Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Βελονάκι μάθημα 7ο: το διπλό ποδαράκι


Είναι μια βελονιά που άργησα πολύ να δοκιμάσω, αλλά πλέον δεν καταλαβαίνω το γιατί! Το διπλό ποδαράκι (treble ή triple crochet στα αγγλικά, δπ και tr οι αντίστοιχες συντομογραφίες) μοιάζει με το ποδαράκι, μόνο που γίνεται πιο ψηλό! Έτσι, προσθέτει γρηγορότερα ύψος στο πλεκτό! Οι φωτογραφίες βήμα-βήμα είναι από τη σελίδα Dummies.com. Ορίστε πως γίνεται:



2. Πλέξτε 4 επιπλέον γαϊτανάκια στον αέρα.

3. Τυλίξτε το νήμα γύρω από το βελονάκι (από πίσω προς τα εμπρός) 2 φορές. Εισάγετε το βελονάκι στην 5η θηλιά της αλυσίδας, μετρώντας από τη μεριά που βρίσκεται το βελονάκι.



4. Τυλίξτε το νήμα άλλη μία φορά γύρω από το βελονάκι. Τραβήξτε το απαλά μέσα από τη θηλιά. Τώρα έχετε 4 θηλιές στο βελονάκι σας.




5. Τυλίξτε το νήμα γύρω από το βελονάκι και τραβήξτε το μέσα από τις δύο πρώτες θηλιές που βρίσκονται στο βελονάκι σας. Τώρα έχετε 3 θηλιές στο βελονάκι σας.




6. Τυλίξτε και πάλι το νήμα γύρω από το βελονάκι και τραβήξτε το μέσα από τις δύο πρώτες θηλιές που βρίσκονται στο βελονάκι σας. Τώρα έχετε 2 θηλιές στο βελονάκι σας.




7. Τυλίξτε μια τελευταία φορά το νήμα γύρω από το βελονάκι και τραβήξτε το μέσα από τις δύο θηλιές που βρίσκονται στο βελονάκι σας. Τώρα έχετε 1 θηλιά στο βελονάκι σας. Συγχαρητήρια! Μόλις πλέξατε ένα διπλό ποδαράκι!!










Να πως μοιάζει:






Για κάθε επόμενο διπλό ποδαράκι, τυλίγετε το νήμα 2 φορές γύρω από το βελονάκι (από πίσω προς τα εμπρός) και εισάγετε το βελονάκι στην επόμενη θηλιά της αλυσίδας. Έπειτα, επαναλαμβάνετε τα βήματα 4-7.




Μόλις πλέξετε όλη τη σειρά, γυρίζετε το πλεκτό, έτσι ώστε αυτό να βρίσκεται αριστερά από το βελονάκι. Πλέκετε 4 γαϊτανάκια στον αέρα. Πλέκετε από ένα διπλό ποδαράκι μέσα σε κάθε θηλιά, ακολουθώντας τα βήματα 3-7.




Δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο τις επόμενες σειρές έως το τέλος. Έπειτα κλείνετε το πλεκτό σας.

Να πως δείχνει η πλέξη από διπλά ποδαράκια!




Τέλος, σας παραθέτω και ένα βίντεο για να δείτε την πλέξη αναλυτικότερα:




Μείνετε συντονισμένες, γιατί τώρα που μάθατε το διπλό ποδαράκι, θα επανέλθω με ένα πανεύκολο και σούπερ χαριτωμένο project για μικρά και μεγάλα κορίτσια!!......



Βρείτε εδώ τα υπόλοιπα μαθήματα!
Ξεκινάμε από το μηδέν!
Μάθημα 1ο: Η πρώτη θηλιά και η αλυσίδα
Μάθημα 2ο: Το κλείσιμο του πλεκτού και το κρύψιμο της κλωστής
Μάθημα 3ο: Το άρριχτο γαϊτανάκι
Μάθημα 4ο: Το βουβό γαϊτανάκι
Μάθημα 5ο: Το ποδαράκι
Μάθημα 6ο: Η προσθήκη καινούργιου νήματο
Μάθημα 7ο: Το διπλό ποδαράκι



Δείτε εδώ όλα τα project μου με βελονάκι

9 σχόλια:

  1. Αχ πολύ μου αρέσει το βελονάκι! Μικρή μου μάθαινε η μητέρα μου, τώρα έχω ξεχάσει τα περισσότερα! Πάντως, για το πολύ όμορφο blog σου έχω ένα βραβείο! Μπορείς να το παραλάβεις από εδώ: http://mylittlecosyworld.blogspot.gr/2015/09/liebster.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Ποτέ δεν είναι αργά για να το ξαναπιάσεις, είναι σαν το ποδήλατο, δεν το ξεχνάς ποτέ!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να μην ξέρω βελονάκι.αλλά μου αρέσουν τα πλεχτά ,φυσικά έχω προσπαθήσει αλλά δεν το έχω καταφέρει.Βλέπω ότι με πρόλαβε στο βραβείο η φίλη ,γιατί έχω να δώσω και εγω,αν επισκεφτείς το δικό μου blog,'Ιδέες για διακόσμηση' http://harmonyinspace.blogspot.gr/...την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βελονάκι δε θέλει μαστοριά... υπομονή θέλει!! Ίσως να του έδινες μια ακόμη ευκαιρία, μιας και σου αρέσουν τα πλεκτά!! Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!! Χρωστάω ανάρτηση!!

      Διαγραφή
  3. Η μαμά μου είχε μάθει κάποιες βελονιες όσες μπορούσα να μάθω για την ηλικία που ήμουν. Εκ τότε δεν ξανά ασχολήθηκα. Πριν 2 χρόνια ξανά έπιασα τσιγγελακι στα χέρια μου και μέσω YouTube έμαθα να πλέκω πολλά και διάφορα. ..μερικές φορές απορώ με την εξέλιξη μου σε αυτό το χόμπι. Το αγάπησα πραγματικά το τσιγγελακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι εγώ μόνη μου! Είδες όταν υπάρχει θέληση και κίνητρο; Και τι όμορφα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις με ένα βελονάκι και λίγο νήμα!!

      Διαγραφή
  4. Τα έχεις πολύ καλά οργανωμένα με τη σειρά τα μαθήματα και αναλυτικές οδηγίες. Μήπως να το πάρω απόφαση να ασχοληθώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, να το πάρεις!! Αφού το λιμπίζεσαι κατά βάθος!!! Άντε να έχω και τη χαρά ότι βοήθησα έναν άνθρωπο να μάθει βελονάκι!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα!!!Έχεις να παραλάβεις ένα βραβείο από μας!!!Έλα μια βόλτα από το blog μας: http://ta-panta-gia-ti-gunaika.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips