Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Dressing Your Truth: Το πρόγραμμα που άλλαξε τον τρόπο που ντύνομαι!



     Στην αρχή της χρονιάς σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας γράψω για το πως άλλαξε όλο μου το στυλ και η ντουλάπα μου και πολλές από εσάς μου το ζητήσατε πάλι και πάλι! Σκέφτηκα, επομένως, ότι αφού ενδιαφέρει τόσες γυναίκες, ίσως ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για την εμπειρία μου από το πρόγραμμα "Dressing Your Truth" το οποίο δημιούργησε η Carol Tuttle. Η ανάρτηση δεν είναι χορηγούμενη και δεν περιέχει affiliate links! Σας γράφω μόνο την προσωπική μου εμπειρία!!






     Σύμφωνα με την ιστορία της, την οποία αφηγείται στο βιβλίο "Discover Your Type of Beauty", η Carol πέρασε πολύ δύσκολα εφηβικά και νεανικά χρόνια, επειδή δεν μπορούσε να αποδεχτεί τον εαυτό της. Έβρισκε το σώμα της και το πρόσωπο της απαίσιο και αυτό της δυσκόλευε τη ζωή. Πέρασε περίπου 10 χρόνια στήνοντας το πρόγραμμα "Dressing Your Truth" το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται να μάθει να ντύνεται σύμφωνα με την προσωπικότητα του και όχι σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας ή την ηλικία του.


Το σκεπτικό
     Η Carol υποστηρίζει ότι υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας και ότι κάθε τύπος αναδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένες αποχρώσεις, υφές και σχήματα όσον αφορά το ντύσιμο. Βέβαια, πολλοί και μεγάλοι φιλόσοφοι και ερευνητές μίλησαν για διαφορετικούς τύπους, όπως ο Ιπποκράτης παλαιότερα και οι Carl JungLuca Passamonti, Hans Eysenck, John Holland, Paul Costa and  Robert McCrae (Big Five Theory), Γιώργος Πασχαλίδης τα νεότερα χρόνια και πολλοί πολλοί άλλοι.




     Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως πράγματι κάποιοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως πιο ενθουσιώδεις, άλλοι πιο σκεπτικοί, πιο δραστήριοι ή πιο επιμελείς με τις λεπτομέρειες. Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνονται ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής, οι μαμάδες το ξέρουν καλά αυτό!! Όσο για τα χρώματα, οι ψυχολόγοι και οι παιδαγωγοί στηρίζονται πολύ σε αυτά, επειδή αποτυπώνουν την ψυχολογική κατάσταση, τις σκέψεις και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου.
     Βέβαια, δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ με τις προσωπικότητες, αν αυτό δε με βοηθούσε κάπου πρακτικά, διότι είμαι από τους πρακτικούς τύπους!!! 


Η μικρή μου ιστορία
     Από μικρή και έχοντας πολλές ξαδέρφες, είχα μάθει να μου χαρίζουν ρούχα που δεν τα θέλουν ή δεν τους κάνουν πια. Επίσης από μικρή, επειδή μου άρεσε η οικονομία, προσπαθούσα να αξιοποιήσω αυτά τα ρούχα όσο περισσότερο μπορώ με το να τα φοράω και να μη χρειάζεται έτσι να αγοράζω άλλα. Αυτό είχα ως αποτέλεσμα να συσσωρεύω πολλά ρούχα στη ντουλάπα μου, τα οποία δε μου άρεσαν πραγματικά και πίεζα τον εαυτό μου να τα φορέσει, αφού ήμουν σίγουρη ότι έτσι έκανα οικονομία.


     Το αποτέλεσμα ήταν να έχω μια ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα και στην πραγματικότητα τίποτα να φορέσω!! Αυτό το συνειδητοποίησα όταν παντρεύτηκα και κάθε φορά που ήταν να πάμε κάπου με τον άντρα μου, έστω και μια απλή βόλτα, άνοιγα τη ντουλάπα μου και με έπιανε μαύρη απελπισία! "Δεν έχω τίποτα να φορέσω!" παραπονιόμουν. "Ε, τότε βγάλε όσα δε θες, για να δεις τι σου λείπει και να αγοράσουμε πέντε ρούχα που σου αρέσουν τέλος πάντων!" απαντούσε πολύ σωστά εκείνος. "Μα αυτό δεν είναι οικονομία!" του έλεγα. "Οικονομία δεν είναι να έχεις μια ντουλάπα με ρούχα που να μην τα φοράς!" Είχε σίγουρα δίκιο, τώρα το βλέπω καθαρά, αλλά δεν ήξερα από που να αρχίσω! Βλέπετε, το 80% των ρούχων μου δεν μου άρεσε! Πώς θα άδειαζα το 80% της ντουλάπας;; Μου ήταν φοβερά δύσκολο!!




     Αυτή η δυσκολία κράτησε μέχρι που ανακάλυψα το πρόγραμμα "Dressing Your Truth". Υπήρχε, ήδη, όμως, μέσα μου η ανάγκη να ασχοληθώ με την εμφάνιση μου και γι' αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον αμέσως. Μέσα από το αυτό, αφενός αποδέχτηκα πολύ καλύτερα τον εαυτό μου και κομμάτια μου τα οποία προσπαθούσα απεγνωσμένα να αλλάξω (όπως το να είμαι λιγότερο ατσούμπαλη, να προσέχω πιο πολύ τις λεπτομέρειες, να δίνω πιο πολύ βάση στο διακοσμητικό κομμάτι του σπιτιού κλπ) και αφετέρου με καθοδήγησε, όχι στο στυλ, το οποίο είναι κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά στις αποχρώσεις, τις υφές των ρούχων και στα σχήματα τα οποία εκφράζουν το δυναμισμό μου (ποτέ δε θα τολμούσα να μιλήσω για τον εαυτό μου για δυναμισμό πριν από το πρόγραμμα!)

     Για να ασχοληθώ με το πρόγραμμα, δε χρειάστηκε να δώσω δεκάρα, γιατί δεν θα το έκανα παρόλο που θα με ενδιέφερε πολύ! Γράφτηκα εδώ και παρακολούθησα 4 μικρά βίντεο όπου η Carol μιλάει συνοπτικά για κάθε έναν από τους 4 τύπους. Εκεί, βέβαια, έπαθα την πρώτη σύγχυση, γιατί τοποθέτησα σε λάθος τύπο τον εαυτό μου. Αυτά θα σας τα γράψω στις επόμενες αναρτήσεις πιο αναλυτικά.




     Αυτό που πραγματικά με βοήθησε να ξεμπλοκάρω, ήταν το βιβλίο της, το οποίο κατέβασα δωρεάν και μιλάει εκτενώς για κάθε έναν από τους 4 τύπους! Μάλιστα, ανακάλυψα όχι μόνο τον δικό μου τύπο, αλλά του άντρα μου, των παιδιών μου και μερικών ακόμη συγγενών και φίλων!! Έτσι, συνειδητοποίησα ότι πολλές από τις αντιδράσεις τους που μου φαίνονταν παράξενες ή αδικαιολόγητες, είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας τους, του τρόπου με τον οποίο το μυαλό τους λειτουργεί.

     Για το τέλος της δικής μου μικρής ιστορίας, να σας πω πως σταδιακά πράγματι έβγαλα από τη ντουλάπα μου και χάρισα το 80% των ρούχων μου, ενώ σταδιακά την εμπλούτισα με κάποια κομμάτια που πρόσθεσα, είτε που αγόρασα είτε που μου χάρισαν, τα οποία όμως είναι συγκριτικά πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που είχα πριν. Λιγότερα, μα μου αρέσουν, τα φοράω και μου ταιριάζουν ΟΛΑ!!



4 κλίμακες αποχρώσεων, κάθε τύπος ομορφιάς έχει τη δική του!


     Τέλος, οφείλω να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα η Carol, εκτός των άλλων πεδίων που έχει πιάσει όπως οι σχέσεις και τα παιδιά, μιλάει και για τα τσάκρα. Γνωρίζω ότι πολλές από εσάς θα το βρείτε ενδιαφέρον. Προσωπικά, λόγω του ορθόδοξου δόγματος στο οποίο πιστεύω, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό τον τομέα και δεν την παρακολουθώ εκεί. Το μόνο που παρακολουθώ, είναι τα δωρεάν βίντεο που ανεβάζει στη σελίδα της, στα οποία οι "beauty experts" από κάθε τύπο παρουσιάζουν νέα ντυσίματα και συνδυασμούς ρούχων και αξεσουάρ! Τα θεωρώ πολύ βοηθητικά και διευρύνουν τις γνώσεις μου γύρω από το πρόγραμμα, από το ντύσιμο και από τον τύπο ομορφιάς μου γενικότερα. Αν κι εσείς έχετε τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με εμένα, θα σας πρότεινα να κάνετε το ίδιο! Δεν υπάρχει λόγος να ανακατευόμαστε με κουλτούρες άλλων θρησκειών!


     Πώς σας φάνηκε το πρόγραμμα σαν πρώτη εντύπωση; Είμαι σίγουρη ότι κάποιες από εσάς θα θέλετε να μάθετε περισσότερα, ενώ πολλές θα το θεωρήσετε χαζομάρα (κυρίως οι τύποι 4!). Σας κέντρισα αρκετά το ενδιαφέρον; Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας μιλήσω για κάθε τύπο ξεχωριστά, ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε το δικό σας!!



Διαβάστε για τα χαρακτηριστικά των 4 τύπων:


40 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μαρία Έλενα! Είναι πράγματι πολύ πολύ ενδιαφέρον!!

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικό άρθρο Τριανταφυλλένια μου! έχω αρχίσει την μελέτη από τα λινκς που έβαλες και ομολογώ εντυπωσιάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου έτσι έπαθα κι εγώ δεν μπορούσα να ξεκολλήσω! Ακόμη διαβάζω με δέος τα newsletter!!!

      Διαγραφή
  3. πολύ ενδιαφερουσα αναρτηση!!! είμαι και εγω σαν εσενα όπως ησουν στην αρχη θα το ψαξω!!! ευχαριστω κοριτσακι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να το ψάξεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ, γιατί το σημαντικότερο, θα μπαίνεις σε ένα μαγαζί με ρούχα και δε θα χάνεσαι, θα ξέρεις τι ακριβώς να αγοράσεις!!

      Διαγραφή
  4. Ωχ έχουμε διάβασμα. Θέλω κι εγώ μία αλλαγή στην ντουλάπα μου γιατί κι εμένα δε μ'αρέσει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, όντως μου κέντρισες το ενδιαφέρον, έχω βάλει να δω το πρώτο βίντεο!Λες να βρω τον τύπο μου ή θα νομίζω άλλα αντί άλλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα εγώ την πάτησα στην αρχή! Αλλά θα το καταλάβεις αν έχεις κάνει λάθος, γιατί ουσιαστικά θα ζορίζεσαι μέσα στο λάθος "δέρμα" σου! Εγώ έχοντας θεωρήσει αρχικά τον εαυτό μου άλλο τύπο και καθώς διάβαζα για τον τύπο αυτό, είχα νευρικότητα και χτυπούσα νευρικά το πόδι μου. Αφού ζοριζόμουν! Αφού διάβασα για τον τύπο μου και άρχισα να γελάω που έκανα όλα αυτά που έλεγε το βιβλίο, τότε κατάλαβα και "λύθηκε" το σώμα μου! Προσπαθώντας να μπεις σε ένα καλούπι που δεν είναι δικό σου, απλώς δε θα χωράς!!

      Διαγραφή
  6. Τι είπες τώρα;; Άκρως ενδιαφέρον με σαφώς με πρίζωσες για να το ψάξω! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ψάξιμο! Θα ανεβάσω άλλες 4 αναρτήσεις, μία για κάθε τύπο! Πιστεύω θα σε βοηθήσουν!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ,πολύ ενδιαφέρον,το απόγευμα θα καθήσω να δω τα διάφορα video,ευχαριστούμε πολύ!!!Περιμένουμε και τις άλλες αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εντάξει λοιπόν....ήρθε η ώρα της ανανέωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τίποτα για αυτό και θέλω πολύ να το ψάξω!
    Το " δεν έχω τίποτα να φορεσω" το έχω ζήσει πολλές φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα δε θα σε απογοητεύσει!! Προσφέρει πολλά και σε θέμα αυτογνωσίας και σε θέμα στυλ!!

      Διαγραφή
  10. Πολύ πολυ ενδιαφέρον!! Θα το μελετήσω προσεκτικά... Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με ενδιαφέρει παρα παρα πολύ. Θεωρώ με το ντύσιμο δεν το εχω. Πιστεύω θα βρω μια άκρη με αυτό τον τροπο. Πολύ ωραια ιδέα οι αναρτήσεις αυτές! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φαίνονται χρήσιμες οι αναρτήσεις αυτές!! Ελπίζω να καταφέρεις να βρεις το στυλ σου! Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ!!

      Διαγραφή
  12. Μια φίλη έκανε ένα σεμινάριο πριν λίγα χρόνια και πλήρωσε νομίζω 100-150€ για να της πουν τι της πηγαίνει και πραγματικά είχε αποτέλεσμα,αλλά νομίζω στοίχισε πολυ. Εσύ μου αρέσει που πάντα επικεντρωνεσαι στο value for money! Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης! Και για τα τσακρα είμαι ακριβως της ίδιας άποψης και μπράβο σου που το διευκρινισες!Περιμένω και τις υπόλοιπες αναρτήσεις σου γιατί ψάχνω χρόνια να βρω ένα τρόπο να βελτιωσω την εμφάνιση μου..❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Χρυσή μου, έχεις δίκιο σε αυτό, πάντα δίνω έμφαση στο οικονομικό κομμάτι, γιατί κακά τα ψέμματα έχουμε οικογένεια και οι βασικές προτεραιότητες είναι άλλες!!

      Διαγραφή
  13. Εγώ πάλι, πριν χρόνια, την εποχή που όλοι είχαμε περισσότερα χρήματα, είχα παρακολουθήσει τα σεμινάρια της House of color,για το στυλ, τα χρώματα και το μακιγιάζ που μου πήγαιναν. Ομολογώ ότι με βοήθησαν πολύ αλλά με ενδιαφέρον θα ακολουθήσω τα links που μας προτείνεις. Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γνωρίζω καθόλου την εταιρεία που αναφέρεις! Δεν ξέρω αν το πρόγραμμα που παρακολούθησες έχει κοινά στοιχεία με το Dressing Your Truth. Το συγκεκριμένο έχει να κάνει με την προσωπικότητα κυρίως. Θα μας πεις περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις!!

      Διαγραφή
  14. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον!...😆 θα το ψάξω!...Αλλά αυτή η οικονομία έχει καταστρέψει και μένα 😉.. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα μας κάνει όμως και καλό η οικονομία, σε κάνει να βάζεις πιο σωστές προτεραιότητες!!

      Διαγραφή
  15. Μου φαίνεται έχω και εγώ μπόλικη μελέτη!Τον τελευταίο καιρό όλο και χαρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα μα πόσα έχουμε στη ντουλάπα μας τέλος πάντων και όλο βγάζουμε;;; Έτσι κι εγώ βρε παιδί μου!!

      Διαγραφή
  16. κόλλησα εντελώς!!Αλλά εδώ λέει οτι πληρώνεις..κσι το βιβλίο πώς το κατεβάζεις δωρεάν?με ενδιαφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να πληρώσεις περίπου 100€ (πληρώνεις μια φορά όχι κάθε μήνα) και έχεις πρόσβαση σε περισσότερα βίντεο τα οποία σε κατατοπίζουν περισσότερο σε ό,τι αφορά τον τύπο σου!! Αλλά τα υπόλοιπα είναι δωρεάν! Όσο για το βιβλίο, θα πας στο λινκ που έχω βάλει και θα το κατεβάσεις πατώντας το κίτρινο κουμπί "Buy now with 1-click". Θα κατεβεί στον υπολογιστή ή τη συσκευή σου και από εκεί θα το διαβάσεις!

      Διαγραφή
  17. Ωχ,τωρα ειδα το μηνυμα και τελικά παρηγγειλα το βιβλίο...οκ τα 100 ειναι πολλα για μενα,μεχρι το βιβλιο ειμαι οκ.Νομιζω ειμαι τυπος 3,δεν ειμαι σιγουρη!περιμένουμε και τις δικες σου κατευθύνσεις με ανυπομονησια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γράψει και άλλο σχετικό βιβλίο, οπότε όποιο και να διαβάσεις θα είναι οκ! Πάντως για τον τύπο 3 έχω να γράψω πολλά, αφού είναι ο τύπος μου!!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα! Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον κι εγώ! Εσύ το αγορασες το πρόγραμμα; Απ'οτι κατάλαβα, όχι. Πως όμως βρήκες πληροφορίες για τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα μαλλιά; Κοντεύω να τελειώσω το βιβλίο που έβαλες στο λινκ αλλά δεν έχω βρει τέτοιες πληροφορίες! 😯

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ιωάννα! Δεν αγόρασα το πρόγραμμα, αλλά τις πληροφορίες σχετικά με τα ρούχα τις πήρα από τα δωρεάν βίντεο που έχει στη σελίδα της. Το βιβλίο είναι για να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις σε ποιον τύπο ανήκεις!

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα!Τον ίδιο προβληματισμό έχω κι εγώ..Τελείωσα το βιβλίο με μια μικρή απογοήτευση.'Εκανε απλά καθορισμό των τύπων,αλλά δεν έγραφε τίποτε για τα ρούχα..Οπότε δεν έπρπε να έχει αυτόν τον τίτλο... Τέλος πάντων,γράφτηκα στο μηνιαίο lifestyle όπως το λέει,όπου πληρώνεις περίπου 10 ευρώ το μήνα,αλλά μπορείς να διακόψεις όποτε θες.Είπα να το δοκιμάσω δυο μήνες.'Εχει tutorials,αλλά όχι πολύ ξεκάθαρα πχ τα χρώματα που μας πάνε πρέπει να αγοράσεις το πρόγραμμα για να τα δεις :( Ας μας διαφωτίσει η Τριανταφυλλένια που το έχει ψάξει.Πάντως σε ό,τι αφορά τον τύπο μου έχει πέσει μέσα στα περισσότερα (κάποτε είχα κάνει κι ένα κοντό πολύ ροκ pixie κούρεμα και ένιωθα εντελώς ο εαυτός μου,αλλά επειδή συνέχιζα να ντύνομαι με αέρινα φορέματα κλπ "κλωτσούσε" το αποτέλεσμα και ο άντρας μου με έφαγε να το μακρύνω.Θεε μου αυτή δεν είναι παρένθεση είναι σιδηρόδρομος).Τα ρούχα που δείχνει όμως στα βίντεο,μου φαίνονται πολύ παρδαλά (τύπος 3),εγώ που έχω μάθει στο μαύρο το γκρι και το καφέ δεν ξέρω πώς θα τα ταιριάξω επάνω μου..'Οπως καταλαβαίνεις Τριανταφυλλένια περιμένουμε εναγωνίως επόμενο σχετικό ποστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το lifestyle είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει πολύ!! Όπως έγραψα και στην Ιωάννα, το βιβλίο είναι απλώς ένας οδηγός για να βρεις τον τύπο σου!

      Όσο για τα ρούχα, κάθε τύπος έχει μια ευρεία γκάμα ρούχων και χρωμάτων! Δε χρειάζεται να φοράς τιγρέ αν δε σου αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είσαι τύπος 3! Μπορείς να φοράς μπεζάκια, καφέ και μπορντώ, που να έχουν γωνίες στα κοψίματα ή έντονη υφή, π.χ. πλεκτά! Ε μην τα πω όλα εδώ!!! Για τα υπόλοιπα περίμενε ανάρτηση!!

      Διαγραφή
  20. Αντε...στρωσου!!Για να μην σου πω να μας ανεβασεις και φωτο πριν και μετα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωπωπωωωω πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Θα κοιτάξω να κατεβάσω το βιβλίο της να το διαβάσω και φυσικά να δω και τα δικά σου υπόλοιπα ποστ. Πολύ καλή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips