Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

1 συνταγή = 10 σπιτικά παγωτά!



     Φέτος το καλοκαίρι, τα μάτια μου άνοιξαν! Ανακάλυψα μια πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό χωρίς αυγό, την οποία σε όσους την είπα την ήξεραν ήδη (ντροπή μου)! Σας την παραθέτω σε περίπτωση που σας ξέφυγε, μαζί με 10 παραλλαγές της!


Θα χρειαστείτε:
  • 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες

Πως το φτιάχνετε:
  • Βάζετε αποβραδίς στο ψυγείο και τα 3 κουτιά να έχουν κρυώσει καλά.
  • Τα ανοίγετε και τα χτυπάτε μαζί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με τη σειρά: Πρώτα τη σαντιγί για να μαλακώσει, έπειτα σιγά σιγά το ζαχαρούχο και τέλος το νουνού. Χτυπήστε έως ότου γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  • Επιλέγετε την παραλλαγή που θέλετε και τοποθετείτε σε μεταλλικό κάδο στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Έτοιμο το παγωτό βανίλια!! Η συνταγή γίνεται χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς έξτρα ανακάτεμα!!

Ενημέρωση 7/6/2015: Δεν σας έγραψα κάτι σημαντικό! Την ποσότητα αυτή τη χωρίζω σε δυο μπολ και φτιάχνω δυο διαφορετικές γεύσεις κάθε φορά! Τα υλικά που σας γράφω παρακάτω για τη δημιουργία γεύσεων είναι για τη μισή ποσότητα.

Παραλλαγές

Ενημέρωση 20/7/2020: Μην ξεχάσετε στις παραλλαγές να "σκουπίσετε" με μια μαρίζ (σπάτουλα) τα τοιχώματα του μπολ, καθώς και τον πάτο, ώστε να ομογενοποιηθεί το 100% του μείγματος με τη γεύση που θα επιλέξετε.

1. Σοκολάτα. Λιώνετε σε μπεν μαρί μια κουβερτούρα. Ομογενοποιείτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Ενημέρωση 7/6/2015: Μετά από πολλούς πειραματισμούς σχετικά με το πως ομογενοποιείται καλύτερα η κουβερτούρα, κατέληξα στον εξής τρόπο: Αφού χτυπηθεί το μείγμα του παγωτού, παίρνω μερικές κουταλιές και τις προσθέτω σε μεταλλικό μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Έπειτα, βάζω το μπολ σε μπεν μαρί και τα λιώνω όλα μαζί, ανακατεύοντας ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω στο μείγμα του παγωτού, το οποίο έχω βάλει στο ψυγείο όση ώρα ασχολούμαι με το μπεν μαρί. Ανακατεύω πολύ καλά, ώστε να πάει παντού η σοκολάτα.


2. Παρφαί βανίλια/σοκολάτα. Στη βασική συνταγή ή σε αυτή της σοκολάτας προσθέτετε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ή φρουί γλασέ.

3. Πραλίνα φουντουκιού. Προσθέστε στο μείγμα μια μικρή μερέντα (σ' ευχαριστώ Βίκη!)


4. Γλυκό της επιλογής σας. Ψιλοκόβετε Mars, Twix, Μalteasers, Ferrero, Kinder και ό,τι άλλο έχετε λιγουρευτεί!!


5. Cookies. Ρίχνετε στο μπλέντερ ένα πακέτο Oreo cookies. Μην τα κόψετε πολύ ψιλά! Το ωραίο είναι να τα νιώθετε! Προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά να πάνε παντού.

6. Σάντουιτς. Σε ένα πυρέξ στρώνετε πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα (η σοκολάτα από την πάνω πλευρά). Ρίχνετε το μείγμα και σκεπάζετε με άλλα τόσα πτι μπερ. Προσπαθήστε να βάλετε τα μπισκότα τακτοποιημένα, ώστε όταν αργότερα κόψετε τα σαντουιτσάκια να υπάρχει ένα μπισκότο πάνω κι ένα από κάτω!

7. Καραμέλα. Βράζετε την κονσέρβα του ζαχαρούχου χωρίς να την ανοίξετε για 2,5 ώρες. Ελέγχετε να είναι πάντα σκεπασμένη με νερό. Μόλις κρυώσει τελείως, την ανοίγετε και ακολουθείτε τη συνταγή κανονικά. Η Αργυρώ το ζαχαρούχο το ανοίγει και το βράζει σε κατσαρολάκι για 20'. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε!

8. Μπανάνα. Λιώνετε 2 μπανάνες με το κουτάλι και ομογενοποιείτε καλά. Προσοχή! Μην τις βάλετε σε κομμάτια, επειδή κρυσταλλώνουν και γίνονται σκληρές! Μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας!

9. Κάστανο. Προσθέτετε 250 γρ. κρέμα κάστανο και ανακατεύετε (τι; δεν έχετε τη συνταγή για κρέμα κάστανο; Ε, τότε θα σας ανεβάσω μία!)

10. Φράουλα/βύσσινο/κεράσι. Στραγγίζετε ένα γλυκό του κουταλιού, το ψιλοκόβετε και το προσθέτετε. Προσθέστε 1/4 από το σιρόπι για πιο έντονη γεύση. Αλλιώς, μπορείτε να σερβίρετε και με σιρόπι από το γλυκό!


Ενημέρωση 20/7/2016: Πλέον μια δόση δε φτάνει για τίποτα. Φτιάχνω διπλή δόση, τη χωρίζω στα δύο και ετοιμάζω δύο διαφορετικές γεύσεις!

Νομίζω σας κάλυψα για φέτος το καλοκαίρι!!


Εσείς τη γνωρίζατε αυτή τη συνταγή;
Αν ναι, σε τι παραλλαγή την κάνετε;
Αν όχι, καλή επιτυχία!!!

16 σχόλια:

  1. Λοιπον, την γευση την ξέρω πολύ καλά, αλλα απο εμφάνιση το δικό σου ξεπερνα και τα ετοιμα!Μπράβο!Μου πεσανε τα σάλια...Αχ να μην εχω ενα μιξερ εδω....:(
    Φιλάκια, Βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη συνταγή που την κάνουμε κάθε χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον ουτε εγώ την ήξερα! Τώρα που την έμαθα θα την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσθεσε άλλη μία που δεν την ήξερε και τρελαίνομαι για γλυκά!
    Καλώς σε βρήκα! :)
    Καλή συνέχεια με δύναμη και χαμόγελο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη!!! Καλώς βρεθήκαμε Κατερίνα μου! καλή επιτυχία σου εύχομαι!!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν εγώ, το φτιάχνω με κρέμα γάλακτος αντί της μορφατ που τη θεωρώ ανθυγιεινή. Χτυπάω τη 800 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ριχνω 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και 2κ.σ.εκχυλισμα βανίλιας για τη βασική συνταγή. Συχνά προσθέτω και πολτοποιημενα φρουτα(πεπόνι, ροδάκινο, φράουλα,μανγκο,φρουτα του δάσους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα η κρέμα γάλακτος! Θα τη δοκιμάσω κι εγώ! 2κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας μου φαίνονται πολλές, νομίζω ότι θα πικρίσει στο τέλος! Όσο για τα φρούτα, με έβαλες σε σκέψη να δοκιμάσω φρούτα του δάσους! Τα παίρνεις κατεψυγμένα;

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν έχεις δίκιο :2κ.γλ και όχι της σούπας η βανίλια, λάθος δικό μου. Τα φρούτα του δάσους τα αγοράζω κατεψυγμένα. Τα αποψύχω από το βράδυ στο ψυγείο, τα πολτοποιώ και τα ρίχνω στο μίγμα του παγωτού. Α!η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά. Τέλεια αυτή η συνταγή παγωτού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι την κάνω χωρίς το εβαπορέ γιατί μου μυρίζει πολύ γαλατιλα. Βάζω 1 δοση σαντιγί και 1/2 δόση ζαχαρούχο. Μας αρέσει πολύ έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμάς δεν μπορώ να πω ότι μας μυρίζει, ίσως φταίει και η βανίλια! Αλλά καλά κάνεις που μας γράφεις και αυτή την εναλλακτική για όσους τους μυρίζει!!

      Διαγραφή
  8. Αγαπημένη συνταγή και βασική για παγωτό. Το έφτιαξα πρόσφατα.
    Για Μπισκοτογλυκό συνέχεια πέρσι αλλά και τον Χειμώνα. Μάλλον θα ξανά φτιάξω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, το μπισκοτένιο θα είναι όντως ωραίο και για το χειμώνα! Εμείς έχουμε κολλήσει αυτό το διάστημα με μερέντα, oreo και φράουλα!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips