Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #13: οι μουσαφίριδες, τα λάφυρα κι ο ερχομός της Άνοιξης!



     Οι ημέρες που πέρασαν ήταν υπέροχες! Και πιστεύω πως ήταν υπέροχες επειδή εστίασα στα όμορφα πράγματα της καθημερινότητάς μου και ένιωσα τόσο χαρούμενη!

     Την Τρίτη μας επισκέφτηκαν οι γονείς μου από τη Λιβαδειά! Είχαν φέρει μαζί τον απαραίτητο μεθεόρτιο εξοπλισμό, ήτοι τρία ταπεράκια αρνί, ένα με κόκκινα αυγά, κουλουράκια, τσουρέκι και λάφυρα από την καθιερωμένη επίσκεψη στην Εσπέρια


Τα κουλουράκια της μαμάς (ό,τι απέμεινε).


     Αυτή τη φορά δεν μας έφεραν σοκολατίνες, αφού έκοψα προσωρινά τη σοκολάτα που μπορεί να δημιουργήσει κολικούς στο μπέμπη, όπως έκοψα και το σκόρδο, τα όσπρια και τους καφέδες! Μας έφεραν όμως πολύ νόστιμα ρολάκια με κρέμα βανίλια και επικάλυψη σως φράουλας (και μερικά άλλα γλυκά, αλλά εγώ τίμησα αποκλειστικά αυτά). Μμμ, πόσο νόστιμα! Μου θύμισαν το γλυκό του γάμου μας, τούρτα σοκολάτα με φράουλα! Απίθανη γεύση! Όσοι καλεσμένοι έμειναν μέχρι το τέλος, έφαγαν και το γλυκό του διπλανού τους, αφού πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν πάνω στο τσακίρ κέφι λόγω κρύου, παρόλο που ήταν Ιούλιος μήνας! Ωραίες αναμνήσεις! Να θυμηθώ να γράψω ένα ποστ για το γάμο μας!!!




     Ας προσγειωθούμε πάλι!! Η κόρη μου ήταν πολύ χαρούμενη που είδε τους παππούδες της! Οι γονείς μου όμως ήρθαν αυθημερόν και έτσι μόλις η πεταλουδίτσα μου ξύπνησε από το μεσημεριανό της ύπνο, φώναζε με περιέργεια "γιαγιατούλα (γιαγιά Τούλα); Παππού που 'σαι;" Φύγανε ζουζούνα μου! Θα τους ξαναδούμε όμως σύντομα! Οι γονείς, μαζί με τα λάφυρα, μας έφεραν και ένα όμορφο τραπεζάκι σαλονιού από το πατρικό μου! Σκεφτήκαμε με τον άντρα μου πως το τραπεζάκι αυτό θα ήταν μια πολύ καλή προσωρινή λύση για το καθιστικό μας, μιας και έχει στρογγυλεμένες γωνίες και είναι ασφαλές για τα μικρά. Βέβαια, δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα άσπρα έπιπλά μας, αλλά αν το βάψουμε, σύντομα από άσπρο θα γίνει πολύχρωμο! Η κόρη μου χρησιμοποιεί πλέον κηρομπογιές!!

     Πάντως, μας βόλεψε πολύ. Σε αυτό διαβάζουμε τα παραμύθια, ανοίγουμε τα παιχνίδια, βάζει η κόρη μου τα μωρά για ύπνο και ανεβαίνει και πάνω για να ξαπλώσει, χώρια που ακουμπάω τα πόδια μου όταν βλέπουμε ταινία! 




     Αφού εξασφαλίσαμε για μερικές ακόμη μέρες τροφή, έβγαλα το μενού στα πρόχειρα! Εκτός από κρέας, αυγά και πίτα της γιαγιάς, μαγείρεψα και μακαρόνια με άσπρη σάλτσα, για να σπάσει η μονοτονία και την Κυριακή έφτιαξε η πεθερά μου κοτοπουλάκι με πατατούλες!! Μμμμμ νοστιμότατο!!




     Το γλυκό γλυκό όμως! Αλλά και πάλι χωρίς πολλή ζάχαρη για τα μικρά! Άνθος αραβοσίτου! Για μικρούς και μεγάλους! Έφτιαξα δυο φορές αυτή την εβδομάδα! Και για τον άντρα μου αποκλειστικά, σπιτική πραλίνα φουντουκιού! Είναι ο μόνος που τρώει αυτή τη στιγμή σοκολάτα στο σπίτι! Ήδη υποφέρει αρκετά, γι΄αυτό του έφτιαξα δυο βάζα κατ' αποκλειστικότητα, να παρηγορηθεί!! Έχει και τα λατρεμένα του κουλουράκια της πεθεράς μου, οπότε καλύφθηκε!


Τα κουλουράκια της πεθεράς μου!


     Και μιας και ήρθε η Άνοιξη, είπαμε να το γιορτάσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του! Ο άντρας μου το γιόρτασε με... τη γιορτή του! Ετοίμασα κατά παραγγελία ένα υπέροχο μπανόφι! Να θυμηθώ να γράψω μια ανάρτηση με τη συνταγή! Είναι το αγαπημένο γλυκό το δικό μου και της κουνιάδας μου! Και τώρα που το σκέφτομαι, δεν σας έγραψα πως τα περάσαμε στα πρώτα γενέθλια της ανιψιάς μου! Α, σας χρωστάω και γι΄αυτό μια ανάρτηση!! Πως πέρασε ο καιρός! Σαν χθες μου φαίνεται που τη βαφτίζαμε!!!




     Η κόρη μου γιόρτασε τον ερχομό της Άνοιξης με παιχνίδια στο μπαλκόνι (κι ας μην το έχω καθαρίσει ακόμη, εκείνη δεν έχει πρόβλημα!) και με βόλτες με τον πατερούλη της (εγώ εξαιρούμαι, ασαράντιστη βλέπετε)! Κάπου εκεί, βρήκα κι εγώ χρόνο να γιορτάσω την Άνοιξη! Έριξα μερικούς... ανοιξιάτικους ύπνους, μπας και αναπληρώσω λίγο και έρθει σε λογαριασμό ο εγκέφαλος και καθάρισα και λίγο το σπίτι! Τα τζάμια το είχαν πολύ ανάγκη! Όλο το χειμώνα με κοίταζαν θλιμμένα, αλλά εγώ γύριζα το κεφάλι μου από την άλλη! Λίγο η δουλειά, λίγο η εγκυμοσύνη, λίγο που κάθε δυο μέρες έβρεχε λάσπη, τα άφησα κι εγώ στην ησυχία τους! Τώρα όμως είναι Άνοιξη και τα τζάμια καθάρισαν για να βλέπουμε ολοζώντανα τα χρώματα από τα παράθυρά μας! Όπως τη θέα από το καθιστικό μας...




Τα άνθη της πορτοκαλιάς μοσχοβολούν σε όλο το σπίτι!!


     ...Ή πάλι την αγαπημένη μου μουριά που κάθε καλοκαίρι τρελαίνομαι να χαζεύω τα φύλλα της να κουνιούνται με το αεράκι... Φέτος όμως ο γείτονας την κλάδεψε για τα καλά και να δω πόση φυλλωσιά θα βγάλει!! Τα πρώτα φυλλαράκια ήδη έσκασαν!!!




     Μετά τον λίγο αναπληρωματικό ύπνο που έριξα, καθάρισε λίγο το μυαλό μου και δοκίμασα να προσθέσω κορδελίτσες στο μαξιλάρι-προίκα, το οποίο χρησιμοποιώ για να κάθομαι άνετα στο σκαμπό όταν γαζώνω, αλλά μου γλιστράει συνέχεια! Τώρα πια δεν θα ξαναφύγει από τη θέση του! Well done!




     Κι επειδή η κόρη μου η εξαφανίστρα κάπου έκρυψε το καλαθάκι για τα μανταλάκια και κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το βρει, γάζωσα στα γρήγορα και μια θήκη γι' αυτά! Το παλιό τζιν του άντρα μου ξαναβρήκε νόημα στη ζωή του! Όμορφη δεν έγινε;




     Το μπάνιο, επίσης, ήθελε λίγη οργάνωση. Με δυο μικρά, έπρεπε να το εξοπλίσω καλύτερα. Όσο ήμουν έγκυος, χρησιμοποιούσαμε το χώρο πάνω από το στεγνωτήριο για να βάζουμε τα απορρυπαντικά, έτσι ώστε να μη σκύβω κάθε τρεις και λίγο. Τώρα, όμως, δεν συντρέχει τέτοιος λόγος και τα επέστρεψα στη βάση τους! Στο ντουλαπάκι που μου έφτιαξε ο πατέρας μου, ένα από τα πολλά καλά του να έχεις πατέρα μαραγκό!! Θέση πάνω στο στεγνωτήριο πήραν τα σελτεδάκια, μια αλλαξιά για το μωρό, το χαρτί υγείας, ένα κουτί με εύκαιρες σακούλες για τα σκουπίδια και ένα κουτάκι με μερικές κάψουλες πλυντηρίου και αποσκληρηντικού. Πολύ πιο πρακτικά τώρα!!









     Δεν σας είπα και τι άλλο ευχάριστο ανακάλυψα! Πριν λίγες μέρες, ενώ διάβαζα το περιοδικό της Π.Ε.ΦΙ.Π., πέφτω πάνω σε ένα κείμενο πολύ γνώριμο! Μιλούσε για κάποια κοπέλα που ένιωθε πολύ πλούσια! Και ναι! Ήταν το κείμενο της Αλεξίας, γραμμένο στα πλαίσια του Κινήματος των Πλουσίων Ελλήνων! Ένιωσα τόσο περήφανη για εκείνη και το είπα στον άντρα μου γεμάτη χαρά! Μπράβο Αλεξία!!!

     Σας αφήνω, όμως, τώρα! Πάω να φτιάξω (αγκαλιά με το μπέμπη) το πρόγραμμα της εβδομάδας!! Προβλέπεται κι αυτή γεμάτη!!! Εσείς πως τα περάσατε; Πώς υποδεχτήκατε την Άνοιξη;




Σας φιλώ!
Καλή εβδομάδα!!



Διαβάστε εδώ πως τα πέρασα τις προηγούμενες εβδομάδες!

12 σχόλια:

  1. Ρε κορίτσι σαν σήριαλ ανπομονω κάθε φορά την αναρτηση σου....κ εμείς περιμενουμε την άνοιξη με χαρά.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Ευαγγελία; Χαχα πλάκα έχεις! Ελπίζω να κρατήσει η καλοκαιρία και να μη μας τα αλλάξει πάλι ο καιρός!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Καλή εβδομάδα!!! ¨Τι ωραία πράγματα είναι αυτά; Να τους χαίρεσαι όλους και να είστε πάντα χαρούμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κορίτσι! Τι χαρούμενο, αισιόδοξο, πολύχρωμο post!!! Μου έφτιαξες το πρωϊνό. Και η θέα σου τέλεια! Να 'σαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου με κέφι κάθε μέρα! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Χαίρομαι που εισέπραξες όμορφα συναισθήματα!! Η θέα μου όπως βλέπεις περιλαμβάνει κάστρο Ναυπάκτου!! Φιλιά πολλά κι από 'μένα!!

      Διαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη!
    καλη εβδομάδα, Τριανταφυλλένια μου! πάντα δραστήρια και χαρούμενη να είσαι
    πολύ την χάρηκα και αυτή την ανάρτησή σου
    και σε ευχαριστώ για την αναφορά, με συγκινείς...

    την αγάπη μου, Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Αλεξία μου!! Χαίρομαι που την χάρηκες!! Και χάρηκα πολύ που συνάντησα το κείμενό σου στο περιοδικό!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  5. Να είσαι καλά και να συνεχίσεις έτσι!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips