Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η βάπτιση της πεταλουδίτσας μου: το μαγαζί και το τραπέζι των ευχών



     Για 'μένα, το καλύτερο κομμάτι του στολισμού, ήταν το μαγαζί! Κι αυτό γιατί εκεί βρισκόταν το περίφημο τραπέζι των ευχών! Πραγματικά έβαλα πολύ μεράκι και φαντασία για να το στήσω και βγήκε ονειρικό! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά...

Πως στόλισα τα τραπέζια

  • Στο δικό μας τραπέζι στο μπροστινό μέρος στέριωσα φιόγκους από τούλι που έφτιαξε η πεθερά μου.


  • Πάνω σε όλα τα τραπέζια τοποθέτησα από ένα φούξια μεταλλικό γλαστράκι με έρωτες διαφόρων αποχρώσεων.
  • Για κάθε τραπέζι είχα ετοιμάσει καρτελάκι με νούμερο για να βρίσκουν εύκολα τις θέσεις τους οι καλεσμένοι.



  • Ο μερακλής καταστηματάρχης τα διακόσμησε επιπλέον με ένα ροζ ράνερ! Κύριε Θωμά, καλός είσαι και στη διακόσμηση, αλλά στο ψητό δεν παίζεσαι !!!




Τι βρισκόταν πάνω στο τραπέζι των ευχών:
  • Τραπεζομάντηλο. Που να βρεις, όμως, τόσο μεγάλο τραπεζομάντηλο που να κρέμεται ως το πάτωμα; Ξετρύπωσα, λοιπόν, από την προίκα μου ένα άσπρο διπλό σεντόνι (και μάλιστα με χειροποίητο αζουράκι!) και το άπλωσα με χάρη πάνω στο τραπέζι!
  • Γάζα. Τα δύο 3μετρα κομμάτια που σας έλεγα; Ε, τα ένωσα, κοτσάρισα κι έναν κόμπο (ο άντρας μου τον έκανε δηλαδή) κι έτοιμα!
  • Πεταλούδες. Οι χάρτινες πεταλούδες που ήρθαν να ξεκουραστούν πάνω στη γάζα, είναι από εκείνες που περίσσεψαν από τα καλέσματα! Βρήκαν κι αυτές τη θέση τους!




  • Βιβλίο ευχών. Πάντα μου χτυπούσαν άσχημα τα πολύ μεγάλα βιβλία ευχών, που τα άνοιγες και ήταν γραμμένες μόνο οι 2 πρώτες σελίδες. Μετά σου πιάνει και τζάμπα το χώρο. Έτσι, αγόρασα ένα τετράδιο μικρότερο του Α4 με βελούδινα σχέδια απ' έξω. Έκανε τη δουλειά του μια χαρά! Το γέμισαν  και τα μικρά με ζωγραφιές και έγινε ακόμη ομορφότερο!




  • Μαρκαδοράκια σε διάφορα χρώματα. Για να έχει η ευχή την απόχρωση που θέλει ο καλεσμένος! Τα τοποθέτησα σε μια όμορφη μολυβοθήκη με πεταλουδίτσες, την οποία της την κράτησα για να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον!




  • Κουβαδάκι μεταλλικό με σοκολατένια κουφέτα.  Περιέχει και σέσουλα για εύκολο γέμισμα!




  • Μεγάλη διακοσμητική γυάλα. Μέσα βρίσκονται δύο λουλουδάκια κι απ' έξω δυο πεταλουδίτσες έχουν σταθεί για να τα κάνουν χάζι. Το γρασίδι το έφτιαξα με χοντρό αλάτι και πράσινη δαχτυλομπογιά. Τα λουλουδάκια είναι από χαρτόνι και σύρμα πίπας. Οι πεταλουδίτσες έχουν κόλλα γκλίτερ για έξτρα λάμψη! Η γυάλα είναι μια διακοσμητική πινελιά εξ' ολοκλήρου χειροποίητη!




  • Γυάλα με marshmallows. Όπως κάθε τραπέζι ευχών που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το δικό μου, είχε αφρώδη λαστιχένια ζαχαρωτά. Με κορδελίτσα και σέσουλα (χμ, στη φώτο λείπει, προφανώς κάποιος τη χρησιμοποιούσε!)




  • Διακοσμητικό κλουβάκι. Μια νότα vintage!




  • Γλάστρα με λουλούδια. Το μεταλλικό φούξια γλαστράκι με τους έρωτες σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, στόλισε όχι μόνο το τραπέζι των ευχών, αλλά και όλα τα τραπέζια του μαγαζιού! Περιττό να σας πω ότι έγινε σφαγή για το ποιος θα τα πρωτοπάρει (τι κλασικό!)




  • Διακοσμητικό λουλούδι. Μια πρόχειρη κατασκευή από τούλι και ένα φύλλο από πράσινο χαρτί αποτέλεσαν άλλη μια διακοσμητική πινελιά, εύκολη και γρήγορη στην κατασκευή της. Η ιδέα ήταν δική μου, το λουλούδι όμως το έφτιαξα με αυτό το tutorial.




  • Χωνάκια της μαρίδας. Μόνο που εδώ χρησιμοποιήθηκαν για πιο ευγενή σκοπό, ήτοι για γλυκά. Από τα Jumbo, απλωμένα στο τραπέζι, για να μην παίρνει ο κόσμος τα ζαχαρωτά στη χούφτα του και λερώνεται! Πολύ βολικά αλλά τελικά έπρεπε να πάρω καμιά... εκατοστή περισσότερα!!!




  • Ταμπέλα επεξήγησης. Επειδή οι  παλαιότεροι δεν τα ξέρουν αυτά τα καινούργια συστήματα, είπα να εξηγηθώ "έξω απ' τα δόντια", ώστε και να γράψουν στο τετράδιο αλλά και να κεραστούν! Το μόνο που θα έκανα διαφορετικά, θα ήταν να τριπλασιάσω τουλάχιστον τα κεράσματα, επειδή παραήμουν σαφής και όλοι έσπευσαν να ευχηθούν (και να κεραστούν!), γεγονός που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Να σας πω εδώ και για τη χαριτωμένη ανιψούλα μου, που προφανώς ενθουσιάστηκε με τη σέσουλα, αυτοπροσλήφθηκε σερβιτόρα ζαχαρωτών και έβαζε στα χωνάκια... διπλές και τρίδιπλες δόσεις!!! Ας είναι, τουλάχιστον γλυκάθηκε ο κόσμος (όσοι πρόλαβαν δηλαδή)...




     Το τραπέζι των ευχών είναι αυτό που πραγματικά αξίζει να φτιάξετε, επειδή είναι το σημείο όπου θα σας συντροφεύει σε όλο το γλέντι, θα αποτελεί έναν σταθμό για όσους σηκώνονται, περνούν, βγαίνουν έξω, θα είναι ενδεχομένως το σημείο συνάντησης, συζήτησης αλλά και κεράσματος των καλεσμένων, γενικώς ένα μέρος όπου θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα, να χαλαρώσουν, να σκεφτούν για λίγο το μικρό σας και να του γράψουν μια όμορφη ευχή, να γλυκαθούν με τα κεράσματα που θα έχετε ετοιμάσει για να τους ευχαριστήσετε. Τουλάχιστον, έτσι λειτούργησε στη δική μου βάπτιση και το ευχαριστήθηκα πολύ. Τα παιδάκια περνούσαν, έπαιρναν γλυκάκια, ζωγράφιζαν ευχές και αφιερώσεις. Ήταν μια πολύ όμορφη διακοσμητική γωνιά αλλά και πολύ περισσότερα από αυτό!




Υ.Γ.: Κάποιες φώτος είναι δικές μου, κάποιες του φωτογράφου και κάποιες της φίλης μου Ευαγγελίας!


Εσάς πώς σας φαίνεται η διακόσμηση;


Διαβάστε ακόμη από τη βάπτιση της πεταλουδίτσας μου:

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα! Να την χαίρεστε την μικρή και μπράβο για την δουλειά που έριξες! Το έχω περάσει και ξέρω το ζόρι του να τα στήσεις μόνη σου! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια! Το στήσιμο είναι λίγο ζόρι, όντως!

      Διαγραφή
  2. Έχεις τις φωτό του φωτογράφου στα χέρια σου;;;; Στείλε να ξεκινήσω το άλμπουμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα έφτιαξες όλα!!!! Να την χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips