Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πώς να συντηρήσετε τα μαξιλάρια σας!




   "Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα για τα μαξιλάρια σας, πρέπει να τα πλένετε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, σύμφωνα με τη Μάρθα Στιούαρτ. Μάλιστα, μπορούν να διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση για πάνω από μια δεκαετία, αν συντηρηθούν σωστά.

         Είμαι η Cheryl, και είμαι μια μαξιλαρο-ακατάδεκτη.

     Έχω μια ψιλοεμμονή με τα μαξιλάρια. ΑΓΑΠΩ το καλό μαξιλάρι και με το πέρασμα των χρόνων έχω ανακαλύψει, όσον αφορά τα μαξιλάρια, πως παίρνεις ακριβώς ό,τι πληρώνεις. Μετά από πολλά χρόνια, όπου αγόραζα μαξιλάρια στην τύχη, κατέληξα πως μου αρέσουν καλύτερα τα πουπουλένια για το υπνοδωμάτιό μας.

    Στην αρχή, είναι λίγο δύσκολο να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να τα πληρώσεις, ειδικά αν έχεις μάθει να αγοράζεις συνθετικά. Τα πουπουλένια κοστίζουν περίπου τα διπλάσια λεφτά. Αν, όμως, συντηρηθούν σωστά, διατηρούνται για πάνω από 10 χρόνια, τη στιγμή που τα συνθετικά μαξιλάρια θα χρειαστούν αλλαγή μέσα σε μερικά χρόνια. Οπότε, πληρώνεις περισσότερα στην αρχή, όμως αγοράζεις ένα μαξιλάρι που έχει διάρκεια ζωής 5 φορές μεγαλύτερη!

     Οι περισσότεροι άνθρωποι, πλένουν τα σεντόνια τους μια φορά την εβδομάδα, αλλά σπάνια πλένουν τα μαξιλάρια τους, αν όχι και ποτέ.

     Το πλύσιμο των μαξιλαριών
     Σύμφωνα με τη Μάρθα Στιούαρτ, τα μαξιλάρια θα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο. Αρχικά, διαβάστε την ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος, για να βεβαιωθείτε πως το μαξιλάρι σας (είτε πουπουλένιο είτε συνθετικό) μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Τα περισσότερα πλένονται, αλλά είναι προτιμότερο να είστε σίγουρες. Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό, επειδή το απορρυπαντικό σε σκόνη μπορεί να αφήσει υπολείμματα. Πλύνετε τα μαξιλάρια ανά δύο, για να διατηρήσετε τον κάδο του πλυντηρίου σε ισορροπία και περάστε τα από τη φάση του ξεπλύματος 2 φορές, ώστε να ξεπλυθούν καλά. Το πλυντήριό μου έχει ειδικό πρόγραμμα για μαξιλάρια. Αν το δικό σας πλυντήριο δεν έχει, πλύνετε τα στο πρόγραμμα για ευαίσθητα.

     Το στέγνωμα των μαξιλαριών
     Για τα πουπουλένια μαξιλάρια, χρησιμοποιείστε το στεγνωτήριο και στεγνώστε τα διεξοδικά. Το να μείνει υγρασία σε ένα μαξιλάρι, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας, επομένως είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε πως τα μαξιλάρια σας είναι τελείως στεγνά. Όσον αφορά τα συνθετικά, χρησιμοποιείστε τη χαμηλή θερμοκρασία, επειδή η πολύ ζέστη μπορεί να τα κάνει να μαζέψουν. Μπορείτε να τοποθετήσετε μαζί μερικές καθαρές, χοντρές πετσέτες για να βοηθήσετε να απορροφηθεί αρκετή από την υγρασία, για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Επίσης, μπορείτε να βάλετε στον κάδο δυο μπάλες του τένις, τυλιγμένες με κάλτσες, κατά τη διάρκεια του κύκλου στεγνώματος, ώστε να ξαναγίνουν τα μαξιλάρια αφράτα (οι άσπρες κάλτσες χρησιμεύουν στο να μην ξεβάψουν οι μπάλες του τένις πάνω στα μαξιλάρια σας).

     Ο αερισμός των μαξιλαριών
     Μα φορά τον μήνα, αερίστε τα μαξιλάρια σας κρεμώντας τα στην απλώστρα ή στο σχοινί, έξω στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας (εγώ απλώς τα τοποθετώ σε καρέκλες). Προσπαθείστε να μην τα εκτίθετε στον ήλιο, ή βγάλτε τα μια συννεφιασμένη μέρα, επειδή η παρατεταμένη έκθεση στο φως του ήλιου μπορει να χαλάσει τις φυσικές τους ίνες. Αν τα μαξιλάρια σας έχουν στάμπες, οι οποίες έχουν διαπεράσει το κάλυμμα και τα έχουν βάψει, καθαρίστε τις τοπικά με ένα ήπιο καθαριστικό. Αερίστε πολύ καλά για να εμποδίσετε τη δημιουργία μούχλας. Αν κάνει πολύ κρύο και δεν μπορείτε να τα αερίσετε, μπορείτε να τα βάλετε για 15 λεπτά στο στεγνωτήριο στη μεσαία θερμοκρασία.

     Κάλυμμα και προστασία
Τα πουπουλένια μαξιλάρια απαιτούν κάλυμμα με φερμουάρ, καθώς και μαξιλαροθήκη. Εκτός του ότι τα προστατεύει από τη σκόνη, την υγρασία και το φυσικό λίπος του δέρματος, τα καλύμματα βοηθούν το σχήμα τους να διατηρηθεί. Πλύνετε κάθε εβδομάδα τα καλύμματα, μαζί με τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια.

     Τινάξτε καθημερινά
     Όλα τα μαξιλάρια πρέπει να τινάζονται καθημερινά, ώστε να διατηρείτε η φυσική ελαστικότητα του γεμίσματος. Το καθημερινό τίναγμα, επίσης, θα εμποδίσει τη συσσώρευση σκόνης και θα κατανέμει το γέμισμα ομοιόμορφα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγάζετε το άχτι σας καθώς θα στρώνετε το κρεβάτι (χιχι!). Το τίναγμα θα βοηθήσει τα μαξιλάρια σας να διατηρηθούν περισσότερο και θα τα βοηθήσει να φαίνονται όμορφα για μεγαλύτερο διάστημα!

    Το μόνο καλύτερο πράγμα μετά το χουχούλιασμα σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια, είναι ένα κρεβάτι με φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια!..... αααχχ".

Πηγή: tidymom.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips