Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

DIY κάπα 2 χρήσεων - Anna Frozen & Ιππότης!



     Να μια μπέρτα δύο χρήσεων: για την Anna και για τον ιππότη/σούπερ ήρωα! Όλα ξεκίνησαν όταν η πεταλουδίτσα μου, μου ζήτησε να της φτιάξω στολή Άννα-Έλσα (και τις δυο, για να φοράμε από μία και να παίζουμε). Ήταν πολύ τυχερή γιατί αφενός είχα κέφι, αφετέρου βρήκα στο συρτάρι με τα υφάσματα αυτά τα δύο ρεταλάκια!! Δεν είχα σκοπό φυσικά να φτιάξω ολόκληρες στολές, αλλά ένα αξεσουάρ από μόνο του, πάντα μπορεί να σε κάνει πριγκίπισσα!!






Υλικά που χρησιμοποίησα
  • Ένα κομμάτι ύφασμα 95x72 εκ.
  • Βελόνα
  • Ασορτί κλωστή
  • Ψαλίδι
  • Μία σούστα (τα κλιτς κλατς που ράβονται)
  • Ένα μικρό κομμάτι τσόχα ή άλλο χοντρό ύφασμα
  • Ραπτομηχανή

Πώς την έφτιαξα
1. Στρογγύλεψα με το ψαλίδι τις γωνίες του υφάσματος.




2. Πέρασα με ζιγκ-ζαγκ γαζί όλο το ύφασμα γύρω γύρω. Ουσιαστικά το καρίκωσα αντί να το γυρίσω από μέσα και να το γαζώσω με ίσιο γαζί. Αυτό το έκανα για να είναι το ύφασμα πιο αέρινο και να κάνει ωραίες πτυχές, ενώ αν το γύριζα στις άκρες θα βάραινε πολύ.


Οι ρυθμίσεις της ραπτομηχανής για να πετύχω αυτό το γαζί.




3. Τη μία μικρή πλευρά, τη λύγισα σαν γιακά και στις δύο άκρες, έβαλα ανάμεσα στα υφάσματα ένα μικρό κομμάτι τσόχα. Στερέωσα με καρφίτσα την κάθε άκρη.






4. Στις δύο άκρες που έβαλα τις καρφίτσες, στη μια έξω μεριά και στην άλλη μέσα μεριά, έραψα τις σούστες, φροντίζοντας οι ραφές να πιάνουν και την τσόχα. Αυτό το έκανα γιατί η φόδρα ήταν λεπτή και φοβήθηκα ότι με το κούμπωσε-ξεκούμπωσε θα τρυπούσε. Έτσι έβαλα την τσόχα, ώστε να δυναμώσει το ύφασμα σε εκείνα τα σημεία. Έτοιμη η μπέρτα!!




Κοιτάξτε τι όμορφη που φαίνεται, που έραψα τις σούστες στο ύφασμα το διπλωμένο σαν γιακά. Αυτό ήταν ιδέα του άντρα μου!!

Να η Άννα...






Να και ο ιππότης!!! Μέσα σε μόλις 20 λεπτά, το σπίτι έγινε παλάτι!!!





Ετοιμαστείτε... έρχεται και η κάπα της Έλσας!!!!



Διαβάστε επίσης...


10 σχόλια:

  1. Άμεση, γρήγορη κι αποτελεσματική!!! Αυτά τ' αξεσουάρ τρελαίνουν τα παιδιά και δε σταματούν ποτέ το παιγνίδι! Το βλέπω κι απ' τις ανηψιές μου. Και τί ωραίες οδηγίες που μας έδωσες!! Σ' ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι οδηγίες!! Προσπαθώ να τις γράφω αναλυτικά και κατανοητά!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. νομίζω ότι έχουμε την ίδια μηχανή. πρέπει να μάθω οπωσδήποτε. εσύ ήξερες από τη μαμά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα έραβε η μαμά μου και έτσι μπήκα κι εγώ μικρή στη μηχανή να ράψω ρουχαλάκια για κούκλες. Μέχρι εκεί. Όταν τέλειωσα τη σχολή μου, έκανα μαθήματα Burda όπου έμαθα να ράβω φούστα, παντελόνι και φόρεμα. Εκεί έμαθα να διαβάζω καλά το πατρόν. Αλλά τα πιο πολλά τα έμαθα ρωτώντας και με την εξάσκηση, γιατί αν δεν κάνεις λάθη δε μαθαίνεις!!! Απλά ξεκίνα και ό,τι θες θα ρωτάς!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη έγινε η μπέρτα σας! Τα παιδιά δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη! Να έχετε όμορφες απόκριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Σωτηρία! Η μπέρτα αυτή στο σπίτι μας είναι πολυαγαπημένη ένα χρόνο μετά!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips