Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τα βιβλία του Νοεμβρίου 2015!!


  
Τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά το Νοέμβριο ήταν πραγματικά ένα κι ένα!! Τα διαβάσαμε, τα αφηγηθήκαμε, τα ξαναδιαβάσαμε, τα απολαύσαμε!!! Να ποιες ήταν οι επιλογές του Νοεμβρίου!


Ο Κύριος Ιππόκαμπος, Eric Carle, εκδ. Καλειδοσκόπιο. 




     Εντάξει, νομίζω ότι πλέον είναι επίσημο: αγαπάμε Eric Carle! Άλλο ένα αριστούργημα του συγγραφέα!! Ο κύριος ιππόκαμπος έκανε μια βόλτα με τη γυναίκα του, ώσπου ξαφνικά, της ήρθε να γεννήσει! Έδωσε τα αυγά στον κύριο ιππόκαμπο για να τα φυλάξει μέχρι αυτά να σκάσουν. Όμως, στο δρόμο του, εκτός από περίεργα ψάρια που καμουφλάρονται πίσω από φύκια και βράχους, συναντά και άλλους μπαμπάδες που φυλάνε τα αυγά-ψαράκια τους! Μεγαλειώδες βιβλίο!


Γρήγορα, Άϊ Βασίλη!, εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες.




Ο Άγιος Βασίλης άργησε να ξυπνήσει και όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά! Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα (ρητορική ερώτηση); Δε μου άρεσε ιδιαίτερα, αν και η κόρη μου ζητούσε αρκετά συχνά να το διαβάσουμε! Η εικονογράφηση πάντως ήταν συμπαθητική και τουλάχιστον μας έβαλε λίγο σε Christmas mood.


Τικ και Τέλα: η λιμνούλα, Alex Scheffler, εκδ. Ίκαρος.




     Αυτό το βιβλίο που αγάπησε η κόρη μου, μας βοήθησε τόσο πολύ με τα τσισάκια! Ήρθε σε μια φάση όπου είχε αρχίσει λίγο να παλινδρομεί, για κάποιο λόγο που δεν μπορούσα να εξηγήσω. Μα ο Τικ ξεχάστηκε και είχε κι εκείνος ένα ατύχημα! Όμως, την επόμενη φορά, πήγε στην τουαλέτα μονός του! Έτσι και η κόρη μου! Σ' ευχαριστώ, Τικ! Μου έσωσες τα χαλιά!!


Αύριο είναι Χριστούγεννα, Claire Marousel, εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες




     Κόρη και ανιψιά το αγάπησαν κι έτσι ανανεώσαμε το δανεισμό! Μέσα στις εικόνες του είναι σαν να βλέπω ακριβώς την κόρη μου! Να ανοίγει όλα τα δώρα και να τα κρατάει όλα μαζί! Να πλάθει κουλουράκια! Να στολίζει το δέντρο! Μπορώ να πω ότι με συγκίνησε κι εμένα πολύ!!  Τελικά είναι μαγεία να είναι Χριστούγεννα και να έχεις παιδιά στο σπίτι!! Προτιμήστε το, είναι υπέροχο για τις μικρές ηλικίες!!


Οι επιλογές της μαμάς




     Αυτό το μήνα βυθίστηκα στο διάβασμα της "Ανατομίας Οικογενειακών Θεμάτων", το οποίο είναι γραμμένο από ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων: γιατρούς, παιδαγωγούς, θεολόγους, κάποιοι από αυτούς ήδη γνωστοί σε εμένα και αγαπημένοι από τις ομιλίες τους. Θα με συντροφεύσει και το Δεκέμβριο, αν και βλέπω πως φεύγει γρήγορα, καθώς μιλάει για ζητήματα που θεωρώ σημαντικά, όπως οι εκτρώσεις, οι σχέσεις των συζύγων, τα παιδιά και οι νέοι. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το παραγγείλετε κι εσείς. Μαζί με το βιβλίο, μου έστειλαν και ένα τεύχος του περιοδικού "Ρωμνιός". Ήταν μικρούλι και το ξεπέταξα!


Εσείς τι διαβάσατε το Νοέμβριο;

1 σχόλιο:

  1. πολύ ωραίες οι επιλογές σας!
    ειδικά τα τελευταία, τα διάβασα και εγώ και ευχαρίστως θα ξαναδιαβάζω το βιβλίο για την οικογένεια.

    εμείς αυτό τον καιρό πιάσαμε τα Χριστουγεννιάτικα, διαβάζω πάντα τέτοιες μέρες τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμά;ντη και την μπάμπουσκα (ρωσικό παραμ'υθι για τα παιδιά, αλλά διδακτικό και για μεγάλους).

    φιλιά, Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips