Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Οι στόχοι μου για στο 2017: Update Αυγούστου



     Φέτος για πρώτη φορά έθεσα πολύ συγκεκριμένους στόχους και για πρώτη επίσης φορά, προσπάθησα με κάπως πιο συστηματικό τρόπο να τους επιτύχω. Πολλοί ήταν οι αστάθμητοι παράγοντες που παρουσιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και μας έκαναν τη ζωή λίγο πολύ άνω-κάτω! Μια πολυπόθητη εγκυμοσύνη, μια παλίνδρομη κύηση, οι ατέλειωτες ασθένειες των παιδιών! Δεν είναι και λίγα αυτά για να αναστατώσουν την καθημερινότητα σου!!

     Όπως και να 'χει, μέσα σε όλα αυτά οι στόχοι μου έμειναν ουσιαστικά οι ίδιοι, με έμφαση πλέον περισσότερο στη φροντίδα του εαυτού μου σε διάφορα επίπεδα και στη μεγαλύτερη ενασχόληση μου με τα παιδιά.

Προσωπικοί:

1. Να διαβάζω κάθε μέρα μια σελίδα από την Κλίμακα και την Καινή Διαθήκη, καθώς και μια σελίδα από ένα άλλο βιβλίο.
Με αυτό το δύσκολο για εμένα στόχο, δεν ασχολήθηκα συστηματικά παρά μόνο από τον Ιούλιο. Με την Κλίμακα τα πάω καλά, την Καινή Διαθήκη δεν την έχω πιάσει ακόμη συστηματικά. Επίσης, το πρωί μαζί με την Κλίμακα διαβάζω και τον Άγιο της ημέρας.


2. Να κάνω κάθε μέρα λίγη γυμναστική.
Αυτό το στόχο τον έπιασα από τον Απρίλιο και μετά, αφού μέχρι το Μάρτιο ήμουν έγκυος ακόμη στο αγγελούδι μου! Έκανα 10' και έπεφτα ΞΕΡΗ! Μιλάμε για πολύ αγυμνασιά! Εγώ που έκανα τόσες ώρες χορό την εβδομάδα και όταν δεν πήγαινα χορό, πήγαινα γυμναστική!

Εν τέλει, πλέον κάνω 20' την ημέρα, κάθε μέρα εκτός της Κυριακής και 2 φορές την εβδομάδα έχω προσθέσει και βαράκια των 2 κιλών. Νιώθω και θέλω να γυμμναστώ για περισσότερη ώρα, αλλά τα μικρά δεν κάθονται!!! 20' και πολλά είναι σε αυτή τη φάση! Από Σεπτέμβρη βλέπουμε! Νέο πρόγραμμα!


3. Να ενυδατώνομαι καλύτερα.
Έχω κάνει κι εδώ μεγάλη πρόοδο, αφού έπινα μόνο 1-2 ποτήρια την ημέρα! Το φαντάζεστε;; Απορώ πως λειτουργούσα!! Μέχρι στιγμής, πίνω περίπου 5 ποτήρια την ημέρα αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά. Πάντως είμαι σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να εντατικοποιήσω τις προσπάθειες. Πίνω πάντα 1 ποτήρι μόλις σηκωθώ, 1 μετά τη γυμναστική, 1 ανάμεσα στις δουλειές, 1 πριν βγω από το σπίτι και όποτε το θυμηθώ ξανά! Όσο και να ζορίζομαι, όσο και αν δε "διψάω" (τι δε διψάω, όπως καταλαβαίνετε ζω αφυδατωμένη εδώ και χρόνια!) πίνω ένα ολόκληρο ποτήρι νερό!!!! Μπορεί να σας φαίνεται αστείο να μη μπορώ να πιω ένα ποτήρι νερό ολόκληρο, αλλά ως τώρα έπινα δυο γουλιές και σταματούσα, αφού ένιωθα ότι ξεδιψούσα!


4. Να τρώω κάθε μέρα μια σαλάτα και 2 φρούτα (έχω κόψει και τα δύο τον τελευταίο καιρό).
Στα φρούτα έχω πιάσει το στόχο, με τη σαλάτα δυσκολεύομαι ακόμη! Δεν τρώω συστηματικά! Θέλει δουλίτσα!!


5. Να πλέξω κάποια αξεσουάρ για εμένα, όπως σκουλαρίκια και βραχιολάκια!
Μέχρι στιγμής έπλεξα ένα κολιέ με νήμα noodle, το οποίο θα σας το δείξω στο Familives Σεπτεμβρίου! Δε θα ασχοληθώ άλλο με το πλέξιμο κοσμημάτων φέτος. Έκανα ένα ξεκαθάρισμα στα κοσμήματα μου τον προηγούμενο μήνα και ξεφορτώθηκα πολλά που δεν τα φοράω και επίσης ανακάλυψα πολλά που θέλω να φορέσω! Άλλαξα κάποια προβληματικά κουμπώματα (που ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν τα φορούσα τόσον καιρό, είδατε τι χάσιμο χρήματος είναι η αναβολή εργασιών;) και η μπιζουτιέρα μου ανανεώθηκε πλήρως! Είμαι πολύ ικανοποιημένη! "Ψώνισα από τη ντουλάπα" που λένε!


Οικογενειακοί:

1. Να αφιερώνω περισσότερο ποιοτικό χρόνο στα παιδιά.
Συνηδειτοποίησα, που λέτε, ότι δε χρειαζόμαστε σούπερ Pinterest friendly δραστηριότητες για να μαζευόμαστε και να περνάμε καλά όλοι μαζί! Λίγο πλαστελίνες, λίγο δαχτυλομπογιές, λίγο διάβασμα, καμιά ταινιούλα και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι! Έτσι, αποφάσισα και προσπαθώ να διατηρήσω απλά τα πράγματα!! Αυτό λειτουργεί πολύ καλά και για εμένα που δεν κουράζομαι να ετοιμάζω πράγματα και για τα παιδιά που ουσιαστικά περνούν καλά με τη μαμά να ασχολείται μαζί τους όπως και να 'χει!! Ο στόχος πάει πολύ καλά!


2. Να διαβάζω στα παιδιά περισσότερο.
Το χειμώνα υπήρχαν και πολλές μέρες που δε διαβάζαμε καθόλου. Μια η εγκυμοσύνη, μια η απόξεση, μια η δουλειά, οι αρρώστιες, ο παιδικός, το μπαλέτο... Που διάθεση και που χρόνος για διάβασμα; Το είχαμε αφήσει για ένα διάστημα το θέμα. Το ξανάπιασα εντατικά το Μάιο, κάθε βράδυ μισή ώρα (ή και παραπάνω) πριν ή μετά το γάλα, λίγη ώρα πριν τον ύπνο δηλαδή. Βιβλιοθήκη δεν πολυπήγαμε για τους ίδιους λόγους, διαβάζουμε κυρίως όσα έχουμε ήδη. Από Σεπτέμβρη βλέπουμε!


3. Να συνεχίσω να συζητώ καθημερινά με το σύζυγο μου, χωρίς τα παιδιά και χωρίς να ασχολούμαι με κάτι άλλο εκείνη την ώρα.
Αυτός ο στόχος πήγε πολύ καλά, αλλά κυρίως λόγω του ότι τα παιδιά άρχισαν να κοιμούνται λίγο πιο νωρίς το βράδυ!! Εννοείται ότι με τίποτα δε θέλω να χαλάσω το ωράριο αυτό! Έτσι, ακόμη και τώρα που ο παιδικός σταθμός τελείωσε, ξυπνάμε κανονικά σε χειμερινό ωράριο! Δεν κάνουμε διακοπές στην ώρα, αλλά εν τέλει θα ήταν πολύ πιο κουραστικό να ξεραινόμαστε την ίδια ώρα με τα παιδιά και να μην μπορούμε να πούμε μια κουβέντα οι δυο  μας!!

Βέβαια, το χειμώνα δούλευα απογευματινή και αφού πήγαιναν τα παιδιά παιδικό σταθμό, έλεγα δυο κουβέντες με τον άντρα μου, αλλά ήταν τόσο απαιτητικό σε δουλειές το 2ωρο πριν φύγω για το νηπιαγωγείο, που κουβεντιάζαμε με την ψυχή στο στόμα!




Σπίτι:

1. Να δουλέψω πάνω στις ρουτίνες μου, την πρωινή και τη βραδινή, ώστε να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και κατά κάποιο τρόπο να μας πηγαίνουν με αυτόματο πιλότο μέσα στην ημέρα.

Κάνω μέχρι τώρα τρομερή προσπάθεια με τις ρουτίνες! Η πρωινή μου πάει πολύ καλά!!! Αλλά οπωσδήποτε δεν τα καταφέρνω όλα και κάθε μέρα! Στη βραδινή δυσκολεύομαι ακόμη, γιατί δεν έχω βρει ακόμη τον κατάλληλο χρόνο για να την ξεκινάω. Συνήθως αργώ και πάει όλη η ρουτίνα πίσω γιατί με πιάνει η κούραση!! Τώρα τον Αύγουστο θα δουλέψω εντατικά στην πρωινή γιατί θα τη χρειαστώ πολύ το φθινόπωρο και από Σεπτέμβρη θα ασχοληθώ με ηρεμία με την εμπέδωση της βραδυνής.


2. Να διώξω ακόμη περισσότερα πράγματα από το σπίτι.

Πέρα από τα κοσμήματα, καμία πρόοδος! Χρειαζόμαστε ένα γραφείο με συρτάρια κλπ. ώστε να μπορώ να οργανωθώ καλύτερα. Θα σας εξηγήσω γιατί. Τα υλικά χειροτεχνίας είναι χωρισμένα σε δύο μέρη, το ίδιο και το υλικό  μου για το νηπιαγωγείο, το ίδιο και τα υλικά ραπτικής!! Έχω πολλούς μικρούς χώρους και το μόνο που θέλω είναι δυο μεγαλύτερους ώστε ανοίγοντας την πόρτα ενός ντουλαπιού, να έχω πρόσβαση και οπτική επαφή με όλα τα υλικά. Όταν έρθει το γραφείο με το καλό, θα πιάσω και τα πράγματα.


3. Να κρεμάσουμε στους τοίχους κάποια διακοσμητικά που έχουμε σκεφτεί με το σύζυγο, διότι οι τοίχοι μας είναι άδειοι από τότε που μπήκαμε στο σπίτι!
Καμία πρόοδος λόγω άλλων οικονομικών προτεραιοτήτων, αλλά έχουμε κατασταλάξει στο τι θέλουμε, τουλάχιστον στο παιδικό δωμάτιο και το σαλόνι. Μάλιστα, με το παιδικό σκέφτομαι να ασχοληθώ μέσα στον Αύγουστο. Για την κρεβατοκάμαρα δεν έχουμε βρει ακόμη αυτό που μας αρέσει!


4. Να μη μαζεύονται projects, όπως ραψίματα, επιδιορθώσεις κλπ. Θέλω να ολοκληρώνονται γρήγορα και μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα.
Προσπάθησα πολύ να τελειώσω projects που είχαν μείνει από καιρό, κυρίως ραψίματα και κολλήματα! Μέχρι τώρα κατάφερα να ολοκληρώσω το 99% των εκκρεμοτήτων!! ΝΑΙ!!! Κατάφερα το άπιαστο!!!!! Baby steps φίλοι μου!! Θυμάστε την πρόκληση του Μαΐου; Δεν έμεινε τίποτα από την πρόκληση!! 1 Αυγούστου τελείωσα και το τελευταίο ρούχο!! Οπότε μένει τώρα να διατηρώ άδεια την τσάντα με τις εκκρεμότητες! Για να δούμε, θα τα καταφέρω;


Blogging

1. Να συνεχίζω να ανεβάζω αναρτήσεις, ίσως λίγο πιο αραιά, αναλόγως πως θα βγει το γενικότερο πρόγραμμα, αφού φέτος έχω θέσει όριο χρόνου για την ενασχόληση με το blog.

Νομίζω πως τα πάω καλά, αν και ακόμη δεν έχω βρει ρυθμό στο πόσο συχνά δημοσιεύω αναρτήσεις! Όποτε ετοιμάζω κάποια, απλώς την ανεβάζω την επόμενη μέρα το πρωί, χωρίς να έχω κάποια σταθερή ημέρα της εβδομάδας για να το κάνω. Ακόμη το σκέφτομαι πως θα το χειριστώ αυτό το θέμα.


2. Να γράφω πιο προσωπικές αναρτήσεις.
Εδώ δεν έχω κάνει πρόοδο! Αλλά ήθελα να σας γράψω για τόσα άλλα θέματα που είχα ήδη στη λίστα μου από πέρυσι ακόμη!! Χώρια πόσες αναρτήσεις προέκυψαν από τις δικές σας ερωτήσεις και τα ενδιαφέροντα!! Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω κάτι κι εδώ!! Έχω πολλά να σας γράψω και σχετικά με το πως οργανώνω το σπίτι και το χρόνο μου αλλά και πολλά tips που έμαθα κι εγώ μέσα στη χρονιά ως τώρα!


3. Να δοκιμάσω να ηχογραφήσω το πρώτο μου podcast.
Είμαι πολύ κοντά! Το μόνο που μου λείπει είναι ένα μικρόφωνο!! Χαχα!!! Ευελπιστώ το Σεπτέμβριο πρώτα ο Θεός να το έχω!! Μετά θα ξεκινήσουμε έναν καινούργιο και όμορφο κύκλο στο blog!!!



Αυτά τα νέα μου προς το παρόν! Επόμενη ενημέρωση το Δεκέμβριο με το καλό!

Εσείς πως τα πηγαίνετε με τους στόχους σας;





6 σχόλια:

  1. Αυτο με τους στόχους το κανω κάθε χρονο το Σεπτεμβρη καο μου δινει πολλη δυναμη και αισιοδοξια..το κανω απο το σχολείο,και παντα μα παντα εφτιαχνα λίστες χιχιχι (αυτο με έκανε να σκεφτω οτι ειμαι τυπος 3).Αν θελω να σε ρωτησω κι αλλα πανω στα παιδια (ως νηπιαγωγος που εισαι) που να σε ρωτάω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αχ εμείς οι 3!! Χαχα!! Μπορείς να μου γράφεις στη φόρμα επικοινωνίας τη δεξιά στήλη του blog καθώς και στο koritsimalama@hotmail.com! Ό,τι σε βολεύει!

      Διαγραφή
  2. εύχομαι να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου!!!γιατι ειναι όλοι πολύ σημαντικοί!
    καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και που πέρασες! Καλό υπόλοιπο και σ' εσένα!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίοι οι στόχοι σου,μερικοί αρκετά δύσκολοι. Μου έδωσες αρκετές ιδέες για το Σεπτέμβρη... ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που πήρες ιδέες! Οι στόχοι είναι πράγματι δύσκολοι αλλά όχι ακατόρθωτοι!! Προσπαθούμε για το καλύτερο!! Χάρηκα που πέρασες από το blog μου!! Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips