Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Επιδιόρθωσε το: Το φυστικί φόρεμα (κάλυψη λεκέ #1)




     Σήμερα θα σας μιλήσω για το φυστικί φόρεμα! Πανέμορφο, άνετο και στο σωστό μάκρος για την πεταλουδίτσα μου (μου αρέσουν τα μίντι)!! Έσπασα το κεφάλι μου, το έφερα από δω, το έφερα από κει και τη βρήκα τη λύση! Ελάτε, όμως, να σας τα πω από την αρχή!!


Το πρόβλημα
     Το όμορφο αυτό φυστικί φόρεμα, ούτε θυμάμαι ποιος μας το χάρισε, μα σίγουρα το φορούσε κάποια τριαντάρα όταν ήταν κοριτσάκι. Το φόρεμα ήταν σε άριστη κατάσταση αλλά...




 ...στην πίσω πλευρά, στο ύψος της μέσης, είχε μια στάμπα από μαρκαδόρο που δε βγήκε με το πλύσιμο! Τι τραβούσαν οι μανάδες μας τότε που οι μαρκαδόροι δεν ήταν πλενόμενοι!!


Η λύση
     Ο λεκές έπρεπε να καλυφθεί. Αφού έσπασα για μέρες το κεφάλι μου, αποφάσισα να αγοράσω φαρδιά δαντέλα σε ρολό και να τη βάλω από πάνω, αφού στο φόρεμα ταίριαζε η δαντέλα. Κάλυψη λοιπόν!


Η εφαρμογή
     Καταρχήν, για να μη μου ξεφτίσει η δαντέλα στις άκρες, τη δίπλωσα λίγο από μέσα και τη γάζωσα με ίσιο γαζί κατά μήκος του φερμουάρ.




     Έπειτα, με οδηγό τη μεζούρα μου, για να το φέρω ίσιο και να συναντηθούν στο φερμουάρ οι δυο άκρες, στερέωσα τη δαντέλα με καρφίτσες. Μετρούσα από τη μέση του φορέματος ως την αρχή της δαντέλας 6 εκ. (τόσο με βόλευε ώστε να καλυφθεί ο λεκές) και η απόσταση αυτή να είναι ίση σε όλο το μήκος της δαντέλας. Κανονικά, θα έπρεπε να μετράω από τον ποδόγυρο ως το τέλος της δαντέλας, αλλά αυτό δε γίνεται σε αυτή την περίπτωση, γιατί η δαντέλα από κάτω έχει κυματισμούς! Θυμάμαι να τα κάνω αυτά το καλοκαιράκι, νωρίς το απόγευμα στο μπαλκόνι, ενώ τα παιδιά κοιμούνταν, μέσα στη δροσιά και την ησυχία! Ιδανικές συνθήκες για να ράψεις!




     Γάζωσα τη δαντέλα όπως την είχα καρφιτσώσει, μόνο πάνω και στα πλαϊνά, όχι από κάτω. Το φυστικί φόρεμα έγινε πανέμορφο!! Αλλά ο κόκκινος λεκές φαινόταν ακόμη! Οϊμέ!!!




     Τότε έδρασα γρήγορα. Έβγαλα από το τσαντάκι με τις κορδέλες μια όμορφη σατέν κορδελίτσα από μπομπονιέρα, έφτιαξα δυο φιόγκους, έραψα με το χέρι τον έναν πάνω στη δαντέλα στο σημείο του λεκέ και την άλλη στην ακριβώς απέναντι πλευρά! Το φυστικί φόρεμα αναβαθμίστηκε και έγινε και σαν καινούργιο!! Με γεια σου πεταλουδίτσα μου!!






     Τέλος, μέτρησα πόση απόσταση έχει ο κάθε φιόγκος από τα πλαϊνά του φορέματος και τοποθέτησα άλλους δύο φιόγκους μπροστά, στην ίδια απόσταση. Πραγματικά δεν μπορεί να πει κανείς αν η δαντέλα και οι φιόγκοι ήταν από την αρχή ή προστέθηκαν μετά!!




Πώς σας φάνηκε η κάλυψη λεκέ
με φιόγκο και δαντέλα;






10 σχόλια:

  1. εντάξει έγινε απίστευτο!!γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλαααααααααααααα οχι απλως το σωσες το εκανες κ πολυ παραμυθενιο..........καλα να περνας με τα ζουζουνια σου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα! Άψογη εκτέλεση! Έγινε σαν καινούργιο! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!! Πανέξυπνη ιδέα και τόσο όμορφο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips