Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εύκολο κολιέ χωρίς βελόνες!



     Αυτό το φούξια δημιούργημα που βλέπετε, είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη απόπειρα να πλέξω με noodles! Όχι, δεν είναι για φάγωμα, για πλέξιμο είναι! 

     Noodles ονομάζονται τα νήματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ρετάλια υφασμάτων, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς. Ουσιαστικά, είναι ένας πολύ επικερδής τρόπος για τις βιομηχανίες υφασμάτων να αξιοποιούν κάτι, το οποίο διαφορετικά θα τους ήταν λίγο ως πολύ άχρηστο. Το ύφασμα κόβεται σε μια συνεχή λωρίδα, τεντώνεται και παίρνει τη μορφή μακαρονιού, εξ' ου και η ονομασία. Για να γίνει αυτό, το ύφασμα πρέπει να έχει μια ελαστικότητα, διαφορετικά ακόμη και αν τεντωθεί, θα μείνει λωρίδα και δεν θα στρογγυλέψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πλέκεται, αλλά είναι πολύ πιθανό το ύφασμα να ξεφτίζει. Noodles θα βρείτε πλέον σε όλα τα καταστήματα με νήματα και είδη πλεξίματος. Οι τιμές τους, απ' όσο έχω δει, κυμαίνονται από 9-15€ περίπου. Το καλό με τα noodles είναι ότι πλέκονται με βελονάκι και βελόνες Νο 10-12 και επομένως, ό,τι και να πλέξετε, "φεύγει" με απίστευτη ταχύτητα.
Το συγκεκριμένο κολιέ δεν χρειάζεται βελόνες ή βελονάκι, καθώς πλέκεται με τα δάχτυλα. Το tutorial θα το βρείτε εδώ:


Όπως βλέπετε, αφήνουμε ένα περιθώριο στο νήμα και στην αρχή αλλά και στο τέλος. Αυτό θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το τελείωμα του κολιέ, καθώς και το κούμπωμα.

Μόλις τελείωσα το κολιέ και το έφτασα στις διαστάσεις που ήθελα, δηλαδή περίπου 30 εκατοστά, πέρασα ένα κομμάτι νήματος, σε κάθε ένα από τα σημεία που σας έχω κυκλώσει, στο τελείωμα δηλαδή του πλεκτού. Έτσι, σε κάθε άκρη είχα 3 κομμάτια νήμα (1 του πλεκτού που είχα αφήσει από την αρχή και 2 από το νήμα που πρόσθεσα έπειτα). Με αυτά τα 3 κομμάτια, έπλεξα από μια γαλλική κοτσίδα, την οποία στο τέλος στέριωσα ράβοντάς την. Η κάθε πλεξούδα είχε μήκος 10 εκ. περίπου.



Στη μία άκρη έραψα ένα κουμπί και την άλλη άκρη τη δίπλωσα, σχηματίζοντας μια θηλιά και την έραψα. Έτοιμη και η κουμπότρυπα!


Πρόσθεσα, επίσης, 2 κουμπιά διακοσμητικά. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε, από στρασάκια μέχρι κρόσσια! Προσαρμόστε το στα γούστα σας.


Έτοιμο το κολιεδάκι μου! Περιττό να σας πω ότι δεν το αποχωρίζομαι! Δεν είμαι των κοσμημάτων, αλλά όταν φτιάχνεις κάτι με τα χεράκια σου... δεν το έχεις καμάρι;


Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας νήμα noodle από παλιά T-shirt, ακολουθώντας το tutorial που έφτιαξα για εσάς!

Το δοκιμάσατε; Θα χαρώ να μάθω πώς πήγε! Δυσκολεύεστε; Ρωτήστε με!

Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

  1. TEEEEEEΛΕΙΟΟΟΟΟ!Μπραβο σου κοριτσι μάλαμα.Θα το δοκιμασω να το κανω γιατί πρώτων: ειναι πανέμορφο και δευτερον:η βαρεμαρα τα απογεύματα δεν παλεύεται....Ας κανω κατι όμορφο λοιπόν! Βικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκη μου να το κάνεις που σου αρέσουν και τα κοσμήματα! θα ενθουσιαστείς!!! Για χάρη σου θα φτιάξω και tutorial με μαθήματα για βελόνες! Τα λίγα που ξέρω!! Αφού δεν σου έμαθα από κοντά, θα μάθεις εξ αποστάσεως!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά τόσο απλό, ούτε που το φανταζομουν! Μπράβο κορίτσι μάλαμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν μια και ξεκίνησες να ασχολείσαι με το κόσμημα, πιστεύω ότι αυτή η κατασκευή θα σε ενθουσιάσει και στην πράξη!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips