Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Επιδιόρθωσε το: Το αστεράτο φούτερ (κάλυψη λεκέ #2)



     Μετά από το φυστικί φόρεμα, σειρά στη στήλη "επιδιόρθωσε το" έχει το φουτεράκι του σαμψωνάκου, το οποίο ήταν σε άριστη κατάσταση, εκτός από μια στάμπα από μαρκαδόρους που δεν έβγαινε στο πλύσιμο (αρχίζετε να βλέπετε κάποιο μοτίβο εδώ;)





Η λύση
     Για να καλύψω αυτό το μικρό ελάττωμα, χρησιμοποίησα κάλυψη με ύφασμα που δεν ξεφτίζει και ένα κουπ πατ!




     Πήρα ένα κουπ πατ σε σχήμα αστεριού, το οποίο έβαλα πάνω στο λεκέ και σιγουρεύτηκα ότι όλος ο λεκές χωράει μέσα σε αυτό. 


     Με ένα μολύβι, σχεδίασα το αστέρι πάνω σε ένα ρετάλι φούτερ ύφασμα, το οποίο μου είχε αγοράσει ο άντρας μου με 1 ευρώ το μέτρο από κατάστημα της Αθήνας και το οποίο δεν ξεφτίζει (με αυτό έφτιαξα την τσέπη από τη θήκη για τη ραπτομηχανή μου και μια πανέμορφη μαξιλροθήκη για το σαλόνι που θα σας δείξω σε άλλη ανάρτηση). 





     Το έκοψα και το γάζωσα με ίσιο γαζί πάνω στο λεκέ. Για το γάζωμα χρησιμοποίησα χακί κλωστή για να είναι πιο κολπατζίδικο και να ταιριάζει καλύτερα με το στυλ και τα χρώματα του φούτερ.






     Το ότι δεν ξεφτίζει το ύφασμα ήταν πολύ σημαντικό, γιατί δε χρειάστηκε να κάνω καρικώματα και ζιγκ ζαγκ γαζιά!! Πριν λίγο καιρό αγόρασα φούτερ και σε γκρί και ροζ για να το χρησιμοποιήσω και σε άλλες επιδιορθώσεις, γιατί πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια!! Γι' αυτό σας προτείνω για τέτοιες δουλειές να χρησιμοποιείτε φούτερ, τσόχα και φανέλα!


 Πώς σας φαίνεται; Δεν είναι πανέμορφο;;





Κόστος επισκευής: 0 €
Ποσό που εξοικονόμησα: τουλάχιστον 10 € για αγορά καινούργιου φούτερ


Εδώ είναι ένα παντελόνι με φθορές στα γόνατα, τις οποίες κάλυψα με τον ίδιο τρόπο!






Μην τα πετάτε, μην πληρώνετε για να τα φτιάξετε!
Επιδιορθώστε τα!!







Δείτε εδώ περισσότερες επιδιορθώσεις

6 σχόλια:

  1. με θερμοκολητική κόλλα για υφάσματα, γίνεται αντί ραψιμο?δυστυχώς δεν έχω ούτε ξέρω ραπτομηχανή....:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γίνεται, αλλά με τις πλύσεις θα αρχίσει να ξεκολλάει! Μπορείς αφού στεγνώσει η κόλλα, να το ράψεις λίγο στο χέρι περιμετρικά, ώστε να μη σου ξεκολλήσει!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα! Γιατί να αγοράζουμε καινούργια μόνο και μόνο επειδή έχουν έναν μικρό λεκέ ή ένα μικρό σκίσιμο, όταν μπορούμε με μια μικρή επιδιόρθωση να τους δώσουμε νέα πνοή?? Άσε που και τα μικρά μαθαίνουν στην επαναχρησιμοποίηση και την οικονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου είμαι κι εγώ της ίδιας άποψης! Είναι καλό για τα παιδιά να μαθαίνουν και στην οικονομία αλλά και να μην αποκτήσουν το χούι να μη θέλουν να φορούν μεταχειρισμένα ρούχα! Το έχω συναντήσει αυτό σε ανθρώπους και πιστεύω ότι είναι μεγάλο εμπόδιο αν θέλει κάποιος να κάνει ορθή χρήση των όσων έχει στη διάθεση του!

      Διαγραφή
  3. εκτός του ότι γλύτωσες την φόρμα απο σίγουρο πέταμα, έδωσες και νέο στυλ σε ένα παλιό ρουχο!μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ! Όσο εξασκούμαι, βρίσκω και καινούργιους τρόπους να τα επιδιορθώνω, όλο και πιο δημιουργικούς!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips