Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Θήκη για βελόνες και βελονάκια!


     Πάντα ζήλευα τις όμορφες υφασμάτινες θήκες για βελόνες και βελονάκια που έβλεπα στο pinterest και πάντα έλεγα "θα φτιάξω κι εγώ μια!" Ήθελα χρόνια να το κάνω, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα τα κατάφερα! Πάντα έβαζα τα βελονάκια μου μαζί με τα νήματα, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα στη σακούλα μαλλιά κουβάρια! Επίσης, η πλαστική θήκη δεν χωρούσε πλέον τις βελόνες μου και έτσι είχα γεμίσει τις γωνιές της ντουλάπας με δαύτες! Έπρεπε να μπει μια σειρά, πριν έρθει ο μπούμπης!!!

     Η ραπτομηχανή μου ήταν χαλασμένη και το μόνο που μπορούσα να ράψω στο χέρι ήταν η τσόχα. Το ύφασμα το είχα, όμορφες κλωστές είχα, έκατσα λοιπόν και έβγαλα από μόνη μου ένα πατρόν, παρατηρώντας τις θήκες που μου άρεσαν. Να πως την έφτιαξα:

1. Έκοψα τρία κομμάτια τσόχας, σε διαστάσεις α) 11x50 cm, β) 22x50 cm και γ) 60x50 cm. Την τσόχα μου την αγόρασε ο άντρας μου από το Μοναστηράκι με 3€ το μέτρο. Τη φύλαγα για να φτιάξω στην κόρη μου ένα quiet book αλλά βλέπω πως είναι λίγο μικρούλα ακόμη για αυτό. Έτσι, την αξιοποίησα σε αυτή την κατασκευή (να ξαλαφρώσουν λίγο και οι ντουλάπες από τα υλικά!)

2. Έραψα το πάνω μέρος των δύο μικρότερων κομματιών, με μωβ κλωστή κεντήματος. 



Οδηγίες για τη συγκεκριμένη βελονιά πήρα από αυτό το βίντεο:




Η συγκεκριμένη βελονιά μου άρεσε ανέκαθεν και χαίρομαι που βρήκα την ευκαιρία αφενός να τη μάθω και αφετέρου να δημιουργήσω με αυτήν! Επίσης, η τσόχα είναι ένα φανταστικό υλικό για να δουλέψεις. Είναι απαλή, σταθερή και ράβεται εύκολα! Θα τη χρησιμοποιήσω και στο μέλλον σίγουρα! Στο θέμα μας όμως!


3. Έβαλα τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, όπως θα ήθελα να είναι στο τελικό αποτέλεσμα. Έπιασα με καρφίτσες τα πλαϊνά, ώστε να μπορώ να δουλέψω μέσα στο ύφασμα χωρίς να μου ξεφεύγουν τα κομμάτια. 


4. Με κίτρινη κλωστή έφτιαξα τα διαχωριστικά, ώστε κάθε ζευγάρι βελόνες και κάθε βελονάκι να έχει τη δική του θέση. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:




Όπως βλέπετε οι βελονιές μου μόνο ίσιες δεν είναι! Ας είναι, συνεχίζω για να δω τι θα βγει στο τέλος!


5. Πέρασα όλη την περίμετρο της θήκης με μωβ κλωστή και με την πιο πάνω βελονιά που σας έδειξα.






6. Έτοιμη η θήκη μου! Άλλα όχι τελείως! Ήθελα να τυλίγεται και να δένεται με κορδέλες! Έτσι, έκλεισα τη θήκη όπως θα ήθελα να κλείνει και σημάδεψα με καρφίτσα που θα έπρεπε να βάλω τις κορδέλες. Πήρα δύο κομμάτια νήμα noodle και τα έραψα στα σημεία που είχα βάλει το σημάδι. Έκανα και δυο κόμπους στις ακρούλες τους για να είναι πιο όμορφα!




7. Ναι! Τώρα είναι έτοιμη! Τέρμα πια οι πεταμένες βελόνες και τα μπερδεμένα βελονάκια!!! Δε χορταίνω να τη βλέπω! Αν και ήταν η πρώτη μου απόπειρα και με τσόχα και με την παραπάνω βελονιά, αν και έκανα αρκετά λαθάκια, τα κατάφερα! Την επόμενη φορά καλύτερα!




Πώς σας φαίνεται;...
Καλές δημιουργίες!

11 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αχ Αθηνά μου μακάρι μια μέρα να φτάσω να δουλεύω την τσόχα τόσο αριστοτεχνικά όσο εσύ!! Σ' ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Τριανταφυλλένια και καλώς σε βρίσκω. Πολύ όμορφη η υφασμάτινη θήκη σου και πολύ πρακτική! Τέλεια ιδέα!!!!!!! Χίλια μπράβο!!!
    Καλό ΣΚ και καλά κούλουμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική μου! Καλώς όρισες!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή
  3. Μπραβο Τριανταφυλλένια μου, καταπληκτική η θήκη και πολύ ωραίος ο συνδιασμος κιτρινο με μωβ!Βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips