Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #7: η παπλωματοθήκη και ο οδηγός δειγμάτων & κουπονιών!!


     Πρέπει να ήταν η δημιουργικότερη εβδομάδα ever! Πραγματικά το μόνο που έκανα ήταν να γαζώνω, να ξηλώνω, να καρικώνω! Και ήταν φανταστικά! Και θα μου πείτε, καλά, πως γάζωσες αφού η ραπτομηχανή σου είναι άρρωστη; Ε, λοιπόν, τη γιάτρεψα! Να σας πω και τη διάγνωση!  Βελόνα-απομίμιση! Μάλιστα! Η ραπτομηχανή μου δε δούλευε επειδή της είχα βάλει βελόνα που δεν ήταν Singer, αλλά βρισκόταν μέσα σε πακετάκι με είδη ραπτικής που είχα αγοράσει από το Lild! Μόλις της έβγαλα το αγκαθάκι (βελόνα) από το λαιμάκι (υποδοχή) η μηχανούλα μου κελαηδούσε και πάλι!!! Γι' αυτό κορίτσια, προσοχή! Μόνο αυθεντικές βελόνες στις μηχανούλες σας!! Ορίστε τι δημιούργησα! 


Θήκη για βελόνες και βελονάκια. Τη σχετική ανάρτηση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.




     Γάζωσα ένα T-shirt που είχε ξηλωθεί και ένα αλέκιαστο που δεν είχε γαζωθεί ποτέ! Άλλαξα και ένα δύσκολο και μεγάλο φερμουάρ!




     Σουλούπωσα μερικά από τα παμπάλαια ρουχαλάκια της Barbie μου, από τα λίγα παιχνίδια που διασώζονται από την παιδική μου ηλικία και ακόμη αναρωτιέμαι πως και δεν τα χάρισε κι αυτά η μαμά μου σε κανένα παιδάκι! 




     Μελλοντικά έχω σκοπό να φτιάξω και άλλα ρουχαλάκια με απομεινάρια παλιών ρούχων! Έχω ήδη φτιάξει έναν πίνακα στο Pinterest! Μπορείτε να τον δείτε εδώ!



     Γάζωσα μια παπλωματοθήκη από 2 υπέρδιπλα σεντόνια! Ήταν πολύ απλό να γίνει! Τρύπωσα τις τρεις πλευρές ανάποδη με ανάποδη και στην τέταρτη πλευρά τρύπωσα μόνο 60 εκ. από τα αριστερά και 60 εκ. από τα δεξιά. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει ένα κενό στη μέση, περίπου ενός μέτρου. Από εκεί θα έμπαινε μέσα το πάπλωμα. Το γάζωσα, έκανα στη μηχανή και 5 κουμπότρυπες, πρόσθεσα και τα κουμπιά και ορίστε! Έχουμε παπλωματοθήκη! Αχ είναι τόσο όμορφη! Και το κρεβάτι τόσο χουχουλιάρικο!!! Στο μέλλον θα φτιάξω και άλλη μία για να τις συναλλάζω! Αλλά ήταν δύσκολο να βρω στην προίκα μου σεντόνια με τις ανάλογες διαστάσεις! Παλαιότερα τα κρεβάτια έβγαιναν κάπως μικρότερα βλέπετε! Και δεν θέλω να χαλάσω τα φανταστικά σεντόνια που αγόρασα όταν αρραβωνιάστηκα! Αυτά θα τα στρώσω με τον καιρό, όταν παλιώσουν τα τωρινά!!






     Το αποκορύφωμα της εβδομάδας: η μαξιλαροθήκη γατούλα!!! Ξέρω, ξέρω, δεν το λες και με σιγουριά ότι είναι γατούλα! Αλλά ήταν το πλησιέστερο που μπόρεσα να φτιάξω σε γάτα!!! Λοιπόν, μαζευτείτε και ακούστε: το να φτιάξεις μια μαξιλαροθήκη, είναι από τα ευκολότερα projects!! Σοβαρά! Μπορείτε να το βρείτε εδώ!! Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματικά κουράστηκα πολύ και είπα στον εαυτό μου ότι από Δευτέρα που μπαίνω στο μήνα μου δεν θα πιάσω άλλο project. Θα ασχοληθώ μόνο με τις ετοιμασίες για τη γέννα και θα ξαπλώνω περισσότερο!




     Ναι, αυτή την εβδομάδα έφτασα το σώμα μου στα όρια του (ως εγκυμονούσα). Εχθες δεν μπορούσα να κουνηθώ. Πονούσε όλο μου το σώμα. Τελικά, το να κάθομαι σε μια καρέκλα αποδείχτηκε πολύ πιο κουραστικό από το να περπατάω! Δεν μπορώ να πάω να γεννήσω έτσι! Χρειάζομαι δυνάμεις! Εμπρός, λοιπόν, ξεκινάμε ξάπλα, περίπατο, πολλά φρουτάκια και επανάληψη τις αναπνοές!


     Κάπου εδώ, θα σας μιλήσω για τα δωρεάν δείγματα εγκυμοσύνης που έλαβα και για τα οποία με ρώτησε η φίλη μου η Αλεξία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με διάφορες εταιρείες που πωλούν προϊόντα για εγκυμονούσες και για βρέφη και να τους ζητήσετε δείγματα των προϊόντων αυτών. Παλαιότερα, οι εταιρείες έστελναν άπλετα δείγματα. Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα. Από την πρώτη μου εγκυμοσύνη και μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο, έφτιαξα μια λίστα 3 σελίδων με τηλέφωνα και e-mail τέτοιων εταιρειών. Με απογοήτευση διαπίστωσα και στην πρώτη αλλά και σε αυτή την εγκυμοσύνη, πως αυτά που λάμβανα σε σχέση με αυτά που είχα διαβάσει πως θα μου έστελναν, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Οι περισσότερες εταιρείες δεν μπήκαν καν στον κόπο. Άλλες έστειλαν ελάχιστα και πολλές μου ξεκαθάρισαν πως δε στέλνουν πια. Κρίση και στις βιομηχανίες;...




     Ας είναι, παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας όλες τις πληροφορίες οι οποίες εν τέλει εκάρπισαν!
  • Tena: 800 800 3000. Μου έστειλαν μία σερβιέτα (σε ρωτούν τι μέγεθος θες, εγώ ήθελα μια μεγάλη, σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά) και ένα dvd με γυμναστική για εγκύους και νέες μητέρες. Υποτίθεται σου στέλνουν και κουπόνια, αλλά εγώ δεν έλαβα τίποτα!
  • Nutricia. Μπαίνετε στη σελίδα της Nutricia και κάνετε εγγραφή. Εμένα μου έστειλε ένα βαλιτσάκι για τις εξετάσεις του μωρού. Αλλά απ' ότι διάβασα στην ανάρτηση της  Dimitraction, εκείνης της έστειλε μια σαλιάρα και ένα σωρό άλλα!! Οπότε φαντάζομαι αναλόγως με το τι έχουν την κάθε περίοδο, στέλνουν κιόλας.
    Ενημέρωση 10/3/2016: Τώρα που ο σαμψωνάκος μου κοντεύει να χρονίσει, μου έστειλε ένα πακέτο με πιατάκι παιδικό και μαχαιροπίρουνο, 16 κουπόνια και 2 δείγματα για το γάλα Almiron που είναι από ενός έτους.
  • Δύο διαφορετικές εταιρείες οι οποίες στέλνουν δείγματα σε ένα κοινό βαλιτσάκι. Εγώ είχα επικοινωνήσει ξεχωριστά με κάθε μία εταιρεία, αλλά τελικά δεν ξέρω ποια από τις δύο στέλνει το πακέτο! Αυτές είναι: α) Babyspace: γράφεστε στη σελίδα και πηγαίνετε στην εικονίτσα που λέει "για τη μέλλουσα μαμά" και ακολουθείτε τις οδηγίες. Από όλα αυτά που τάζει, έλαβα περίπου τα μισά. Δεν πειράζει, κάτι είναι κι αυτό! β) Frezyderm: συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας τους και ζητάτε δείγματα για εγκυμονούσες και βρέφη.
  • Care Direct: 800 11 82 800. Ζητάτε το πακέτο για νέες μητέρες. Εμένα μου έστειλαν πάνες Libero νούμερο 0 και 1 και κουπόνι για Libero. 
  • Sudocrem. Στέλνετε e-mail στη διεύθυνση sudocrem@vian.com.gr και ζητάτε δείγματα της εταιρείας. Εμένα μου έστειλαν ένα σουντοκρεμάκι (θα το πάρω στο μαιευτήριο!) και ένα γάλα σε σκόνη Novalac.
  • Sani: 800 11 22000. Επικοινωνείτε και ζητάτε να γίνετε μέλος του Ladie's Club. Σας βγάζουν καρτούλα με το όνομά σας, με την οποία έχετε έκπτωση α) στα καταστήματα Mod's Hair, β) στην κάρτα Αθηνόραμα Club, γ) στη σελίδα makigiaz.com και δ) στο χώρο δημιουργικής έκφρασης "Κύκλοι". Μαζί, μου έστειλαν κουπόνια για προϊόντα Sani Lady και Every Day.
  • Babylino: 800 11 84 200. Αν είναι το πρώτο σας παιδάκι, ρωτήστε τι δείγματα μπορούν να σας στείλουν. Εγώ που περιμένω το δεύτερο, μου είπαν ότι θα μου στείλουν ένα προνομιακό πακέτο κουπονιών.
  • Στο κατάστημα Mother Baby στην Αθήνα, σας δίνουν δωρεάν και μόνο με την επίσκεψή σας εκεί, ένα μαξιλάρι θηλασμού.
  • Αν σας ενδιαφέρει η διακόσμηση του σπιτιού σας με αυτοκόλλητα, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο stickit.gr στο 2310 951614 ή 2310 939081 και να ζητήσετε δείγματα.
  • Επίσης, στο μαιευτήριο θα περάσουν και θα σας δώσουν ωραιότατο πακετάκι με πολλά δείγματα, όπως  Pampers, μπιμπερό, πιπίλες και ένα σωρό άλλα! Δυστυχώς, δε θυμάμαι ποια εταιρεία τα έδινε.
     Θα ενημερώσω τη λίστα αν λάβω κάτι καινούργιο!




     Επίσης, μπορείτε να προμηθεύεστε εκπτωτικά κουπόνια από διάφορες εταιρείες. Επειδή πλέον οι περισσότερες δεν τα στέλνουν ταχυδρομικώς, αλλά πρέπει να τα εκτυπώσετε μόνοι σας, θα χρειαστείτε έναν έγχρωμο εκτυπωτή! Εγώ κάνω ήδη οικονομίες για να πάρουμε έναν στο τέλος της χρονιάς! Ορίστε μερικές σελίδες με κουπόνια:
  • Δέλτα. Γίνεστε μέλος και στη συνέχεια έχετε πρόσβαση στα κουπόνια της εταιρείας για γάλατα και γιαουρτάκια Δέλτα Advance και για τα γλυκίσματα Δέλτα Smart.
  • Επιθυμίες. Η σελίδα καταναλωτών της P&G. Γίνεστε μέλη και έχετε πρόσβαση σε κουπόνια πολλών προϊόντων, όπως Ariel, Pantene, Mr. Proper, Always, κλπ κλπ. Επίσης, μπορείτε να γίνετε και πρεσβευτές Επιθυμιών και να λαμβάνετε μέρος σε δωρεάν δοκιμές προϊόντων.
  • Live Smart. Η σελίδα για τους καταναλωτές της Unilever. Εγγράφεστε και έχετε πρόσβαση σε κουπόνια των προϊόντων Proderm, Ελαϊς, Klinex, Dove κλπ.
  • Μινέρβα Χωριό. Εγγράφεστε και έχετε πρόσβαση σε κουπόνια όλων των προϊόντων Χωριό.
  • Nestle Νοιάζομαι. Εγγράφεστε και μπορείτε να τυπώσετε κουπόνια της Nestle.
  • Glikessyntages.gr. Γίνεστε μέλος και κάθε φορά που αγοράζετε κουβερτούρα Nestle, βρίσκετε τον κωδικό στο εσωτερικό της συσκευασίας και τον περνάτε εδώ. Μόλις συγκεντρώσετε μερικούς κωδικούς, μπορείτε να τυπώσετε εκπτωτικά κουπόνια Neslte Dessert αλλά μπαίνετε και στις μηνιαίες κληρώσεις της σελίδας.
  • Pampers. Εγγράφεστε και μπορείτε να τυπώσετε κουπόνια για πάνες.
  • Σελίδες με κουπόνια για καταστήματα. Είναι πολλές και σας παρέχουν κουπόνια για συγκεκριμένα εμπορικά καταστήματα. Μερικές από αυτές είναι: myfreecoupon.gr, mysales.gr, couponcity.gr κλπ κλπ. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε και ένα σωρό άλλα!
  • 17/12/2016: ΑΒ Βασιλόπουλος. Εκδόστε κάρτα ΑΒ Plus σε οποιοδήποτε κατάστημα ΑΒ και δώστε τη στο ταμείο σε κάθε αγορά σας. Για κάθε 0,30€ που αγοράζετε, προστίθεται στην κάρτα σας 1 πόντος. Μόλις συγκεντρώσετε 200 πόντους, στο ταμείο θα σας δώσουν κουπόνι 6 ευρώ για τις επόμενες αγορές σας! Αν συνδέσετε την κάρτα με την ιστοσελίδα εδώ, τότε ενδεχομένως κατά διαστήματα να λαμβάνετε κάποια έξτρα κουπόνια πόντων. Εμάς πριν λίγες ημέρες μας έστειλαν κουπόνι 100 πόντων με την αγορά 500 γρ. αλλαντικών συν ένα ολόκληρο βιβλιαράκι με κουπόνια πόντων με την αγορά διάφορων προϊόντων!
  • 27/12/2016: Εκδόσεις Ψυχογιός. Κάνετε εγγραφή στη σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός. Για κάθε online παραγγελία σας, κερδίζετε πόντους, τους οποίους μετά τους εξαργυρώνετε με έκπτωση σε επόμενη παραγγελία σας! Πιο συγκεκριμένα:

    Εγγραφή στο site --> 10 πόντοι
    Κάθε 1 € αγοράς --> 1 πόντος
    Για την πρώτη αγορά --> διπλοί πόντοι
    Μέρα γενεθλίων --> 5 πόντοι
    Κριτική σε βιβλίο --> 2 πόντοι

    Να θυμάστε ότι 50 πόντοι αντιστοιχούν σε έκπτωση 2€.
Ελπίζω να σας διαφώτισα λίγο! Η οικονομία είναι πολύ βασική στο νοικοκυριό!!!

Αυτά τα λίγα είχα να σας πω! Σας στέλνω ηλιόλουστα φιλιά από το παραθύρι μου!!




Καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή!

8 σχόλια:

  1. τι κάνεις κορίτσι μου.....κάτσε κ λίγο στ' αυγά σου!!!
    Παρεπιπτόντως πολύ όμορφη η παπλωματοθήκη!!!
    Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικη η παπλωματοθήκη και το μαξιλαράκι που μοιάζει με γάτα ειναι φανταστικα!Μπραβο σου γι ακόμα μια φορά.Είπα κι εγω να σε αφήσω με τα τηλέφωνα μου να ξεκουραστείς κι εσύ έραψες την καινούργια σειρα aslanis home...χαχα!Φιλάκια πολλά και να ξεκουραζόμαστε και καπου καπου!Βίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε έπιασε το σύνδρομο του φωλιάσματος, καλή μου φίλη; :)
    μπράβο σου πάντως, έφτιαξες υπέροχα πράγματα με την ραπτομηχανή.

    Χίλια ευχαριστώ για την λίστα με τα δείγματα, ήδη άρχισα την επικοινωνία με τις εταιρίες, ό,τι κερδίζουμε καλό είναι.

    πολλά φιλιά και Καλή Σαρακοστή.
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, λες να φταίει το σύνδρομο για το αμόκ που έπαθα;;;

      Καλή επιτυχία σου εύχομαι με τα δείγματα!!! Καλή Σαρακοστή!!

      Διαγραφή
  4. Πολλές πληροφορίες και καλές! Πραγματικά ήταν πολύ δημιουργική η εβδομάδα σου! Ευχαριστούμε πολύ! Λατρεύω τη ροζ παπλωματοθήκη σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips