Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Βελονάκι μάθημα 8o: το μισό ποδαράκι



     Διάβαζα κι εγώ "μισό ποδαράκι" και σκεφτόμουν πόσο περίπλοκο πρέπει να είναι να πλέξεις μια βελονιά μισή! Αλλά να που το μισό ποδαράκι ή μ. ποδ. (half double crochet ή hdc στα αγγλικά) είναι πολύ δημοφιλές, καθώς χρησιμοποιείται σε ΠΟΛΛΑ πλεκτά κι έτσι έπεισα τον εαυτό μου ότι έπρεπε πάση θυσία να καταφέρω αυτό το δύσκολο "εγχείρημα"... Τώρα τι να σας πω; Ότι είναι πιο εύκολο από το ίδιο το ποδαράκι; Και φυσικά πιο γρήγορο!! Να πως θα το πλέξετε:


1. Πλέξτε μια αλυσίδα από γ.σ.α. Πλέξτε ένα γ.σ.α. περισσότερο από τα μ. ποδ. που σας γράφουν οι οδηγίες να πλέξετε.

2. Τυλίξτε μια φορά το νήμα γύρω από το βελονάκι, από πίσω προς τα μπροστά. Τώρα έχετε δύο θηλιές στο βελονάκι.


3. Εισάγετε το βελονάκι στην τρίτη θηλιά της αλυσίδας, μετρώντας από τη μεριά που βρίσκεται το βελονάκι. Τώρα έχετε 3 θηλιές στο βελονάκι.




4. Τυλίξτε μια φορά το νήμα γύρω από το βελονάκι, από πίσω προς τα μπροστά. Τώρα έχετε τέσσερις θηλιές στο βελονάκι.


5. Τραβήξτε την τέταρτη θηλιά μέσα από την τρίτη μόνο θηλιά που βρίσκεται στο βελονάκι. Τώρα έχετε 3 θηλιές στο βελονάκι.


6. Τυλίξτε μια φορά το νήμα γύρω από το βελονάκι, από πίσω προς τα μπροστά. Τώρα έχετε και πάλι τέσσερις θηλιές στο βελονάκι.

7. Τραβήξτε την τέταρτη θηλιά μέσα από όλες τις υπόλοιπες. Μόλις πλέξατε ένα μισό ποδαράκι!!




8. Για κάθε επόμενο μισό ποδαράκι που θα πλέξετε, τυλίξτε μια φορά το νήμα γύρω από το βελονάκι, από πίσω προς τα μπροστά, εισάγετε το βελονάκι στο κέντρο της επόμενης θηλιάς της αλυσίδας και ακολουθείστε τα βήματα 4-7. Επαναλάβετε ως το τέλος.




8. Για να αλλάξετε σειρά, όταν φτάσετε στο τέλος της σειράς γυρίστε το πλεκτό. Πλέξτε 2 γ.σ.α. και έπειτα επαναλάβετε το βήμα 8.



Εδώ μπορείτε να δείτε ακριβώς πως πλέκεται:




     Οι εικόνες προέρχονται από τη σελίδα Lion Brand, στην οποία μπορείτε να βρείτε οδηγίες για οτιδήποτε πλεκτό φανταστείτε καθώς και να αγοράσετε οτιδήποτε σχετικό με πλέξιμο.



Βρείτε εδώ τα υπόλοιπα μαθήματα!



4 σχόλια:

  1. Για τις αρχαριες και όσες θέλουν να ασχοληθούν με το βελονάκι η ανάρτηση σου παρέχει τις λεπτομέρειες που σίγουρα θα βοηθήσουν....Εγω πάντως τα πλεκτά με το βελονάκι τα χρησιμοποιώ στο χώρο μου...την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το ενθαρρυντικό σου σχόλιο! Τα πλεκτά είναι πράγματι υπέροχα για να διακοσμήσει κάποιος το σπίτι του, ειδικά όταν τα φτιάχνει ο ίδιο!!

      Διαγραφή
  2. Πωπω, μου φαίνεται σαν πυρηνική φυσική, χεχε! Μπράβο σου πάντως και φυσικά και που δίνεις και τις οδηγίες! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη μου έχεις δίκιο! Πραγματικά έσπασα το κεφάλι μου για να το γράψω! Παίρνει μόνο 3 δευτερόλεπτα για να το κάνεις αλλά μια ολόκληρη ανάρτηση για να το εξηγήσεις!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips