Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Gift baskets: τι είναι και πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας!



     Με αφορμή τη δράση στην οποία συμμετείχα και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, έφτιαξα για πρώτη φορά και με μεγάλη μου χαρά gift baskets. Τα gift baskets είναι ένα σύνολο από χρήσιμα μικρά αντικείμενα, τα οποία όλα μαζί δημιουργούν ένα πακέτο. Είναι ουσιαστικά μια "σύνθεση" μικρών δώρων, όπως ακριβώς συνθέτουμε και τα λουλούδια σε μια ανθοδέσμη.

 Τα πλεονεκτήματα των gift baskets

1. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με την περίσταση, π.χ. σε κάποιον που αγαπά τη μαγειρική μπορείτε να του χαρίσετε ένα πακετάκι που να περιέχει κουπ-πατ, μια κουτάλα, καραμελόχαρτα και μια συνταγή. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε καλαθάκια για την ημέρα των ερωτευμένων, για μια βραδιά dvd, για το μέλλοντα φοιτητή, για το νεογέννητο, για τη φίλη σας που της αρέσει το μακιγιάζ, για φροντίδα σώματος στο σπίτι ή για κάποιον άρρωστο που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Αντίστοιχα, τοποθετείτε στο καλαθάκι σας τα αντικείμενα που πιστεύετε ότι χρησιμεύουν σε κάθε περίσταση.

2. Δεν θα πάνε ποτέ χαμένα. Αν πέσετε μέσα στην περίσταση και στα ενδιαφέροντα του παραλήπτη, τότε σίγουρα θα χρησιμοποιήσει ό,τι έχει μέσα στο πακέτο σας. Μπορεί να μην κοστίζει το δώρο σας μια περιουσία, αλλά τουλάχιστον δεν θα χωθεί σε κάποια αποθήκη και δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια!

3. Προσαρμόζονται σε κάθε τσέπη. Έχεις μικρό προϋπολογισμό; Βάζεις λίγα και φθηνά. Αντέχεις για κάτι περισσότερο; Το εμπλουτίζεις όσο θες!

4. Δεν έχουν περιορισμούς. Φαντασία να έχεις και μπορείς να φτιάξεις απίθανες συνθέσεις! Για παράδειγμα, δεν έχεις καλαθάκι για τα δωράκια; Τα βάζεις σε βαζάκι, κασετίνα, τσάντα, ποτήρι, μολυβοθήκη, σακουλάκι!

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω τα καλαθάκια που έφτιαξα για την παραπάνω δράση. Ήταν ένα νοσοκομειακό δωράκι. Έπρεπε, λοιπόν, να σκεφτώ πρακτικά. Τι θα χρειαζόμουν αν είχα κάποιο δικό μου άτομο στο νοσοκομείο και περνούσα εκεί τις γιορτές μου;


Να τι υλικά χρησιμοποίησα:



  • 2 πακέτα μαντηλάκια με χριστουγεννιάτικα μοτίβα
  • 2 πακέτα υγρά αντισηπτικά μαντηλακια
  • 2 μπουκαλάκια υγρό αντισηπτικό
  • καραμέλες για το λαιμό
  • μια εικονίτσα της Παναγίτσας
  • ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι
  • μια κάρτα με ευχές
  • ένα καλαθάκι μπαμπού
  • ζελατίνα
  • μια σακουλίτσα-πουγκί από λινάτσα
  • κορδέλα

Πως έφτιαξα τη σύνθεση:

1. Τοποθέτησα όμορφα όλα τα πραγματάκια μέσα στο καλαθάκι και μαζί την καρτούλα με τις ευχές μου.

2. Έκοψα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ζελατίνα και τύλιξα όλο το καλαθάκι. Το έδεσα με δυο κορδελίτσες και στέρεωσα πάνω στον κόμπο και το στολιδάκι.

3. Τοποθέτησα το καλάθι μέσα στο πουγκί από λινάτσα, το σούρωσα και το έδεσα για να το σταθεροποιήσω.

Περισσότερες ιδέες για gift baskets μπορείτε να βρείτε εδώ. Ελπίζω τα δικά μου να αρέσουν στους μυστικούς παραλήπτες και να τους χαροποιήσουν έστω και λίγο!




Εδώ μπορείτε να δείτε τα υπέροχα δωράκια των υπόλοιπων blogs που συμμετείχαν στη δράση:


Δεν είναι πανέμορφα; 
Αχ, τρελαίνομαι για δώρα!!!


13 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλες! Εγώ δυστυχώς αυτή τη φορά δεν είχα καθόλου χρόνο να συμμετάσχω!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω σκεφτεί φέτος πως τα gift baskets ή τα δώρα μέσα σε βαζάκι θα είναι μια ωραία και πρωτότυπη επιλογή για τα Χριστούγεννα! Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Μάγδα! Είναι όμορφο δωράκι για τις γιορτές, σαν τυχερή σακούλα για μεγάλους!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα τώρα που πλησιάζουν κάπως τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια ιδέα κόντρα στο μονότονο, το ακριβό και το τυποποιημένο!!

      Διαγραφή
  4. ειναι πολυ ωραια ιδεα. την εχω υλοποιησει κι εγω για μια φιλη που μετακομισε και το γεμισα με ομορφα πραγματακια για το μπανιο. αφρολουτρο, αλατα, σαπουνακια, πετσετουλες κ τετοια. το καταχαρηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αυτά τα gift baskets πόσες φορές με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη! Τώρα που το θυμήθηκα κάτι πρέπει να οργανώσω και για φέτος τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά το σκέφτηκες, αφού είναι καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα να τα έχεις τελειώσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου (σύμφωνα με τη FlyLady) και έπειτα να χαρείς τις γιορτές χαλαρή με την οικογένειά σου!!!

      Διαγραφή
  6. Κάνω κι εγώ συχνά όταν θέλω κάτι πιο προσωπικό! Είναι υπέροχα!
    Καλημέρα!
    Από το πάρτι της Μommasdailylife

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ομορφη αναρτηση!!! Ερχομαι.απο.το λινκ παρτυ φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips