Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

DIY ζώνη εργαλείων "Μπομπ ο Μάστορας"!



     Η ζώνη του Μπομπ του μάστορα πιστεύω ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ των αγοριών σας!!! Είναι πάρα πολύ εύκολη στην κατασκευή και μπορεί να γίνει και χωρίς ραπτομηχανή! Ελάτε να σας δείξω πως θα τη φτιάξετε!!


Υλικά που χρησιμοποίησα
  • Τσόχα
  • Ασορτί κλωστή
  • Βέλκρο για ράψιμο (αν δε χρησιμοποιήσετε μηχανή, θα χρειαστείτε βέλκρο με κόλλα)
  • Ψαλίδι
  • Μεζούρα
  • Ραπτομηχανή (ή βελόνα μεγαλούτσικη)
  • Πλαστικά εργαλεία μάστορα (μπορείτε να φτιάξετε και με τσόχα αλλά αυτό θέλει μια ανάρτηση από μόνο του!!)


Πώς την έφτιαξα
1. Μέτρησα την περιφέρεια του σαμψωνάκου μου πάνω από τα ρούχα, αφού τη ζώνη θα τη φοράει από πάνω!!


2. Έκοψα δυο λωρίδες τσόχα (εγώ είχα γαλάζια, αλλά αν έχετε καφέ ή μπεζ θα είναι πιο κοντά σε αυτή του Μπομπ) με μήκος όση η περιφέρεια που μέτρησα συν 10 εκ. (για να μπει το βέλκρο) και πλάτος περίπου 5-6 εκ.




3. Έβαλα τις δυο λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη και τοποθέτησα ανάμεσα τους τα εργαλεία, στα σημεία που ήθελα. Μην τα τοποθετήσετε πολύ πίσω για να τα φτάνει εύκολα, ούτε και πολύ μπροστά, γιατί θα τον εμποδίζουν όταν σκύβει! Καλύτερα να τα υπολογίσετε στα πλάγια!!


4. Σταθεροποίησα τα εργαλεία με καρφίτσες.


5. Έκοψα δυο αντίθετα κομμάτια βέλκρο και τα καρφίτσωσα και αυτά, ένα σε κάθε άκρη. Πριν τα σταθεροποιήσετε, τσεκάρετε να δείτε αν τα βάλατε σωστά, δηλαδή το ένα από την καλή πλευρά της ζώνης και το άλλο από την ανάποδη.




6. Γάζωσα στη ραπτομηχανή με ίσιο γαζί στα σημεία που έπιασα με καρφίτσες, φροντίζοντας να κάνω μερικά μπρος πίσω γαζιά στην αρχή και στο τέλος της κάθε γραμμής. Αν δεν έχετε ραπτομηχανή, απλώς ράψτε με το χέρι.

7. Γάζωσα τα βέλκρο περιμετρικά.




     Έτοιμος ο Μπομπ! Σας έβγαλα μια φωτογραφία για να δείτε τη ζώνη τελειωμένη πάνω στην κρεμάστρα, γιατί ήταν αδύνατο να πείσω το σαμψωνάκο να καθίσει για να τον φωτογραφίσω!


     Συνδυάστε τη ζώνη με τζιν παντελόνι, κατά προτίμηση με πολλές τσέπες ή τζιν σαλοπέτα και καρό πουκάμισο. Αν έχετε και κίτρινο κασκέτο, ακόμη καλύτερα! Εμείς έχουμε ένα κόκκινο κράνος πυροσβεστικής, αλλά ποιός να νοιάζεται; Τη δουλειά του την κάνει!!


Πανεύκολο δεν ήταν;
Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφη που έγινε βρε κορίτσι!!! κι ο δικός μου ο μικρός έχει τρέλα με τα εργαλεία!! δυστυχώς δεν το έχω καθόλου με το ράψιμο...σνιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Τώρα όμως κράσαρα Ευαγγελία μου, θα κάνω διάλειμμα από τις κατασκευές!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips