Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα βιβλία του Αυγούστου 2015!



     Αυτό το μήνα διαλέξαμε με την πεταλουδίτσα μου υπέροχα βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη! Η βόλτα μας εκεί, είναι πλέον από τις αγαπημένες μας! Να τα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά τον Αύγουστο:

1. "Μήπως είδες τη γάτα μου;", Eric Carle, εκδ. Καλειδοσκόπιο.



     Από το συγγραφέα του εξαιρετικού βιβλίου "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη", το παραμυθάκι αυτό, με κρυφές σελίδες που τις τραβάς, μας έκανε πολύ καλή παρέα στο γιογιό και μας ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο! Ένα παιδάκι χάνει τη γάτα του και ψάχνει παντού για να τη βρει! Ρωτάει έναν ινδιάνο, μια βασίλισσα, μια αφρικάνα με το παιδάκι της στο μάρσιπο και τόσους άλλους! Μα κανένα από τα ζώα που του δείχνουν δεν είναι η γάτα του, παρόλο που όλα είναι αιλουροειδή! Πολύ χαριτωμένο βιβλίο και γνωρίσαμε κι ένα σωρό ζώα και πολιτισμούς!!


2. "Αισώπου μύθοι - Ο λαγός και η χελώνα", εκδ. Κίρκη



Επιτέλους ένα βιβλίο με μύθους χωρίς πολλά λόγια! Το τελειώνω τάκα-τάκα και το εμπλουτίζω κάθε φορά με όσα λόγια θέλω! Μου δίνει, ακόμη, την ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο με τις εικόνες! Το βιβλίο είναι μέρος σειράς με αισώπειους μύθους.


3. "Τα πρώτα μου παιχνίδια", εκδ. Άγκυρα



Τρελαίνομαι για παλιά παραμύθια! Με πιάνει νοσταλγία όταν ξεφυλλίζω τις υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες και διαβάζω τις τρυφερές ιστορίες τους!! Δυστυχώς, για το συγκεκριμένο δεν μπόρεσα να βρω περισσότερες πληροφορίες! Πάντως, στην τελευταία σελίδα σημειώνεται πως ο πρώτος δανεισμός του έγινε το 1989! Προφανώς το βιβλίο είναι πολύ παλιό, vintage με κάθε έννοια, από την εικονογράφηση μέχρι τη διαθεσιμότητα!!


4. "Ο κόμπος της Νέλλης", Ken Brown, εκδ. Ε. Ρώσση



Αυτό που με εντυπωσίασε, εκτός από τη ρομαντική εικονογράφηση, είναι το ότι εκδόθηκε το 1993 και έως σήμερα δεν το είχα ακούσει ποτέ! Μα πώς είναι δυνατόν; Είναι τόσο οικονομικό, τόσο πανέμορφο, η ιστορία του τόσο γλυκιά και να μένει στην αφάνεια; Σας το συνιστώ, το αγαπήσαμε πολύ!


Και η επιλογή της μαμάς...
"Η σχολική τάξη", Ηλίας Ματσαγγούρας, εκδ. Γρηγόρη




Η επιλογή μου ήταν και αυτό το μήνα παιδαγωγική! Άλλο ένα βιβλίο S.O.S. για τον Α.Σ.Ε.Π., το οποίο επίσης δεν πρόλαβα να διαβάσω! Παρόλο που, πιστέψτε με, διάβασα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ βιβλία, άλλα τόσα έμειναν αδιάβαστα!!! Η γνώση, όμως, δε χάνεται και κάθε τι που μπορώ να μάθω περισσότερο για το όμορφο επάγγελμά του δεν το αφήνω να πάει χαμένο!! Άλλωστε, όλα θα μου χρειαστούν και καθώς μεγαλώνουν τα ζουζούνια μου! Για τις συναδέλφισσες, σας το προτείνω επειδή θίγει πάρα πολλά θέματα (σε τόσες σελίδες τι άλλο θα έκανε), από την οργάνωση της τάξης, τα διαλείμματα μέχρι το παιχνίδι και τις διαπροσωπικές σχέσεις! Ο συγγραφέας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών!! Τους επόμενους μήνες μην περιμένετε να δείτε να διαβάζω άλλο βιβλίο!! Κι αν το τελειώσω μέχρι τα Χριστούγεννα θα είμαι πολύ ευχαριστημένη!!!


Εσείς τι διαβάσατε αυτό το μήνα;
Έχετε να μου προτείνετε κάτι;



8 σχόλια:

  1. Και για εμάς η βιβλιοθήκη έχει γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια. Κάθε 2 εβδομάδες μπαίνουν στο σπίτι μας νέα παιδικά βιβλία και απολαμβανουμε νέες ιστορίες και εικόνες. Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου να μας τα παρουσιάζεις. Έχω φτιάξει κι εγώ κάποιες αναρτήσεις με κάποια βιβλία που ξεχώρισα (θα σου στείλω τα λινκ με άλλο σχόλιο γιατί σου γράφω από το κινητό). Το "Μήπως είδες τη γάτα μου" το έχουμε δανειστεί κι εμείς δύο φορές. Πολύ απλό αλλά τόσο ιδιαίτερο! Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά αυτή η συνήθεια αξίζει πολλά και δεν κοστίζει τίποτα! Και με πόσα διαφορετικά βιβλία έρχονται σε επαφή τα παιδιά! Το "μήπως είδες τη γάτα μου" είναι όντως πολύ ξεχωριστό βιβλίο!

      Διαγραφή
  2. Πολλά μπράβο για τη δανειστική βιβλιοθήκη και για αυτή την καλή συνήθεια! Την είχα καθιερώσει κι εγώ για τα παιδιά μου -και για μένα- γιατί έτσι μπορούσαμε να διαβάζουμε πολλά και καλά βιβλία χωρίς να δίνουμε ένα σωρό χρήματα.
    Δεν έχω να σου προτείνω βιβλία, επειδή όμως δεν είμαι μαμά-κουκουβάγια μόνο για τα παιδιά μου αλλά και για τα "άλλα παιδιά" μου, τα παραμύθια μου για μικρά παιδιά, φυσικά θα σου τα προτείνω γιατί είναι υπέροχα και με υπέροχη εικονογράφηση και γραμμένα από μια υπέροχη συγγραφέα (εμένα!).
    Θα τα βρεις με λεπτομέρειες στο blog μου, είναι το "Όταν ο Καστανούλης έγινε αστεράκι" και οι "Αμυγδαλιές του Λευτέρη" και κυκλοφορούν από τον Ψυχογιό.

    Καλά διαβάσματα και καλό μήνα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου δεν ήξερα ότι έχεις γράψει παραμύθια! Σε ευχαριστώ που μας τα σύστησες! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα βάλω στον οικονομικό μας προγραμματισμό!!

      Διαγραφή
  3. Ωραίες οι επιλογές σας, κρίμα να μη συνεχίσεις μια τόσο καλή συνήθεια! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, θα ήταν κρίμα! Της κάνει πολύ καλό, έχει αγαπήσει τα βιβλία υπερβολικά, ο λόγος της έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και μαζί παρακολουθεί κι ο μπέμπης, αφού πολλές φορές τον έχω αγκαλιά όταν της διαβάζω!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Επανήλθα με τις προτάσεις μου
    - Ένα βιβλίο... παιχνίδι του Hervé Tullet (http://www.mommywiki.gr/2014/04/herve-tullet.html)
    - Ένα νανούρισμα για αρκούδες (http://www.mommywiki.gr/2015/02/blog-post.html)
    - Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος (http://www.mommywiki.gr/2014/06/future-library.html)

    Πολλά φιλιά,
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχες και οι αναρτήσεις και οι προτάσεις σου!!! Περιμένω και τις επόμενες!!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips