Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ματιά στην εβδομάδα μου #4: η μανούλα μου, η άρρωστη ραπτομηχανή και οι καινούργιες λιχουδολέξεις!




     Τι όμορφη η εβδομάδα που πέρασε! Τη Δευτέρα ήρθε η καλή μου μανούλα να μου κρατήσει συντροφιά και να με βοηθήσει λίγο με τη μικρή, τώρα που δεν μπορώ να κάνω και πολλά! Δεν κάθισε πολύ, αλλά τι όμορφα που περάσαμε! Η μαμά μου μένει στη Λιβαδειά, περίπου 2 ώρες από τη Ναύπακτο, αλλά διάφορες συνθήκες δεν της επιτρέπουν να μας επισκέπτεται πολύ συχνά ή για μεγάλο διάστημα. Αυτή τη φορά, όμως, ευχαριστήθηκα πάρα πολύ την παρέα της! Το ίδιο και η κόρη μου! Με λίγα λόγια, περάσαμε υπέροχα!!!


     Η μαμά μου φρόντισε να με ξεκουράσει, ετοιμάζοντας φαγητό και κέικ από τη Λιβαδειά και κουβαλώντας μας ένα σωρό λιχουδιές! Έτσι, για λίγες μέρες απαλλάχτηκα από τις ετοιμασίες! Την Τετάρτη ήρθε και ο πατέρας μου για να μας δει και να επιστρέψουν παρέα. Πόση χαρά έκανε η μικρούλα μας! Μα τι πράγμα είναι αυτό με τα μικρά και τους παππούδες τους!!! Οι αδυναμίες είναι αμοιβαίες!

     Αφού πήρα μια γεύση από Λιβαδειά, αποφάσισα να ράψω μια παπλωματοθήκη για το παπλωματάκι μας! Αυτό ήταν το βασικό project της εβδομάδας. Αλλά η ραπτομηχανή μου... αρρώστησε!!! Πάω να γαζώσω και η κλωστή μπλοκάρει συνέχεια και κόβεται! Έκανα τα πάντα, αλλά μάταια! Οπότε την εβδομάδα που μας έρχεται, θα τη στείλω με τον άντρα μου στο γιατρό!!! Να της δώσει σιροπάκι! Μέχρι τότε, το project αναβάλλεται!!!




Να και ο συννεφιασμένος, βροχερός, κατακλυσμιαίος καιρός από το παραθύρι μου...


Μια συννεφιασμένη ανατολή...

Η θάλασσα κόκκινη...

Να και δυο από τις γαστριμαργικές δημιουργίες αυτής της εβδομάδας!


Το αγαπημένο μας σουφλέ με μακαρόνια!!!


Το σοκολατένιο κέικ που έφτιαξα!!!


     Η πεταλουδίτσα μου αυτές τις μέρες μας πετάει όλο καινούργιες λέξεις! Και όλες έχουν να κάνουν με το φαγητό! Και τι φαγητό! Λιχουδιές!! Να τι μας κελαηδάει:

πα= πίτα
μπο= μπισκότο
κέκι= κέικ
μπαμπά= μπανάνα
μο= μήλο
γυαλιά= γυαλιά!!!
δαδάκι= λουλουδάκι!!!
σσσ-αααα= νερό!!!

     Έτσι, τουλάχιστον για το θέμα του φαγητού, συννενοούμαστε άψογα!

     Κάθε εβδομάδα ο άντρας μου πηγαίνει για ψώνια στο Βασιλόπουλο. Είναι το μόνο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται σε απόσταση περπατήματος. Επομένως, κάθε εβδομάδα διπλοτσεκάρω τις προσφορές και φροντίζω να στοκάρω όταν έχουν έκπτωση προϊόντα που καταναλώνουμε. Αυτή την εβδομάδα ήμουν πολύ χαρούμενη, επειδή είχε τα όσπρια και τα κατεψυγμένα Μπαρμπα-Στάθης σε μεγάλη έκπτωση! Έτσι, αγοράσαμε, εκτός των προβλεπόμενων, φασόλια, ρεβύθια και φασολάκια κατεψυγμένα! Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τρώμε όσπριο και λαδερό εναλλάξ και πάντα φροντίζω να φτιάχνω διπλή ποσότητα, ώστε να τρώμε από το ίδιο φαγητό και τις δύο μέρες. Μερικές φορές που δε φτάνει το φαγητό για δυο μέρες, ετοιμάζω πατατοσαλάτα και σκορδόψωμο που μας αρέσει πολύ!!! Επομένως, με το στοκ που αποθηκεύσαμε, περνάμε περίπου τρεις μήνες!!! Γιούπι!!!


Την Κυριακή μας επισκέφτηκε και η κουμπάρα μου με το νινί της!!! Τι όμορφα που πέρασαν τα δυο κοριτσάκια παρέα, αλλά και τι όμορφα που τα περάσαμε κι εμείς!!

Κάπως έτσι ήσυχα κύλισε η βροχερή, σπιτίσια εβδομάδα μου! Ελπίζω αυτή που μας έρχεται να καταφέρω να φέρω εις πέρας περισσότερες εργασίες!!!

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

17 σχόλια:

  1. πολύ όμορφη η ανάρτησή σου! Καλά να περνάς και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα! Που την βρίσκεις τόση θετική ενέργεια κάθε μέρα; Μπράβο σου! Δεν σε πτοεί τίποτα όπως φαίνεται. Κορίτσι, κάνε μας κανένα σεμινάριο , ε, ... γράψε μας μια ανάρτηση ήθελα να πω, αν βρεις χρόνο, για το πως θα μπορούμε κι εμείς να είμαστε συνέχεια μέσα την καλή χαρά. Καλά να περνάς πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, δεν το είχα σκεφτεί ούτε ότι έχω θετική ενέργεια ούτε που τη βρίσκω!!! Θα το σκεφτώ το θέμα και θα επιστρέψω με μια ανάρτηση! Σε ευχαριστώ για την ιδέα και για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  3. Εύχομαι να περάσεις το ίδιο όμορφα και τις επόμενες εβδομάδες μέχρι να έρθει το μικρούλι!!!!!!!111

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε!!!

    πες μου σε παρακαλώ, επειδή πολύ το σκέφτομαι να αγοράσω μια ραπτομηχανή:
    είσαι ευχαριστημένη γενικά με το συγκεκριμένο μοντέλο;γιατί αυτήν έχω βάλει στο μάτι (αν θελεις να μιλήσουμε πιο "ιδιωτικά", γράψε μου στο μέιλ του μπλογκ. σε ευχαριστώ!)

    πολλά φιλιά
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου αυτή είναι μια απλή μηχανή που κάνει λίγο απ' όλα. Είναι γερή, παρόλο που το κάλυμμά της είναι πλαστικό. Είναι πολύ καλή για να κάνεις απλές εργασίες, όπως απλό ράψιμο, κουμπότρυπες, κόντεμα κλπ. Είναι αρκετά οικονομική και μπορεί στο ίντερνετ να τη βρεις και σε προσφορά.

      Γενικώς απ' ότι βλέπω στα σπίτια, τη χρησιμοποιούν πολλές νοικοκυρές. Τώρα, αν είσαι έμπειρη και θες πιο εξειδικευμένα πράγματα, θα σου πρότεινα να πάρεις μια πιο εξελιγμένη!

      Την έχω 3 χρόνια και γενικώς δε μου έχει βγάλει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το ότι μου αρρώστησε αυτή την εβδομάδα, είμαι σίγουρη πως κάτι πείραξα εγώ!!!!

      Διαγραφή
    2. πολύ σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

      καθώς είμαι πολύ αρχάρια στο ράψιμο- έχω γαζώσει λίγο μόνο με την μηχανή της μαμάς μου-αλλά ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να φτιάχνω κάποια απλά πραγματάκια και επιδιορθώσεις...
      μάλλον θα το αποφασίσω να την πάρω!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. βλέπω ότι την χαρηκες τη μανούλα αυτές τις μέρες που την είχες κοντά σου! Καλή εβδομάδα να έχεις! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφες εικόνες και στιγμές!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τις μοιράζεσαι είναι σαν να τις ζεις δυο φορές! Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Τριανταφυλλένια είχα και εγώ μια ραπτομηχανή αρρωστούλα .....δεν σήκωνε μάστορα γιατί τα ανταλλακτικά θα ήταν πιο ακριβά από την ίδια την μηχανή. Είναι απο αυτές της φτηνές που πουλάνε στα σουπερμαρκετ...
    Ετοίμασα και εγώ λοιπών να την κατεβάσω στην ανακύκλωση...
    την βλέπει ο μικρός μου γιος και λέει μαμά θα στην φτιάξω στο πι και φι...πράγματι της δίνει μια κλοτσιά ....και από τότε δουλεύει ρολόι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τι πλάκα!!!! Μάστορας ο μικρός! Παιδί μου οι άντρες έχουν τον τρόπο τους!!!!

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Ευαγγελία!!! Μου αρέσουν κι εμένα τα blog σου! Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις!! Χαίρομαι που πέρασες!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips