε δουλεύω και είμαι σε κατάσταση όπως η δική σου! Πού και να δούλευα!! Από την άλλη πλευρά, εγώ δε νομίζω οτι είμαι το προφίλ της Pinterest μάνας γενικότερα.. Ούτε οι κατασκευές μ' αρεσουν, ουτε να φτιάχνω κουλουρακια με τα παιδια! Πάντως αν σε παρηγορεί, δεν εχω στολίσει ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ φέτος, το σπίτι μας είναι κανονικότατα όπως όλες τις άλλες μέρες του χρόνου. Κι αν δεν έφτιαχνε ο σύζυγος μελομακάρονα, μόνο τυλιχτα από το ζαχαροπλαστείο θα είχα! Απλώς το αφήνω να περάσει! Η μικρή είναι 9 μηνών, ξυπνάει ακόμα τη νύχτα και είμαι συνέχεια νυσταγμενη! Πόσα να κάνω! Συμπάσχω και χαίρομαι πολύ που υπάρχουν αδελφές ψυχές εκεί έξω! Να ζήσουμε τις γιορτές αληθινά και πνευματικά, αυτο μετράει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου έτσι ήμουν κι εγώ μέχρι πριν λίγους μήνες! Θήλασα το σαμψωνάκο μέχρι τα δεύτερα του γενέθλια. Έπειτα σταμάτησα λόγωτης απόξεσης και της αντιβίωσης που έπρεπε να πάρω. Σε πληροφορώ ότι δεν υπήρξε νύχτα που να μην ξυπνήσω! Τα ίδια και χειρότερα όταν θήλαζα την πεταλουδίτσα μου, γιατί εκείνη ξυπνούσε πάνω από 2 φορές κάθε βράδυ!! Και λάβε υπόψη σου ότι δούλευα και ήμουν και έγκυος και στις δυο περιπτώσεις! Είναι πολύ πολύ εξοντωτικό να στερείσαι και να διοκόπτεις τον ύπνο σου! Αφού μετά από 8 συνεχόμενες ώρες ύπνο, όλα φαίνονται καλύτερα! Δεν είναι τυχαίο!!!

      Όσο για το Πίντερεστ, που γράφει ότι πρέπει όλες να είμαστε έτσι; Η καθεμιά έχει τα δικά της χαρίσματα, όπως εσένα σου αρέσει το γράψιμο και η λογοτεχνία! Δεν είναι Pinterest friendly αλλά δε σημαίνει ότι δεν είναι κάτι αξιόλογο!!!

      Σου στέλνω τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσα να κάνουμε πια?Δύο χέρια έχουμε!!!Το έχω πάρει απόφαση,δεν μπορώ να τα κάνω όλα,οπότε ότι μπορώ..άλλα είναι τα σημαντικά και όχι οι τέλειες εικόνες στο pinterest,Που είναι όμορφες να τις χαζεύουμε,αλλά ως εκεί!Να περάσεις υπέροχα με την οικογένεια σου και τα 2 ζουζούνια σου,καλές γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι βρε Ιωάννα πες τα! Δυο χέρια έχουμε! Ό,τι μπορεί κάνει η καθεμία! Κι εγώ τρελαίνομαι για Pinterest αλλά αν δεν έχεις σκοπό ή δεν έχεις χρόνο να κάνεις κάτι από αυτά που βλέπεις, τότε ποιό το νόημα; Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Τι γλύκα που έχει η ανάρτηση σου! Εγώ στην πραγματικότητα προτιμώ οτιδήποτε είναι antipinterest. Είναι πιο αληθινό. Τα κουλουράκια είναι πιο νόστιμα όταν δεν έχουν ωραίο σχήμα, αλλά έχουν γεύση από τα χεράκια της κόρης μου. Προβλέπω στο μέλλον να γίνονται καμπάνιες ενάντια στις εικόνες του Pinterest, όπως γίνεται τώρα στα αδύνατα κορμιά των μοντέλων. Όλοι θα λένε ότι το απλό και καθημερινό είναι πιο όμορφο.🙌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα μ' αρέσει η σύγκριση με τα κορμιά των μοντέλων!! Θα τη λέω κι εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα έτσι δεν είναι; Σε λίγο καιρό θα γίνονται αφιερώματα για το pinterest. Πριν και μετά το Photoshop! Εγω πάντως θα περιμένω το νέο site που θα λέγεται antipinterest😜

      Διαγραφή
  5. Πόσο σε αγαπώ! Τι ωραία απλή και ειλικρινής ανάρτηση! Μπράβο σου! Κι εγώ ζηλεύω τις τέλειες φωτογραφίες των άλλων μαμάδων αλλά μαντέψτε... Δεν προλαβαίνωωωωωωω! Ψυχραιμία λοιπόν... κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ... Δεν το βάζω κάτω! Καλές γιορτές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vaggi μου σ' ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου την οποία πάντα νιώθω!! Το σχόλιο σου είναι πολύ όμορφο και με εκφράζει απόλυτα!!! Καλές γιορτές και σ' εσένα!!

      Διαγραφή
  6. Καλά πολύ γέλασα! εγώ που δεν έχω παιδιά και το σπίτι μου είναι ακριβώς έτσι και δεν έχω και δικαιολογία τι να πω? Ήρθε χτες ο υδραυλικός και μόνο αγκαζέ δεν τον πήραμε να τον πάμε στην κουζίνα, για να μη δει το υπόλοιπο σπίτι και νομίζει ότι μας κλέψανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα μ' έκανες και γέλασα! Και θα λέει ο υδραυλικός πόσο πολύ τον αγαπάτε που τον συνοδεύετε με τόσο ζήλο!!

      Διαγραφή
  7. Από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις που διάβασα.......
    Καλή συνέχεια στο τρέξιμο...αντι πιντερεστ μάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τελευταία ιδέα πολύ καλή!- (όπως και όλη η ανάρτηση)
    Συμφωνώ μαζί σου, γιατί και εγώ έχω πάρει ανάλογη απόφαση.
    Ναι στην αληθινή ζωή, όχι στην ζωή που προβάλλεται μέσα και δια μέσου της οθόνης! :)
    και σίγουρα τα παιδιά μας εκτιμούν και χαίρονται όσο τίποτε άλλο την πραγματική παρουσία μας δίπλα τους, την ήρεμη και γαλήνια, που δεν καθοδηγείται από κανένα Pinterest ή όποιο άλλο social media- το οποίο μάς προσθέτει κόπο και μόχθο και φόρτο ψυχικό και σωματικό- χωρίς να μάς δίνει πάντα αληθινή χαρά...

    Kαλά Χριστούγεννα, καλή μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματική παρουσία, ήρεμη και γαλήνια! Πόσο δίκιο έχεις! Και συμφωνώ απόλυτα για τον ψυχικό και σωματικό κόπο και μόχθο που μας προσθέτουν! Χαίρομαι πάντα να διαβάζω τα σχόλια σου που πάντα προσθέτουν ποιότητα στις αναρτήσεις μου! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  9. Το "κανω οτι καλυτερο μπορώ, κι αυτο είναι αρκετο" είναι αυτό που πρέπει να σκεφτούμε όλες :) Και μπορεί καποια απο τα χριστουγεννιατικα να προλαβα και να τα εκανα, αλλα σίγουρα δεν προλαβα αλλα.. Ομως δεν σκάω.. Γιατι το εχω φιλοσοφήσει.. Οι γιορτες ειναι για ολους μας, να περασουμε καλα σαν οικογενεια.. Να ειμαστε μαζι, αγαπημενοι και να ειμαστε καλα.. Οπως ειμαστε πραγματικα κι οχι οπως φαινονται σε τελειες φωτογραφιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου τα έγραψες πάρα πολύ ωραία! Ό,τι προλαβαίνουμε να κάνουμε είναι καλό, αλλά το να είμαστε παρούσες και ζεστές για την οικογένεια μας είναι ακόμη καλύτερο!! Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  10. Τι μου θύμισαν τα κουλουράκια! Κι εγώ όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και φτιάχναμε μαζί, έφτιαχναν φίδια, δεινοσαύρους και άλλα τέρατα και το απολάμβαναν! Κι εγώ φέτος δε στόλισμα καθόλου! Ε και; αν μου έρθει η όρεξη θα το κάνω, αν όχι πάλι, δεν πειράζει. Μια συμβουλή από μια μαμά με 3 μεγάλα παιδιά (17-21 χρονών):όταν ανησυχείς ότι δεν τα κάνεις όλα τέλεια, τα κάνεις πολύ καλύτερα από κάποια που δεν ανησυχεί καθόλου. Τίποτα δεν είναι εύκολο όταν έχεις μικρά παιδιά (οποίος πει το αντίθετο μάλλον έχει ξεχάσει εκείνη την περίοδο). Χαλαρώστε και απολαύστε. Όταν μεγαλώσουν, το σπίτι θα είναι τακτιποιημενο αλλά οι έννοιες μεγαλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα πολύ ωραία!! Και σαν μαμά με πιο μεγάλα παιδιά, οι συμβουλές σου είναι για εμάς τις μικρομάνες πολύτιμες!!

      Διαγραφή
  11. σε απολαυσαααααααααααααααααααααααααα αληθειαααααααααααααααααααα εισαι φοβερηηηηηηηηηηηηηη τι να σχολιασω εισαι αληθινη κ πραγματικη μαμαααααααααααααααα πολυ σε παωωωωωωωωωωωωωω καλα να περασετε τις γιορτες......εμεις ζουμε στον "κοσμο" μας........μας αρεσει ...οι αλλες ας ζουν στον δικο τους!!!!!!!!!!!!!!!σε φιλωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω Σοφία μου;;;; Αφού έτσι τα κατάφερα φέτος! Να κάνω την τέλεια και να δημιουργώ τσάμπα ψυχολογικά προβλήματα στις άλλες μαμάδες; Εμείς χρειαζόμαστε εμψύχωση και αλληλουποστήριξη στις φάσεις που περνάμε!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  12. επιτέλους κάτι αληθινό! μπράβο σου που δεν σε νοιάζει να προβάλεις ενα τέλειο περιβάλλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πράγματι δε με νοιάζει! Το έχω ξεπεράσει αυτό το θέμα, όχι πως δεν το είχα ποτέ!!!

      Διαγραφή
  13. Το σημαντικό είναι να έχεις προτεραιότητες και εσύ έχεις βάλει τα πράγματα στη σειρά που πρέπει να μπούνε. Απόλαυσε το γιατί οι μέρες περνάνε και πίσω δε γυρνάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κατερίνα, είπες τη σωστή λέξη! Προτεραιότητες!!! Έτσι όλα παίρνουν νόημα και σειρά από μόνα τους!!!

      Διαγραφή
  14. Πωπωωω σαγαπωωωωω!!σε ευχαριστώ για αυτη σου την αναρτηση!την ειχα ΤΟΣΗ αναγκη!νομιζα οτι ειμαι η μονη.με βομβαρδισμενο σπιτι.εχω κ μια.μικρη ταλιμπαν εδώ..και με ρίχνει ψυχολογικαπου δεν το εχω στην εντέλεια δεν προλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όλες νομίζω το παθαίνουμε αυτό όταν κοιτάζουμε το σπίτι μας με κριτική ματιά! Και πάντα η κριτική πέφτει στον εαυτό μας εννοείται!! Σίγουρα δεν είσαι μόνη, μάλιστα νομίζω πως είσαι στην πλειοψηφία των μικρομαμάδων! Ντάξει, τι να κάνουμε κι εμείς; Κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος ρίχνουμε κι ένα χαμόγελο!

      Διαγραφή
  15. Χαχαχα... Μα πόσο ειλικρινής! Από τις πιο αληθινές αναρτήσεις που διάβασα τελευταία! Πράγματι η περίοδος των γιορτών είναι αγχωτική αν αποφασίσει κανείς να κάνει πάρα πολλά γιορτινά πράγματα, κι απογοητεύεσαι αν δεν τα καταφέρεις! Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται κανείς έτσι! Το θέμα είναι να ευχαριστιόμαστε κάθε τι που κάνουμε και να χαιρόμαστε τις στιγμές μας με τους δικούς μας ανθρώπους...
    Μου δίνεις έμπνευση για νέα ανάρτηση! Αν τη γράψω τελικά θα σε ενημερώσω!
    Να περάσετε υπέροχα, καλές γιορτές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, μόνες μας φορτώνουμε τόσο πολύ τους εαυτούς μας, λέγοντας "θα κάνω αυτό κι εκείνο κι εκείνο..." και χάνουμε την απλότητα και τη χαρά!! Δεν ξέρω αν στο έχω πει, αλλά αγαπώ τις αναρτήσεις σου!!

      Διαγραφή
  16. Πριν 10 μέρες νόμιζα ότι θα μπορέσω να καθαρίσω και να συμμαζεψω το σπίτι μας.Έκανα σχέδια για απογεύματα με φίλους και άλλα τέτοια,ευτυχώς τα παιδιά μου στόλισαν το δέντρο μετά κόπων και βασάνων.Λίγες μέρες μετά αντιλήφθηκα ότι θα προστεθει κι άλλο μέλος στην οικογένεια,με πολλή χαρά βέβαια,αλλά και με συμπτώματα επίσης.Οπότε τέλος τα σχέδια και οι εοιμασίες,είμαι όλο το απόγευμα ξάπλα(το πρωί δουλεύω)και προσεύχομαι να περάσουν γρήγορα οι ναυτίες.Τους διαβάζω βιβλία,λέμε την ιστορία της Γέννησης κι ελπίζω να ετοιμαστούμε τουλάχιστον λίγο πνευματικά.Καλά Χριστούγεννα!Καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τις κάνεις τις ετοιμασίες, ζεις τη μεγαλύτερη ετοιμασία, αυτή του μωρού σας!!! Πόσες θα εύχονταν να είναι στη θέση σου!!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και να καλοσορίσετε σύντομα το νέο σας θαύμα!!

      Διαγραφή
  17. Στα μπλογκ ή τους λογ/μους του intsa με τις φανταστικες φωτο απλως κανω like.Όμως για να αγορασω απο το μικρο μας ~δικό μου και του αντρα μου και οχι του μπαμπα~ πορτοφολάκι,θα φτιαξω και θα εκτιμησω τις απλες συνταγεςτων κανονικων μαμαδων γιατι αυτες ειναι ΠΑΝΤΑ επιτυχημενες και ΝΟΣΤΙΜΕΣ (υπαρχουνβεβαια και εξαιρεσεις, αλλα συνηθως ειναι διατυπωμενες ή προσθετουν ή αφαιρουν υλικα που δεν επιρρεαζουν τη συνταγη).ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά, αν μια εικόνα στα social media ενέχει κάποια νοοτροπία που δε με βρίσκει σύμφωνη, δεν θα κάνω like. Εικόνες γεμάτες χλιδή ή πολύ στυλιζαρισμένες δε με αγγίζουν. Προχωρώ παρακάτω, αν και γενικώς αποφάσισα να μην αφιερώνω χρόνο στα social media τις περιόδους των γιορτών!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips