Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #15: Περιμένοντας τα Χριστούγεννα!



     Οι μέρες του Δεκεμβρίου είναι τόσο όμορφες... γι' αυτό και περνούν τόσο γρήγορα!! Όταν ήμουν ελεύθερη, τις μέρες των Χριστουγέννων με έπιανε μια ανεξήγητη μελαγχολία, παρόλο που μου άρεσε πολύ το γιορτινό κλίμα που υπήρχε. Η μητέρα μου, η οποία προφανώς είχε περάσει από τη θέση μου, μου έλεγε: "Όταν παντρευτείς, θα σταματήσει η μελαγχολία". Τώρα που έχω γίνει μαμά επί δύο, βλέπω πια καθαρά πως τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιο όμορφα όταν έχεις παιδιά τριγύρω! Ξαναζείς την αθωότητα, πιστεύεις στη μαγεία, χορεύεις, τραγουδάς, αγκαλιάζεις και κάνεις ευχές με όλη σου την καρδιά. Ανακαλύπτεις από την αρχή το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων: την αγάπη, τη χαρά και την προσφορά. Να πως τα περάσαμε τις ημέρες αυτές, περιμένοντας τα Χριστούγεννα!

     Κάθε πρωί ανάβουμε τα λαμπάκια από το δέντρο μας. Δεν πειράζει που είναι πρωί, οι μέρες είναι γιορτινές και θέλουμε το δέντρο μας να λάμπει!! Σχετικά μικρό και με ταπεινά στολίδια, αλλά σκορπίζει στο σαλόνι μας χαρά!!




     Ανάμεσα στα στολίδια μας και αναμνηστικά από άλλες χρονιές, όπως αυτό το χειροποίητο λουλούδι που μας έπλεξε η μαμά μου πέρυσι! Τι κι αν λέει 2015, μου θυμίζει τα Χριστούγεννα που ήμουν έγκυος στο σαμψωνάκο μας και παρόλες τις δυσκολίες, καταφέραμε και στολίσαμε όλοι μαζί το δέντρο!!




     Από την πόρτα μας δε λείπει ούτε και φέτος ο Άγιος Βασίλης που έφτιαξα πριν χρόνια, στην πρώτη μου επίσημη δουλειά ως νηπιαγωγός! Με αυτόν στόλιζα το πατρικό μου, τώρα στολίζω το πατρικό των παιδιών μου!




     Ό,τι διακοσμητικό είχα για τραπέζι, τα έβαλα όλα στη συρταριέρα της πεταλουδίτσας μου, το μόνο απυρόβλητο σημείο στο σπίτι! Μαζί και η φάτνη με τις προσελάνινες φιγούρες που σώθηκαν από τύχη, ένα διακοσμητικό βαζάκι για ρεσώ από τις περσινές κατασκευές στο σχολείο και φυσικά οι πριγκήπισσες, δώρο του ξαδερφούλη, η Γιασμίν, Αυγούλα και Μερίντα!




Στο σαλόνι έμειναν τα ακίνδυνα, αγιοβασίληδες και ένα μεταλλικό δεντράκι που πάντα "κάποιος" το έχει πάρει για να βάλει κάτι μέσα!!




Φέτος η πεταλουδίτσα μου έδωσε ένα χέρι βοηθείας στις χριστουγεννιάτικες καρτούλες! Στόλισε το δεντράκι με τις δαχτυλομπογιές της!




Και μέσα στις ετοιμασίες, ο σαμψωνάκος μπουσούλησε!!!




Η ατζέντα μας, εκτός των άλλων, είχε και χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της αγαπημένης μας Σβούρας! Αφήγηση παραμυθιού (κοιτάξτε προσήλωση)... 




...γιορτινό εργαστήρι με κατασκευές στολιδιών κάρτας και γουριού...





...και πολλά γλυκά!! Η γλυκατζού μου το έκαψε!!




Μετά από όλα αυτά, μας ζωγράφισαν κι ένα έλατο στο μάγουλο!!




Ε, και με τόσο ωραία μουσική, να μην ξεσαλώσεις στο χορό; Γιατί εκτός από γλυκατζού είναι και χορευταρού!!




Τα βραδάκια μας, όμως, χαλαρώνουμε στον καναπέ, κάτω από την κουβέρτα, διαβάζοντας τα χριτουγεννιάτικα παραμύθια μας... Τα δύο από αυτά είναι τρισδιάστατα και τα έχω από μικρή!






     Τα βιβλία που δανειστήκαμε γι' αυτό το μήνα, μας κρατούσαν συντροφιά την υπόλοιπη μέρα! Υπομονή, θα σας τα δείξω σε λίγες μέρες!!

     Κάπως έτσι περάσαν οι μέρες κι έφτασαν σχεδόν τα Χριστούγεννα! Όμορφα, απλά και πάνω απ' όλα χουχουλιάρικα!!


Πώς περάσατε τη δική σας εβδομάδα
περιμένοντας τα Χριστούγεννα;


Διαβάστε εδώ πως τα πέρασα τις προηγούμενες εβδομάδες!

4 σχόλια:

  1. Καλημερα, να είσαι καλά! Όπως πάντα οταν σε διαβάζω μου φτιάχνεις τη μέρα! Δεν προλαβαίνω λόγω χρόνου να σχολιασω, όμως διαβάζω πάντα το blog σου και μου δίνεις μεγάλη χαρά. Καλά Χριστούγεννα και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κανείς, να χαίρεσαι την οικογένεια και πάντα να είστε όλοι υγειής, χαρούμενοι και αισιόδοξοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κοπέλα μου και μου έλειψες!! Να είσαι καλά, πάντα χαίρομαι όταν βλέπω σχόλιό σου! Καλή πρωτοχρονιά να έχεις!!

      Διαγραφή
  2. Να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου που γεμίζουν το σπιτικό και την ψυχή σου! Να περνάτε όμορφα! Καλές γιορτές! Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Καλό υπόλοιπο γιορτών σου εύχομαι, να απολαύσεις τις οικογενειακές στιγμές!! Σε φιλώ!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips