Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Τα δεύτερα γενέθλια του σαμψωνάκου! Thomas Party! (+cake decor για γλυκατζήδες)



     Αυτή την ανάρτηση σας τη χρωστούσα από μήνες, αλλά εκείνο το διάστημα μετά το πάρτι, μάθαμε ότι το μωράκι μας δεν τα κατάφερε και είχαμε άλλα τρεξίματα και σίγουρα όχι διάθεση για να γράφω για πάρτι, αφού στα 2α γενέθλια του σαμψωνάκου μου (να είναι καλά το παιδί) η καρδιά του μωρού είχε ήδη σταματήσει χωρίς να το ξέρουμε.


     Αλλά δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο, ευτυχία δίχως λύπη! Το χρωστάω στο σαμψωνάκο μου να γράψω αυτή την ανάρτηση και θα το κάνω με πολλή χαρά, την οποία και βίωσα στα δεύτερα γενέθλια του, γιατί όσο σημαντικό είναι να πενθείς για το θάνατο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις τη ζωή, ειδικά όταν αυτή η ζωή είναι ένα δώρο στη δική σου ζωή! Μια ευλογία Άνωθεν! Ένα αγόρι κυριολεκτικά η χαρά της ζωής! 


     Ένα παιδί ευπροσάρμοστο αλλά και διεκδικητικό, που τρελαίνεται για διασκέδαση αλλά δε χαλάει τη σειρά του για κανένα λόγο! Ένα ανθρωπάκι τόσο δα που με κάνει να γελάω εκατό φορές την ημέρα και που μόλις με βλέπει να γελάω, γελάει κι αυτός, γιατί απλά του αρέσει να γελάει, ακόμη και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μόνο και μόνο επειδή μας βλέπει χαρούμενους! Είναι το παιδί που άμα δεν τον βολεύει αυτό που λες, κάνει πως δε σε ακούει αλλά άμα τον βολεύει, σε ακούει και που ψιθυρίζεις! Είναι το παιδί το χαδιάρικο, που όμως θα πάει και θα τα βάλει με παιδιά πολύ μεγαλύτερα του, αν οι κανόνες δεν τηρούνται!! Είναι το παιδί FBI και Taliban μαζί!!!


     Το πάρτι, λοιπόν, του μικρού μας σαμψών, είχε θέμα τον Τόμας το τρενάκι, ένα από τα αγαπημένα του παιδικά, με το οποίο εκείνο το διάστημα είχε κολλήσει!


Η τούρτα
     Εκείνο το διάστημα που ήμουν ακόμη έγκυος, δε με τράβαγε η κλασική τούρτα σοκολάτα-παντεσπάνι. Έτσι δοκίμασα μια νέα για εμάς και τελείως διαφορετική συνταγή: τούρτα σοκολάτα φράουλα, με βάση από δημητριακά!




     Ακουλούθησα τη συνταγή που βρήκα εδώ. Από την ίδια σελίδα είχαμε φτιάξει παλιότερα και την τούρτα του συζυγούλη (δε θυμάμαι ποια ήταν ακριβώς, θα τον ρωτήσω και θα σας πω) οπότε είχαμε ήδη μια θετική εμπειρία.

     Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς τα δημητριακά που έγραφε η συνταγή, έτσι πήρα τα απλά σοκολατένια rice crispies και το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Ελαφρώς νοτισμένα αλλά και πάλι σκληρά για βάση στην τούρτα. Αλλά ίσως έπαιξε ρόλο που δε χρησιμοποίησα ακριβώς τα δημητριακά της συνταγής.




     Η κρέμα μου άρεσε καλύτερα, αλλά για 2 κιλά φράουλες που έβαλα, περίμενα τουλάχιστον να φτάσω στο ταβάνι από τη γευστική ένταση της φράουλας! Ούτε εδώ ικανοποιήθηκα, αφού η φράουλα ήταν πολύ ήπια για τα γούστα μου (και για τα υλικά που έβαλα). Να σας πω ότι ήταν μια τούρτα ακριβή, κι αυτό γιατί οι φράουλες ανέβασαν αρκετά την τιμή!




     Τέλος πάντων, δεν μπορώ να πω ότι δε φαγώθηκε κιόλας! Αλλά το highlight ήταν η διακόσμηση! Καταρχήν, όπως κάνω πάντα, έφτιαξα έναν πίνακα στο Pinterest και συγκέντρωσα μερικές ιδέες για να πάρω έμπνευση!





     Αυτό στο οποίο καταλήξαμε με τον άντρα μου, είναι μια τούρτα με σιδηρόδρομο και τον Τόμας πάνω! Οπότε, αγοράσαμε τον Τόμας (7 € παρακαλώ, από ράβδους χρυσού τα παιχνίδια του Τόμας όπως και της Πέππα!) και αφού συναρμολόγησα την τούρτα, τη στοκάρισα με άσπρη σαντιγί και τη γέμισα με γρασίδι, aka πράσινη τριμμένη κουβερτούρα! Τέτοια είχαμε χρησιμοποιήσει στα 3α γενέθλια της πεταλουδίτσας μου για να φτιάξουμε το γρασίδι που πατούσε η Ραπουνζελ, αλλά και στα 4α γενέθλια της, όπου το ζητούσε με μανία! Πολύ χρήσιμο αυτό το υλικό!!!




     Έπειτα, πήρα δυο Kit-Kat, τα έκοψα, τα έβαλα σε όμορφη σειρά και έφτιαξα τις ράγες! Ουάου! Μου άρεσαν πολύ! Άρχισε να δείχνει ήδη!

     Στη συνέχεια, έλειωσα κουβερτούρα και με το κουτάλι την έβαλα κάθετα στα Kit-Kat για να κάνω τις γραμμές! Εδώ ήταν λίγο fail η δουλειά, γιατί βρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε, άμα δεν έχεις κορνέ, για να κάνεις ίσιες γραμμές με το κουτάλι πρέπει να είσαι η πεθερά μου!! Μετά από αυτό έβαλα μυαλό και στα 4α γενέθλια της πεταλουδίτσας μου αγόρασα 2 επαναχρησιμοποιούμενα κορνέ, μην την πατήσω πάλι!

     Πρόσθεσα και μερικά Playmobil τα οποία πραγματικά ολοκλήρωσαν τη διακόσμηση και Τα-ταααααα!!! Έτοιμη η ΥΠΕΡΟΧΗ τούρτα Τόμας!!!




Η διακόσμηση
     Τίποτα το φοβερό δεν ετοίμασα για διακόσμηση, αφού δεν υπήρχε ούτε χρόνος ούτε χρήμα αλλά ούτε και αντοχές!! Πλαστικοποίησα μερικές χρωμοσελίδες με σήματα για τρένα, τα οποία κόλλησα πάνω από τον καναπέ.




     Στον τοίχο έφτιαξα επίσης μια σιδηροδρομική γραμμή, όπου ενδιάμεσα έβαλα χρωμοσελίδες με τον Τόμας που τις ζωγράφισαν τα παιδιά (τότε ήταν χειμώνας και δεν είχαν άλλες δουλειές όπως στο πάρτι της πεταλουδίτσας μου!!! Χαχα!!!) Την ιδέα την πήρα από εδώ.




Στην εξώπορτα κόλλησα και μια αφίσα με τον Τόμας. Όμορφη ήταν κι αυτή!!




Photo Booth
     Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα photo booth και είχε τόση πολλή πλάκα, που το επανέλαβα και στο πάρτι της πεταλουδίτσας μου!

     Από χαρτόκουτο έκοψα ένα πλαίσιο και κόλλησα πάνω μπλε χαρτόνι και το διακόσμησα με σήματα πλαστικοποιημένα, με το όνομα του σαμψωνάκου και με την ηλικία του! Βγήκε πολύ όμορφο!! Αυτό έφτιαξα μόνο αλλά φωτογραφηθήκαμε όλοι με αυτό και κάναμε πολλή πλάκα!!! Πραγματικά το θυμάμαι με πολλή χαρά αυτό το πάρτι, είχαμε περάσει όλοι πάρα πολύ ωραία και είχαμε και πολύ κέφι!






     Όπως βλέπετε, δεν είχαμε πολλά, λίγα και καλά! Και πάλι πήραν αρκετό χρόνο να ετοιμαστούν!! Τη δε διακόσμηση την έχω ακόμη στην εξώπορτα και στους τοίχους του σαλονιού, ούτως ή άλλως ήταν άδειοι!!


Να μας ζήσεις Σαμψωνάκο μου!
Να είσαι πάντα έτσι γερός και χαρούμενος!!



     Με την ευκαιρία της ανάρτησης, θα σας δείξω την τούρτα που έφτιαξε η κουνιάδα μου για τα γενέθλια της ζουζούνας ανιψιάς! Μια τούρτα για γλυκατζήδες, όπως είναι και η ανιψιά μου!




     Και τι δεν είχε πάνω αυτή η τούρτα! Μπισκότα, smarties, πουράκια,  τρούφες, παγωτά!!




Το εσωτερικό, απ' ότι μου είπε, είναι συνταγή του Πετρετζίκη, του οποίου και είναι φαν! 




Να μας ζήσεις ανιψιά! Να είσαι πάντα ευτυχισμένη!



7 σχόλια:

  1. Να σας ζήσει ο Σαμψνάκος σας αλλ ακαι η ανιψούλα!Γερα καιευτυχισμένα να ειναι! Η τούρτα πολύ εντυπωσιακη, μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ζήσει ο μικρούλης αλλά κ η ανιψιά! Εντυπωσιάστηκα πολύ με τις ιδέες σου στη διακόσμηση της τούρτας! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κατερίνα μου! Πλέον υπάρχει τόση πληροφορία για τα πάντα που μπορεί κανείς να φτιάξει ό,τι φανταστεί! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο για την ενέργεια να οργανώσεις τέτοιο πάρτυ!! Πολύ ωραία θεματολογία! Εύγε και του χρόνου!! Να το χαίρεστε το παιδάκι σας και να σας γεμίζει ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου! Να είναι καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου!!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία που τα έφτιαξες όλα γλυκιά μανούλα!!! Και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips