Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η πεταλουδίτσα έγινε 4!! Το πάρτι με πριγκίπισσες!!



     Κάπου εδώ σκέφτομαι πόσο γρήγορα μεγαλώνουν! Σαν χθες μου φαίνεται που μου σπάσαν τα νερά, που τρέχαμε στα νοσοκομεία, που τη θήλασα για πρώτη φορά! Πόσα ξενύχτια, πόση κούραση! Έπειτα στα 2 της, που πήγε για πρώτη φορά σε δραστηριότητα μόνη της! Η πιο μεγάλη χαζομαμά, αυτή που λέει στις άλλες μαμάδες να είναι ψύχραιμες και να αφήσουν τα παιδιά τους με εμπιστοσύνη στη δασκάλα, αυτή είναι που τα πόδια της καρφώθηκαν στην εξώπορτα της Σβούρας εκείνη τη μέρα και δεν μπορούσε να τα κουνήσει!! Γι' αυτό λέω πως η μητρότητα με έκανε καλύτερη νηπιαγωγό! 


     Τέλος πάντων, ας τα αφήσουμε αυτά! Ελάτε να σας δείξω τι ετοιμάσαμε για τα γενέθλια της προνηπιακής πλέον πεταλουδίτσας μου, τα περισσότερα κατά παραγγελία, γιατί σας έχω πει ότι στα γενέθλια χατήρια δε χαλάω, αρκεί φυσικά να μην κοστίζουν!!!


Το θέμα
     Η πεταλουδίτσα μου μέσα στο χειμώνα άλλαξε δέκα γνώμες σχετικά με το τι τούρτα (και επομένως τι θέμα πάρτι) θα ήθελε να κάνουμε! Τούρτα Χιονάτη, τούρτα Γιασμίν, τούρτα Μίνι, τούρτα Frozen! Όσοι με παρακολουθείτε στο Pinterest θα είδατε ότι έφτιαξα ένα σωρό πίνακες! Τελικά κατέληξε: τις ήθελε όοοοολες τις πριγκίπισσες! Αυτό ήταν φυσικά πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να οργανωθεί: ροζ, στέμματα και γκλίτερ! Δείτε εδώ τον μικρό, σχετικό μου πίνακα!







Η τούρτα
     Αυτή τη φορά πήγαμε από την ασφαλή οδό και φτιάξαμε την τούρτα της Κάλλης!! Τετραπλασίασα όλα τα υλικά και οχταπλασίασα το σιρόπι, γιατί θέλαμε το παντεσπάνι μας πολύ σιροπιαστό!


Λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού πάντα για το παντεσπάνι μας!


Μπόμπα, όπως κάθε φορά!


      Τη συνταγή της Κάλλης την είχα φτιάξει για πρώτη φορά στα πρώτα γενέθλια του σαμψωνάκου και άρεσε σε όλους μας πάρα πάρα πολύ!!! Για να τη φτιάξω χρησιμοποίησα ορθογώνιο ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα, το οποίο αγοράσαμε από τα Lidl με σκοπό να το χρησιμοποιούμε στις τούρτες και αυτή ήταν η πρώτη φορά που το χρησιμοποιήσαμε. Μας φαινόταν μικρό, αλλά εφόσον βάλαμε τα ίδια υλικά που βάζαμε και στο πιο μεγάλο παλιό μας ταψί, η τούρτα βγήκε ψηλότερη και τα κομμάτια πιο χορταστικά! Οπότε μπορούσες να φας και μικρότερο κομμάτι, αν και εμείς δε σερβίρουμε ποτέ μικρά κομμάτια!!




     Αυτή τη φορά, βέβαια, επειδή η πεταλουδίτσα μου ζήτησε τούρτα σοκολάτα φράουλα, έκανα μια παραλλαγή: Στο σιρόπι, αντικατέστησα το μέλι με την ίδια ποσότητα σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού φράουλα που είχα φτιάξει τον προηγούμενο μήνα! Επίσης, αντικατέστησα τα oreo cookies της γέμισης με γλυκό φράουλα! Μερέντα και φράουλα, απίθανος συνδυασμός! Βέβαια, η φράουλα στην τούρτα δεν ακουγόταν πολύ τελικά και καταλήξαμε ότι ήθελε περισσότερο γλυκό του κουταλιού ώστε να καλυφθεί όλη η στρώση και να νιώθεις τη φράουλα σε κάθε μπουκιά!!




     Εδώ βλέπετε που τη χτίζω γύρω γύρω με σαντιγί, τη στοκάρω δηλαδή για να είναι ίσια παντού και να μπει όμορφα πάνω η διακόσμηση!






     Όσο για τη διακόσμηση, πήρα την πεταλουδίτσα μου σε μία τετ-α-τετ βόλτα μάνας-κόρης, πήγαμε στον καλό μας Τσουκαλά και εκείνη διάλεξε όλα όσα θα ήθελε να έχει πάνω η τούρτα της! Επίσης, αγόρασα δυο κορνέ επαναχρησιμοποιούμενα! Όλα μαζί 6,50 €!




     Μιας και το θέμα μας ήταν οι πριγκίπισσες, αυτό που άρμοζε στην περίσταση ήταν ένα στέμμα! Αρχικά, τη σαντιγί που περίσσεψε από το στοκάρισμα (δεν έβαλα όλη τη σαντιγί, μόνο ίσα να στοκαριστεί η τούρτα) την έβαψα ροζ, προσθέτοντας λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα. Έβαλα τη μύτη του κορνέ μέσα στο κορνέ και έκοψα τη γωνίτσα από το πλαστικό. 






Το γέμισα με τη σαντιγί και το έβαλα στο ψυγείο.






      Έπειτα εκτύπωσα σε Α3 αυτή την εικόνα στέμματος, την έκοψα με προσοχή και την ακούμπησα πάνω στη στοκαρισμένη τούρτα.




 Πήρα το κορνέ και έκανα μια δοκιμή σε ένα πιάτο για να δω πως "γράφει".




΄Στη συνέχεια έφτιαξα το περίγραμμα από το στέμμα. Ουάου!!!! Πολύ εντυπωσιακό!!!!!




     Έβαλα την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει και πάλι. Ξέρετε, λόγω καλοκαιριού, κάθε τι που πρόσθετα στην τούρτα, είτε αυτό ήταν παντεσπάνι, σιρόπι ή κρέμα, την έβαζα μισή ώρα στο ψυγείο και έπειτα συνέχιζα! Συνολικά μου πήρε 4 μέρες για την ολοκληρώσω!!!


Στη συνέχεια, ήμουν ανάμεσα στο να αφήσω άσπρο το εσωτερικό του στέμματος ή να το γεμίζω κι αυτό με ροζ. Τελικά η κουνιάδα μου με συμβούλεψε να βάλω ροζ, αφού τα κορίτσια τρελαίνονται για χρώματα! Πράγματι, ήταν πολύ καλή απόφαση!


     Στο τελικό στάδιο, πρόσθεσα την πράσινη κουβερτούρα στυλ γρασίδι που είχε περισσέψει από την τούρτα του σαμψωνάκου (το ξέρω, σας τη χρωστάω αυτή την ανάρτηση) που η πεταλουδίτσα μου την ήθελε απεγνωσμένα και έπειτα τα ζαχαρένια μπιχλιμπίδια!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!








Η διακόσμηση
     Αυτή τη φορά δεν ξεκίνησα αρκετά νωρίς τις ετοιμασίες και ομολογώ ότι έφαγα πακέτο για να ετοιμάσω όσα ήθελα! Η διακόσμηση ήταν απλή και οικονομική, όχι όμως και γρήγορη! Πριγκίπισσες από χρωμοσελίδες, ζωγραφισμένες τελικά από εμένα γιατί η πεταλουδίτσα μου είχε πολύ σοβαρές εργασίες να κάνει (βαριόταν) και κολλημένες με χαρτοταινία!




     Επίσης, ένα χαρτόνι με όλες τις πριγκίπισσες επάνω και καρδούλες κομμένες με περφορατέρ από τα Lidl!




Σημαιάκια που είχε η κουνιάδα μου από το πάρτι της ζουζούνας ανιψιάς... 




και η διακόσμηση ολοκληρώθηκε!!


Παιχνίδια/δραστηριότητες
     Όσο μεγαλώνουν τα ζουζούνια (παιδιά και ανιψιά, τρία ζουζούνια έχω εγώ!) μου αρέσει να τους ετοιμάζω και διάφορα οργανωμένα παιχνίδια και δραστηριότητες! Έφτιαξα λοιπόν στέμματα από τσόχα (ανάρτηση για το πως τα έφτιαξα coming soon) για να τα διακοσμήσουν με κομμάτια τσόχας...






 και ραβδάκια πανεύκολα (ανάρτηση για το πως τα έφτιαξα coming soon, ξέρω σας τάζω πολλά αλλά υπομονή, είπαμε!) για να τα διακοσμήσουν με αυτοκόλλητα! 




Φυσικά ο σαμψωνάκος μου δεν είχε ραβδάκι, αλλά διακόσμησε τη σούπερ ασπίδα του με αυτοκόλλητα δεινόσαυρους!!




     Πολλή πλάκα είχε και το παιχνίδι-δράκος, που ήταν πολύ απλά μπαλόνια δεμένα και στην κορυφή ένα κεφάλι δράκου!




 Ο σαμψωνάκος προσπαθούσε να σκοτώσει το δράκο με το σπαθί χτυπώντας τα μπαλόνια! Μπορεί να ήταν λίγο αφαιρετικός για δράκος, αλλά τα παιδιά κατευχαριστήθηκαν να παίζουν όλο το βράδυ μαζί του!!




Photo booth
     Να σας πω ένα μυστικό; Τα photo booth δεν τα φτιάχνω για τα παιδιά, αλλά για εμάς τους μεγάλους!! Έχει τόση, τόση πλάκα να βγάζεις φωτογραφίες με κορώνες, κάστρα και σπαθιά!!! Γινόμαστε πάλι παιδιά, πειραζόμαστε και γελάμε με την καρδιά μας!! Βέβαια όταν μεγαλώσουν λίγο τα βλαστάρια μας, πιστεύω θα αρέσει το ίδιο και σ' αυτά!!

     Φέτος, έφτιαξα ένα μεγάλο κάστρο από χαρτόκουτο, όπου απλά έκοψα ένα "παράθυρο" και πάνω ζωγράφισα πέτρες!




     Κοιτάξτε το μαύρο ανάμεσα στις πέτρες, δεν το κάνει πολύ ρεαλιστικό; Έπειτα πρόσθεσα και να στέγη, στην οποία έκανα κεραμύδια με κηρομπογιά, αλλά τελικά δε μου άρεσε πολύ και θα πήγαινε καλύτερα κάτι άλλο ή ίσως και τίποτα!




     Έπειτα, πάλι σε χαρτόκουτο έκοψα και κόλλησα από έναν πρίγκιπα και μια πριγκίπισσα! Είχε πολλή πλάκα, ειδικά τα παιδιά έβγαιναν τέλεια με αυτά, λόγω του ότι ήταν λίγο μικρές οι φιγούρες!!




     Βέβαια, δε σας μίλησα για εμένα (μικρή παράγραφος εγωκεντρισμού). Έφτιαξα μόνη μου στα μαλλιά μου ένα messy bun, το οποίο θα βρείτε σε αυτό το βίντεο, είναι ο κότσος νούμερο 1! Και φυσικά φορούσα το φόρεμα που είχα ράψει μόνη μου όταν έκανα τα σεμινάρια ραπτικής Burda και ήμουν έγκυος στην πεταλουδίτσα μου!! Μακιγιάζ δε θα συναντήσετε εύκολα πάνω μου, η αλήθεια είναι ότι του έχω μια μικρή αντιπάθεια!!




Να και όλα όσα έπλυνα μετά το πάρτι! 




     Μου πήρε 1,5 ώρα να καθαρίσω την κουζίνα! Αλλά το ευχαριστήθηκα που το επόμενο πρωί ήταν όλα καθαρά, σαν να ήταν το πάρτι μας ένα όμορφο όνειρο!!! Αλλά ευτυχώς μας έμειναν τα συναισθήματα και οι φωτογραφίες για να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές!!


Να μας ζήσεις πεταλουδίτσα μου!!
Καλή πορεία σαν προνηπιάκι!!

18 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα.
    Να τα εκατοστήσει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα 100σει!!!!
    Όλα ήταν σούπερ!!!
    Ποιο σεμινάριο έκανες ραπτικής;;;(απάντα σε μνμ όχι εδώ!!! χχιχιχιιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ευαγγελία μου! Σου έστειλα μήνυμα με κάποιες λεπτομέρειες! Τ σεμινάρια Burda γίνονται από συμβεβλημένες μοδίστρες και ουσιαστικά σου μαθαίνουν να ράβεις με τα βήματα που ακολουθούν και οι οδηγίες για τα ρούχα από το περιοδικό!

      Διαγραφή
  3. πολύχρονη και τυχερή η πεταλουδίτσα σας!! Η τουρτα σας φανταστικη και το δράκο σας τον λάτρεψα!! φοβερη ιδεα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε Ελπίδα μου!! Την ιδέα την είδα σε πολλά blogs του εξωτερικού, κάτι γνωστό για αυτούς δηλαδή! Ευτυχώς έχουμε το Pinterest και μαθαίνουμε και τίποτα!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο, μπράβο!!! Να σας ζήσει και να είναι πάντα χαρούμενη και χαμογελαστή!!! Και φυσικά όσα ετοιμάσατε φαίνονται υπέροχα!! Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου! Τίποτα το φοβερό αλλά κι εμένα μου άρεσαν όλα! Λίγο απ' όλα!!

      Διαγραφή
  5. Να σας ζήσει η πεταλουδίτσα σας! Να είναι γερή και καλοφώτιστη στη ζωή της! Τέλεια η τούρτα (ζωγράφισε η μαμά λέμε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου σ' ευχαριστώ! Αχ μου άρεσε κι εμένα πολύ η τούρτα! Αν και πολύ απλή!!!

      Διαγραφή
  6. Μπραβο για ολα!το καστρο-χαρτοκουτο φοβερο!και μου αρεσει που ειναι ολα χειροποιητα,θα το εκτιμα το κοριτσακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Αν το εκτιμά; Χμ... Δε νομίζω!!!! Μάλλον απαρατήρητο της περνάει!!

      Διαγραφή
  7. χρονια σας πολλα!να χαιρεστε την πριγκίπισσα σας και να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε!!
    ενα υπέροχο πάρτυ γεμάτο χρώματα!!μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ομορφιές έφτιαξες! Αγάπησα το photo booth και τις κορώνες για να τις διακοσμήσουν τα κόρίτσια. Επίσης να πω ότι σας βγάζω το καπέλο όσες μανούλες κάνετε την τούρτα μόνες σας! Μπράβο σας! Εντωμεταξύ γέλασα και με τις δουλειές τις κόρης σου που δεν την άφησαν να ζωγραφίσει τις χρωμοσελίδες... ίδιες δουλειές με την δική μου κόρη κάνουν ,χεχε! Τα φιλιά μου και να την χαίρεσαι!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Κάλη μου οι κόρες μας είναι πολύ απασχολημένες με σοβαρές δουλειές! Όχι αυτά τα χαζά που ασχολούμαστε εμείς!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσα πράγματα!!! Να είσαι καλά, τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα που τα είχες φτιάξει όλα!! Χαίρομαι τόσο πολύ που σε έχει βολέψει αυτό το παντεσπάνι!! Αυτό το ταψάκι το βρήκα πριν λίγους μήνες και το πήρα κι εγώ...όντως πάρα πολύ βολικό!! Ανυπομονώ να δω για φέτος τί θα ετοιμάσεις ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλη μου μας αρέσει πολύ αυτό το παντεσπάνι και η αλήθεια είναι ότι παρόλο που δοκιμάζουμε διάφορα, πάλι σε αυτό καταλήγουμε!! Πιστεύω και φέτος θα γίνει πολύ ωραίο το πάρτυ μας!! Σε φιλώ!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips