Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Θήκη για κούνια από παλιό τζιν!




     Το τζιν είναι από τα αγαπημένα μου υφάσματα γιατί είναι ανθεκτικό και σταθερό, επομένως γαζώνεται στο λεπτό! Όταν ο άντρας μου βγάζει σκάρτο ένα τζιν, που συμβαίνει όταν δεν παίρνει άλλα μπαλώματα, ενθουσιάζομαι και σκέφτομαι πως μπορώ να το αξιοποιήσω! Στη συγκεκριμένη φάση, μου έλειπε μια θήκη για την κούνια της πεταλουδίτσας μου, για να βάζει μέσα τα βιβλία της, γιατί είναι και βιβλιοφάγος το πουλάκι μου και από τα βιβλία που μαζεύει εκεί μέσα, δεν έχει χώρο να ξαπλώσει! Να πώς την έφτιαξα!



Υλικά που χρησιμοποίησα

  • 1 μπατζάκι και 2 τσέπες από παλιό τζιν
  • κλωστή που να ταιριάζει
  • ψαλίδι
  • κορδόνι ή σχοινί (κάτι ανθεκτικό, όχι π.χ. σατέν)


Πώς την έφτιαξα
1. Έκοψα το ένα από τα δυο μπατζάκι του παντελονιού.




2. Έκοψα τον ποδόγυρο και την εσωτερική πλαϊνή ραφή, έτσι ώστε να έρθει σε ευθεία.






3. Άνοιξα το μπατζάκι. Το γύρισα λίγο περιμετρικά και το γάζωσα ώστε να είναι περιποιημένο γύρω γύρω.


4. Έκοψα τις πίσω τσέπες του τζιν, μαζί με ένα περιθώριο 2 εκ. και τις γάζωσα πάνω στο μπατζάκι.






5. Δίπλωσα το μπατζάκι από την ανάποδη και στις δυο πάνω γωνίες στερέωσα από ένα χοντρό κορδόνι διπλωμένο. Γάζωσα τα πλαϊνά μαζί με τα κορδόνια. Στα σημεία των κορδονιών έκανα επιπλέον μπρός - πίσω γαζιά για να στερεωθούν καλύτερα. Το γύρισα από την καλή και έδειχνε έτσι. Ουάου!!




6. Η θήκη ήταν πολύ φαρδιά και τα βιβλία θα χάνονταν. Έτσι, σημάδεψα τη μέση ανάμεσα στις δυο τσέπες με καρφίτσες. Έπειτα τη γάζωσα. Μόλις δημιούργησα δυο μεγάλες τσέπες!




     Στερέωσα και έκρυψα τις κλωστές και έτοιμη η θήκη μας! Την έδεσα στην κόυνια της (αν ήταν και το κάγκελο ίσιο θα έδειχνε δυο φορές πιο όμορφη!) και η πεταλουδίτσα μου τη γέμισε στο λεπτό! Να σας πω ότι τη θήκη αυτή την έχω φτιάξει εδώ και δύο χρόνια και ακόμη δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ!! Μάλιστα πρόσθεσα και χριτς χρατς μπροστά και της έφτιαξα μερικά σχεδιάκια από τσόχα, μια πεταλούδα, ένα πουλάκι, ένα αστεράκι και μια καρδιά! Δεν τα έραψα γιατί σε λίγο καιρό θα μπει ο σαμψωνάκος μέσα και θα πρέπει να του φτιάξω κάτι σαμψωνίστικο!!




Πώς σας φαίνεται;
Δοκιμάστε το κι εσείς!
Καλή επιτυχία!!

6 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο έγινε!!! Πολύ μας αρέσουν αυτές οι μετατροπές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Όλα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, το θέμα είναι να μη γεμίζουμε ένα σπίτι με άχρηστα πράγματα που ΘΑ τα φτιάξουμε κάτι άλλο... κάποια στιγμή! Γιατί τότε όσο οικονομία κάνουμε με το upcycling, τόσο σπατάλη χώρου και έλλειψη τάξης έχουμε στο σπίτι! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  3. Μεγάλη υπόθεση να ξερει κάποιος ραπτομηχανή.μπραβο σου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ραπτομηχανή είναι από τα βασικά εργαλεία οικονομίας μέσα στο σπίτι και από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει μια νοικοκυρά! Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips