Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τα βιβλία του μήνα (Ιουνίου 2015): μια νέα, όμορφη συνήθεια!



     Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου με έπαιρνε τακτικά και πηγαίναμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για να δανειστούμε και οι δύο βιβλία. Είχα κι εγώ τη δική μου κάρτα και τρελαινόμουν να χαζεύω στο παιδικό τμήμα, που ήταν τόσο μαγικά φτιαγμένο. Τα χρόνια πέρασαν, η καλή συνήθεια, όμως, έμεινε! Σε όποια πόλη και αν βρισκόμουν, είτε ως φοιτήτρια είτε ως νεοδιόριστη, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επισκεφτώ τη βιβλιοθήκη και να βγάλω κάρτα!!


     Ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας μου, η οποία μου έλεγε πάντα πως "τα βιβλία είναι φίλοι μας", πήρα κι εγώ την κόρη μου και το μικρούλη μπούμπη και επισκεφτήκαμε τη Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου. Εγώ είμαι από χρόνια μέλος της, όταν ακόμη απλώς γνωριζόμασταν με τον άντρα μου! Τη μικρή μου, όμως, δεν την είχα ξαναπάει!

     Αφού ανεβήκαμε δυο ορόφων σκάλες (είναι ψηλά το παιδικό και χωρίς ασανσέρ) βρεθήκαμε σε μια απλή, γεμάτη από βιβλία αίθουσα αλλά παντελώς άδεια από παιδιά. Η κόρη μου τρελάθηκε. "Πολλά πολλά βιβία μαμά!!" Έτρεχε από 'δω, έτρεχε απο 'κει, έπαιρνε βιβλία, καθόταν στο μικρό τραπεζάκι, τα ξεφύλλιζε και μετά από λίγο έλεγε "άλλο άλλο!". 




      Αφού βαρέθηκε τα βιβλία, άρχισε να τρέχει γύρω γύρω μέσα στην αίθουσα και στη συνέχεια κατέληξε να παίζει με ένα πολύ μεγάλο ξύλινο αριθμητήριο και να μετράει "ένα, ζύο, τία, τέσσεα, πέντε, έτσι, ετά, οτώ, εννέα, ζέκα"!




 Ο μπέμπης κοιμόταν όλη την ώρα στο mei-tai και δεν μας ενόχλησε καθόλου! Έτσι, διαλέξαμε με την ησυχία μας βιβλία. 




     Κάθε μέλος της βιβλιοθήκης μπορεί να δανειστεί έως δύο βιβλία. Επειδή, όμως, είναι δύσκολο για 'μένα να πηγαίνω κάδε 15 μέρες και να δανείζομαι καινούργια, χρεώνω δύο βιβλία σ' εμένα και δύο στην κάρτα του άντρα μου. Μόλις περάσουν οι 15 ημέρες τηλεφωνώ και κάνω ανανέωση για άλλες 15! Έτσι, έχουμε 4 βιβλία κάθε μήνα για να διαβάσουμε με τη μικρή! Άλλωτε αυτά θα είναι όλα δικά της, άλλωτε θα δανείζομαι κι εγώ κανένα! Προς το παρόν, έχω αρκετά αδιάβαστα βιβλία σπίτι, αλλά και στο Kindle Cloud Reader, οπότε για λίγο καιρό θα έχει αποκλειστικότητα στα βιβλία! Κάθε μήνα, λοιπόν, θα σας ενημερώνω για τα βιβλία που διαβάζουμε οικογενειακώς, είτε είναι από τη βιβλιοθήκη, είτε από το σπίτι, είτε δικά μου είτε δικά της!!


Το μήνα Ιούνιο διαβάσαμε τα εξής:




Μια πολύ απλή ιστοριούλα, με λίγα λόγια και όμορφη εικονογράφιση με ζωντανά χρώματα! Η κόρη μου ανακαλύπτει καινούργιες λεπτομέρειες στις εικόνες κάθε φορά που το διαβάζουμε!




Δεν έχω ξαναδεί βιβλίο του Τριβιζά με τόσο λίγα λόγια! Ήταν ένα υπέροχο ξεκίνημα για να συστήσω στην κόρη μου το μεγάλο αυτό συγγραφέα. Σε κάθε σελίδα έχει ένα σωρό γλυκά! Η εικονογράφιση είναι υπέροχη, επίσης γεμάτη χαριτωμένες λεπτομέρειες! Κάνει εξάσκηση στην παρατηρητικότητά της!




Ένα πολύ τρυφερό και αστείο βιβλίο! Το τιγράκι παίζει και λερώνεται συνέχεια, αλλα ούτε λόγος για μπάνιο! Βέβαια, δεν ταιριάζει στην κόρη μου η οποία τρελαίνεται να έρχεται σε επαφή με το νερό!!




Τι τέλειο βιβλίο!! Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής ιστορίας, με τα γουρουνάκια στο ρόλο των σκανταλιάρικων και αγενών αδερφών!! Ο καλός ο λύκος προσπαθεί να τα βοηθήσει, αλλά εκείνα... το χαβά τους!



Εγώ διάβασα:





Δεν είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε!! Είναι ένα υπέροχο βιβλίο με συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης! Μιλάει για τη στάση του σώματος, τη χρήση των κρεμών, την κυτταρίτιδα, την υγιεινή διατροφή και το μακιγιάζ! Μου φάνηκε πολύ χρήσιμο, αφού είμαι λίγο άπειρη σε αυτά τα θέματα!





Αν ξέρετε αρκετά καλά αγγλικά, είναι ένα μικρό e-book που θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον! Περιγράφει μικρά κολπάκια για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας! Το τελευταίο μέρος το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον!!


Εσείς τι βιβλία διαβάσατε αυτό το μήνα;
Έχετε κάτι καλό να μας προτείνετε ;

15 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση!! Θα παρακολουθώ κάθε μήνα τις προτάσεις σου!! Μου αρέσουν πολύ κι εμένα τα βιβλία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να επικοινωνώ με ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη για τα βιβλία! Θα τα λέμε λοιπόν!!

      Διαγραφή
  2. Μας αρεσαν πολυ οι προτασεις σου! Και εμεις τα αγαπαμε πολυ τα βιβλια και τα παραμυθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια ιδεα να πας με τα παιδια! Κι εγω δανειζομαι) από τη βιβλιοθηκη της γειτονιας μου αλλά δεν έχω πάει ποτέ με τα κορίτσια μου! Να μια όμορφη συνήθεια! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που πήρες ένευσμα! Θα χαρώ να διαβάσω για τον περίπατό σας στη βιβλιοθήκη!!

      Διαγραφή
  4. Στην πόλη την οποία μένω έχει βιβλιοθηκη.Η οποία είναι πολύ καλή, ενοω μπορεί κάθε μέλος Να δανείζεται έως 4 βιβλία την φορά να τα κρατάει 15 μέρες αλλά και να τηλ για να τα κρατάει άλλες 15.Εχει εύκολη πρόσβαση για ΆΜΑ αλλά και για μαμάδες με καροτσακια αλλά και ανσασερ.Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού έχει πολλές πρωινές δραστηριότητες για τα παιδάκια κάθε φορά.Περιορισμεσμενων βέβαια θέσεων.Για διάφορες ηλικίες. Αλλά και δραστηριότητες για ενήλικες για πολλά ενδιαφέροντα. Πηγενω τακτικά με τα κορίτσια μου γτ έχει και παιδική γωνία με φανταχτερα χρώματα και όμορφα στολισμενους τοίχους. Μα πάνω απ όλα ενδιαφέρων βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά που περιγράφεις μου φαίνονται ονειρικά! Είστε πολύ τυχεροί που έχετε μια τέτοια υπέροχη βιβλιοθήκη κοντά σας!! Έτσι θα έπρεπε να είναι όλες! Τι να κάνουμε, όμως, πορευόμαστε με αυτά που έχουμε!! Να λέμε ευτυχώς που έχουμε και βιβλιοθήκη, άλλες πόλεις δεν έχουν καθόλου!

      Διαγραφή
    2. ΑμΕΑ ήθελα να γραψω ...Όντως είναι πολύ καλή έχει γίνει καλή δουλειά από τον δημο.

      Διαγραφή
  5. Πήγαινα στη βιβλιοθήκη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με πήγαινε η μαμά μου δηλαδή. Αισθάνομαι τόσο τυχερή που μεγάλωσα αγαπώντας τόσο πολύ το βιβλίο! Στην πόλη που μένω τώρα βέβαια η βιβλιοθήκη δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά κάνουμε μια προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι καλύτερο. Δεν είχα σκεφτεί να πάρω τα παιδιά από τώρα μαζί μου δεδομένου ότι είναι μικρά! Θα ξεκινήσω όμως με τον μεγάλο τώρα που μου έδωσες την ιδέα.
    Το σούπερ πατίνι το λατρέψαμε κι εμείς. Το αγαπημένο του μικρού μου είναι "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη" του Eric Carle, ενώ ο μεγάλος λάτρεψε "Το δέντρο της ευτυχίας" (το διαβάσαμε στα 4 πρώτη φορά) για πιο μεγάλα παιδιά, της Ειρήνης Καμαράτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κάμπια την ξέω από το νηπιαγωγείο! Πραγματικά είναι φανταστικό βιβλίο! Το δέντρο της ευτυχίας δεν το έχω ακούσει αλλά θα το ψάξω! Εμένα μου αρέσει "Το δέντρο που έδινε", τα συγκινεί πολύ τα νηπιάκια κι εγώ όποτε το διαβάζω κλαίω!!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφο να αγαπούν από μικρά τα παιδιά τα βιβλία!

    Μεγάλη αγάπη τα βιβλία και για εμάς!
    ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γεμίζει τόσο η ώρα μας
    και χαίρομαι να βλέπω ακόμα και τον μικρό (2 χρονών) να ενδιαφέρεται για διάβασμα :)
    Εκείνος χαζεύει πολύ τα βιβλιαράκια των εκδόσεων Ποταμίτου "Μικρά και Ορθόδοξα", την εικονογραφημένη Βίβλο (την κλασική που είχαμε και εμείς από όταν ήμασταν παιδιά) και ζητάει και από τα μεγαλύτερα να του διαβάζουν.

    Έχουμε πολλά βιβλία και όλο και "ενημερώνουμε¨την βιβλιοθήκη μας.
    Τελευταία οι εκδόσεις Σωτήρ έχουν βγάλει πολύ όμορφα εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά.

    Επίσης αγοράζουμε σταδιακά και τα παλιά Αναγνωστικά- τα θεωρώ πραγματικό θησαυρό!

    Εγώ πάλι, τις ώρες του θηλασμού , και όταν έχω λίγο χρόνο, επέλεξα να ξαναδιαβάσω την σειρά με τους Λόγους του αγίου Παϊσίου- πάντα κάτι καινούριο βρίσκω εκεί μέσα!

    σε ζάλισα! :)

    φιλιά πολλά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο μεγάλος μου γιος αγαπάει πολύ τα βιβλία. ειχα σκεφτεί κάποια στιγμη να βρω δανειστική βιβλιοθήκη και με την αναρτηση σου με κινητοποίησες πάλι! θα μπαίνω κι εγω πλέον για ενημέρωση! επίσης μου αρέσει το βιβλίο του Τριβιζα που προτείνεις. ότι εχουμε ηδη απο Τριβιζα μας δυσκολεύει ακόμη οπότε θα δοκιμάσουμε τη συμβουλή σου!!!! :) φιλια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα Μικρά και Ορθόδοξα που αναφέρεις δεν τα ξέρω, αλλά θα τα ψάξω! Η δικιά μου διαβάζει πολύ ένα μικρό βιβλιαράκι που μιλάει για την εκκλησία, από το Άθως Παιδικά. Πραγματικά είναι συγκινητικό να τα βλέπεις μια σταλιά παιδάκια να δείχνουν τόσο ενδιαφέρον και προσήλωση στο βιβλίο!!

    Όσο για Βίβλο, της αγόρασα μία με πολύ απλά λόγια, μπορείς να τη δεις εδώ! http://koritsimalama.blogspot.gr/2015/03/i-evdomada-oikonomias-kai-oi-pasxlines-agores.html

    Την κλασική Βίβλο που λες την είχα κι εγώ και μόλις την έφερα από το χωριό, βλέπεις δε χωράνε όλα μου τα βιβλία στο σπίτι μας!! Ελπίζω να την αγαπήσει!!

    Πραγματικά, πλέον κυκλοφορούν πολύ όμορφα χριστιανικά βιβλία για παιδιά! Όσο για τα Αναγνωστικά, εμείς τα είχαμε προμηθευτεί τότε που τα έβαζαν στις εφημερίδες! Αξίζουν και εμπνέουν τα όμορφα κείμενά τους!

    Αλεξία μου, κι εγώ πολλά βράδια αυτές τις δύσκολες ημέρες, καταφεύγω στα βιβλία με τους λόγους του Αγίου Παϊσίου! Την Κυριακή γιορτάζει και πρώτη φορά σαν Άγιος! Βοήθειά μας!

    Να ξέρεις, επίσης, ότι τα σχόλιά σου ποτέ δε με ζαλίζουν αλλά χαίρομαι να κουβεντιάζουμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις μέσα από το διαδίκτυο, είτε στο σπιτάκι σου είτε στο δικό μου!! Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτέρπη μου.... πόσες γλυκές και όμορφες αναμνήσεις μου θύμισες.
    Τα χρόνια του Δημοτικού και του Γυμνασίου μου τα πέρασα μπαινοβγαίνοντας στη δανειστική βιβλιοθήκη του Παλαιού Φαλήρου, που τότε στεγαζόταν σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, αρχοντικό, παραλιακό κτήριο.
    Όλους τους τίτλους του Λουντέμη αλλά και πολλά πολλά ακόμα βιβλία από εκεί μέσα τα είχα δανειστεί και διαβάσει.
    Και να σκεφτείς ότι ο πατέρας μου κάθε βράδυ, παρά την κούρασή της δουλειάς του, αν δε διάβαζε και λίγες σελίδες τουλάχιστον (μπα, πάντα πολλές ήταν!) δεν κοιμόταν. Στο πατρικό μας κάθε δωμάτιο είχε και από μια βιβλιοθήκη που κάλυπτε το μισό τοίχο, με επιλογές και τίτλους από κάθε κατηγορία και για κάθε ηλικία.
    Πόσο στενοχωριέμαι κάποιες φορές που τώρα πια δεν έχω ή δε βρίσκω το χρόνο που ήθελα για να συνεχίζω να διαβάζω με την ησυχία μου, όπως παλιά.....
    Παρεμπιπτόντος η σειρά Τικ και Τέλα, νομίζω είναι όλη καταπληκτική. Και εγώ για πρώτο το Σούπερ Πατίνι, αγόρασα για το Αγγελάκι μου πριν δυο μήνες περίπου και μας έχει κάνει συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Είναι πολύ κατανοητό και για τις πιο μικρές ηλικίες και η εικονογράφησή του πολύ όμορφη και χαρούμενη.
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips