Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #9: μια δύσκολη αναμονή και πως την αντιμετώπισα




     Το μωρό μου συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχιακή θέση, δηλαδή με το κεφάλι προς τα πάνω! Οι μέρες πλησιάζουν και ακόμη τίποτα. Εκεί που ήμουν προετοιμασμένη πως θα γεννήσω φυσιολογικά και όλα θα πάνε ακόμη καλύτερα από την πρώτη γέννα, έπρεπε ξαφνικά να αρχίσω να εξοικειώνομαι με πιο δύσκολα σενάρια. Άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω για τις καισαρικές και για τα ισχιακά μωρά και παράλληλα να κλαίω. Μου φαίνονταν όλα τόσο δύσκολα!! Άρχισαν να γυρνούν στο μυαλό μου ένα σωρό τρελές σκέψεις και να με κατακλύζουν φόβοι. Οι σκέψεις μου έβαζαν φωτιά στους φόβους μου και οι φόβοι με τη σειρά τους φούντωναν τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάποια λογική σε όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν άφησα αρκετό χώρο ούτε για ψυχραιμίες ούτε για γενναιότητες.

      Έπαθα σοκ, καθώς διάβαζα ένα σωρό άγνωστα πράγματα. Το ξέρατε ότι στην καισαρική σου βάζουν καθετήρα; Και η επισκληρίδιος; Λένε ότι αφήνει κουσούρι και σε ενοχλεί με την αλλαγή του καιρού! Και πώς θα είναι να νιώθεις τα πόδια σου παράλυτα;;; Και αν γίνουν όλα γρήγορα και χρειαστεί να μου κάνουν ολική αναισθησία, που υποτίθεται δρα πιο γρήγορα από την επισκληρίδιο; Θα γεννήσω και δεν θα δω το μωρό μου; Και άραγε θα ξαναξυπνήσω από τη νάρκωση;;; Και θα μπορέσω να θηλάσω; Ή θα δώσουν στο μωρό μπιμπερό και μετά θα δυσκολευτεί να θηλάσει; Κι εγώ θα πρέπει να ξεκινήσω αντλήσεις;;; Δεν θέλω καισαρική!! Όλα είναι πιο εύκολα με το φυσιολογικό τοκετό!!

     Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να το βγάλουμε με φυσιολογικό. Αλλά το έψαξα και αυτό. Η διαστολή γίνεται πιο αργά, λόγω του ότι ο ποπός δεν εφαρμόζει τόσο καλά όσο το κεφάλι και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Δηλαδή, μεγαλύτερη διάρκεια οδυνών! Και, βέβαια, για να επιλέξει ο γιατρός να με ξεγεννήσει φυσιολογικά, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια θετικά σημάδια. Η θέση των ποδιών του μωρού, το βάρος του, η διαστολή μου... Κι αν τελικά περάσω και όλους τους πόνους και αποφασίσει ο γιατρός ότι πρέπει να πάω για καισαρική; Κρίμα κι άδικο δεν είναι;...

     Όλη μου η δειλία και η ψυχική μου αδυναμία, ανέβηκαν στην επιφάνεια. Όλες αυτές οι σκέψεις μου διέλυσαν κυριολεκτικά την ψυχολογία. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για τίποτε από όλα αυτά. Έπρεπε, όμως, να προετοιμαστώ για όλα τα ενδεχόμενα, γιατί δεν ξέρω πραγματικά τι με περιμένει. Μπορεί το μωρό να γυρίσει την τελευταία στιγμή και όλα να πάνε τέλεια. Μπορεί, όμως, ο δεύτερος τοκετός να είναι πιο επώδυνος από τον πρώτο. Και σίγουρα θα υποφέρω περισσότερο αν είμαι απροετοίμαστη! Η άγνοια με τρομάζει πιο πολύ από όλα! Μου πήρε μέρες να συνέλθω, αλλά τελικά με κάποιον τρόπο σχεδόν τα κατάφερα. Και να τι με βοήθησε.

1. Δεν είμαι η πρώτη ούτε η τελευταία. Δηλαδή, έλεος! Πόσες εκατομμύρια γυναίκες έχουν κάνει καισαρική και πόσες ακόμη την προγραμματίζουν χωρίς καν να υπάρχει λόγος; Πόσες αμέτρητες γυναίκες έχουν περάσει ώωωωρες οδυνών;;; Εγώ ήμουν απλώς τυχερή που είχα μια εύκολη πρώτη γέννα. Και το να δειλιάζω τόσο πολύ με κάνει φυγόπονη. Στο κάτω κάτω, ζωούλα θα φέρω στον κόσμο.

2. Άφησα τον εαυτό μου να ξεσπάσει. Ναι, έκλαψα πολύ, στεναχωρέθηκα, θύμωσα, τρομοκρατήθηκα, μίλησα στον άντρα μου για όλα αυτά. Το γεγονός ότι το εξωτερίκευσα και το μοιράστηκα όλο αυτό το βάρος και δεν το άφησα απλά να με πλακώνει, μου έκανε καλό. Όταν μιλάς για αυτά που νιώθεις, τα κατανοείς καλύτερα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου έναν καλό ακροατή.

3. Προσευχήθηκα. Είπα, στο κάτω κάτω, θα γίνει ό,τι είναι θέλημα του Θεού. Κι ό,τι θέλει ο Θεός, είναι το καλύτερο. Ακόμη και αν αυτό είναι ένας δύσκολος τοκετός.

4. Ξεκουράστηκα. Και δεν εννοώ ότι έκατσα ανάσκελα στο κρεβάτι να κοιτάζω το ταβάνι και αυτό να είναι έτοιμο να με πλακώσει. Πέρασα περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι, προσπαθώντας να ξεκουραστώ (το κλάμα είναι πολύ εξαντλητικό) και να κοιμηθώ. Το ξέρετε ότι τα όνειρα είναι ο θερμοστάτης του μυαλού; Πολλές φορές φοβάσαι μια κατάσταση και τη βλέπεις στον ύπνο σου σαν εφιάλτη. Ξυπνάς αγχωμένη, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να έχεις κάνει εμβόλιο. Έχεις περάσει την άσχημη κατάσταση ήδη μια φορά (στον ύπνο σου) και είσαι συναισθηματικά πιο έτοιμη να την αντιμετωπίσεις στην πραγματικότητα. Τέτοιες σημαντικές λειτουργίες επιτελούν τα όνειρά μας. Εκτός αυτού, ο ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το σώμα αλλά ανανεώσει και το μυαλό. Ξυπνάς και βλέπεις πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Το μυαλό σου λειτουργεί καλύτερα.

5. Μαγείρεψα. Η κουζίνα είναι η ψυχοθεραπεία μου! Το μόνο που έκανα όλη την εβδομάδα ήταν να μαγειρεύω. Κοτόπουλα, πραλίνες, κρέπες, κέικ, ό,τι μου ερχόταν. Ξεχνούσα τις σκέψεις μου και πλυμμήριζα όμορφα συναισθήματα, επειδή απλώς προσέφερα στην οικογένειά μου.

6. Έπαιξα με την κόρη μου. Πώς να μείνω θλιμμένη με αυτή τη φατσούλα να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι; Την κοίταζα και χαμογελούσα! Της αρέσει να της κάνω γκριμάτσες και προσπαθεί κι εκείνη να τις κάνει, αλλά γελάει τόσο πολύ που δεν τα καταφέρνει τελικά! Το βράδυ θέλει να παίζουμε κυνηγητό. Αφού βουρτσίσουμε τα δόντια μας! Και φυσικά να της διαβάσω κάτι. Έτσι η αναμονή μου, αυτή η δύσκολη αναμονή, γίνεται ευκολότερη.

7. Έγραψα αυτή την ανάρτηση. Ναι, με έκανε να νιώσω καλύτερα. Μου ήταν δύσκολο να τα μοιραστώ όλα αυτά, επειδή κατά βάθος νιώθω ότι το πήρα πολύ δραματικά όλο αυτό και ότι ένα σωρό μανούλες θα με βρουν υπερβολική. Αλλά από την άλλη, ίσως υπάρχουν και άλλες μανούλες εκεί έξω, που ανησυχούν, που κυριεύονται από σκέψεις, που χάνουν την ψυχραιμία τους για πράγματα που σε άλλους φαίνονται χαζά. Είμαι κι εγώ μαζί σας, μανούλες. Δεν είμαι τέλεια, είμαι κι εγώ φτιαγμένη από χώμα και νερό! Και αυτή η ανάρτηση είναι για 'μένα μια υπενθύμιση, πως δεν πειράζει να πέσεις, αλλά πειράζει το να μην προσπαθήσεις να σηκωθείς ξανά...

     Έχω ακόμη μέσα μου ανησυχίες και σκέψεις. Αλλά ο χρόνος τελειώνει και σύντομα όλα θα είναι πια παρελθόν. Δεν θα θυμάμαι καν τι σκεφτόμουν. Όπως λέει ο άντρας μου "γιατί του αφαιρείς την ευκαιρία; Δως του μια ευκαιρία να γυρίσει! Πίστεψε σ' αυτό!" Έχει δίκιο. Το μωράκι μου χρειάζεται να του δώσω μια ευκαιρία. Στο κάτω κάτω, μαζί θα το περάσουμε αυτό. Είμαστε ομάδα πια!

     Ευχηθείτε μου να πάνε όλα καλά και να μου δώσει δύναμη ο Θεός να αντιμετωπίσω και την αναμονή αλλά και τον τοκετό! Και όσες μανούλες βρίσκονταν ή βρίσκονται εκεί που είμαι, ελπίζω πως με καταλαβαίνουν, ακόμη κι αν εγώ η ίδια με θεωρώ ανόητη διαβάζοντας τα όσα γράφω...

Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη σε όλες!!!

27 σχόλια:

  1. Καλή σου μέρα κορίτσι μάλαμα και καλή εβδομάδα,

    Θα ξεκινήσω με ένα "δεν". Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε πιάνουν όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις - πέρα απ' το ότι είσαι έγκυος και θυμάμαι καλά τις αγωνίες και τις ανησυχίες που είχα κι εγώ στις 2 εγκυμοσύνες μου.
    Όμως, ακόμη κι αν ο γιατρός σου πει να γεννήσεις με καισαρική, θα είναι γιατί είναι η πιο ασφαλής επιλογή για σένα και το μωράκι σου. Και η επισκληρίδιος ΔΕΝ σου αφήνει κουσούρια - εγώ έχω κάνει δύο και όλες οι φίλες μου έφεραν έτσι τα μωρά τους στον κόσμο είτε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική. Εμένα η μόνη παρενέργεια ήταν ένα ρίγος για λίγη ώρα - θα σου πω όμως ότι έχοντας αγκαλιά το παιδί μου αυτό ήταν το τελευταίο που με ένοιαζε.
    Και προσπάθησε να μη χάνεις την εστίασή σου στο στόχο - να έχεις στην αγκαλιά σου ένα υγιέστατο μωράκι!
    Αλλά και πάλι, αν ονειρεύεσαι έναν φυσιολογικό τοκετό και ο γιατρός πει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε έτσι, κάντο. Και ό,τι γίνει. Και πάλι με το νου στο στόχο σου!

    Σου εύχομαι με το καλό και να είσαι ήρεμη για να μεταδίδεις ηρεμία και στο μωρούλι στην κοιλιά σου

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντική σου λόγια!!! Και για την επισκληρίδιο χαίρομαι πολύ που η εμπειρία σου ήταν τόσο καλή! Μου έδωσες πολύ κουράγιο με το σχόλιό σου!!!

      Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω ακριβώς τους φόβους και τις αγωνίες σου! Στην τρίτη μου εγκυμοσύνη η μικρή μου ως την 34η εβδομάδα είχε ισχιακή προβολή. Έχοντας δύο φυσιολογικές γέννες δεν ήθελα κι εγώ με τίποτα να σκεφτώ το ενδεχόμενο της καισαρικής. Άρχισα να ψάχνω ¨κόλπα¨ πώς να γυρίσει το μωρό. Τα έκανα όλα, αλλά κυρίως της μιλούσα. Χάιδευα την κοιλιά μου και μιλούσα στο μωράκι μου, της ζητούσα να γυρίσει για να είναι πιο εύκολα για εκείνη και για την μανούλα. Και ξέρεις; με άκουσε! Γύρισε! Κι είμαι σίγουρη ότι γύρισε (πέρα από όλα τα κόλπα που έκανα), επειδή της το ζήτησα! Μίλα κι εσύ στο μωράκι σου και ίσως γίνει και σε σένα έστω τελευταία στιγμή η αλλαγή!
    Σου εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά και με το καλό να σφίξεις στην αγκαλιά σου το δεύτερο μωράκι σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι όμορφα που τα λες!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την εμψύχωση που μου έδωσες!!!!

      Διαγραφή
  3. Σε καταλαβαίνω, καλή μου, αν είναι το πρώτο σου μωράκι! Η γέννα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση σε λίγο. Το έργο ξεκινάει με την πρώτη μέρα που θα φέρεις το παιδί στο σπίτι... Εύχομαι όλα να πάνε ομαλά σαν μια βόλτα στην παραλία και να θυμάσαι ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις ήδη ένα παιδάκι, δεν το συνειδητοποίησα! Ολα καλά να πάνε και να έρθει με το καλό να "αναστατώσει τη ζωή" σου και το δεύτερο... Είναι απόλυτα φυσιολογικές οι σκέψεις και οι αγωνίες σου! Ανθρωπος είσαι (μη σου πω ότι τώρα είσαι "δύο άνθρωποι"!)! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Τόνια μου!!! Τι τραβάμε κι εμείς οι έγκυες!!! Σ' ευχαριστώ που πέρασες!!!

      Διαγραφή
  5. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς στο μωράκι σου όταν είναι στη κοιλιά σου και να του δίνεις θετική ενέργεια. Η ψυχολογία σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία του παιδιού. Πιστεύω ότι οι φόβοι σου είναι περιττοί και χωρίς νόημα. Μόλις γεννήσεις, θα λες: τι βλακείες έλεγα, δεν υπήρχε λόγος να το κάνω αυτό σε μένα και το μωρό μου. Όλα θα πάνε καλά!!! Είμαι σίγουρη!!! Σου στέλνω τεράστια ποσότητα θετικής ενέργειας!!! Σε παρακαλώ μόνο να είσαι αισιόδοξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίστευα ότι θα έτρωγα καρπαζιές με αυτή την ανάρτηση, αλλά έρχεστε μία μία και με αγκαλιάζετε! Σ' ευχαριστώ Ειρηνάκι μου... έχεις δίκιο είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία... άδικα το παιδεύω, ότι είναι να γίνει θα γίνει! Τι φταίει κι αυτό το άμοιρο; Παίρνω από τη θετική σου ενέργεια και τη στέλνω με αγκαλιές κατευθείαν στο μωράκι μου! Σ'ευχαριστώ!!!!!

      Διαγραφή
  6. Γειά σου, μανούλα!
    Όλα θα πάνε καλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνεις καισαρική, μην ανησυχείς!
    Εμένα το Αγγελάκι μου γύρισε μετά την 36η εβδομάδα....
    δεν ξέρω αν βοήθησε το μενταγιόν μου
    (http://www.mamadoistories.gr/2013/05/mousiko-mentagion-egkymosinis-bola.html), αλλά πίστεψα στο μωρό μου κι εκείνο με δικαίωσε!!!
    Βέβαια, την καισαρική δεν την αποφύγαμε τελικά λόγω άλλων επιπλοκών,
    αλλά όταν θα το έχεις αγκαλίτσα όλα θα ξεπεραστούν.
    Με το καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου είμαι 38η εβδομάδα!!! Κι όσο περνούν οι μέρες έχω αγωνία!!! Λες να το πάρω κι εγώ το κολιέ; Μπορείς να μας γράψεις το λινκ από τη σελίδα που το αγόρασες;

      Σε ευχαριστώ για τη θετική σου ενέργεια!!!

      Διαγραφή
  7. Εγώ θα σου πω να μην σκέφτεσαι από τώρα την καισαρική...αντί να ενημερώνεσαι για αυτή ψάξε τρόπους που γυρίζει το μωράκι στο you-tube..Υπάρχουν χιλιάδες...Ειχα το ίδιο θέμα στο τελευταίο μου παιδάκι και είχα στεναχωρηθεί παρόλο που έχω ξαναγεννησει και με καισαρική...
    Καταρχήν πάρε ένα μενταγιόν εγκυμοσύνη...το λέει και μια κοπέλα παραπάνω..
    εγώ το είχα πάρει από το site maria-evita..
    Αρχισε να μπουσουλάς...(ειναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται...
    χαχ)και ψάξε οδηγίες στο You-tube..

    Ειχα διαβάσει ακόμη και ότι πρέπει να βάλεις κατι κατεψυγμένο στην κοιλιά σου ..(π.χ. μια σακούλα αρακά...)και με το κρύο αυτό γυρνάει ανάποδα...
    (μου είχα φανεί γελοίο..αλλά στην απόγνωση μου το έκανα και αυτό)

    Και φυσικά το κυριότερο ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟυ!

    Αφού είναι το δεύτερο παιδάκι μπορεί να γυρίσει και αργότερα..αν θυμάμαι τώρα μπήκες στον μήνα σου..εμένα γύρισε στις 38+...ήταν και μεγαλο και μου λέγανε πως αποκλείεται..


    Τέλος δεν ξέρω τι προθεσμία σου δίνει ο γιατρός σου ...αλλα αν θέλει π.χ. να στο πάρει στις 38 ..επειδη και καλά είναι ισχιακό ..μην τον αφήσεις...Δωστου όλα τα περιθώρια...

    Καλό είναι να κάνεις ότι μπορείς...αλλά και αν επιτρέψει ο Θεούλης την καισαρική ..-πάλι για κάποιον λόγο θα είναι...μην απογοητευεσαι..
    στο επόμενο μπορείς να πας πάλι φυσιολογικά!!!

    Με το καλό σου εύχομαι!
    Θα προσεύχομαι για εσένα και ελπίζω όλα να πάνε κατ'ευχήν!!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γιατρός μας είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και δεν πιέζει καταστάσεις... Μακάρι να γυρίσει κι εμένα, κι εγώ τόσο είμαι!!! Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου προτείνεις μα ακόμα πιο πολύ για την ενθάρρυνση!!!

      Διαγραφή
  8. Βρε γλυκιά μου κοίτα να απολαύσεις μέχρι την τελευταία μέρα την εγκυμοσύνη σου, μην διαβάζεις διάφορα από το ίντερνετ, τα περισσότερα που γράφονται δεν ισχύουν και ΜΗΝ κάνεις αρνητικές σκέψεις..όλα θα πάνε κατ'ευχήν!Η επισκληρίδιος δεν είναι τίποτα και στο λέω εγώ που πραγματικά με ταλαιπώρησαν για να μου την κάνουν λόγω σκολίωσης και με τρύπησαν 30 φορές...όσο για τον καθετήρα δεν το κατάλαβα καν ότι είχα μετά στο δωμάτιο το πήρα χαμπάρι...Και να φανταστείς ότι είμαι τόσο φοβιτσιάρα που ούτε κλύσμα δεν τους άφησα να μου κάνουν!όλα είναι στο μυαλό! Προς το παρόν όμως ΜΟΝΟ θετικές σκέψεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους με την βοήθεια του Θεού..Φιλιάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 φορές!!!!!!!!! Το κάνεις να ακούγεται παιχνιδάκι!!! Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη φοβιτσιάρα!!! Φιλιά και σ' εσένα Ελενάκι μου!!!

      Διαγραφή
  9. Όλα καλά θα πάνε! Σου εύχομαι όλα να έρθουν όπως ακριβώς τα ονειρεύεσαι! Αλλά κι αν δεν γίνει έτσι, μετά απο δύο καισαρικές, που ΔΕΝ τις ήθελα, αλλά η μια ήταν επείγον να γίνει, όποτε έγινε επισκληριδιος και η άλλη κατεπείγουσα, όποτε έγινε ολική νάρκωση, και δυο πρόωρα μωρά, το ένα λίγο και το δεύτερο πολύ πρόωρο, ξέρεις τι είναι αυτό που μετράει; Είμαστε όλοι μια χαρά!!! Όποτε όλα καλά, παρόλο που και τις δυο φορές πήγα στο μαιευτήριο, όχι με λίστα, αλλά ούτε μια νυχτικιά ή παντόφλες δεν πρόλαβα να πάρω! Τριανταφυλλένια μου, ο Θεός θα σας φροντίσει, μη φοβάσαι, καλή μου. Καλή λευτεριά και με ένα υγιές μωράκι σου εύχομαι και πάλι! Α, και που είσαι, τίποτα τελικά δεν είναι ούτε η καισαρική, ούτε η επισκληριδιος, ούτε η νάρκωση! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως τράβηξες μεγάλο ζόρι με τις εγκυμοσύνες σου!!! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, με ενέπνευσες εσύ αυτή τη φορά και πολύ μάλιστα!!!

      Διαγραφή
  10. εγώ τώρα τι να πω που έχουν μιλήσει όλα τα κορίτσια εμπειρικά.....το μόνο που θα πω είναι πως έχουμε ακριβώς τους αντίθετους φόβους!!!!χαχαχαχαχα
    στο μυαλό μου τον τοκετό τον έχω κάτι πάρα πολύ δύσκολο...και ότι (τόσο φυγόπονη είμαι και εγώ...)τώρα αν ήμουν έγκυος θα έλεγα κατευθείαν καισαρική...που κάνεις αναισθησία και δεν καταλαβαίνεις....οπότε...κάθε γυναίκα με τους φόβους της!!!!!
    Άλλα όπως σου είπαν και τα κορίτσια...θετικές σκέψεις, προσευχούλα...και όλα καλά θα πάνε!!!!!
    άντε και σε 2 βδομάδες.......θα το κρατάς στην αγκαλιά σου και αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ο καθένας με τους φόβους του!!! Όλες κάτι έχουμε!!! Άντε να περάσουν οι μέρες Ευαγγελία μου να τελειώνει και αυτή η αναμονή!!! Να'σαι καλά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή μου Τριανταφυλλένια
    (άφησα και το πρωί σχόλιο, αλλά ήμουν από κινητό και μάλλον δεν καταχωρήθηκε)
    όσα είπαν οι κοπέλες προηγουμένως με κάλυψαν αρκετά...θα σου προτείνω και πάλι , και ως φυσικοθεραπεύτρια, να δοκιμάσεις τις "ασκήσεις".

    Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε παρόμοια φάση, αν και αρκετές εβδομάδες νωρίτερα στην εγκυμοσύνη. Λογικά έχουμε περιθώρια να γυρίσει ο μικρούλης και ελπίζουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
    Έχω πείσει τον εαυτό μου να μην ασχολούμαι με το θέμα προς το παρόν, και μόνο να προσεύχομαι.Η ηρεμία σίγουρα θα βοηθήσει το μωράκι μου περισσότερο, παρά το άγχος μου!
    Στην έσχατη ανάγκη, θα ξεκινήσει ο τοκετός με επισκληρίδιο και έτοιμοι για καισαρική και αν τόσο χρειαστεί θα γίνει, δεν θα διακινδυνεύσει η ασφάλεια του παιδιού.
    Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μου γιατί αναλαμβάνουν δύσκολες περιπτώσεις , όπως ισχιακή προβολή,και κάνουν και φ.τ. μετά από καισαρική.

    Το τέταρτο παιδάκι μου, που ήταν εγκάρσιο, μου το είχε γυρίσει με "εξωτερικό μετασχηματισμό".

    Λοιπόν, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ό,τι καλύτερο.
    Η Παναγιά η Ελευθερώτρια μαζί σου! (βρες και διάβασε την παράκλησή της, ή του αγ. Ελευθερίου)
    περιμένουμε τα νέα σας

    με την αγάπη μου
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου!!!
      Είπες για το εγκάρσιο και με τσάκισες!!! Πολύ δύσκολη κατάσταση και χαίρομαι που πήγαν όλα τόσο καλά!!
      Πλέον κι εγώ είμαι πιο ήρεμη, βλέπεις τα κορίτσια όπως κι εσύ μου άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά και αυτό με βοήθησε πολύ!! Έχω πιάσει κι εγώ τις προσευχούλες και περιμένω με σχετική ηρεμία!!!
      Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε κι εμείς έναν πολύ καλό και έμπειρο γιατρό και τον εμπιστευόμαστε για το καλύτερο!
      Θα κοιτάξω την προσευχούλα που μου είπες, βρήκα και αυτήν εδώ και τη μελετάω αυτές τις μέρες!!
      Σ' ευχαριστώ για την ενθάρρυνση!!! Εύχομαι να γυρίσει και σ' εσένα σύντομα το μωράκι!!!

      Διαγραφή
  12. Με το καλό να γυρίσει στην θέση του το μωράκι σου Τριανταφυλλένια , μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε νιώθω απόλυτα γιατί κι εγώ σε λίγο καιρό θα βρεθώ στη θέση σου και δε θα ηθελα με τίποτα την καισαρική για όλα όσα ανέφερες κι ας με κοροϊδεύουν.
    Σου εύχομαι από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά... μακάρι και το μωράκι να γυρίσει και στο τέλος να έχεις μια ακόμη όμορφη εμπειρία που θα θες να μοιραστείς μαζί μας και θα λέμε... Είδες άδικα ανησυχούσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Άντζι πως με καταλαβαίνεις!!!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου και εύχομαι με το καλό να πάνε όλα και σ' εσένα!!!

      Διαγραφή
  14. Κι εγώ τα ίδια σκεφτόμουν και στις δυο γέννες μου. Εχεις απόλυτο δίκιο αλλά μην χάνεις την ουσία γιατί ειτε γεννήσεις φυσιολογικά ειτε με καισαρική θα γινει το θαύμα και ένας μικρός ανθρωπάκος θα ερθει στον κοσμο Υπάρχει τίποτα σημαντικότερο; Σου εύχομαι το καλυτερο! Καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν είμαι η μόνη που τα σκέφτεται αυτά κι αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση!!! Έχεις δίκιο, ό,τι και να γίνει, στο τέλος θα γεννηθεί ένα μωράκι!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips