Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #8: τα διαβάσματά μου & γιατί είναι ωραίο να έχεις πατέρα μαραγκό!




     Αυτή η εβδομάδα ήταν μια εβδομάδα αναμονής. Μπήκα αισίως στο μήνα μου και αποφάσισα να μην ασχοληθώ με πολλά, αλλά να κρατήσω τις δυνάμεις μου ώστε αν χρειαστεί να πάω στο μαιευτήριο, να είμαι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για να φυλάξω την ενέργειά μου!!! Ομολογώ πως δεν ήταν και τόσο εύκολο. Φλέρταρα με τη βαρεμάρα. Προσπάθησα να το ρίξω στο διάβασμα, ιντερνετικό και βιβλιοφαγικό και αυτό ήταν που με βοήθησε!!!


     Όσον αφορά το βιβλιοφαγικό διάβασμα, χθες το βράδυ τελείωσα το βιβλίο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με τίτλο "Ο γάμος, η οικογένεια και τα προβλήματά τους". Η αλήθεια είναι πως πάλευα να το τελειώσω από το Δεκέμβριο αλλά είχα μεγάλο δημιουργικό οίστρο και δεν τα κατάφερνα. Να μερικά σημεία που ξεχώρισα από το βιβλίο, σχετικά με την ανατροφή των παιδιών:




  • Εκείνος που παραχαϊδεύει το παιδί του, θα επιδέσει τις πληγές του. Εκείνος που το λυπάται, που το κολακεύει, που το περιποιείται υπερβολικά. Διότι αυτό χρειάζεται και φροντίδα και αυστηρότητα και φόβους.
  • ...Διότι ο Θεός δείχνει μεγάλη σημασία στην ανατροφή των παιδιών... Και καθορίζοντας γιορτές, δίνει εντολή να διδάσκονται τα παιδιά την υπόθεση της γιορτής.
  • Είναι προσβολή για τον άνδρα να έχει μακριά μαλλιά. Πολλοί κρεμούν και στα αυτιά τους χρυσαφικά. Μακάρι ούτε τα κορίτσια να μη τα φορούσαν.
  • Αν το κορίτσι συνηθίσει μέσα στη γυναικεία καμάρα να καταγοητεύεται από τα γυναικεία στολίδια, όταν θα φύγει από το πατρικό σπίτι θα είναι πολύ δύσκολη και ανυπόφορη στο σύζυγό της και πιο φορτική από εκείνους που εισπράττουν φόρους.
  • ...Και καθημερινά να εξετάζετε και να βλέπετε ποιο πλεονέκτημα έχουν φυσικό, ώστε να το αυξάνετε, και ποιο ελάττωμά τους είναι φυσικό, ώστε να το εξαλείφετε.
  • Όρισέ του νόμο αμέσως να μη βρίζει κανένα, ούτε να βλασφημεί, ούτε να ορκίζεται και να αποφεύγει τις φιλονικίες... Να μη το χτυπάς διαρκώς, ούτε να το συνηθίσεις σε τέτοιο τρόπο διαπαιδαγώγησης. Διότι αν μάθει να διαπαιδαγωγείται έτσι συνέχεια, θα μάθει και να περιφρονεί.
  • Αν δεις να κακολογεί κάποιον, κλείσε το στόμα του και μετέφερε τη γλώσσα του στα δικά του σφάλματα.
  • ...Δείξε του και άλλα κάλλη και θα απομακρύνεις από εκείνα τα άσεμνα θεάματα τα μάτια του, όπως τον ουρανό, τη γη, τα άνθη, τα λιβάδια, τα κάλλη των βιβλίων.
  • Αλλά και ο πατέρας θα γίνει πολύ καλύτερος ρυθμίζοντας τη δική του συμπεριφορά με το να διδάσκει αυτά στο παιδί, αν όχι για τίποτε άλλο, άλλα στην προσπάθειά του να μην το διαφθείρει με το παράδειγμά του, θα γίνει πολύ καλύτερος από ό,τι είναι...
Αν σας φάνηκε ενδιαφέρον, σας προτείνω να το διαβάσετε ολόκληρο! Μιλάει για ένα σωρό θέματα, όπως τη συμπεριφορά των συζύγων, το διαζύγιο, τη χηρία κλπ.



Όσον αφορά το ιντερνετικό διάβασμα, ξεχώρισα τα εξής:





     Επίσης, ψάξαμε λίγο με τον άντρα μου για διάφορες συνθέσεις καθιστικού, γιατί θέλουμε να φτιάξουμε ένα ωραίο γραφείο-σύνθετο στο σαλόνι μας. Και θα μας το φτιάξει ο πατέρας μου που είναι μαραγκός!!! Μάλιστα! Έχω πατέρα μαραγκό και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό! Γιατί το να έχεις πατέρα μάστορα είναι ευλογία! Από μικρή μου έφτιαχνε τις βιβλιοθήκες μου, όταν πήγα να σπουδάσω μου σκάρωσε μια φανταστική και αθάνατη συφινιέρα, μια όμορφη βιβλιοθήκη κι ένα αθάνατο τεράστιο γραφείο όπου έβαζα πάνω τα πάντα και το χρησιμοποιώ σαν γραφείο μέχρι και σήμερα στο σπίτι μας, μέχρι να μας φτιάξει το γραφείο-υπερπαραγωγή!!! Αλλά μέχρι τώρα μας έχει ήδη φτιάξει ένα σωρό πράγματα!!! Γενικώς, μου φτιάχνει ό,τι θέλω, όπως το θέλω (περίπου, ε βάζει και τη δική του πινελιά, δεν μπορώ να πω)! Να μερικές μόνο από τις δημιουργίες του:




     Κρυσταλλιέρα-πάγκος. Μας χώρισε την κουζίνα από το σαλόνι, έκρυψε την ατσαλιά του φούρνου, μου χάρισε λίγο ακόμη χώρο για να ακουμπάω πράγματα όταν μαγειρεύω και μας βόλεψε στο φαγητό και τον καφέ, τώρα που είμαστε ακόμη λίγοι! Η κόρη μου περνάει ατέλειωτες ώρες εκεί, παίζοντας με τα κουζινικά της και με λίγο ψωμάκι/φρυγανιά/κρακεράκι, τα οποία κομματιάζει και ρίχνει από το ένα κατσαρολάκι στο άλλο και έπειτα στο πάτωμα! Επίσης, μέσα στην κρυσταλλιέρα έχω στολίσει τα αναμνηστικά του γάμου μας, τα καλά μου ποτήρια αλλά και τα ποτά έχουν βρει εκεί τη θέση τους! Στο ντουλαπάκι βάζω τις εποχιακές πιατέλες!




Η βιβλιοθήκη. Στέκεται ακριβώς απέναντι από την κρυσταλλτιέρα, κρύβοντας το ψυγείο! Χωράει σχεδόν όλα μου τα βιβλία, καθώς και τα περιοδικά και τετράδια μαγειρικής και πλεξίματος και ένα σωρό άλλα! Την κοιτάζω και μου φτιάχνει τη διάθεση! Την αγαπώ!




Η συρταριέρα του παιδικού. Ένα από τα αριστουργήματά του, αυτό το έπιπλο με τη λάκα και τα μεγάλα πόμολα, χωράει όλα τα λευκά είδη των παιδιών και είναι και πανέμορφο!




Το ντουλαπάκι του μπάνιου. Μπαίνει κάτω από το νιπτήρα, χωράει όλα τα καθαριστικά και κλειδώνει! Δεν πιάνει χώρο και μπορείς να ακουμπάς και πράγματα πάνω του! Έχουμε ένα σε κάθε μπάνιο!

Κλείνοντας την αναδρομή στην εβδομάδα μου, να σας δελεάσω με μια τούρτα βανίλια της πεθεράς μου! Σας το έχω πει ότι είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει! Η συγκεκριμένη φτιάχτηκε για τα γενέθλια του κουνιάδου μου την περασμένη Κυριακή! Νιαμ!!!!!




Καλή εβδομάδα... και μην ξεχνάτε!!!
Όπου να'ναι έρχεται η Άνοιξη!!

6 σχόλια:

  1. Με το καλό να γεννήσεις και ο μπαμπάς σου να είναι πάντα γερός και δυνατός να φτιάχνει τέτοια όμορφα πράγματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Χαρά μου! Εύχομαι και σ' εσένα ό,τι καλύτερο!!!

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφεροντα πράγματα έλεγε το βιβλίο ... κ αυτόν τον μπαμπα τον γνωρίζω ...!!!!χιχιχι κ ξέρω τι καλά πράγματα κάνει! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι εσύ ξέρεις το μπαμπά και τη μαμά και πολύ πολύ καλά!!! Α ρε, γειτονιά!!! Α ρε, συμμαθήτρια!!! Α ρε, φιλενάδα!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Με το καλό να έρθει στον κόσμο το παιδί σου και να τον κάνει καλύτερο! Θέλω κι εγώ μπαμπά μαραγκό, έστω σύζυγο, μπατζανάκη, κάποιον επιτέλους που να πιάνουν τα χέρια του... Τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόνια μου σ' ευχαριστώ!! Εγώ πάλι θα ήθελα να μου έχει μάθει κάποια βασικά πράγματα ο πατέρας μου αλλά ποτέ δε μου έδειχνε! "Είναι για άντρες αυτά" μου έλεγε. Και χτυπάω το κεφάλι μου να υπάρχουν τέτοιες γνώσεις μέσα στο σπίτι μας κι εγώ να μην ξέρω ούτε δυο ξύλα να ενώσω!!! (λες να τον βάλω να μου δείξει τώρα; Ποτέ δεν είναι αργά!!)

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips