Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #11: ήρθε ο πελαργός!!!



     Αυτή την εβδομάδα ήρθε ο πελαργός για δεύτερη φορά στο σπίτι μας!!! Όσες διαβάσατε τις προηγούμενες αναρτήσεις μου, θα ξέρετε πως ήμουν στο μήνα μου και πόσο αγχωμένη ήμουν που ο μπέμπης είχε πάρει ισχιακή θέση!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μαξιλαροθήκη-γατούλα από παλιές μπλούζες!!!


     Έχω αγαπήσει υπερβολικά τη μικρή μαξιλαροθήκη που έφτιαξα για το διακοσμητικό μαξιλαράκι στο δωμάτιο της κόρης μου!!! Εκείνη δεν πολυασχολείται μαζί του, αλλά (τι κλασικό) όταν μεγαλώσει θα καταλάβει!!!!!

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #10: η εβδομάδα οικονομίας και οι πασχαλινές αγορές!!


     Άλλη μια εβδομάδα αναμονής πέρασε! Οι μέρες τελειώνουν και εγώ περιμένω τον πελαργό να μου φέρει τον μπέμπη!!! Μετά από τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασα, με την πολύτιμη βοήθεια του άντρα μου και τη δική σας, η ψυχολογία μου έφτιαξε και εγώ είμαι πιο ήρεμη και αισιόδοξη!! Οι μέρες μου κύλησαν πολύ όμορφα, αφού οι υποχρεώσεις του μήνα, σε συνδυασμό με τα οικονομικά μας, προέβλεπαν την οργάνωση μιας εβδομάδας από το ντουλάπι! Αυτό ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα μου στην κουζίνα! Να τι έφτιαξα αυτή την εβδομάδα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πως να μείνετε θετική σε έναν κόσμο μίζερο #6: αποδεχτείτε τον εαυτό σας!!



     Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη για 'μένα. Έπρεπε να παλέψω πολύ με τις σκέψεις μου και να βρω την ψυχραιμία να προσθέσω διαφορετικά σενάρια στο μυαλό μου σχετικά με τη δεύτερη γέννα μου, σενάρια που ποτέ δεν τα είχα φανταστεί. Για το λόγο αυτό, έγραψα μια ανάρτηση. Άνοιξα την καρδιά μου και μοιράστηκα τις σκέψεις μου, τους φόβους μου, τη θλίψη μου. Και περίμενα την επόμενη μέρα να δεχτώ σχόλια από μητέρες που θα με κατέκριναν, που θα με θεωρούσαν υπερβολική, που θα απέρριπταν τα όσα έγραφα στο όνομα της τέλειας μητέρας, της τέλειας γυναίκας, που πρέπει πάντα να είναι "θετική". Περίμενα να μην αποδεχτούν τα όσα ένιωθα, επειδή εγώ η ίδια δεν τα είχα αποδεχτεί. Ξέρετε τι πήρα τελικά; Μια αρμαθιά από ανθρώπους που με αγκάλιασαν, από μητέρες που μου τόνιζαν πως με καταλαβαίνουν, πως πέρασαν κι αυτές δύσκολα από φόβους και επιπλοκές, και να με βεβαιώνουν πως όλα θα πάνε καλά!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #9: μια δύσκολη αναμονή και πως την αντιμετώπισα




     Το μωρό μου συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχιακή θέση, δηλαδή με το κεφάλι προς τα πάνω! Οι μέρες πλησιάζουν και ακόμη τίποτα. Εκεί που ήμουν προετοιμασμένη πως θα γεννήσω φυσιολογικά και όλα θα πάνε ακόμη καλύτερα από την πρώτη γέννα, έπρεπε ξαφνικά να αρχίσω να εξοικειώνομαι με πιο δύσκολα σενάρια. Άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω για τις καισαρικές και για τα ισχιακά μωρά και παράλληλα να κλαίω. Μου φαίνονταν όλα τόσο δύσκολα!! Άρχισαν να γυρνούν στο μυαλό μου ένα σωρό τρελές σκέψεις και να με κατακλύζουν φόβοι. Οι σκέψεις μου έβαζαν φωτιά στους φόβους μου και οι φόβοι με τη σειρά τους φούντωναν τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάποια λογική σε όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν άφησα αρκετό χώρο ούτε για ψυχραιμίες ούτε για γενναιότητες.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η λίστα για το μαιευτήριο!!



     Για να θυμούνται οι παλιές μανούλες (όπως εγώ) και να μαθαίνουν οι καινούργιες!!! Η λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε στο μαιευτήριο! Την ξεσκόνησα πριν ένα μήνα, όταν ετοίμαζα τα πραγματάκια μας για την ολιγοήμερη παραμονή μας στο νοσοκομείο! Καλό είναι να ετοιμαστείτε τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, ώστε όταν μπείτε στο μήνα σας να είστε έτοιμες ανά πάσα στιγμή να φύγετε! Η λίστα που έχω φτιάξει ισχύει για δημόσιο νοσοκομείο, αφού στα ιδιωτικά ίσως σας παρέχουν κάποια από αυτά τα πράγματα. Οπωσδήποτε ρωτήστε τη μαία ή το γιατρό για επιπλέον πληροφορίες!!!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πως να μείνετε θετική σε έναν κόσμο μίζερο #5: εμπνευστείτε!


     Το μόνο που χρειαζόμαστε μερικές φορές είναι μια μικρή ώθηση, μια υπενθύμιση όλων των πραγμάτων, των αξιών και των ονείρων που καθοδηγούν τη ζωή μας και μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε! Ο καθένας μπορεί να εμπνευστεί από πάρα πολλά πράγματα. Εδώ σας γράφω ποια είναι αυτά που εμπνέουν εμένα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #8: τα διαβάσματά μου & γιατί είναι ωραίο να έχεις πατέρα μαραγκό!




     Αυτή η εβδομάδα ήταν μια εβδομάδα αναμονής. Μπήκα αισίως στο μήνα μου και αποφάσισα να μην ασχοληθώ με πολλά, αλλά να κρατήσω τις δυνάμεις μου ώστε αν χρειαστεί να πάω στο μαιευτήριο, να είμαι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για να φυλάξω την ενέργειά μου!!! Ομολογώ πως δεν ήταν και τόσο εύκολο. Φλέρταρα με τη βαρεμάρα. Προσπάθησα να το ρίξω στο διάβασμα, ιντερνετικό και βιβλιοφαγικό και αυτό ήταν που με βοήθησε!!!

Διαβάστε επίσης:

Blogging tips