Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Δοκιμάζοντας το Viakal για τα άλατα



     Πριν από πολύ καιρό έγινα Πρέσβειρα Επιθυμιών! Θα μου πείτε: "τι είναι αυτό; Σαν την πρέσβειρα καλής θελήσεως ένα πράγμα"; Ε, καλή θέληση σίγουρα έχω, αφού σαν Πρέσβειρα Επιθυμιών έχω τη δυνατότητα να δοκιμάζω πρώτη και δωρεάν, νέα και όχι μόνο, προϊόντα της P&G μαζί με φίλους και συγγενείς, καθώς και να έχω πρόσβαση σε ειδικά κουπόνια και προσφορές! Αυτό που απλά χρειάζεται να κάνω, είναι να τα δοκιμάσω και να μοιραστώ με την εταιρεία και τον περίγυρό μου την ειλικρινή μου γνώμη για αυτά! Δεν είναι τέλειο; Και δωρεάν και με ειλικρίνεια!

     Ένα προϊόν το οποίο μου έστειλαν για δοκιμή πριν λίγες ημέρες, είναι το σπρέι Viakal για τα άλατα. Η αλήθεια είναι ότι το είχα ακουστά αλλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Ίσως επειδή το θεωρούσα πολύ "βαρύ", πολύ τοξικό. Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να πειραματιστώ με το Viakal και να δω περί τίνος πρόκειται.


Το περιεχόμενο του πακέτου
     Το πακέτο που έφτασε στην πόρτα μου με κούριερ, είχε μέσα τα εξής:



  • Μία συσκευασία σπρέι Viakal σε κανονικό μέγεθος
  • 20 δείκτες ποσοστού αλάτων
  • Κάρτες με οδηγίες χρήσης των δεικτών
  • 20 κουπόνια για το Viakal (-1€)
  • Ερωτηματολόγια για όσους θα ενημέρωνα για το προϊόν
  • Βιβλιαράκι με οδηγίες βήμα-βήμα για το project


     Πάμε λοιπόν να δούμε ολοκληρωμένα την Επιχείρηση: Viakal vs. Άλατα!

Τι υπόσχεται
     Το Viakal υπόσχεται καθάρισμα των αλάτων με ένα μόνο πέρασμα με πανάκι.


Η συσκευασία
     Αρκετά μεγάλη συσκευασία των 750 ml που σε βγάζει για πολύυυυυ καιρό (δε νομίζω να χρησιμοποιήσω κανένα από τα κουπόνια μέχρι να λήξουν). Πρακτικό σπρέι που κάνει εύκολη την εφαρμογή.


Η υφή
     Αφρώδης και σχετικά πηχτή, μένει πάνω στις επιφάνειες, το οποίο είναι θετικό γιατί θέλουμε να μείνει για να δράσει.


Η οσμή
     Η πιο διακριτική που έχω βρει ως τώρα σε προϊόν για τα άλατα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη.


Το τεστ σκληρότητας



     Ήταν μία μικρή ταινία την οποία βύθισα στο νερό για 1'' και μου έβγαλε σε κόκκινα τετράγωνα πόσο σκληρό είναι το νερό του σπιτιού. Στη δική μου περίπτωση, κοκκίνισαν 2,5 στα 5 τετράγωνα, επομένως το νερό είναι μέτρια σκληρό, πράγμα καλό, αφού δεν έχω μεγάλη συσσώρευση αλάτων αλλά και το αποσκληρηντικό που μέχρι τώρα έβαζα στο πλυντήριο, μάλλον θα το καταργήσω.

Εφαρμογή 1η
     Θα σας δείξω πρώτα την εφαρμογή στη μπαταρία του μπάνιου. Ορίστε το πριν:




     Άλατα αρκετά, αλλά πρόσφατα έχουν θολώσει το σύνολο της μπαταρίας. Σε ορισμένες μεριές υπάρχουν και παλαιότερα κιτρινισμένα άλατα, τα οποία δεν έχουν βγει με παλαιότερες προσπάθειες.


Αποτέλεσμα 1ο
     Εφάρμοσα στη μπαταρία το Viakal, το πέρασα με ένα πανί και το άφησα λίγο. ΔΕΝ έτριψα τίποτα. Να το αποτέλεσμα:




     Όπως βλέπετε, το θόλωμα από τα πρόσφατα άλατα έφυγε με ευκολία και σε γενικές γραμμές η μπαταρία γυάλισε πάλι. Τα σημεία με παλιά άλατα, όμως, είναι ακόμη εκεί.




Εφαρμογή 2η



     Τη δεύτερη δοκιμή την έκανα στο νιπτήρα του μπάνιου, όπου τα παλιά άλατα έχουν σχηματίσει δαχτυλίδι στη βάση της μπαταρίας. Ορίστε το πριν:


Αποτέλεσμα 2ο



     Είχα μια ελπίδα, μήπως γινόταν το θαύμα και έβγαιναν όλα έτσι απλά με ένα πέρασμα του πανιού! Χαχα!! Όχι, δε βγήκαν όλα με ένα πέρασμα του πανιού! Το άφησα 5 λεπτά όπως έγραφε η συσκευασία για δύσκολους λεκέδες και μετά έτριψα ΑΡΚΕΤΑ με τη βούρτσα την τριγωνική (δεν ξέρω που έχει πάει η παλιά μου οδοντόβουρτσα που είναι ειδική σε τέτοιες καταστάσεις). 

     Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κιτρινισμένων αλάτων βγήκε, αλλά όχι 100%. Πιστεύω ότι με επόμενη δοκιμή θα βγει κι άλλο. Πάντως τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλο καθαριστικό που έχω δοκιμάσει ως τώρα σε εκείνη την περιοχή. Υπήρξε μία πρόοδος!!


Συμπέρασμα
     Δεν κάνει θαύματα με ένα μόνο πανάκι, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό σε σύγκριση με άλλα του είδους του που έχω δοκιμάσει, ειδικά για άλατα που έχουν παλιώσει. Η οσμή του και η δράση του θα με κάνουν να το προτιμήσω σε επόμενη αγορά καθαριστικού αλάτων.

     Το κακό είναι πως δεν είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μαρμάρινο πάγκο. Εκτός από αυτό, θα ήθελα στο μέλλον η εταιρεία να τροποποιήσει τη σύνθεση του, ώστε να έχει και άλλες χρήσεις, π.χ. αφαίρεση μούχλας, κατά των μικροβίων, ώστε να μη χρειάζομαι 15 προϊόντα για να καθαρίσω το μπάνιο. Από την άλλη περιμένω να το δω μελλοντικά να περιέχει κυρίως φυσικά συστατικά για να είναι λιγότερο τοξικό και επικίνδυνο για εμάς και για το περιβάλλον. Η οικολογία είναι το μέλλον!!


Η βαθμολογία μου: 4 αστέρια!!


Θέλετε κι εσείς;
     Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάζετε δωρεάν νέα προϊόντα μαζί με τους φίλους σας, μπορείτε να γίνεται Πρεσβευτής Επιθυμιών με την εγγραφή σας εδώ! Επωφεληθείτε!




Εσείς έχετε δοκιμάσει το Viakal;
Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;

5 σχόλια:

  1. Πόσο συμφωνώ! Είμαι πολύ ικανοποιημένη κι εγώ, μιας και Πρέσβειρα επίσης! Πολύ ωραία παρουσίαση! Μας έλυσε τα χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κάλλη μου για τα καλά σου λόγια!! Κι εσύ σαν Πρέσβειρα θα το έχεις δει καλύτερα με τις δοκιμές!!

      Διαγραφή
    2. Δε το συζητώ!! Το κακό ότι η φωτογραφική του κινητού μου δεν "πιάνει" τις λεπτομέρειες και δεν φαίνεται τόσο καθαρά η διαφορά!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ το χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο και όλο λέω θα το σταματήσω για να αποφύγω τα πολλά χημικά αλλά βλέποντας την ευκολία πάλι το συνεχίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου και στα δύο που λες! Ελπίζω μελλοντικά να βγει κάτι πιο φυσικό αλλά εξίσου αποτελεσματικό.

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips