Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

12 πράγματα που κάνουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι



      Κάθε άνθρωπος μέσα στην μέρα του, την εβδομάδα του, καθ όλη την διάρκεια της ζωής του καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο στάσεις: την αισιόδοξη και την απαισιόδοξη. Το μισογεμάτο ή το μισοάδειο. Λίγο πολύ -ας το παραδεχτούμε- όσο και αν μπαινοβγαίνεις ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο επιλογές κάτι από τα δύο υπερισχύει.

Νηστίσιμη καρυδόπιτα με ταχίνι



Σας στέλνω την κυριακάτικη καλημέρα μου με ένα πολύ νόστιμο και δυναμωτικό γλυκό για τη νηστεία!

Μικρές τακτικές οργάνωσης



Κανόνες οργάνωσης για μικρά σπίτια!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Βελονάκι μάθημα 2ο: κλείσιμο του πλεκτού & κρύψιμο της κλωστής




     Ας υποθέσουμε ότι φτιάξατε ένα πλεκτό ή έστω μια αλυσίδα από γαϊτανάκια στον αέρα για να φτιάξετε απλά ένα όμορφο βραχιολάκι από τα χεράκια σας. Μόλις φτάσετε στο τέλος, θα πρέπει να κλείσετε το πλεκτό σας. Αυτό είναι το πιο εύκολο σημείο.

Βελονάκι μάθημα 1ο: η πρώτη θηλιά και η αλυσίδα




    Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να δημιουργήσετε...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βελονάκι... ξεκινάμε από το μηδέν!

 



     Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου είχε βαλθεί να μου τα μάθει όλα!!! Κέντημα, ραπτομηχανή, πλέξιμο, βελονάκι! Όλα τα έπαιρνα το μικρό νεοφώτιστο φιντάνι, μα σε ένα ήμουν ανεπίδεκτη: το βελονάκι!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πες μου τι μήνα γεννήθηκες να σου πω τι δουλειά κάνεις!



     Αν έχετε γεννηθεί Ιανουάριο έχετε αυξημένες πιθανότητες να γίνετε γιατρός, αλλά αν έχετε γεννηθεί Δεκέμβριο, μάλλον προς Οδοντιατρική κατευθύνεστε. Εκτός πια κι αν έχετε καλλιτεχνικές τάσεις, οπότε η περίπτωσή σας «μυρίζει» Φεβρουάριο...
     Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας, που αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. 
     Αποτέλεσμα: ο μήνας γεννήσεως μπορεί να σημαίνει αυξημένες στατιστικές πιθανότητες να διαλέξει κανείς συγκεκριμένα επαγγέλματα – από ποδοσφαιριστής έως οικοδόμος.
     Κάθε μήνας και το επάγγελμά του...

Βγες ραντεβού μ' ένα κορίτσι που ΔΙΑΒΑΖΕΙ...



Η απάντηση της Rosemarie Urquico στο κείμενο του Charles Warnke Γιατί πρέπει να βγεις ραντεβού με ένα κορίτσι που δε διαβάζει...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι 4 βασικές καθημερινές δουλειές του σπιτιού

      



       Παρόλο που αυτές οι 4 δουλειές δεν θα κρατήσουν το σπίτι σας άψογα καθαρό για πάντα, πάντως σίγουρα θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να κάνετε αυτές τις δουλίτσες, έχετε ήδη βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής φασίνας. Σιγουρευτείτε ότι τις προσαρμόζετε στις ανάγκες της δικής σας οικογένειας.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού Vol. 4: Περιποίηση νεογέννητου

    



       Σε αυτή την ενότητα σας παραθέτω τις σημειώσεις μου από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού σχετικά με την περιποίηση του νεογέννητου βρέφους. Οι σημειώσεις αυτές είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του παιδιάτρου σας, τον οποίο και θα πρέπει να συμβουλεύεστε για κάθε πρόβλημα ή απορία σας.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πώς να καθαρίσω την κουρτίνα του μπάνιου;



Λερωμένη κουρτίνα μπάνιου; Υπάρχει λύση! Δείτε τους τρόπους που σας προτείνουμε :


Με μαγειρική σόδα


Ακριβώς επειδή μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου έχει λερωθεί ή μουχλιάσει, δεν σημαίνει ότι...

Σπιτικό limoncello!




     Πριν ένα μήνα η πεθερά μου μου έφερε μια τσάντα υπέροχα λεμόνια από κήπο.  Τι να τα έκανα τόσα πολλά; Αποφάσισα να φτιάξω limoncello. Γενικώς δεν είμαι φαν του λεμονιού, όμως ένα σπιτικό λικεράκι ποτέ δεν πάει χαμένο. Το βάζεις στα γλυκά να μοσχοβολήσουν και το κερνάς και σε έναν ξένο και ξεντροπιάζεσαι! "Εγώ το έφτιαξα, με τα χεράκια μου", θα λες και θα καμαρώνεις. Προκομμένο μου παιδί! Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε:

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού Vol. 3: Θηλασμός


   

     Σε αυτή την ενότητα σας παραθέτω τις σημειώσεις μου σχετικά με το θηλασμό. Οι σημειώσεις αυτές που προέρχονται από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που παρακολούθησα...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ανδρεία γυναίκα


     Ανάμεσα στα κεφάλαια των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης, βρίσκεται και ένα ποίημα με τον τίτλο "Η ανδρεία γυναίκα". Το ποίημα αυτό συνήθιζε να μου το διαβάζει συχνά η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή, συνήθως με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια. Ήταν, βλέπετε, ένα κείμενο που πολύ την άγγιζε. Κάπως έτσι...

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού Vol. 2: Φροντίδα εγκύου


 Η δεύτερη ενότητα που σας παραθέτω λέει μερικές συμβουλές για τη φροντίδα του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (διαβάστε εδώ την πρώτη ενότητα σχετικά με τις αναπνοές). Οι σημειώσεις αυτές προέρχονται από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που παρακολούθησα, είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γυναικολόγου σας, τον οποίο και θα πρέπει να συμβουλεύεστε για κάθε πρόβλημα ή απορία σας.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού Vol. 1: αναπνοές






      Το καλοκαίρι του 2013, λίγους μήνες πριν γεννήσω, είχα την τύχη να παρακολουθήσω μαθήματα ανώδυνου τοκετού και φροντίδας βρέφους στο Κέντρο Υγείας της πόλης μου. Και λέω τυχερή διότι με βοήθησε αφάνταστα σε ουκ ολίγα θέματα! Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να μοιραστώ τις σημειώσεις μου μαζί σας, αφού όσο και να έψαχνα στο ίντερνετ δε βρήκα τίποτε σχετικό. Σε πολλές περιοχές μάλιστα...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πώς χρησιμοποιούμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής






  • Η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο έντονο είναι το χρώμα που θέλουμε να έχει το γλυκό μας, γι' αυτό και δεν υπάρχουν ακριβείς αναλογίες. Μερικές σταγόνες είναι...
    αρκετές για να δώσουν μια απαλή απόχρωση. Προσθέτουμε τις σταγόνες, ανακατεύουμε καλά, ώστε να χρωματιστεί ομοιόμορφα το μείγμα, και, αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ένα εύκολο γιακαδάκι!





     Στα εργόχειρα δεν είμαι καμιά έμπειρη, το αντίθετο μάλιστα αλλά δε διστάζω να καταπιάνομαι κι ο λόγος είναι ότι μου αρέσει πολύ!

Κάνω Come Back!



Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας και σιγής, όπου μεσολάβησαν γάμοι, μετακομίσεις και γέννες... κάνω come back! Και χαίρομαι πολύ γι' αυτό! Γεια σας και πάλι!!!!!!

Διαβάστε επίσης:

Blogging tips