Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #14: οι πρόοδοί μας!


Ένα μαγιάτικο τριαντάφυλλο από το χωριό!


 Αυτή η εβδομάδα ήταν εβδομάδα προόδων! Και γι' αυτό με γέμισε με μεγάλη χαρά!!!!

Πρόοδος 1η: Σαράντισα!! 
Φόρεσα στο μπέμπη τα καλά του και πήγαμε στην εκκλησία για να πάρουμε την ευχή! Συγκινήθηκα πολύ όταν ο ιερέας τον πήγε στο ιερό! Μακάρι η ζωή του όλη να είναι θεάρεστη και να προσφέρει με τις πράξεις του στην κοινωνία μας!!


Πρόοδος 2η: Πήρα αγκαλιά την κόρη μου!!! 
Από τότε που ήμουν 4 μηνών έγκυος, έπαψα να τη σηκώνω στην αγκαλιά μου. Αυτό κόστισε πολύ και στις δυο μας. Εκείνη το πήρε προσωπικά και άρχισε να με αποφεύγει, δημιουργώντας, παράλληλα, προσκόλληση στον πατέρα της. Εγώ το πήρα επίσης προσωπικά, νιώθοντας τύψεις και φοβούμενη πως δεν θα καταφέρω να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο μας. Μου έλειπε τόσο πολύ!! Αφού σαράντισα, ο γιατρός μου επέτρεψε να δοκιμάσω σιγά σιγά να τη σηκώσω... και τα κατάφερα! Δεν πόνεσα καθόλου!! Το μόνο που ένιωσα ήταν απέραντη χαρά! Η κόρη μου ξετρελάθηκε που μετά από ένα χρόνο σχεδόν, την πήρα αγκαλιά! Δεν το πίστευε! Με αγκάλιαζε σφιχτά, μου χαιδευε τα μάγουλα και γελούσε! Μανούλες που πάτε για καισαρική, μη στεναχωριέστε! Υπάρχουν δυσκολίες αλλά είναι προσωρινές! Και η υπομονή που θα κάνετε θα σας ανταμείψει! 

Έτσι με την κόρη  μου έχουμε γίνει αχώριστες! Κάνουμε ολόκληρη την πρωινή μας ρουτίνα μαζί, μαγειρεύουμε μαζί, τρώμε μαζί, κάνουμε τις δουλειές μαζί, παίζουμε μαζί! Νιώθω απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη που ζω όλες αυτές τις όμορφες στιγμές!

Άλλωστε, η ανάπτυξη της είναι απερίγραπτη! Είναι λες και έχω να κάνω με μεγάλο άνθρωπο! Μιλάμε, παίζουμε, κάνουμε αστεία, συνεργαζόμαστε!




Πρόοδος 3η: Ο μπέμπης μου χαμογέλασε!! 
Άλλη μια ψυχική ικανοποίηση και χαρά! Ο μπέμπης μου χαμογέλασε επειδή γνωρίζει ότι είμαι η μαμά του! Τι πιο υπέροχο από αυτό;; Χαλάλι οι βραδινές περιπέτειες!!! Αλλά πιο πολύ απ' όλους, χαμογελάει στην αδερφή του! Την κοιτάζει με ορθάνοιχτα μάτια και της γελάει!


Πρόοδος 4η: Βγήκα από το σπίτι!! 
Πρωτομαγιάτικη ήταν η πρώτη μας οικογενειακή τετραμελής βόλτα! Ο καιρός καλοκαιρινός και η Ναύπακτος γεμάτη κόσμο!! Χαρά Θεού! Η κόρη μου πλέον δεν τρέχει στις καφετέριες πίσω από όποιον βρει (ναι το είχαμε κι αυτό!) αλλά κάθεται περισσότερο μαζί μας και λιγότερο εξερευνά. Γι' αυτό της ετοιμάζω κάτι για να απασχολείται όταν βγαίνουμε! Θα το δείτε σύντομα!


Το λιμάνι της Ναυπάκτου όπως φαίνεται από το κάστρο.


Πρόοδος 5η: Έφτιαξα τις ντουλάπες!! 
Με τη βοήθεια του άντρα μου έγινε κι αυτή η δουλειά! Ενώ για άλλους η αλλαγή των ρούχων είναι πονοκέφαλος, εμένα είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές! Με ενθουσιάζει η ανανέωση στις ντουλάπες!! Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα ρούχα που δε χρησιμοποιείτε πλέον για να τα δωρίσετε!!


Όλοι φτιάχνουμε τα ρούχα μας!


Εσείς πώς τα περάσατε;
Καλή εβδομάδα!


Διαβάστε εδώ πως τα πέρασα τις προηγούμενες εβδομάδες!

7 σχόλια:

  1. Όλα όμορφα και ωραία λοιπόν φίλη μου! Να χαίρεσαι τις βόλτες με τα παιδάκια σου και τον άντρα σου και να είναι η ζωή σου ανθισμένη και μοσχοβολιστή όσο αυτό το υπέροχο μαγιάτικο τριαντάφυλλο!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με συγκίνησε όλο αυτό με την κόρη σου!!! Για το θέμα της ντουλάπας και την ανανέωση των ρούχων της εκάστοτε εποχής, συμφωνώ κι επαυξάνω! Λατρεύω αυτές τις αλλαγές!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου ήταν πραγματικά μια συγκινητική στιγμή! Και χαίρομαι που βρίσκω κι άλλη μια οπαδό της ανανέωσης!!!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα! !!!! Τέλεια! ! Αντε κ σε ένα μηνα θα έχετε γενέθλια! !!περιμένω φωτο απι τον μικρό! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ευαγγελία μου! Ναι πλησιάζουν και τα γενέθλια της μικρής!!

      Διαγραφή
  4. Ωω, σαραντίστε!!!
    άντε με το καλό και να τον βαπτίσετε!

    μεγάλες οι πρόοδοί σας και πολύ γλυκό και συγκινητικό που μπορείς να παίρνεις πλέον την κορούλα σου αγκαλιά...
    Θα της είχε λείψει πολύ, όπως και εσένα.
    Βέβαια, είστε πάντα κοντά και δεν έχασε την αγάπη και το ενδιαφέρον.
    Θέλω να πιστεύω πως, ως κορίτσι, θα νιώθει μητρικά αισθήματα για τον αδελφούλη της.

    την αγάπη μου
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips