Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

H DIY βάπτιση του μικρού μου με θέμα τη φάρμα: οι μπομπονιέρες!



Οι μπομπονιέρες της βάπτισης του γιου μου με θέμα τη φάρμα ήταν 100% χειροποίητες. Ας είναι καλά η ραπτομηχανή μου! Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω πως τις έφτιαξα βήμα - βήμα, ώστε να πάρετε μια ιδέα και αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς, προκομμένες μου!!

Αρχικά, αγόρασα τα υλικά:

  • Λινάτσα. Αγόρασα λινάτσα που ήταν λίγο καλύτερη ποιότητα από την απλή που θυμίζει σακί. Το φάρδος της ήταν 1,55 εκ. Στα 40 εκατοστά μήκος, μου έβγαζε 10 μπομπονιέρες (θεωρητικά έβγαιναν 11, αλλά μάλλον τα παραέκοβα μεγάλα). Η λινάτσα κόστιζε 4 €/μέτρο. Το 4 μέτρα που χρειάστηκα μόνο για τα πουγκιά (την έβαλα και στο τραπέζι των ευχών και στις γλάστρες) μου κόστισε 16 ευρώ, δηλαδή περίπου 0,16 € το πουγκί.
  • Κόκκινο ακρυλικό χρώμα. Κόστισε 3€.
  • Σταμπαδόρος με στρογγυλό σφουγγαράκι. Κοστίζει γύρω στα 2€.
  • Κόκκινο κορδόνι ποντικοουρά. Όταν το αγόρασα, το πουλούσε 4,60€ τα 400 μ.
  • Κορδόνι γιούτα. Το κόστος του είναι 3,40€ τα 50 μ.
  • Τούλι μπεζ κομμένο σε τετράγωνα (20 x 20 εκ.). Αγόρασα 2 συσκευασίες των 100. Η κάθε συσκευασία κόστισε 3,10€, παρόλο που στη σελίδα τα χρεώνει λιγότερο.
  • Κουφέτα. Προτίμησα το crispy του Χατζηγιαννάκη σε παστέλ αποχρώσεις. Το βρήκα στη σκανδαλιστική τιμή των 11€/κιλό. Πήρα 3 κιλά και φάγαμε το ένα!!! Άρα για τις μπομπονιέρες μετράω μόνο τα 2 κιλά στα έξοδα!!!


Συνολικό κόστος: 57,20 € για 100 μπομπονιέρες
Κόστος/μπομπονιέρα: 0,57 € και μου έμεινε ο σταμπαδόρος, το μισό ακρυλικό χρώμα και πολύ κόκκινο κορδόνι!!


Ορίστε πως τις έφτιαξα:
1. Για να κόψω τη λινάτσα ίσια, κάθε 15 πόντους αφαιρούσα μία κλωστή (15 εκ. λινάτσας μου έβγαζαν 10 μπομπονιέρες). Με οδηγό το κενό που έμενε, έκοβα τη λινάτσα. Όταν τις έκοβα μία - μία κάθετα, ήταν λίγο πιο δύσκολο, αλλά δεν κοίταζα λεπτομέρειες, αφού οι άκρες θα γαζώνονταν από τη μέσα πλευρά και κανείς δεν θα τις έβλεπε. 




2. Σε ένα πλαστικό πιατάκι αραίωσα τη μπογιά με λίγο νερό. Έβαζα μέσα το σταμπαδόρο, να ρουφήξει καλά μπογιά και πατούσα πάνω στη λινάτσα.






Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!!





Κάθε κομμάτι το άπλωνα να στεγνώσει. Δεν τα έκανα όλα μονομιάς, αφού είχαν δουλειά και μπορούσα να δουλέψω μόνο όταν η μικρή μου κοιμόταν. Έτσι μου πήρε αρκετές ημέρες να τα τελειώσω. Επειδή, όμως, το ήξερα ότι είχαν δουλίτσα, είχα ξεκινήσει 3 μήνες νωρίτερα και τις έκανα με την ησυχία μου. Γι' αυτό σας λέω ότι είναι σημαντικό να ξέρετε από πολύ νωρίς τι ακριβώς θέλετε να φτιάξετε. 

3. Όταν ετοίμασα όλα κομμάτια, λίγα λίγα τα περνούσα από τη ραπτομηχανή. Τα δίπλωνα στη μέση και έκανα ένα γαζί αριστερά και ένα δεξιά. Τόσο απλά. Τα γύρισα από την καλή και ήταν έτοιμα για γέμισμα.

4. Έβαλα μέσα σε κάθε τούλι 5 κουφέτα, τα δίπλωνα και από πάνω τα ξαναδίπλωνα με άλλο τούλι. Αυτό το έκανα για να κάνουν περισσότερο μπούγιο, γιατί τα τούλια μου βγήκαν λίγο μικρά και τα πουγκιά αρκετά μεγάλα! Ευτυχώς, ο άντρας μου προνόησε και αγόρασε 2 κατοστάδες τούλια!!

5. Έκοψα κορδόνια των 50 πόντων, τα έπιανα μαζί και έδενα ένα φιόγκο σε κάθε μπομπονιέρα. Τα πιάσαμε με την πεθερά μου και σε 2 ώρες  είχαμε τελειώσει γέμισμα και δέσιμο!! Μας βγήκαν περίπου 100 μπομπονιέρες!




Έφτιαξα και περίπου 20 παιδικές μπομπονιέρες, με άσπρο πουγκί οργάντζας, τις οποίες τις γέμισα με:
  • Αυτοκόλλητα (2000 αυτοκόλλητα με 2€)
  • Πόστ-ιτ σε σχήμα μολυβιού
  • Γόμα σε σχήμα κηρομπογιάς
  • Γλειφιτζούρι
  • 2 καραμέλες γάλακτος
  • Χαρτομάντηλα με ζώα της φάρμας




Φέτος πιο φτωχική από την προηγούμενη, αλλά είπαμε να κάνουμε περικοπές για να βγούμε!!


Τα καφάσια
Για να τοποθετήσω τις μπομπονιέρες, χρησιμοποίησα απλά καφάσια του μανάβη, τα οποία έβαψε ο πεθερός μου με χρώμα για τους τοίχους. Το βάψιμο έπρεπε να γίνει γιατί τα καφάσια είχαν πάνω ετικέτες, οι οποίες ούτε έφευγαν, ούτε καλύπτονταν με decoupage ή με το ακρυλικό χρώμα. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είχε στην αποθήκη του ένα χρώμα ελαφρώς ζαχαρί, το οποίο μου άρεσε πολύ για τη βάπτιση!!




Στον πάτο των καφασιών για τις μπομπονιέρων από λινάτσα δεν έβαλα τίποτα. Ήταν πολύ όμορφα έτσι σκέτα!!! Στις παιδικές μπομπονιέρες έβαλα κόκκινο χαρτόνι για να κάνει λίγο αντίθεση με το άσπρο.






Έτοιμες!!!

Πώς σας φαίνονται;
Θα δοκιμάζατε να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες;



Διαβάστε επίσης:











26 σχόλια:

  1. Να σου ζήσει!! Πολύ όμορφες βγήκαν οι μπομπονιέρες! Μου αρέσει πολύ η λινάτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!! Όντως η λινάτσα, παρόλο που είναι λίγο ιδιότροπο υλικό για ράψιμο και κατασκευές, δείχνει πολύ ωραία!!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσι μου για την δημιουργική δουλειά που έφερες εις πέρας, για την έμπνευση και την εκτέλεση. Να σου ζήσει το αγοράκι σου και σύντομα εύχομαι να φτιάχνετε όμορφα πραγματάκια μαζί. Κι εγώ έφτιαξα τις μπομπονιέρες της δικιάς μου πριν από 7 χρόνια και το χάρηκα πολύ. Κάποια στιγμή θα κάνω και μια σχετική ανάρτηση να τις δείτε κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Είσαι κι εσύ DIYer και με καταλαβαίνεις!! Τώρα το να φτιάχνουμε πράγματα μαζί με τον μικρό μου... δεν το είχα σκεφτεί, αλλά είναι μια υπέροχη σκέψη!!! Η δημιουργική ομάδα του σπιτιού θα αυξηθεί κατά ένα μέλος!

      Διαγραφή
  3. Πολυ ομορφες! Με ενθουσίασε η ιδεα με τον σταμπαδόρο. Κι η δική μας βαφτιση ηταν 100% DIY. Το ευχαριστιέσαι πιο πολυ ετσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Συμφωνώ ότι το ευχαριστιέσαι... κι αν με αυτό τον τρόπο κάνεις και οικονομία, τότε είσαι διπλά κερδισμένος!!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο έγιναν καταπληκτικές! Γεια στα χέρια σου! Νομίζω ότι έκανες πάρα πολύ καλή δουλειά και σίγουρα θα άρεσαν στους καλεσμένους σου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι έγιναν αρκετά καλές!! Τουλάχιστον ήταν οικονομικές και ταιριάζαν με το θέμα!! Καλή εβδομάδα και σ' εσένα!!

      Διαγραφή
  5. Να σου ζήσει! Η χαρά της δημιουργίας στις βαφτίσεις και τα πάρτι των παιδιών μας, είναι ασύγκριτο συναίσθημα, αλλά και η οικονομία που εξασφάλισες, είναι κι αυτή σημαντική για πολλούς γονείς. Ωραίες οδηγίες και μου αρέσει που έβγαλες και το κόστος αν μπομπονιέρα. :) Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!! Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστική!!

      Διαγραφή
  6. Τις λάτρεψα τις μπομπονιέρες...φοβερές. Η λινάτσα είναι αγαπημένη και το σκέφτομαι σοβάρα μήπως φτιάξω και εγώ αλλά για γάμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα να φτιάξεις και για γάμο αλλά να υπολογίσεις ότι θα χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο... και όσα πιο πολλά χέρια μπορέσεις να μαζέψεις!!! Θα χαρώ να δω δημιουργίες σου!!

      Διαγραφή
  7. Να σου ζήσει ο μικρός!! Έκανες πολύ δουλειά, μπράβο σου!! Υπέροχες επιλογές!! Θα ήθελα όμως να μας δείξεις και τον υπόλοιπο στολισμό!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή δουλειά έκανες! Μου αρέσει η λινάτσα και με τις βούλες ακόμη περισσότερο!!
    Να σου ζήσει!! Τρισευτυχισμένος πάντα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου!!

      Διαγραφή
  9. Πολύ μου άρεσαν οι μπομπονιέρες σας.Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα λινάτσα αλλά το σκέφτομαι.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λινάτσα είναι ιδιαίτερο ύφασμα. Παρόλο που δεν είναι ελαστικό, δεν είναι ούτε σταθερό, εννοώ ότι "κάθεται", με την κακή έννοια, αναλόγως πως θα το τοποθετήσεις. Ήταν όμως μια ωραία εμπειρία να τη δουλέψω και είχε και ωραίο αποτέλεσμα!! Στην προτείνω!!

      Διαγραφή
  10. Τριανταφυλλένια τέλειο το αποτέλεσμα!Να σου ζήσει!Να είναι γερός και τυχερός!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ σε νιώθω! 200 μπομπονιέρες έφτιαξα μόνη μου στη βάπτιση του μαχαραγιού! Το αποτέλεσμα όμως αν δεις την βαπτιση μας με δικαιώσε όπως και εσάς! Πανέμορφες και προσεγμένες με μαμαδίστικο μεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα έχω δει και συμφωνώ μαζί σου... το μαμαδίστικο μεράκι δίνει άλλη πνοή σε όλα!!!

      Διαγραφή
  12. Ό,τι και να πω είναι λίγο, και το θέμα είναι πρωτότυπο και απλά λαχταριστό και
    οι μπομπονιέρες βγήκαν πανέμορφες! Το πουά δίνει άλλη τσαχπινιά!
    Με το καλό! Diy για πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!!! Το πουά μου έκανε κι εμένα κλικ από την αρχή!!

      Διαγραφή
  13. Καλώς σε βρήκα Τριανταφυλλένια και σε τέλεια ανάρτηση! Πανέμορφες έγιναν οι μπομπονιέρες σου και θα πρέπει να ήσουν πολύ περήφανη που έγιναν από τα χεράκια σου! Προσωπικά είχα βοηθήσει μόνο σε χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου αλλά ήμασταν ολόκληρη ομάδα! Μεγάλος κόπος αλλά έχει και την πλάκα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πανέμορφες οι μπομπονιέρες! Κι εγώ είχα θέμα τη φάρμα στην βάπτιση του μικρού οπότε πολλά λάικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips