Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα!



     Σας είχα μιλήσει για αυτή τη συνταγή σε μια από τις εβδομάδες μου! Η συνταγή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου και είναι δροσερή και μυρωδάτη! Παρόλο που σας είχα μιλήσει γι' αυτήν το χειμώνα, είναι ό,τι πρέπει και για το καλοκαίρι!!




Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ή καστανό ρύζι ή κριθαράκι
  • 3-4 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λωρίδες ή τετραγωνάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φετάκια
  • 4 ελιές σε φετάκια
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Πώς τη φτιάχνουμε
1. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το ρύζι. Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βάζο με καλό κούμπωμα και τα χτυπάμε να ανακατευτούν. Περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά, καλύπτουμε και αφήνουμε να σταθεί αρκετές ώρες ή ένα βράδυ στο ψυγείο.

2. Βάζουμε νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ρύζι ή το κριθαράκι. Δε χρειάζεται να βάλουμε αλάτι! Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με τρεχούμενο κρύο νερό και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε! Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα, γι' αυτό και σας το προτείνω για μπουφέ και για επίσημο τραπέζι!! Εγώ την είχα συνοδεύσει με μοσχαράκι λεμονάτο, μια αγαπημένη συνταγή που θα τη βρείτε εδώ!!





Καλή όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. Λατρεύω το ρύζι και όλες τις συνταγές που γίνονται με αυτό. Ευχαριστούμε για την συνταγή και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips