Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

3 συμβουλές για να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας!



     Νιώθετε ότι μένετε πάντα πίσω, κολημένη να κάνετε κύκλους ξανά και ξανά και στην πραγματικότητα να μην τελειώνετε ποτέ τίποτα; Ιδού 3 συμβουλές που δίνει η moneysavingmom.com για να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας:



1. Διατηρήστε τη λίστα των εργασιών σας μικρή. Χρειάζεστε ένα πλάνο για την ημέρα σας, αλλιώς θα καταλήξετε να τρέχετε γύρω γύρω άσκοπα. Παρόλα αυτά, αν κυνηγάτε περισσότερα από αυτά που μπορείτε πραγματικά να κάνετε μέσα στην ημέρα, θα καταλήξετε εξαντλημένη από το πήγαινε-έλα.


Προετοιμαστείτε για την επιτυχία φτιαχνοντας μια σύντομη to-do list. Προτείνω να μην υπερβείτε τις 5-7 δουλειές που θα θέσετε ως στόχο.

Είναι καλύτερα να προγραμματίσετε 4 πράγματα και να ολοκληρώσετε τα 3, παρά να κάνετε μια λίστα από 47 και να καταλήξετε να κάνετε λίγο απ' όλα και τίποτα στο τέλος.

2. Βρείτε τρόπους να κάνετε τους στόχους σας μετρήσιμους. Όταν προγραμματίζετε, να είστε ρεαλίστρια. Μη σημειώνετε "να μαζέψω το σπίτι" ή "να καθαρίσω όλο το σπίτι" ή "να βρω δουλειά".

Σπάστε τις δουλειές σε μικρά κομμάτια, τα οποία μπορείτε να βγάλετε εις πέρας. Για παράδειγμα, αντί να σημειώσετε "να μαζέψω και να καθαρίσω όλο το σπίτι", θέστεως στόχο να αφιερώσετε 30 λεπτά μέσα στην ημέρα για να καθαρίσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Αντί να προσπαθήσετε να καθαρίσετε όλο το σπίτι μονομιάς, βάλτε στόχο να σκουπίσετε δυο δωμάτια, να βάλετε ένα πλυντήριο και να καθαρίσετε το μπάνιο.

Οι μετρήσιμοι στόχοι δεν είναι μόνο συγκεκριμένοι, είναι επίσης και πιο διαχειρίσιμοι. Η σκέψη του να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι είναι εξαντλητική, αλλά το να ξέρετε ότι έχετε να κάνετε μια-δυο δουλειές κάθε φορά είναι απείρως πιο εφικτό. Επιπλέον, όταν θέτετε μετρήσιμους στόχους, είστε σε θέση να ξέρετε αν έχουν επιτευχθεί.

3. Χρησιμοποιείστε τα λεπτά σας με σοφία. Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγική και αποδοτική στη ζωή σας, χρειάζεται να γίνετε κύριος των λεπτών σας! Αν βρείτε ένα κενό δίλεπτο στη μέρα σας, μην καθίσετε με τα χέρια σταυρωμένα. Κάντε κάτι! Πάντα εκπλήσσομαι με το πόσα πολλά μπορώ να ολοκληρώσω σε μερικά μόνο λεπτά.

Πράγματα που μπορείτε να ολοκληρώσετε όταν έχετε 2-3 λεπτά ελεύθερα
  • Γράψτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα ή e-mail
  • Καθαρίστε το νιπτήρα ή τη λεκάνη της τουαλέτας
  • Τοποθετήστε τα ρούχα του πλυντηρίου στο στεγνωτήριο
  • Βγάλτε το βραδυνό από την κατάψυξη
  • Φτιάξτε ένα υγιεινό σνακ να φάτε, αντί να φάτε κάτι παχυντικό και μη θρεπτικό
  • Πάρτε τις βιταμίνες σας και πιείτε ένα ποτήρι νερό
  • Κάντε 25 κοιλιακούς
  • Κάντε ένα γρήγορο μάζεμα ενός δωματίου
  • Διαβάστε μια σύντομη ιστορία σε ένα παιδί
  • Στείλτε μήνυμα στο σύντροφό σας για να του πείτε ότι τον αγαπάτε και τον εκτιμάτε
  • Διαβάστε 2 σελίδες από το βιβλίο που διαβάζετε αυτό το διάστημα
  • Κάντε ένα γρήγορο τηλεφώνημα
Είμαι σίγουρη πως όλες μπορείτε να σκεφτείτε ένα σωρό άλλους τρόπους για να αξιοποιήσετε τα λίγα κενά λεπτά που εμφανίζονται στη διάρκεια της ημέρας. Μην αφήσετε αυτό το χρόνο να χαθεί άσκοπα! Είναι εκπληκτικό πώς μπορούν να προστεθούν υπέρ σας!

Πηγή: moneysavingmom.com

2 σχόλια:

  1. Ένα ολίγοις, μην χαλαρώνετε ποτέ, χάχα!!!! Και για να σοβαρευτούμε, είναι χρήσιμα αυτά που προτείνει. Σε ευχαριστούμε που το μοιραστηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγες είναι οι στιγμές που μια νοικοκυρά χαλαρώνει μέσα στην ημέρα... και καλύτερα να είναι κι αυτές προγραμματισμένες!!!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips