Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα βιβλία που διάβασα το 2014


     Το διάβασμα είναι μια ενασχόληση που μου αρέσει πολύ. Όταν ήμουν μαθήτρια, διάβαζα τόνους βιβλίων από τη δανειστική βιβλιοθήκη, μαζί με τη συμμαθήτριά μου την Ευαγγελία. Είχαμε σαρώσει κυριολεκτικά τα ράφια! Πολλές φορές, άνοιγα κανένα από εκείνα τα μεγάλα βιβλία του σχολείου, συγκεκριμένα θυμάμαι τη Χημεία της Γ' Λυκείου, και από μέσα άνοιγα άλλο βιβλίο και διάβαζα! Πόση ζωή έπαιρνα από τις σελίδες τους!!!

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Gift baskets: τι είναι και πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας!



     Με αφορμή τη δράση στην οποία συμμετείχα και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, έφτιαξα για πρώτη φορά και με μεγάλη μου χαρά gift baskets. Τα gift baskets είναι ένα σύνολο από χρήσιμα μικρά αντικείμενα, τα οποία όλα μαζί δημιουργούν ένα πακέτο. Είναι ουσιαστικά μια "σύνθεση" μικρών δώρων, όπως ακριβώς συνθέτουμε και τα λουλούδια σε μια ανθοδέσμη.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Νόστιμη γκανάς... με ό,τι βρήκα στο ντουλάπι!


     Πριν μερικές μέρες, έφτιαξα ένα κέρασμα με μανταρίνι και επικάλυψη σοκολάτας. Μου περίσσεψε, όμως, πολλή κουβερτούρα, την οποία είχα ήδη βιαστεί να λιώσω! Έψαχνα, λοιπόν, με αγωνία, τι να την κάνω μισό κιλό λιωμένη κουβερτούρα, αφού η ιδέα και μόνο να πάει χαμένη, μου προκαλούσε... αναστάτωση!!! Με τα πολλά, ήρθε και ο άντρας μου στο σπίτι, ο οποίος πρακτικό μυαλό και μεγάλος σοκολατάς, μου είπε το απλό: "μία μους σοκολάτας κάνε, να στανιάρω κι εγώ, γιατί έχω κάτι υπογλυκαιμίες αυτές τις μέρες!". Και... ιδού! Εγένετο γκανάς!!!

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Νηστίσιμα κεράσματα με μανταρίνι της κυρίας Τούλας





    Ο συνδυασμός εσπεριδοειδών με σοκολάτα με τρελαίνει! Τρεις χειμώνες πριν, μια καλή συνάδελφος, η κυρία Τούλα, με κέρασε αυτό το απίστευτο φοντανάκι, που ήταν τυλιγμένο με σοκολάτα και μοσχοβολούσε μανταρίνι! Το καλύτερο απ' όλα είναι πως, εκτός από νηστίσιμο, γίνεται και αλάδωτο! Φυσικά ζήτησα τη συνταγή, αλλά πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να δοκιμάσω να τα φτιάξω. Η παρασκευή τους μου φαινόταν λίγο βουνό, αλλά και οι ποσότητες των υλικών έμοιαζαν να κοστίζουν πολύ. Τελικά, "κάλιασε" και το έφτιαξα φέτος τις γιορτές! Περιττό να σας πω ότι φτουράει απίστευτα, είναι χορταστικό και εκτός του ότι τα ξεπατώσαμε, έμειναν και για να πάμε σε επίσκεψη! Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια large (είμαστε πολύ large οικογένεια στο φαγητό και τα φτιάχνουμε όλα αντιστοίχως) αλλά αν τα φτιάξετε μικρότερα θα σας βγουν σίγουρα περισσότερα.

Διαβάστε επίσης:

Blogging tips