Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μάθε για τα 5 τα καθαριστικά για το σπίτι που δοκίμασα από το E-yup!



     Μετά από τις δοκιμές των Pufies και των απορρυπαντικών του e-yup, συνέχεια έχουν τα καθαριστικά! Αυτά είναι τα 5 που ξεχώρισα και που θεωρώ πως αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία. 

     Καταρχήν, με κέρδισε το ροζ χρωματάκι!! Δεν είναι και λίγο να έχεις χαρούμενα χρώματα στην κουζίνα σου! Βγαίνει επίσης σε μωβ και πρασινάκι, αλλά σας έχω πει ότι μου αρέσουν τα κοριτσίστικα!!! Μετά την όραση, έβαλα σε λειτουργία την όσφρηση. Δεν είχα πλύνει ποτέ με υγρό πιάτων που να μυρίζει σαν αφρόλουτρο!! Άρωμα λουλουδιών! Να το δω και στο καθάρισμα όμως. Έβαλα μια μικρή ποσότητα στο σφουγγάρι μου. Έκανε διακριτικό αφρό με μικροσκοπικές φυσαλίδες. Καλά είπα, λοιπόν, ότι θα πλύνω με αφρόλουτρο!! Το ξανασκέφτομαι και ξαναβάζω μια γενναία ποσότητα υγρού. Είμαι, βλέπετε, από αυτούς που αγαπούν τον πολύ αφρό στο σφουγγάρι τους, σε αντίθεση με τον άντρα μου, τον οποίο αφήνει παγερά αδιάφορο! Η αίσθηση που μου άφησε αυτός ο αφρός στα χέρια, ήταν πολύ απαλή κι επίσης, καθάρισε τα πιάτα μια χαρά. 




     Επιπλέον, τα χέρια μου ήταν πολύ απαλά στο τέλος του πλυσίματος, κάτι που δε συμβαίνει με τα υγρά που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα. Ειδικά το χειμώνα, το δέρμα των χεριών μου ξεραίνεται πάρα πολύ. Συνήθως, μετά από το πλύσιμο των πιάτων, σχηματίζονταν βαθιά σκασίματα στα δάχτυλά μου. Το Exo ήταν πολύ απαλό. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει εκχύλισμα αμυγδάλου. Πάντως τα πήγε πολύ καλά στο νεροχύτη για αφρόλουτρο και για την τιμή του!!! 


     Από θέμα καθαριότητας, έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το σπρέυ. Το άρωμά του, όμως, ήταν αρκετά έντονο και δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω με τα παιδιά τριγύρω, έπρεπε να περιμένω μέχρι να κοιμηθούν. Δεν ξέρω αν φταίει ο καθαριστικός παράγοντας ή το άρωμα της λεβάντας που είχε πέσει λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Θα ήθελα να το δοκιμάσω και σε κάποιο άλλο άρωμα, αλλά δυστυχώς δε βγαίνει σε άλλο! Όσο για τη δράση του, δείτε τις φωτογραφίες, μιλούν από μόνες τους! 




     Θα ήθελα, ακόμη, να δοκιμάσω και το σπρέυ για την κουζίνα, όταν είχα παραγγείλει δεν το είχαν βγάλει ακόμη!! Δεν είναι δίκαιο!! 


     Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το προϊόν, όχι μόνο γιατί καθάρισε πολύ καλά και χωρίς τρίψιμο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, αλλά επίσης το διακριτικό του άρωμα μου επέτρεψε να το χρησιμοποιήσω με τα παιδιά τριγύρω, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω με τα καθαριστικά λεκάνης που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα. Κάποια, μάλιστα, μύριζαν έντονα μέχρι το διάδρομο, ακόμη και με κλειστές τις πόρτες! Με το Blazy μπορούσαμε να μπούμε στο μπάνιο, να πλύνουμε τα χέρια μας και να αλλάξουμε πάνα στο σαμψωνάκο χωρίς πρόβλημα. Θα το ξαναγόραζα. 




     Νομίζω πως είναι το αγαπημένο μου από τα καθαριστικά!! Διάλεξα αυτό με άρωμα κρίνων, δε σας λέω τίποτα!! Άλλο πράγμα το άρωμά του!!! Αρχικά, το δοκίμασα στο δωμάτιο της πεταλουδίτσας μου, το οποίο από τις βροχές ήταν αρκετά επιβαρυμένο. Πάω να ψεκάσω το παράθυρο, τι να δω; Δύο λειτουργίες ψεκασμού: μία που πετάει σταγονίδια, σαν κανονικό ψεκαστήρι και μία που πετάει σαν νεροπίστολο!! Χαχα αυτό δεν το είχα ξαναδεί! Μου φάνηκε προχώ!! Το γυρνάω στο ψεκαστήρι mode και ρίχνω στο τζάμι. Παίρνω την εφημερίδα και αρχίζω να καθαρίζω. Τι να δω;;;; Όλο το τζάμι έγινε κατάθολο!!! Πω πω, σκέφτηκα, αυτό το σπρέι, αντί να μου καθαρίσει τα τζάμια, μου τα βρώμισε!! Εκεί που αρχίζω να υπόσχομαι στον εαυτό μου πως δεν θα ξαναδοκιμάσω ποτέ μου τίποτα καινούργιο, το παράθυρο στέγνωσε και το τζάμι έγινε αόρατο! Δεν ξέρω τι κόλπο είναι αυτό με το θόλωμα, αλλά πιάνει!!! Δείτε διαφορά!! 




     Μετά το δοκίμασα και στα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στη θάλασσα και γεμίζουν με αλάτι. Εδώ παιδεύτηκα λίγο με το τρίψιμο, αλλά η διαφορά ήταν αισθητή!! 




     Εντάξει, αυτό δεν το δοκίμασα εγώ (στο σπίτι έχω χαλιά, οπότε περιορίζεται η επιφάνεια σφουγγαρίσματος) αλλά το δοκίμασε ο άντρας μου, ο οποίος στα καθαριστικά είναι πιο αυστηρός κριτής από εμένα. Με το Blazy σφουγγάρισε το γραφείο του ο προκομμένος μου. Να τι μου είπε: "Εντάξει, καθάρισε. Ε, δεν είχα και λάσπες στο πάτωμα, αλλά αυτά που είχα τα καθάρισε. Είχε διακριτικό άρωμα." Ξέρω, ξέρω, είναι πολύ εκφραστικός. Να σας κάνω τη μετάφραση: "Ουάου! Καθαρίζει πολύ καλά!!! Το άρωμά του ήταν ό,τι πρέπει, δε με έκανε να φτερνιστώ καθόλου!! Το εκτιμώ πολύ αυτό!!" 





     Εγώ, όμως, τώρα που δοκίμασα το άρωμα κρίνων στο υγρό τζαμιών, θέλω να το δοκιμάσω και στο υγρό για το πάτωμα!! Μέσα στις γιορτές, μάλιστα, τα είχε σε προσφορά 2+1 δώρο! Θα έχω το νου μου όταν μου τελειώσει αυτό που έχω, μήπως ξαναβγάλει κάποια παρόμοια προσφορά ή κανένα πακέτο με τα προϊόντα που μου άρεσαν περισσότερο, συνήθως στα πακέτα χαρίζουν τα έξοδα αποστολής!


Εσείς έχετε δοκιμάσει αυτά τα καθαριστικά; 
Πώς σας φάνηκαν; 

15 σχόλια:

  1. Ε είσαι κορίτσι μάλαμα, τι να κάνουμε! Ευχαριστουμε για τις προτάσεις! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όμως τόσα χημικά? Εγώ εκτός από το υγρό για τα πιάτα,χρησιμοποιώ μόνο ξύδι και σόδα.Και στο σφουγγάρισμα νερό και πράσινο σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις αν έτσι νιώθεις! Εγώ δε νιώθω καλά να καθαρίζω τα πάντα μόνο με φυσικά καθαριστικά, αν και τα χρησιμοποιώ, αν και θα το έκανα αν δεν είχα άλλη επιλογή. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι τα μικρόβια σκοτώνονται και με αυτόν τον τρόπο νιώθω την ασφάλεια αυτή!

      Διαγραφή
  3. Ααα τι μαγαζάκι είναι αυτο!!!πρώτη φορά το βλέπω. Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά ο καθένας κάνει όπως νιώθει καλά,έχεις δίκιο.Ομως σαν γιατρός που είμαι,σου λεω ότι 1) τα χημικά καθαριστικά δεν σκοτώνουν απαραίτητα τα μικρόβια και 2)δε κινδυνεύουμε τόσο πολύ από τα μικρόβια του σπιτιού εκτός κι αν έχουμε αδυναμο ανοσοποιητικό(ανοσοκατασταλμένα άτομα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τι ωραία! Μπορείς να μας πεις, μιας και έχουμε την τιμή να εχουμε κι ένα γιατρό στην παρέα, ποιά είναι τα κριτήρια που μας επιτρέπουν να ξεχωρίσουμε αν ένα καθαριστικό έχει απολυμαντική και αντιμικροβιακή δράση; Είναι κάποκες συγκεκριμένες ουσίες για τις οποίες πρέπει να ψάξουμε στις ετικέτες;

      Ποιά φυσικά καθαριστικά μας προτείνεις και για ποιές χρήσεις;

      Αυτά τα φυσικά καθαριστικά μου εξασφαλίζουν έως ενός σημείου ότι σκοτώνουν, για παραδειγμα, τα μικρόβια που φέρνω από το σχολείο στο σπίτι;

      Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου!

      Διαγραφή
  5. Τα μόνα καθαριστικά που απολυμαίνουν είναι όσα περιέχουν χλώριο.Δεν γίνεται όμως και δεν χρειάζεται να περνάμε τα πάντα με χλωρίνη.
    Προσωπικά χρησιμοποιώ λευκό ξύδι,σόδα και ζεστό νερό για την κουζίνα,το μπάνιο,την τουαλέτα.Για τα τζάμια μόνο νερό(αν είναι αρκετά βρωμικα και ξύδι) και πανακι από μικροίνες.
    Τα φυσικά καθαριστικά κανουν καλό στην τσέπη μας,στο περιβάλλον και στην οικογένειά μας(δεν κάνουν αλλεργίες). Για τα ρούχα και τα πιάτα δεν με έχουν πείσει ότι είναι αποτελεσματικά,οπότε χρησιμοποιώ του εμπορίου.
    Οσο για τα μικρόβια από το σχολείο,το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που κάνουμε κι εμείς γυρνώντας από το νοσοκομείο:αλλάζουμε ρούχα,παπούτσια και πλένουμε τα χέρια μας.Υπάρχει βέβαια και το εμβόλιο κατά της γρίπης που συνιστάται να κάνουν οι επαγγελματίες υγείας,βρεφονηπιοκόμοικλπ.
    Παντως μη φοβάσαι τόσο πολύ τα μικρόβια,δε γίνεται να ζούμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον και επιπλέον ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.
    Ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το κατατοπιστικό σου σχόλιο! Η συμβουλή ενός ειδικού είναι πάντα χρήσιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη τιμή του μπορείτε να μας την πείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν αναλόγως των προσφορών. Μπείτε στη σελίδα του e-shop για να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες τιμές.

      Διαγραφή
  8. παλιό το ποστ,αλλά πού μπορώ να βρω αυτή τη σφουγγαρίστρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips